SATIRE: België kan stroom zorgvluchtelingen nauwelijks aan

“Dagenlang uit kofferbak BMW 7-serie geleefd om grens te bereiken”

Tienduizenden VVD-stemmers zijn de afgelopen dagen de Nederlands-Belgische grens overgestoken om aan de inkomensafhankelijke zorgpremie te ontkomen. De Belgen kunnen de stroom zorgvluchtelingen nauwelijks aan.

Premier Elio di Rupo: “De vluchtelingenkampen bij de grens zitten overvol. We pogen de bestaande capaciteit zo snel mogelijk uit de breiden, om de zorgvluchtelingen zo passend mogelijk op te vangen. Maar een villa bouw je niet in één dag.” België heeft bij de EU aangeklopt voor hulp bij de opvang.

Zorgvluchteling Ernst-Jan van Deuren uit Wassenaar is opgelucht dat hij met zijn gezin veilig de grens heeft weten over te steken. “Om België te bereiken hebben we dagenlang uit de achterbak van mijn BMW 7-serie moeten leven. We hebben ons in leven weten te houden met flessen Moët & Chandon, die we op laatste moment uit onze wijnkelder hebben kunnen redden.”

Van Deuren hoopt snel terug te kunnen keren. “Ik hoop dat Stef Oostblok, Frans Tim-IL-Mans, Ivo Opstalin, Ton Elias en Lililenin Ploumen door internationale sancties tot het inzicht komen dat zorg geen mensenrecht is, maar dat je zorg moet verdienen.”

Bron:

http://www.speld.nl/2012/11/02/belgie-kan-stroom-zorgvluchtelingen-nauwelijks-aan/

Auteurs: Cornelis Tjakke & Richard van der Toren

(h/t Lucky9)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op SATIRE: België kan stroom zorgvluchtelingen nauwelijks aan

 1. oogenhand zegt:

  Gelul. Asielzoekers zijn een verrijking en hebben recht op uitgebreide zorg. In Dubai en de andere Golfstaten.

  Like

 2. marnix zegt:

  Pardon, buitenlanders zonder werk worden vriendelijk verzocht om de Golfstaten te verlaten.
  Ondanks hun huis, bezittingen, auto mogen ze het aftrappen.

  Like

 3. willemientje zegt:

  Wij als grensbewoners, gaan al jaren naar Belgie, beter, sneller, en veel goedkoper, huisartsen hebben een avondspreekuur, en er is echte marktwerking, ben je geen goede arts, gaan ze naar een ander, in het UZ te Gent, maak je een afspraak met de professor, kost 17,50 meer, daar laat je het niet voor, ik sta vaak wekelijk verbaasd, over de verschillen in kosten, ongelofelijk

  Like

 4. willemientje zegt:

  Werkelijk bedoel ik natuurlijk

  Like

 5. Turul zegt:

  wat de huisartsen betreft in Nederland. Tegenwoordig sluiten de meesten al om 1600 uur en zijn dan ook nog eens parttime aanwezig. Buiten kantooruren moeten de meeste mensen voor eerste (huisarts) hulp kilometers rijden (als er een eigen vervoer is tenminste).

  Bijvoorbeeld voor de hele Noordkant van Rotterdam is er één huisartsenpost buiten kantooruren, die voor de meeste Rotterdammers aardig ver uit de buurt ligt.

  Wij moeten terug naar een dienstdoende huisarts buiten kantooruren in de eigen buurt, zoals nog niet zolang geleden normaal was.

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Die DOMME belgen toch.
  Eerst vluchten de ARME fransen en nu og meer nederlanders bij de 60 tot 80.000 die er al zitten.

  Like

 7. Anneke zegt:

  Woon zelf nog nèt niet in België, maar m’n behandelend geneesheren zijn actief in Antwerpen. Nog nooit last gehad van wachtlijsten, een heel verschil met ’t eigen land. Sinds de wijzingen onder Balkenende-???, meen in het jaar 2004…kregen de wachtlijsten een grotere omvang. Terwijl dat nu nèt niet de bedoeling was, volgens de beloften uit ’t Haagie. Ben dik tevreden met de Vlaamse med.specialisten, komen nog steeds overtuigd over. Gedragen zich niet als kille zakenmensen, geven goede uitleg en laten je als patiënt zelf meebeslissen. Hebben tevens respect als jijzelf er wat anders overdenkt. Tegen je wil in zullen ze je niet behandelen!!! “Zijn zeer zeker nog voor de volle 100% med.specialist”.

  Like

 8. Anneke zegt:

  De Belgen zijn zo dom nog niet….op veel vlakken juist veel slimmer dan menig Nederlander. Hebben duidelijk een beter financieel-inzicht.

  Like

 9. benny zegt:

  @anneke: ik ben belg en geloof me als ik zeg dat wij hier ook wachtlijsten hebben voor ziekenzorg en sociale huisvesting.
  nu nv-a de verkiezingen gewonnen heeft(rechts-light) en vanaf 1 januari het roer mag overnemen zal het misschien verbeteren want onder de traditionele partijen was/is het hier ook rampzalig op vele vlakken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s