Sorry for Apartheid

Mij toegezonden door mijn correspondent vanuit Zuid-Afrika, Peter Murray. Het is een reactie op een artikel verschenen in het ZA dagblad ‘Mercury’, waar de zwarten stellen dat het nooit te laat is voor alle anders gekleurde bevoorrechte Zuid-Afrikanen om excuses aan te bieden voor de apartheid. Nu het goed mis aan het lopen is, wordt de slachtofferstatus terug opgevist door het zwarte regime. Bijna twintig jaar onafhankelijkheid en zelfs de basisbehoeften voor de inwoners van dat eens zo moderne Afrikaans land, zoals water en elektriciteit, worden  met de grootste moeite geleverd. Dan hebben we het nog niet over de criminaliteit, de hoogste ter wereld, de gezondheidszorg, de binnenlandse veiligheid enz., die verziekt zijn door de positieve discriminatie. De linkse weekdieren in het Westen draaien hun hoofd als ze het resultaat aanschouwen van  HUN antiapartheidsstrijd en weigeren daaruit pertinent lessen te trekken voor wat het resultaat in Europa zal zijn als men blijft toegeven aan geïmporteerde achterlijkheid.
Zal dit een brief zijn, enigszins aangepast,  die ieder van ons zal kunnen schrijven over twintig jaar?

Het is nog niet te laat voor blanken om sorry te zeggen voor Apartheid …………. “

‘Aan de voorheen achtergestelden’

Het spijt ons dat onze voorouders  intelligent waren, geavanceerd en gedurfd genoeg om de wilde oceanen en nieuwe landen te ontdekken, te ontwikkelen en te verkennen.
Het spijt ons dat degenen die voor ons kwamen u uit de bush haalden en u leerden dat er meer in het leven is dan het slaan op trommels, het doden van elkaar en het najagen van dieren met stokken en stenen.

Het spijt ons dat ze wegen, steden, mijnen, fabrieken, luchthavens en havens aanlegden, financierden en ontwikkelden, alles waarvan u nu beweert dat het uw zo lang onthouden erfenis is, waardoor u het volste recht hebt om het te veranderen en deze te hernoemen naar uw goedvinden.
Het spijt ons dat onze ouders ons de waarde van de kleine, maar sterke gezinnen geleerd hebben, om niet te fokken als konijnen en te eindigen als ondervoede, zieke, ongeletterde krotbewoners die in armoede leven.
Het spijt ons dat toen de kwade apartheidsregering u voorzag van scholen, u hebt besloten dat ze er beter uitzien zonder ramen of als stapels as.

Wij gaven met plezier de slechte dagen op van het in al onze witte scholen krijgen van een pak voor de broek als we iets verkeerds hadden gedaan, en veel liever hebben we deze dagen van vrijheid waar problemen kunnen worden opgelost met messen en geweren.
Het spijt ons dat het moeilijk is de bitterheid van het verleden af te schudden, als u onze vrienden en familieleden blijft verkrachten, martelen en doden en u dan verstopt achter het hek van de ‘mensenrechten’ met een glimlach op uw gezicht.
Het spijt ons dat we de overheid niet vertrouwen … We hebben geen reden om zo achterdochtig te zijn, omdat geen van deze arme “hard werkende intellectuelen” ooit betrokken is geweest bij enige vorm van “corruptie of onregelmatigheden”.
Het spijt ons dat we de politie niet vertrouwen en, ook al hebben ze openlijk toegegeven dat ze de oorlog tegen de misdaad en misdadigers hebben verloren, we moeten niet negatief zijn en gewoon hun corruptie negeren en doorgaan het beste ervan te hopen.
Het spijt ons dat het belangrijker is om gekleurde spelers in onze nationale teams te hebben dan het winnen van wedstrijden en het bevorderen van patriottisme.

