Werkloosheid in Europa op recordhoogte

Het aantal werklozen in de Europese Unie heeft sinds de invoering van de euro een record bereikt. Dat blijkt uit cijfers van het Bureau van de Statistiek voor de Europese Unie (Eurostat), die woensdag gepubliceerd werden. Volgens deze cijfers waren er in september ongeveer 25 miljoen mannen en vrouwen zonder werk, van wie ongeveer 18,5 miljoen in het eurogebied.

Aangepast aan het seizoen komt dit overeen met een werkloosheidspercentage van 10,6 respectievelijk 11,6%. Daarmee ligt het gemiddelde werkloosheidscijfer van de eurolanden voor het eerst een procent boven dat van de andere EU-lidstaten. Tot 2004 bezaten zij nog een geringer aantal werklozen. In ieder geval op de arbeidsmarkt is daarom geen economisch voordeel van de lidstaten van de Europese monetaire unie te herkennen.

Griekenland en Spanje als crisisverliezers

Bijzonder hard werd Griekenland getroffen, dat binnen een jaar een stijging van de werkloosheidscijfers van 17,8 naar 25,1% liet zien. Alleen nog het andere euro crisisland Spanje bezit met 25,8% een hoger werkloosheidscijfer. De niet tot het eurogebied behorende Baltische landen echter kunnen de grootste daling van de werkloosheidscijfers laten zien. In Litouwen is de werkloosheid met 1,8 % gedaald naar 12,9% en in Letland met 1,1% naar 15,9%.

Bron:

http://www.jungefreiheit.de/Single-News-Display-mit-Komm.154+M5766b35c292.0.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Eurocrisis, Europa. Bookmark de permalink .

16 reacties op Werkloosheid in Europa op recordhoogte

 1. jowitteroos zegt:

  Laat de pleuris maar uitbreken………………………..

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Idd. wat ik hier om mij heen zie belooft niets goeds.
  Tig mensen die al maanden geen loon krijgen en die gegarandeerd nog niet in die statistieken zitten.
  En dan de groepen kleine ondernemers die niks krijgen en geen werk meer hebben.

  Like

 3. Anneke zegt:

  En de heren politici helemaal in een roes van geluk..??..De aan hun opgedraagde klussen lijken !!! te zijn geslaagd. Máár ze zijn er nog (lang) niet, die ‘heerlijke’ speelpoppekes zonder enig gevoel voor verantwoording. “Hùn tijden van ellende staan heel dichtbij; zeg maar….voor de deur.” Gisteren bij -Debat op 2- werd eindelijk toch eens het publieke ONgenoegen uitgezonden, met een iewat onzekere presentatrice. Wist niet helemaal hoe ze nu moest reageren…althans dit was mijn eigen conclusie. Komende donderdag 08-11-2012 in Tilburg een meeting over het huidige Europa en de TOENEMENDE macht van Brussel. Stond notabene in de regionale krant!!! “Goed nieuws….” Het ONTWAKINGS-proces is langzaamaan actiever aan het worden, de MSM beseffen heel goed dat ze de stand van zaken niet kunnen blijven verbloemen. Zeven (?)van de tien mensen heeft immers ’t vertrouwen in politiek en media al verloren; nu de rest nog en dan is het hek van de dam….!!! Wat ‘k al vaker heb gezegd: – Effe door die verfoeid zure appel heenbijten, maar goede tijden staan te trappelen om van start te gaan. Het kwaad zal niet permanent blijven overheersen!!! Dan zou het leven hier op aarde helemaal onmogelijk zijn -….

  Like

 4. Gezien de verregaande plannen van de EUSSR en de lokale regeringen binnen Europa lijkt het wel alsof het de bedoeling is dat iedereen even arm moet worden gemaakt en zich blijkbaar gedwongen voelt om d islam koste wat het kost een kans tot overheersing te geven. Ik hoef me niet af te vragen waar ze daadwerkelijk op uit zijn: Totale chaos en daardoor dus een reden om met harde hand de eigen bevolking definitief tot slaaf te maken.

  Ze vergeten wellicht één ding: Europa heeft een bevolking in de orde van zo’n 500-800 Miljoen inwoners. Ze kunnen nooit genoeg manschappen hebben die iedereen zal kunnen onderdrukken tenzij er onder ons meer landverraders zijn dan we nu vermoeden. Hieronder een aantal:

  Vertrouw vooral niet de overheid, politie en beveiligingspersoneel. Hetzelfde geldt voor degenen aangesteld door overheden als zogenaamde stadswachten en wijkbeheerders met een controlerende functie.Degenen die nu nog denken dat deze voornoemden het beste met u voorhebben: Vergeet het maar gerust. Zij zullen zich als eersten tegen u keren wetende dat zij gesteund worden door hun opdrachtgevers.

