Waarom heeft Romney verloren?

Er zaten enkele fouten in de verkiezingscampagne van de Republikeinen. Bijvoorbeeld de innerlijke verdeeldheid van de kandidaten en de lange voorverkiezingen. Oo0k kwam Romney vanuit de verte niet echt charismatisch over, maar de echte redenen zijn ergens anders te zoeken. De VS worden langzamerhand sociaaldemocratisch en links. In de verkiezingsstrijd werd gediscussieerd over sociale weldaden en boze miljonairs, en het zou me niets verbazen wanneer over tien of vijftien jaar het onvoorwaardelijke basisinkomen ook in Amerika een gewillig oor vindt. Als het eenmaal zover is, is men de economische ondergang nabij. Hoe kon het zover komen? Heel eenvoudig, de bevolking is een andere dan in de tijd van Eisenhower.

Obama werd als zwarte uiteraard door de gemiddeld armere zwarte gekozen, maar ook door de Latino´s. Zelfs in een enorm groot land als de VS kun je niet miljoenen en nog eens miljoenen arme Mexicanen en andere Latino´s binnen laten stromen, dit zouden alleen al 11 miljoen illegalen zijn, zonder het politieke landschap te veranderen. Het aantal legale Latino´s, die als Amerikaanse burgers in het land leven, zo´n 50 miljoen bedraagt. Romney heeft iets tegen de illegale immigratie gezegd. Daardoor werd hij voor de meeste Latino´s onverkiesbaar.

Daarbij komt nog dat er armen in alle lagen van de bevolking zijn, die overigens in Amerika “rassen” genoemd worden. Het blanke ras mag dan nog de meerderheid vormen en bij de blanke man stond Romney bovenaan, maar het idee van de Amerikaanse droom, van bordenwasser tot miljonair, is dood. DE Amerikaanse droom is tegenwoordig meer en meer de door de staat ondersteunde pensioen- en ziekteverzekering. En dat zal niet meer veranderen.

In Nederland gaat dat ook al lange tijd zo. Steeds maar meer allerlei soort “arme” migranten binnenlaten, die dan links stemmen, en de “rijken” moeten betalen. Het resultaat zien we. Nederland gaat bergafwaarts en schaft zichzelf af.

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/11/warum-hat-romney-verloren/#more-289799

Vertaald en bewerkt door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

26 reacties op Waarom heeft Romney verloren?

 1. oogenhand zegt:

  Onvoorwaardelijk basisinkomen maakt je minder kwetsbaar voor lastige werkgevers met politiek-correcte ideeën.

  Like

 2. Petrossa zegt:

  Nou was Romney nou ook niet bepaad een droom alternatief. Als ze iemand die wat minder relgieus fanaat was, en niet tegen alles was wat wij normaal vinden (abortus,homo trouwen etc) dan had hij wel gewonnen.

  Maar hier was het alsof je de paus als tegenkandidaat had. Kon je niet verliezen zelfs al waren de amerikanen obama moe. Maar goed elk volk krijgt de regering die het verdient, nietwaar nederland?, dus ze zullen het ermee moeten doen.

  Ik heb begrepen dat hij carbon tax wil gaan invoeren dus we zien over een jaar wel of ze nog zo blij zijn. Hollande ging ook van 53% naar 32% populariteit in 6 maanden tijd. Gelukkig kan hij nu nooit meer herkozen worden, dat is toch ook wat waard.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Voor mij is het duidelijk. De RODE en ISLAMITISCHE KANKER heeft ook de Verenigde Staten in zijn greep gekregen. Het maakt allemaal deel uit van 1. HET PROJECT, en 2. De INSTELLING van de SATANISCHE NWO. Democratie is naar de mallemoer, we worden belogen en bedrogen door onze politici. En ondertussen is RUKTOR RUTTE ons in TURKIJE op aan het zadelen met NOG MEER TOEVLOED van ZANDVRETERS! Natuurlijk met instemming van de RODE TSAREN in BRUSSEL! Dit gaat absoluut fout aflopen!

  Like

 4. luckybee zegt:

  Mitt Romney is een Mormon en geen Presbiterian.Was hij een presbiteriaan(Gereformeerd) dan was Jezus Christus met hem, en heeft hij wel degelijk gewonnen.Nu maak het weinig uit wie Amerika regeert Moslim of mormoon of Katholiek, ze zijn allemaal geen trouwe aanhangers van Jezus Christus.

  Like

 5. Peter Selie 1 zegt:

  Tom Hendrix zegt:
  7 november 2012 om 18:39

  Helemaal gelijk Tom, Rutte is nu bezig als loopjongen voor het bedrijfsleven om de Turken het naar hun zin te maken, met meer export naar Turkije en meer import van het rif raf volk naar Nederland de resulutie van Straatsburg na de letter blijven uitvoeren.