We weten dat sponsoring niet afhankelijk is van het succes van een team.
Het spijt ons dat onze grensposten nu open zijn gegooid en u overliet te concurreren voor banen met illegale immigranten uit onze prachtige omringende landen.
Elk van deze landen, die zijn uitgegroeid tot economische grootmachten na de ‘kolonisten’ er te hebben uitgeschopt.
Het spijt ons dat we niet geloven in hekserij, dat rode biet en knoflook geneest, in urineren op straathoeken, in maagdelijkheidtesten, het slachten van stieren in onze achtertuin, het verhandelen van vrouwen voor vee en andere barbaarse praktijken.
Misschien zijn we gewoon anders opgegroeid.
Het spijt ons dat uw medische zorg, watervoorziening, wegen, spoorwegen en elektriciteitsvoorziening door het toilet spoelen, omdat geschoolde mensen die deze kwesties hadden kunnen plannen en oplossen, moesten worden afgedankt omdat ze de verkeerde etnische achtergrond hadden en nu in het buitenland werken waar hun vaardigheden zeer worden gewaardeerd.
Het spijt ons zo dat we wilden dat dit land zijn potentieel zou vervullen, zodat we weer trotse Zuid-Afrikanen zouden kunnen zijn.

De Eerder ‘Bevoordeelden’.

PS:  In het oude regime … hadden we licht en water

Door:

Stradi & Peter Murray

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Zuid-Afrika. Bookmark de permalink .

18 reacties op Sorry for Apartheid

 1. Jan zegt:

  Het zijn altijd socialisten die excuses willen, daarna volgen de eisen om geld. Lamlendig, parasitair volk.
  Het was in de jaren 70 dat menig zwarte uit de VS op zoek ging naar zijn ‘roots’, die moesten ergens in het geweldige Afrika liggen, ver weg van dat vreselijke Amerika met hun ‘blankencultuur’. Tientallen Kunta Kinte’s gingen maar niemand voelde zich in welk Afrikaanse land thuis. Klachten over willekeur, uitbuiting, onbeschoft gedrag, uitbuiting, corruptie, smerigheid, ziekten enz., dat was het wat men tegenkwam. Een rootszoeker kwam uiteindelijk in Zuid-Afrika en was blij dat hij een samenleving tegenkwam waar hij zich voor het eerst thuis voelde.
  De bevlieging was na een paar jaar afgelopen.

  Like

 2. Anneke zegt:

  Dit continent is TEN DODE opgeschreven….!!! “Terwijl het qua grondstoffen enorm RIJK is”. Een gelijk proces zien we in specifiek Nrd-Afrika, W-Azié, Nrd-Azië èn Klein-Azië (Turkey)….De islam gaat overheersen, roeit het joden-/christendom uit en nemen zelf de touwtjes in handen. Máár zijn absoluut niet organisatorisch capabel, op financieel vlak ook al niet en zo groeit het lijstje van minpunten vlot. Wil absoluut niet discrimineren, maar de (blanke) joods-christen mens is veelal tot meer in staat. Beter opgeleid, veel flexibeler; dankzij (o.a) een toch ander denk- en regelpatroon. Uiteindelijk te danken aan onze Ware G-d…dit feit is men helaas helemaal ‘vergeten’. Specifiek in W-Eu. en de VS…althans onze leidinggevenden!!! “De joods-chr.’roots’ moesten in opdracht van het Vaticaan en de politiek maar grondig worden gewist…..’t heidendom moest weer gaan zegevieren. Resultaten van verpaupering zijn nu in onze regionen eveneens zichtbaar”. Het was en is nog allemaal maar SCHONE SCHIJN in ons gebied.

  Like

 3. Anneke zegt:

  @Jan…socialisten zijn ALTIJD tegendraads geweest en zijn SUBLIEM in het VINGERTJE WIJZEN. Een ander heeft het altijd gedaan, zijzelf zijn ‘heilig’. Vermaning was ineens gelijk aan discriminatie; ect. Deze mentaliteit is nu overal op de aardbol zicht- en dus VOELBAAR. “Ook in de lage (Neder) landen; het volk is helaas enorm besmet….”. Socialistisch is een gevaarlijk virus!!! Voor velen zelfs dodelijk. Het heeft niets te maken met het sociaal gedragen van de mens, of sociaal denken van politici. “Dat is ook al zo’n gemene MISLEIDER”.

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Toen de noorderlingen ongeveer 550 jaar geleden in Afrika kwamen leefden daar hooguit enkele honderduizenden Hoxha´s en Zulu´s.
  In 1984 zaten er ongeveer 21 miljoen zwarten vanuit heel Afrika en 5 miljoen blanken.
  En er was apartheid waarvan ik behalve wat bordjes te weinig gemerkt heb.
  Nu na het demoniseren van die blanken door de linkse rest van de wereld zijn er meer dan 40 miljoen zwarten, 4 miljoen blanken waarvan 1 miljoen leven in erbarmelijke omstandigheden en de andere blanken bang zijn om vermoordt te worden wat met de bosjes gebeurt.

