“Gaza is vrij!”

DE MYTHE ONTMASKERD: Een verrassende ontboezeming van Hamas leider Mahmud al-Zahar. Israël kan niet langer worden beschuldigd van bezetting van de Gazastrook, zegt een van de vijf hoogste leiders van Hamas.

De uitspraak kwam als een complete verrassing. Een paar weken geleden zei Mahmud Al Zahar, een van de oprichters van het Hamas-regime: ‘De Gazastrook wordt niet meer bezet gehouden. Gaza is bevrijd van de Israëlische bezetting en bevindt zich niet meer in een belegerde toestand. Het contact tussen Gaza en de buitenwereld is veel gemakkelijker geworden. Er komen steeds meer toeristen naar Gaza, vooral vanwege de prachtige stranden.’

Mahmud Al Zahar zei dit tegen het Palestijnse persagentschap Ma´an.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft alle Israëlische ambassades over de uitspraken van Al Zahar ingelicht. Als Israël nu weer wordt beschuldigd van de zogenaamde bezetting van de Gazastrook, zullen die journalisten worden geconfronteerd met de uitspraken van Al Zahar. Ondanks deze uitspraken vaart er een nieuwe vloot richting Gaza met de bedoeling de ‘bezette’ Gazastrook te bevrijden, of in ieder geval aan levensmiddelen te helpen.
Ook Al Zahar vindt dat dit niet nodig is. Bovendien verklaarde de Hamasleider in het interview, dat de economische situatie in de Gazastrook is verbeterd. Hij benadrukte tegenover Maan dat dit hoofdzakelijk te danken was aan de rijke bodem die de Joodse pioniers na de ontruiming van de Gazastrook in de zomer van 2005 achter lieten. Al Zahar: ‘Economisch gezien zijn we bijna geheel onafhankelijk, de voorziening van olie en elektriciteit niet meegerekend.’ Hij benadrukte dat de economie van Gaza er veel beter voorstaat dan die van de autonome gebieden Judea en Samaria. ‘Wij betalen onze ambtenaren volledige salarissen, maar de Palestijnse Autoriteit in Ramallah betaalt slechts halve maandsalarissen.’
Slechts terloops sprak Mahmud Al Zahar positief over hun nauwe betrekkingen met Iran. Hij vervolgde: ‘Als de PA van Mahmoud Abbas op de Westelijke Oever mislukt, dan zijn wij direct bereid de macht over te nemen.’

Bron:

http://israeltoday.nl/artikelen/7-nieuws/2616-gaza-is-vrij

(h/t jowitteroos)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Gazastrook, Hamas. Bookmark de permalink .

21 reacties op “Gaza is vrij!”

 1. Joop Klepzeiker zegt:

  Tja je kan moeilijk iets anders zeggen als je wil opteren voor een zelfstandige palestijnse staat , dit is een gok op de herverkiezing van obamadrama die als hij herkozen zijn steun zal verlenen aan de palestijnen voor die zelfstandige staat .

  Like

 2. luckybee zegt:

  Gaza ligt in Kanaan.Hagar en Ismael zijn uit Kanaan verband.De verbanni9mng van de twee zijn nog steeds geldigd.Er kan geen Palestijnse staat in Kanaan liggen.
  Genesis 21,1-21

  Izak geboren Hagar en Ismaël uitgedreven

  Like

 3. baksteen zegt:

  De laatste zin maakt duidelijk waar het om gaat, ze willen de westoever er bij en Obama gaat hen daar bij helpen.
  De vraag is nu wie gaat de PA de nek omdraaien? hamas is de palestijnen op de Westbank door dit verhaal aan het opstoken dmv omkoperij : “bij ons verdien je 2x zo veel”
  Het opzetten van bevolkingsgroepen is hamas op het lijf geschreven dus de PA kan binnenkort de eerste rellen verwachten. Of samenwerken natuurlijk dwz alle macht inleveren bij Hamas.
  Wordt Israel straks van 2 kanten beschoten als ze er mee accoord zouden gaan, de internationale druk vanuit de VN met hulp van Obama en Europa zal gigantisch worden ben ik bang.
  Land voor Vrede……..en daarna de raketten op je dak.

  Like

 4. Marc Bouwman zegt:

  @Baksteen

  Als de PA mislukt…zo niet, dan lijkt een splitsing van een voorgenomen Palestijnse staat een feit. Als Hamas consequent zou handelen vanuit het gegeven dat het hen economisch beter gaat, kan voedsel gegeven worden aan daadwerkelijke vrede naar Israël toe: dan hebben de Gazanen wat te verliezen bij continuering van oorlog. Dat lijkt onwaarschijnlijk, maar wie weet lukt dat.
  In eerste aanleg ervaar ik de erkenning door Hamas van het niet-bezet zijn door Israël als een scheur in het Palestijnse front.

  Like

 5. Anneke zegt:

  Hé het èchte touwtje-trekken gaat bij deze van start?/! Let’s hope it, buttttttt……Niet te vlot in feeststemming toeven. Let op…’t zijn sterren in het kwaad, het bedrog. “Krijgen ze een fikse natte broek van, vinden ze helemaal great…..”!!! Het is wel een feit: Twee kapiteins op één schip, dat gaat effe goed, maar na verloop van tijd(en) loopt het helemaal spaak!!! En dàt moeten we nu net hebben, daar bij die haatbaarden.

  Like

 6. Ze zullen onderling ongetwijfeld onenigheid krijgen wat zal resulteren in bomaanslagen.. Een beetje een 2e Irak eigenlijk…

  Like

 7. Anneke zegt:

  Israel is uiteindelijk de sterkste en zal OVERLEVEN, dùs OVER-WINNEN. De wereld valt als een slappe plumpudding in elkaar èn dan op naar betere -, ofwel Goede tijden.