  Met vriendelijke groet

  Like

 6. Anneke zegt:

  Waarom heeft Romney verloren…??? Omdat de kaarten al tijden geleden zijn geschud!!!Inmiddels is het de meesten toch wel enigzins duidelijk geworden dat we in het westen absoluut niet in een democratie leven; zoals men ons wil doen voorspiegelen. Anders had het volk wel-degelijk meer in de pap te brengen…denk nu weer terug aan dat ZOGENAAMDE referendum in 2004(?),betr. de EU-grondwet. Dan werd er zeker wel naar het volk geluisterd en naar de èchte wetenschappers/geleerden, die de politiek advies geven…Deze zouden dan eveneens veel objectiever ge-aard zijn. “Máár ja, het zij zo…” Het tellen van de stemmen verloopt zeer zeker niet foutloos, druk ik me nu heel netjes en zacht uit. Mr.Ohhhhhhdrama laat in de komende periode zijn ware, satanische, aard met nog meer overtuiging zien. Als het aan hem ligt zal zijn gesel zeer actief te werk gaan, speciaal richting ISRAEL. ALARM-code: ROOD !!! Heb eigenlijk een vermoeden dat hij niet de volle vier-jaar gaat halen/rondmaken. Weet niet, maar er is ‘iets’……..

  Like

 7. Jan zegt:

  Corruptie is 1. Ik las op het net dat sommige stemlokalen niet onderdoen voor die in derde wereldlanden. 2 Is dat sommigen wel 4x hebben gestemd. 3 Intimidatie door zwart uitschot: NBPP, 4 intimidatie in stemlokalen. Maar 5 niet vergeten: Romney heeft geen charisma, overigens Obama ook niet.
  Romney had Obama keihard moeten aanvallen op zijn criminele activiteiten ipv de brave burger uit te hangen.
  Wat ook speelt onder de aanhang van Obama is het racisme van de zwarten. Als 90% van hen op Obama stemt is 90% imbeciel en/of racistisch en dat kun je van het schorem rondom negers als Jackson en de NBPP ronduit zeggen.
  Als 60% van de Joden ook nog eens op Obama stemt is er iets fundamenteel verrot in de hersenen van het Amerikaanse volk. De VS heeft het niveau van Europa bereikt en links heeft laten zin dat zij minder zijn dan drek. Net las ik dat Chris Matthews zeer blij was dat de storm over New York raasde en dat dit bijgedragen heeft aan de overwinning.
  Links staat voor geestelijk gehandicapt. Jammer dat de ouders van deze Amerikanen hen niet hebben laten aborteren want pro choice lag hen in de mond bestorven en iedereen die er tegen was was een fascist, racist enz.

  Like

 8. Lucky9 zegt:

  Er is een gezegde: “What turns round, comes round.” (Loontje komt altijd om zijn boontje)

  De volgende prez. na Obama zal een republikein zijn die geleerd heeft van de vele fouten van Romney, zoals het kiezen van de verkeerde running-mate, het voeren van een peperdure maar argumentorisch uiterst gematigde campagne, met accenten die echt niet meer in een moderne wereld thuishoren, enz.

  De republikeinse partij is echt aan een intellectuele herbronning toe. Mitt was de verkeerde keuze. Jammer maar het is zo.

  Inmiddels kunnen wij in Europa alleen maar hopen dat het wanbeleid dat de moslim Obama nog vier jaar zal kunnen voeren niet al te zeer de strategische situatie van het vooralsnog vrije Westen verzwakt.

  Like

 9. vederso zegt:

  Volgens Mark Steyn had het zelfs niet meer uitgemaakt wie er had gewonnen. De enorme staatsschuld is zo groot, dat probleem kan de VS nooit meer oplossen. Steyn: “America is gone”.
  Nu Obama heeft gewonnen voorspelt hij de collaps eind 2014, hij geeft ze nog 2 jaar en als dan de staatsschuld naar verwachting is opgelopen naar 20 triljoen stort de hele boel in elkaar. Interessant is hoe de beurs heeft gereageerd, ach, maakt ook al niet meer uit.

  Like

 10. vederso zegt:

  En om iedereen nog meer somber te maken schreef Jay Severin vlak voor zijn vertrek enkele reis naar IJsland nog dit commentaar:

  http://www.theblaze.com/contributions/life-after-america/

  Like

 11. Lucky9 zegt:

  @ Vederso
  You, ain’t seen nothing yet, wordt door Jay Severin totaal verkeerd geïnterpreteerd.
  I do not surrender, je maintiendrai is nu de boodschap. Losers suck, winners don’t!

  Like

 12. vederso zegt:

  @ Lucky9. Vermoedelijk zit Severin nu niet op IJsland en moet je een scheut ironie in de tekst lezen. Vermoed ik.

  Like

 13. Jan zegt:

  Alaska wordt verkocht aan Rusland en Californië, Arizona, Nex Mexico en Texas aan Mexico teruggegeven. Obama vlucht naar Cuba, nadat New York en Washington door atoomwapens zijn vernietigd.

  Like

 14. Jan zegt:

  You can always take him out.

