Waarom integreren de Turken zich niet gewoon?

Het zal voor altijd een raadsel blijven waarom zoveel Turken er niet van geprofiteerd hebben dat hun families naar Duitsland zijn geëmigreerd. Normaal gesproken zou uiterlijk de derde generatie hier gewoon geïntegreerd moeten zijn. Vaak is helaas het tegendeel het geval:

Junge Freiheit:

Het aantal slecht opgeleide Turken in Duitsland blijft onveranderd groot. Volgens informatie van het Centrum voor Turkijestudies bezit bijna de helft van de oorspronkelijk uit Turkije afkomstige inwoners van de deelstaat Nordrhein-Westfalen geen beroepsopleiding. Vooral vrouwen zijn met 58% duidelijk oververtegenwoordigd. Opvallend daarbij is, dat de derde in Duitsland levende generatie (46,3% zonder opleiding) het duidelijk slechter doet dan de tweede generatie (31,9%).

Bovendien gaf twee derde deel van de door het Centrum voor Turkijestudies ondervraagde personen aan, dat ze thuis binnen de familie hoofdzakelijk Turks zouden spreken. Slechts 8% zou thuis Duits gebruiken. Ook de verbondenheid met Duitsland is in de derde generatie afgenomen. 30,3% identificeert zich vooral met Turkije, 27% met Duitsland en bijna 43% met beide landen. Turken van de tweede generatie zouden zich nog duidelijk meer met Duitsland verbonden voelen.

Bij de bedoeling om terug te keren, is eveneens een generatie-effect te zien: leden van de tweede en de derde generatie zouden vaker willen terugkeren dan Turken van de eerste generatie. Als belangrijkste redenen geven zij aan, dat zij zich meer thuis zouden voelen in Turkije, dat ze daar veel familie zouden hebben of zich in Duitsland niet happy zouden voelen. Voor het onderzoek werden 1000 oorspronkelijk uit Turkije afkomstige personen in Nordrhein-Westfalen ondervraagd.

Interessant is in dit verband wat Necla Kelek in haar boek “Bittersüße Heimat” beschrijft. De Turken zijn een Nomadenvolk. Zij dicht hen een lage verbondenheid met een plek toe. Wie ontevreden is, trekt verder. Haar familie trok weg uit Anatolië naar Istanboel en daarna naar Duitsland. Necla Kelek heeft hier haar geluk gevonden. Vele andere Turken niet.

Bron:

http://www.zukunftskinder.org/?p=30746#more-30746

Auteur: Redactie “Zukunftskinder”

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", Duitsland, Immigratie, Turken, Turkije. Bookmark de permalink .

22 reacties op Waarom integreren de Turken zich niet gewoon?

 1. Peter Selie zegt:

  Op mijn werk had ik niet zo veel te maken gehad met Turken, wat mij wel opviel was als je ingesprek kwam met een Turk dat zij bijna allemaal even slecht de Nederlandse taal beheersden, daar knapte ik meestal gelijk van af, dat hebben ze natuurlijk ook van mijn gezicht kunnen aflezen. En altijd begonnen zij tegen mijn zin in over hun vaderland te vertellen, hoe goed hun cultuur wel was en wat voor een voedsel er op tafel kwam enz. Toen maakte ik een opmerking als alles zo goed is in Turkije waarom pak je je boeltje niet op en ga terug. Dit was voor die Turk toch wel de druppel die de emmer deed overlopen en werd gelijk voor racist uit gemaakt, maar het werkte wel in mijn voordeel uit want ik werd bijna niet meer lastig gevallen door deze primitieve gelukszoekers.

  Like

 2. oogenhand zegt:

  De Turkse cultuur is patrilineair, d.w.z. wordt van vader op zoon doorgegeven. Toch behandelt Duitsland, van politiek-correct tot politiek-incorrect Turkse mannen en vrouwen identiek. Om assimilatie/remigratie te bewerkstelligen is het voldoende druk uit te oefenen op de mannen. Overigens is een situatie waarin Duitsers wèl Turks kennen maar niet andersom gunstiger dan wanneer de Turken tweetalig zijn. Duitsers moeten in staat zijn om een burgeroorlog te winnen, of althans onwinbaar te maken voor de Turken om politieke druk te kunnen uitoefenen.
  Tenslotte staan Turken in “eigen” land onder sterke demografische druk van de Koerden. Zij kunnen de Koerden onder patrilineaire assimilatiedruk zetten, met dezelfde methoden als ik de Duitsers aanraad t.a.v. de Turken. Omdat de meeste Koerden Turks kennen, maar de meeste Turken geen Koerdisch, is het weinig verassend dat de Koerden Turkije overnemen. Omdat de Koerden zich beter aan de conservatieve Islam-moraal houden, kan Erdogan hen erg slecht aanpakken. Misschien moeten de Turken overstappen op Tanri, of Sübnügüret.

