Nieuwe eurobankbiljetten, zogenaamd vanwege valse biljetten. Wie brengt het “valse geld” in omloop?

Grieks bankbiljet van € 5,-

De Brusselse eurocraten willen volgend jaar nieuwe bankbiljetten drukken – zogenaamd om de valse biljetten te bestrijden. Daarbij behoorden valse biljetten tot de zeldzame mededelingen op het gebied van de georganiseerde criminaliteit sinds de invoering van de euro. Daarbij komt echter regelrecht de gedachte bij je op dat de voorvechters van de euro met deze geste een signaal te willen afgeven tegen de prognoses van de eurosceptici. Een roekeloze poging (of een wanhopige?):

Bescherming tegen vals geld

In mei volgend jaar moet het zover zijn: dan wil de ECB nieuwe en verbeterde eurobankbiljetten invoeren. Er wordt vermoedelijk begonnen met het biljet van 5 euro – daarna zal er ieder jaar een ander biljet volgen.

Elf jaar na de invoering van het contante eurogeld moeten de biljetten nog veiliger worden. Naar verluidt brengt de Europese Centrale Bank (ECB) vanaf komend jaar stapsgewijs nieuwe bankbiljetten met verbeterde veiligheidskenmerken in omloop.

N 24

Daarbij wordt het “valse geld” helemaal niet meer in de vorm van bankbiljetten in omloop gebracht, maar door de deelnemende landen zelf respectievelijk door hun staatsinstellingen. En het circuleert in de vorm van staatsfondsen of van ongedekte betalingen, betalingsbeloftes, ongedekte staatsleningen (Griekse, Spaanse enz.).

Merck werd in het voorjaar, net zoals andere Duitse farmaceutische concerns, gedupeerd door de Griekse schuldenkwijtschelding. De regering in Athene “betaalde” onbetaalde rekeningen van staatsziekenhuizen door het uitgeven van leningen. Deze vervallen pas over enkele jaren – veel ondernemingen hebben deze daarom met veel verlies verkocht. Al in juni had het in bloedplasmaproducten gespecialiseerde farmaceutische concern Biotest besloten om vanwege onbetaalde rekeningen ter waarde van miljoenen zijn leveringen naar Griekenland stop te zetten.

Handelsblatt

Bron:

http://www.kybeline.com/2012/11/05/neue-eurogeldscheine-angeblich-wegen-falschgeldscheine-wer-bringt-das-falschgeld-in-umlauf/

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Eurocrisis, Europa, Europeanisering, Griekenland. Bookmark de permalink .

10 reacties op Nieuwe eurobankbiljetten, zogenaamd vanwege valse biljetten. Wie brengt het “valse geld” in omloop?

 1. Ik denk dat het een wanhopige poging is om hun eigen gezicht te rekken… In veel eerder op de poepert gegane regimes of regeringen kwamen er net voor die tijd nieuwe bankbiljetten uit…

  Wat ook een mogelijkheid is dat ze onder valse voorwendselen de drukpersen hebben aangezet om zo de inflatie te bevorderen en het geld minder waard te maken.

  Die laatste heeft mijn persoonlijke voorkeur….

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Ik wil ons ouwe geld terug, met de vuurtoren van het 250 GULDEN-biljet, de Snip van 100 GULDEN, dat mooie briefje van 25 GULDEN, de goeie owe knaak, de piek, het duppie,
  ZUM KOTZEN, die euro en wel HIEROM: http://tinyurl.com/3clz79n
  En op dat door ONS gesubsidieerde Ned 1 is nu de voorstelling van al die hotemetoten aan de gang die vanmorgen 2 keer ingezworen moesten worden, omdat de RVD en de netcoördinator van Ned hin zaakjes weer ’s niet voor mekaar hadden…!!!!
  Zie ook LuckyTV van deze avond…!!!

  Like

 3. V.K. zegt:

  -Hoe zit het met de serienummers?Daaraan kan je namelijk zien door welk land het geld is uitgegeven, benieuwd of dit straks met het nieuwe geld ook nog zo is….dit riekt naar een soort van Eurobonds.

  -Anyway, klote geld met klote bruggen erop

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Dat zal geen barst helpen. Ben het eens met Pieter Veenstra, ze wakkeren zo alleen nog maar de inflatie aan, daar zitten heel andere bedoelingen achter!

  Like

 5. Augi zegt:

  Ik denk dat het gedaan wordt om contant zwart geld uit de roulatie te halen, je zou nl de oude biljetten moeten inleveren voor de nieuwe.

  Like

 6. marnix zegt:

  Pieter Veenstra je schrijft de waarheid!
  Europa is opzettelijk inflatie aan het bevorderen, ik vrees binnen de 3 jaar valt de huizenmarkt volledig in elkaar. Een recent artikel bevestigd dat de petroleum Golfstaten en deal hebben met de Europa leiders. Er komt een georganiseerde EURO overname onder de ISLAM.
  Hieronder het bewijs dat we zijn verkocht aan de duivel.

  2 weken geleden heeft Ford Genk beslist om 10.000 Belgische arbeiders op straat te zetten.
  Onderstaande link heeft een beeld hoe smerig Europa het speelt****Turkije die buiten de Eurozone ligt krijgt voor hun Ford Fabriek 100.000.000 Euro steun van onze EURO belastingen***

  http://www.hbvl.be/dossiers/ford-genk/europa-pompt-100-miljoen-in-turkse-ford-fabriek.aspx

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Idd. marnix de europese arbeiders die altijd belasting betaald hebben worden ontslagen en van hun geld gaat Brussel hun concurrent in Turkije subsidiëren.
  En nu wil Rutte dat Turkije echt bij de EU komt.
  Ik hoop dat voordat het zover is de hele hete luchtballon ontploft.

  Like

 8. FrankA zegt:

  Ik neem dat we in het verleden ook probleem hadden met de nieuwe gulden biljetten? De 10 gulden biljet heeft ook in de loop der jaren een ander uiterlijk gehad. En de vuurtoren/ Die is pas veel later in roulatie gebracht. Waarom opeens een biljet van 250 gulden? Waar was dat nu voor nodig met al die 100 gulden biljetten? Vonden we dat toen ook geldverslindend? Of roepen we dit nu omdat het zo “populair” is tegen de euro te zijn?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s