  Pas op voor mensen die het initiatief Burgernet met beide armen omarmen. Nu nog gebruikt voor vrij duidelijke zaken maar de onderstaande link geeft al aan dat men deze ook al voor pure onzin gebruikt…
  http://welketoekomst.wordpress.com/2012/09/07/de-politie-misbruikt-burgernet-voor-kwajongensstreken/

  Burgernet kan, net als ‘Meld Misdaad Anoniem’, keihard gebruikt worden tegen de bevolking.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Nu worden wij door Krakers meiden geregeerd , menen julie werkelijk dat daar uit iets goeds komt?Ze beginnen hun loopbaan met foute dingen te doen.Namlijk eigendom van anderen te nationaliceren.Aan gang bangen zijn deze grieten al gewend.Dus ook dat is voor ze geen misdaad.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Anneke 15.13. uur, inderdaad Anneke, de RODEN en de POLITIEK CORRECTEN weten niet meer hoe ze ons moeten bedriegen en beliegen. Maar bij vele mensen in Nederland gaan de oogjes open. MARX RUTTE is gewoon een ordinaire communist, kijk maar hoe gemakkelijk hij samen met de JAGER ons verkwanseld heeft in BRUSSEL bij het POLITBURO. Pek en veren, dat verdienen de politici!

  Like

 7. Peter Selie 1 zegt:

  Hier zijn snel even 5 kopjes van het net geplukt en zij veroorzaakt door de “Mooie, rechtvaardige en in het belang van Nederland” coalitie tussen de communisten en de met een ruk naar links opgeschoven neoliberalen. ‘Rutte I had imagoprobleem door Wilders’, ‘Failliet corporaties dreigt’, ‘PvdA stemt in met regeerakkoord’, ‘PvdA geen Mooiweer partij’ en ‘NS heeft genoeg van treingeweld’. De beëdiging van de leden van het nieuwe kabinet-Rutte II en de traditionele bordesscène zijn maandag rechtstreeks te volgen op televisie, radio en internet. Dat meldt de communistische staatsomroep NOS met de Rode O vanmiddag. Het is jammer voor de mensen die nog wel hard werken dat zij geen getuigen kunnen zijn van dit experiment wat snel gedoemd is om te sneuvelen in een kort maar hevig vuurgevecht met de rechtvaardige moraal die gelukkig nog de meeste autochtonen bezitten.

  Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Niet lang geleden zei de EU top blij te zijn dat het populisme in Nederland tot een stop gekomen was. Laten wij populisten vooral nog even afwachten en geduldig zijn.

  Like

 9. willemientje zegt:

  Om met Jasterke te spreken, het zou wel eens kunnen dat Rutte ons onbewust de grootst mogelijke dienst heeft bewezen, als wij zoveel mensen wakker hadden moeten schudden waren we nog jaren bezig geweest, en dan bedoel ik alle blogs bij elkaar

  Like

 10. Je kon wel eens gelijk krijgen, Willemientje! Ook in mijn omgeving zie je steeds langere gezichten. Veel mensen zitten al thuis omdat hun werkgever failliet is verklaard. Geen doorstart van het bedrijf. Voornamelijk zijn het mensen met een koopwoning. Deze regeringen maken alles stuk en de bevolking mag het allemaal weer ophoesten. Ik denk dat bij velen de rek er inmiddels wel aardig uit is.

  Like

 11. benny zegt:

  “Werkloosheid in Europa op recordhoogte”,hoog tijd om een migratie-stop in te voeren en de profiteurs en criminelen onverbiddelijk naar landen van herkomst te repatrieren.
  indien dit gebeurd zal de financiele crisis in europa ook op 1,2,3 opgelost zijn door de waanzinnige bedragen de we daardoor gaan uitsparen.

  Like

 12. Peter Selie1 zegt:

  Dan hebben in elk geval Schulz en Joska Fischer hun zin

  Like

 13. Pingback: REGEERAKKOORD: WAT HET VOLK HIERVAN VINDT! « eunmask

 14. Stradi zegt:

  @ Pieter Veenstra
  “Ze vergeten wellicht één ding: Europa heeft een bevolking in de orde van zo’n 500-800 Miljoen inwoners. Ze kunnen nooit genoeg manschappen hebben die iedereen zal kunnen onderdrukken tenzij er onder ons meer landverraders zijn dan we nu vermoeden.
  Ben je het grote voorbeeld vergeten, de USSR?
  Laat je geheugen nog eens opfrissen door een ervaringsdeskundige.
  De EU is het orgasme van het nationaalsocialisme en het communisme.
  http://westerncivilizationandculture.blogspot.be/2009/05/evil-legacy-of-socialism-ex-kgb-yuri.html

  Like

 15. Stradi zegt:

  Wat hebben Zuid-Afrika en Zweden gemeen? Of, hoe krijg men goed georganiseerde landen op de knieën? Antwoord; Als er geen ongeletterde geïndoctrineerde onderklasse aanwezig is die men kan aansturen, dan voert men ze in.

  http://www.e-pages.dk/dispatch/2/

  Like

 16. Piet Klont zegt:

  Die 500 miljoen komt wel aardig in de buurt Stradi, de rest is of wordt import.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s