  Een ding heeft dat linkse gedemoniseer in ieder geval bereikt en dat is dat het voor IEDEREEN veel slechter geworden is.
  Maar dat is natuurlijk niet zo erg want ze hebben wat ze wilden, ze kunnen zelf beslissen.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  De RODEN zijn met afstand de grootste hypocrieten die er bestaan. Hun voorbeelden, Lenin,Mao-tse -toeng, en Pol Pot, zijn de grootste massa-moordenaars geweest die er bestaan, inclusief ene Adolf Hitler. De linksmensch waant zich beter, maar is in wezen een fascist van de eerste orde.

  Like

 6. luckybee zegt:

  Wedden dat de nikkertjes elkaar gaan uitroeien op den duur?Whaaaaaahahaha

  Like

 7. Het was in het verleden de Hoetsies tegen de Toetsies (geloof ik). Daar zal niets aan veranderen. Ze gunnen elkaar het licht in de ogen niet. Toen al niet en nu nog steeds niet.

  Wat vond Links dat erg, wat hebben ze geprotesteerd en wat heeft het ze opgeleverd? Een Dikke Bende!

  Like

 8. Martha N zegt:

  Martha N zegt:

  Zo is het, goed stuk… Sorry dat we er waren…
  Toen de blanken weg moesten, verviel Zuid Afrika tot wat het nu is geworden, een grote bende!
  Er is echter één ding waar we geen sorry voor hoeven te zeggen, namelijk: dat net voor de overgave, de atoombom, die de blanken van Zuid Afrika samen met de Israeliërs hadden gemaakt, werd vernietigd.

  Like

 9. Jan zegt:

  De Bijlmer is het voorbeeld hoe de multikultiwaan gierend uit de hand liep.
  Ik heb het begin van de wijk meegemaakt. Overal nog zand, geen groen, geen metro en over platen naar de flats. Langzaamaan werd de droom realiteit die echter werd verstoord toen de Surinamers kwamen. De enige winkel, een houten schaftkeet van Simon de Wit leverde levensmiddelen, een korte periode althans, want een cultuurverrijker, ja, een Suri, vond dat de eigenaar van de winkel eerlijk moest delen om met Diederik te spreken en aangezien deze daarin geen zin had, werden argumenten kracht bijgezet met een pistool. De eigenaar op slag dood en exit winkel.
  Tijd verstreek en de Bijlmer werd groener maar ook fiks zwarter (ik was inmiddels vertrokken). Onder de flats verschenen mooie winkels, fijn als het regent, wordt je niet drijfnat. Auto in de garage, ook fijn, totdat… Totdat auto’s open gebroken werden, in brand gestoken werden, automobilisten bedreigd werden en winkeliers, altijd door ….. cultuurverrijkers.
  Hoe het is afgelopen met de Bijlmer weet iedereen. Nadat ElAl een voorzetje had gegeven aan de sloop van een flat volgden meer. Vervolgens bouwde men opnieuw, want kansenzone, aldus iemand als Vogelaar. Men vergat echter dat de mentaliteit van het volk dat nu in de Bijlmer woont, ik denk dat iedere stam op de aardkloot wel is vertegenwoordigd, niet deugt want deze is door en door verrot.

  Like

 10. Petrossa zegt:

  Gaarne een reactie van de ANC hierop dan als het allemaal onze schuld is:

  Cape Town – The “use it or lose it” principle will be applied firmly to redistribute farmland to ensure South Africa’s agricultural output does not decline further, minister of land reform and rural development, Gugile Nkwinti, said on Tuesday.

  “You know, use it or lose it will work now, with the recapitalisation and development with the strategic partnerships we will form with farmers whether active or retired,” he told a media briefing in Cape Town.
  http://www.news24.com/SouthAfrica/News/Use-land-or-lose-it-Nkwinti-20100302

  Met andere woorden, sinds de boerderijen werden genationaliseerd zijn ze waardeloos geworden omdat de nieuwe ‘eigenaars’ er niet op werken.