  Like

 8. baksteen zegt:

  Marc, help het ons hopen, vertrouw die engerds niks.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Anneke 16.12. uur, dat denk ik ook. Met mijn gezond verstand denk ik dan ” Als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen”. Het is bekend, dat MOSLIMS mogen liegen en bedriegen, als dat in hun kraam van pas komt!

  Like

 10. Petrossa zegt:

  Maar dat was al zo toen ze officieel terugtrokken uit de Gaza in de Land for Peace deal ( UN Security Council Resolution 242) . Niemand claimt dat de Gaza bezet is, zelfs Richard Falk niet en dat wil wat zeggen.

  Helaas kregen de Gazanen wel land, maar Israel geen Peace.
  The forced eviction by Israel of its settlers and military forces in entirety from the ground territory of the Gaza strip has been put forth as a ‘test case’ of “Land for Peace” with the Palestinians.
  This ‘test case’ is argued by some to show the failure of the “Land for Peace” strategy with the Palestinians:
  Rockets launched against Israeli targets continued almost immediately after the Israeli withdrawal and have increased in the time since.
  The attacks from the Gaza Strip are continuing today
  The area is now being used to smuggle weapons into Gaza
  Tunnels are being built under the border for use in the smuggling of weapons, fighters and to kidnap Israeli soldiers
  Is presumed that Hamas is the main organization behind the smuggling and tunnels, though other groups are likely involved as well

  Like

 11. Joop Klepzeiker zegt:

  obamadrama heeft gewonnen, we gaan het allemaal meemaken !

  Like

 12. Anneke zegt:

  The HELL on earth; it’s a FACT….!!! Nou, ben heel benieuwd hoe Mr. Odrama zich verder gaat ontwikkelen. Is notabene nu al een overloper/verrader tot op het naakte bot. Hou m’n hart vast, maar ben niet bang!!! Gelukkig weten veel mensen dat de kaarten al tijden geleden geschud zijn, dat we met z’n allen deze periode moeten zien door te komen!!! Het westen is nooit zo democratisch geweest, als men de bevolking wilde doen geloven. Enige vorm van dictatuur is tot op de dag van vandaag gebleven. “Gehele vrijheid is tevens niet goed, velen weten zich merendeels géén raad met al die verworven vrijheden”. Fatsoen is al een aantal decennia geleden verdwenen en de resultaten zijn pijnlijker en pijnlijker en nòg pijnlijker aan het worden. Kinderen die hun ouders tot op het bot letterlijk afkafferen en allerlei verwensingen naar andermans koppie schreeuwen. Kijk…zie hier: de grootse verpaupering van de maatschappij. OVERAL heerst letterlijke VERLOEDERING, de wereld daalt verder en verder richting een brandende haathaard.

  Like

 13. Anneke zegt:

  @Tom Hendrix 06.11 -17.52-u: “Geef me de vijf”….Ja; leugens overheersen nog steeds, waarheid, annex realiteit zijn VER BO TEN…(lijkt wel), althans decennia-lang in wezen wel.

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  @Anneke 17.02. uur, graag Anneke. Meid ik ben zo moedeloos, na de verkiezing met leugens en fraude van de MUZELMAN OBAMA, dat ik af en toe denk, Here God hoe moeten we hier nu mee omgaan. Ja Anneke, het is een grote rotzooi, en met MARX RUTTE aan het roer, wordt het allemaal nog veel erger. Er zullen nog meer onaangepaste vreemdelingen het land in worden gehaald, natuurlijk op aandringen van de roden van de partij van de arabieren. Arm Vaderland!

  Like

 15. Anneke zegt:

  @Tom Hendrix: Zo-even naar ’t zes-uur Journaal gekeken en naar EenVandaag….”De satanische trollekes hebben hun ware toet weer getoond”. Zijn doodsbang, want ze beseffen héél goed dat de ogen en oren van ’t volk vlotter en vlotter open gaan staan. Het volk komt tot bezinning; haleluyah…amen!!! Zo effen naar benee, voor een bakkie thee….houdoe.

  Like

 16. Jan zegt:

  Top Hamas terrorist leader killed
  In the past hour, the IDF targeted Ahmed Jabri, the head of Hamas’ military wing, in the Gaza Strip.
  IDF Begins Widespread Campaign on Terror Sites in the Gaza Strip
  http://elderofziyon.blogspot.nl/2012/11/top-hamas-terrorist-leader-killed.html

  Like

 17. Jan zegt:

  Vernedering en onderdrukking door zionazi’s op de ‘westbank’

  Pal tards build luxury houses in West Bank

  Like

 18. Jan zegt:

  Vloot 3.0: op initiatief van de ‘internationale terroristen’ gaat men nu UIT Gaza varen

  The premise of the trip is that Gaza wants to trade with the world, rather than receive aid. Critics have called the trip “intentionally misleading”, pointing to the fact that on a weekly basis, dozens of trucks export products from Gaza.

  These facts haven’t stopped the ‘Gaza Ark’ committee, however, a group which is supported by the hard-Left Noam Chomsky and disgraced Baroness Jenny Tonge.
  The Gaza Ark initiative is led by international anti-Israel activists, rather than ordinary Palestinians. Gaza’s Ark entails “purchasing a run-down boat from a local fishing family,” says Michael Coleman, a member of Free Gaza Australia and on the Gaza’s Ark steering committee.
  http://www.thecommentator.com/article/3067/flotilla_3_0_international_activists_work_with_hamas_affiliates_to_sail_out_of_gaza

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s