  Like

 15. Jan zegt:

  Hope And Change: Dow Tanks More Than 300 Points…
  vederso zegt:
  7 november 2012 om 20:47

  Pimco’s Bill Gross sees a “substantial” drop in stocks coming as the result of Obama’s determination to raise taxes.
  http://weaselzippers.us/2012/11/07/hope-and-change-dow-tanks-more-than-300-points/

  In feite kan ‘onze’ gek, Rutte, samen met zijn clan zo in het Witte Huis. Alles is uitwisselbaar

  Like

 16. vederso zegt:

  @ Jan. Op Frontpage; het grootste verlies op de beurs ooit na een verkiezing! Zie nu Hans van Baalen op P&W. Vond de speech van Obama in Caïro 2009 net zo indrukwekkend dan de speech nu. Exit VVD, de gèkte heeft niet alleen bij Rutte toegeslagen,

  Like

 17. Jan zegt:

  Egypt’s Muyslim Brotherhood Demands Obama “Accept The Will Of The Arab People” After Election Victory…

  Obama Won Only 39% Of The White Vote…
  (Ik meen dat socialisten dit racisme noemen)

  Obama Won Only 39% Of The White Vote…
  Senate Majority Leader Harry Reid (D-Nev.) pledged on Wednesday to change the rules of the Senate so that the minority party has fewer tools to obstruct legislative business.
  (wat Rutte kan kan ik ook denkt Reid)

  (Bron: Weaselzippers)

  Like

 18. vederso zegt:

  Bill Wittle – A new beginning.

  Like

 19. Tom Hendrix zegt:

  @Peter Selie 1 19.32. uur, op 7/11, bedankt Peter. Verder ben ik net als @ Jan van mening, dat er door de LINKSEN en andere criminelen is gefraudeerd bij het leven, om de muzelman Obama in het ” Witte Huis”, te houden.

  Like

 20. Volgens president Barack Obama mag de ‘profeet’ niet beledigd worden. Dat vinden ook moslims en linkse kontenkruipers. Van de Republikeinen mag je best de ‘profeet’ beledigen. Ik zal Obama in het Witte Huis vandaag of morgen eens een paar foto’s van cartoons over de ‘profeet’ toe sturen. Hetzelfde geldt voor minister van buitenlandse zaken in Amerika Hillary Clinton.

  Like

 21. Jan zegt:

  Amerika heeft gekozen, maar de verkeerde

  Europa is en blijft een lazaret voor gebroken dromen, een intensive care voor utopisten, een mortuarium van schulden en failliete projecten.

  Nu mogen wij rekenen op een zelfde slepende, halfslachtige, halfhartige, rusteloze politiek in de VS. Zo zal het westen niet beter worden. Op economisch, cultureel en politiek kreunen wij, sidderen en wankelen wij. Intussen zal de concurrentie profiteren van datgene wat Europa en Amerika hebben verzuimd.

  In China wordt nu een nieuwe generatie regeringsleider geïnstalleerd Hun respect voor het westerse optreden is toch al gering en met nog eens vier jaar Obama en verder geworstel met de Euro onder het niet-leiderschap van Merkel zal niets veranderen aan het superioriteitsgevoel van de Chinezen.
  http://bazonline.ch/ausland/us-wahlen/Amerika-hat-gewaehlt–den-Falschen/story/16427115

  Like

 22. Tom Hendrix zegt:

  @Jan 12.32. uur, het is een goor complot, van de RODEN en de POLITIEK CORRECTEN om de eigen bevolkingen KAPOT TE MAKEN. Hun droom de NWO MOET WERKELIJKHEID worden, ook al moeten er stromen van bloed voor vloeien. O ja de RODEN zijn met afstand de grootste HUICHELAARS en LANDVERRADERS!

  Like

 23. Roni Thome zegt:

  De Amerikanen hebben Obama niet gekozen omdat zij hem zo goed vinden. Ze kozen hem vanwege de angst voor nog slechtere tijden. Met hoge werkloosheidcijfers, miljoenen die op voedselbonnen moeten leven. Vaak hebben deze mensen twee banen die te weinig opbrengen om er zonder voedselbonnen te leven. Veel mensen hebben geen geld om zorgpremie te betalen en hebben ook geen recht op zorg. In zo’n jungle mentaliteit is het onmogelijk nog steeds de ‘Amerikaanse Droom’ te verkopen. Niet kiezen van Mitt Romney heeft niets te maken met charisma. De man heeft, als miljardair, geen enkel idee hoe de modale Amerikaan leeft. Simpel weg: hij kent uitsluitend het leven aan de top. Hij is nog nooit een supermarkt binnengegaan en nooit met een lijndienst gevlogen; laat staan reizen met een stadsbus of de Subway. Wat voor toegevoegde waarde heeft zo’n vent aan het welzijn van miljoenen mensen die wel het echte leven moeten leven?

  Like

  • En als de Amerikanen hadden gekozen voor de republikein Mitt Romney hadden ze oprecht bevreesd moeten zijn voor een oorlog of een gewapend treffen met Iran of in Israël tegen Hamas en de Palestijnen. Wegens zijn voorganger George Bush hebben de Amerikanen genoeg van oorlog voeren. Blood for Oil!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s