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Om de vraag boven het artikel maar meteen te beantwoorden: dat zullen ze altijd VERDOMMEN.
  http://tinyurl.com/3e2bwuv

  Like

 4. Peter Selie zegt:

  Beste Meneer ‘Peter Selie’

  Het staat u vrij om welke naam ook te gebruiken, maar u plaatst veelvuldig onder andermans naam namelijk die van mij. Met deze naam sta ik al jaren bij de provider geregistreerd.
  Ik vind het dan ook niet erg kies om onder iemand anders zijn naam te reageren, tenslotte kunt u er dan alles op kwijt wat u onder uw gestolen naam kwijt wil. Ik beweer niet, dat u het doet maar daar moeten ook geen misverstanden over bestaan vind ik.

  Kunt u zelf niet een naam bedenken? Zo moelijk lijkt me dat niet en het is in elk geval correcter!

  Groeten Peter Selie 1, de echte dus!

  Like

 5. Peter Selie zegt:

  Beste Peter Selie hier is niet de plaats om een username hijack te beslechten, toen ik mij registreerde met de username Peter Selie was deze vrij en zodoende heb ik hem gekozen, ik heb hierover ook contact op genomen met de beheerder van deze site, die heeft en terecht geen tijd voor het spelletje wie van de twee. Al op “Geen Nieuws” sta ik ook gereistreerd als P S. Toen ik afgelopen week merkte dat u ook onder de username P S reageerde werd ik zo teleurgesteld dat dit zo maar kon toen had ik met mijn impulsieve kop unfollow aangevinkt en gisteravond toen ik mij weer aanmeldde was de username Peter Selie bezet vreemd he? En op ander web sites deed dit hijacken zich ook voor en werd de reactie verweidert door de webmaster want er was een duidelijk verschil in de IP nummers waar te nemen.

  Like

 6. daiyu-ninja zegt:

  Ik begrijp het niet.
  Als ik in bv, Tunesie zou zijn geboren, dan zou ik niet beter weten dan, zoals het daaraan toegaat.
  En als mijn ouders dan constant zouden lopen te mijmeren over Nederland, dan zou ik ze toch echt de vraag stellen waarom ze naar Tunesie zijn gegaan als het in Nederland zo geweldig is.
  Het lijkt mij dat je een band hebt met het land waarin je bent geboren.
  Maar zelfs de 4de generatie Turken hebben totaal niks met Nederland.
  Nou dan is het toch heel simpel, pak je koffers en vertrek naar je o zo geliefde turkije/marokko,somalie,congo,afghanistan etc.

  Like

 7. @ Peter Selie 11.02 uur; er is een kerel (een Japanner) op Facebook die zich ook Jack Terrible noemt. En op Twitter zijn een Japanner en een Engelse vrouw, naast mijzelf, die zich ook Jack Terrible noemen. Ik vind Peter Selie een mooie naam. Ik ken een Turk op mijn werk als plantsoenmedewerker. Hij is ontzettend lui en staat achter de radicale islam. Hij wil ook terug naar Turkije terwijl hij in Nederland is geboren. Hij vindt Turkije een prachtig land, veel mooier dan Nederland. Turkse vrouwen vindt ie veel mooier dan Nederlandse vrouwen. Hij wil ook in Turkije sterven en begraven worden. Hij heeft de auto van een chef een keer bekrast na een onenigheid. Als ik moet werken met die Turk dan zijn er altijd een paar Nederlanders bij. Maar je staat mooi te kijken als je moet werken tussen enkel radicale moslims. Alle moslims zijn trouwens radicaal! Anders zijn het afvalligen die gedood moeten worden, ook in Nederland…

  Like

 8. Peter Selie 1 zegt:

  Beste Peter Selie
  Om dat deze hijack mij niet lekker zit, heb ik besloten om het verder te doen met Peter Selie 1 de echte dus!

  Met vriendelijke groet

  Like

 9. Peter Selie 1 zegt:

  Jack Terrible zegt:
  4 november 2012 om 12:15

  Tsa Jack jij zegt dat op Facebook en Twitter het ook is, nu geen probs dan maar Peter Selie 1.
  De meeste Turken die ik mee gemaakt hebt zijn zo kruiperig en slijmen met de baas en nemen lekkernijen mee voor de baas, zijn er voorkomend zij weten zich best aan te passen als zij maar anders behandeld worden dan een doorsnee naieve dwaze Nederlander, maar integreren ho maar daar doen deze primitieve gelukszoeker niet aan. En je hebt helemaal gelijk Jack de koran is hun leven ze zijn totaal geïndoctrineerd, weten niet beter, zij zijn jaloers op onze cultuur en vinden B.V. een jonge vrouw in een kort zomer-rokje bijna porno nu wat mij betreft houden zij het maar bij olie worstelen.