  Like

 11. Jan zegt:

  Nog even en bron wordt beticht van hate speech, wat niks is, simpelweg omdat het niet bestaat maar verdedigd wordt door volk dat geen argumenten heeft en zijn zin wil doordrijven (volgens mij links volk)

  Like

 12. The truth is hatespeech for those who hate the truth…

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  Links wil het WAAR hebben, wat zij denken! En daarvoor offeren zij ons met genoegen op!

  Like

 14. Links denkt de waarheid in pacht te hebben. Niets is minder waar…

  Like

 15. guusvelraeds zegt:

  Ten tijde van de apartheid ging nauwelijks een dag voorbij of in de linkse media werd erover gesproken, geschreven en geprotesteerd. Apartheid ooit ontworpen als beschermingsmechanisme voor blank Zuid Afrika groeide tegen beter weten in van een defensief naar een offensief systeem. De culturele en etnische eigenschappen van de “”gemiddelde swartman en vrouw”” waren niet compatible met dat van de “”gemiddelde witman en vrouw””. De culturele en etnische eigenschappen zijn gegevenheden en deze constateren en benoemen hoeft niet meteen te betekenen dat je in de hoek van racisten en fascisten thuishoort. Een geheel apartheid systeem ontwikkelen met alle uitwassen van dien is natuurlijk een andere zaak en het was op den duur dan ook niet meer houdbaar. Goed dat het afgeschaft is. De regering de Klerck heeft in deze (ofschoon te laat) dan ook een goede keuze gemaakt en voormalig ANC terrorist Nelson Mandela kwam vrij. Hij had overigens nooit zolang op robbeneiland behoeven te zitten als hij in een eerder stadium het geweld afgezworen had wat hij echter niet deed. Dat het ANC ook heden ten dage het geweld niet afgezworen heeft zien we dagelijks terug in het huidige door het ANC geregeerde Zuid Afrika. De Zuid Afrikaanse burger bevolking Blank en Zwart worden nu onder het ANC bewind dubbel gepakt. Ten eerste worden ze gepakt doordat het landsbestuur nu praktisch geheel in handen is gekomen van zwarten en helaas hun sterkste kanten liggen nu eenmaal niet in het vlak van planning en vooruit kijken, spaarzaamheid, organisatie, gelijkberechtiging en democratie. Ten tweede wordt de bevolking gepakt doordat ze bestuurd worden door notoire communisten, want dat is waar het ANC voor staat en waar het ANC haar wortels heeft. Ooit een land gezien dat op enig moment gefloreerd heeft onder zwart en daarboven ook nog eens communistisch bestuur? We hebben dat nog nooit gezien en we zullen dat ook nooit zien. Het meeste bewijs dat het slecht gaat in Zuid Afrika is de hedendaagse volledige radiostilte in de linkse mainstream media hierover. Zo heftig als ze krakeelden ten tijde van de apartheid (overigens voor een deel terecht) zo stil is het nu. Deze benaderingswijze is “”oh zo kenmerkend”” voor het linkse journaille en de linkse politiek in het bijzonder. De ellende veroorzaakt door het linkse gedachtengoed is mondiaal praktisch niet meer te overzien en Zuid Afrika ooit een economisch bloeiend land zal het zoveelste land zijn dat door linkse inmenging volledig op een doodspoor gezet werd.

  Like

 16. Leto 2 zegt:

  Prachtig stukje proza dat sterk doet denken aan de scène uit “Life of Brian” van Monty Python waarin de vraag wordt gesteld wat de Romeinen ooit voor Judea en Samaria hebben gedaan.
  Het vervolg is een litanie aan voorbeelden als medische zorg, wegen, schoon water, landbouw, wijn, riolering, scholen, afgedwongen vrede, architectuur, etcetera.

  Aan lamstralen is nu eenmaal elke moeite verspild.

  Like

 17. Peter Selie 1 zegt:

  De totale islamitische bevolking van deze wereld die weten gewoon niet wat vreugde is, zij zijn mentaal en financiëel in de 7e eeuw gebleven, alleen de rijken kunnen genieten van de westerse geneugden die het leven zo aangenaam maakt. Zij zijn zonder uitzondering allemaal jalours op onze moderne maatschappij en zij krijgen al kromme tenen van een tafreeltje als op een mooie zomerdag de mensen vrolijk op een terrasje zitten en aan een glaasje wijn nippen of een grote slok schuimend bier zien nemen en gelijkertijd het geliefde huisdier de hond een aai over zijn kop doen geven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s