  Met vriendelijke groet

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Jack Terrible 12.15. uur, tot zover het consequente gedrag der Turken. Inderdaad, als ze hun Turkije toch zo geweldig vinden, dan is er niemand die hen stoort om hun koffers te pakken, en heen te gaan naar hun vaderland. Ik zou zeggen Turkse mensen pak uw boeltje, en verstrek s.v.p, dan hebben we een ” win/win situatie”.

  Like

 11. @Peter Selie 1 en @ Tom Hendrix; Ze mogen wat mij betreft vandaag nog vertrekken naar Turkije. Dan worden ze ook nog uitgezwaaid door Linkse Nederlanders. Bij mij gaat dan de vlag uit! Maar ach, als puntje bij paaltje komt willen ze toch maar hier blijven, vooral om het geld, uitkeringen en drugspraktijken. In Nederland staan trouwens moskeeën zat. In Turkije is armoede zat. Ik hoorde een jonge Turk eens opscheppen over Turkije waar ze zogenaamd dure auto’s maken. Jonge dienstplichtige Turken die in Nederland zijn geboren moeten ook in Turkije in militaire dienst. Of ze moeten hun dienstplicht afkopen met een paar duizend euro. Doen ze dat niet dan wordt hun de Turkse (dubbele) nationaliteit ontnomen. De Turkse Nationaliteit is heilig voor hen. Groot bewondering heb ik wel voor de Turkse Duitser Cahit Kaya. Hij is ex-moslim en maakt dat ook kenbaar!

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Nicolai Sennels>>> http://tinyurl.com/cpchdyt
  Alle moslimfundamentalisten te wereld uit, te beginnen in de Europese Unie!!!

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  Zouden ze hier morgen mee moeten beginnen! http://tinyurl.com/cxqm665
  (maar dat duurt nog even met al die fundamentalistenvriendjes in Vak K…)
  W

  Like

 14. oogenhand zegt:

  Zeuren, janken. Om militaire druk uit te kunnen oefenen op die Turken moet je Turks kennen. Wie geen moeite doet om Turks te leren, verpest het niet alleen op aarde, maar ook na de dood. Eeuwige folteringen omdat je “geen talenknobbel” hebt, is een veel te hoge prijs.

  Like

 15. Ze integreren niet omdat daar verdragen voor zijn afgesloten met Turkije. Diezelfde verdragen blijken dus ook afgesloten te zijn met Nederland. Erdogan blijft preken dat de Turken in andere landen zich niet hoeven te integreren.

  Dat eeuwige geëmmer over de dialoog voeren en praten; dat heeft nog nooit enige zode aan een dijk gezet. De enige dialoog die zij kennen is het niet te missen geluid van een AK47…

  Like

  • oogenhand zegt:

   Daarom, zet de Turkse regering direct onder druk. De Koerdische kwestie is een goede manier om een voet tussen de deur te krijgen. Klagen hoe de Westerse elites de boel verraden heeft niet zo veel zin. Beter is het de Midden-Oosterse elites zo ver te krijgen dat ze hùn volk verraden. Wordt bijvoorbeeld belastingambtenaar in Turkije.

   Like

 16. oogenhand zegt:

  Overigens, Erdogan integreert de Turken tot Arabier met al zijn Islam.

  Like

 17. G.Deckzeijl zegt:

  oogenhand 19:17
  Dat laatste advies van je slaat als de bekende lul op de overbekende koektrommel.
  Verkas zelf maar, zou ik zeggen.

  Like

 18. guusvelraeds zegt:

  De Turken zijn een Nomadenvolk. Zij dicht hen een lage verbondenheid met een plek toe. Wie ontevreden is, trekt verder.

  Het zou toch niet waar zijn?

  Like

 19. Johanna Haarlem zegt:

  er is maar 1 islamiet die het echt begreep en dat ATATURK…scheiding van kerk en staat..die erdolul sloopt alles wat de visionair heeft achtergelaten..

  Like

 20. Tom Hendrix zegt:

  @Johanna Haarlem 11.41. uur, inderdaad had Atatürk de juiste instelling ten opzichte van de Islam, hij had daar een schurfthekel aan. Wanneer grijpt het Turkse leger in, dat is de vraag, want het Leger zou de erfenis van Atatürk bewaken!

  Like

 21. oogenhand zegt:

  Dat leger is geïnfiltreerd. We zullen zelf contacten moeten leggen met de Turkse oppositie. Turkije kan alleen Turkije blijven wanneer het de Islam opgeeft.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s