Herdenk de Kristallnacht dit jaar waardig!

Opinieartikel van Likoed Nederland op De Dagelijkse Standaard, 8 november 2012.

De Arabische Israëliër Ali Adami opende op 31 maart 2002 rond 12 uur ‘s middags zijn restaurant Matza in de Noord-Israëlische havenstad Haifa. Hij hoopte dat zijn goedlopende restaurant tijdens de lunch weer vol zou zitten met zowel Joden als Arabieren; iets wat in het multiculturele Haifa allesbehalve uniek is.

Rond twee uur die 31e maart zat het restaurant van Ali Adami inderdaad tot de nok toe vol met Joodse en Arabische families. Geen tafel was nog leeg. Een van de Arabische obers van Ali vertelde een net gearriveerde Arabische gast, Shadi Tubasi, dan ook vriendelijk dat er helaas geen plaats meer voor hem was. Shadi, een 22-jarige jongen uit Jenin, kwam echter niet om te lunchen. Hij kwam om dood en verderf te zaaien met de bomgordel die hij om zijn middel droeg. En die hij direct na de verontschuldigende woorden van de ober activeerde.

De ravage die ontstond door deze terroristische zelfmoordaanslag was immens. Het hele dak van het restaurant vloog eraf en meer dan 16 onschuldige Arabieren en Joden vonden de dood. Onder de doden was onder andere de Arabische serveerder die zelfmoordterrorist Tubasi vertelde dat er even geen plaats voor hem was in het restaurant.

Enkele uren na bovenstaande aanslag stelde de radicaalislamitische terreurorganisatie Hamas euforisch dat zij verantwoordelijk was voor deze aanslag. En dat zij niet zou stoppen met het plegen van dit soort aanslagen op christenen, moslims en Joden totdat heel Israël vernietigd zou zijn.

 Internationale Socialisten

Twee jaar na bovenstaande zelfmoordaanslag, op 22 maart 2004, doodde het Israëlische leger Ahmed Yassin. Yassin was de oprichter van Hamas en een van de hoofdverantwoordelijken voor al het leed dat deze terreurorganisatie aan vele duizenden Israëliërs door tientallen bloedige zelfmoordaanslagen had aangedaan.

De Internationale Socialisten, een extreemlinkse Nederlandse pressiegroep, zag Hamas-leider Yassin echter niet als een moordenaar, maar als een held. Daarom organiseerde zij op 27 maart 2004, samen met andere linkse organisaties, een grote herdenkingsmanifestatie op De Dam in Amsterdam. Terwijl Israëlische vlaggen werden verbrand, schreeuwden de honderden demonstranten volgens het Algemeen Dagblad “Hamas, jihad, Hezbollah”!

De Internationale Socialisten organiseren niet alleen herdenkingsbijeenkomsten van islamitische terroristen. Deze groep is ook al jarenlang betrokken bij de organisatie van een Kristallnachtherdenking, die elk jaar op 9 november in Amsterdam, pal naast de Stopera, plaatsvindt. Een andere herdenking vindt op diezelfde datum plaats even verderop, in de Portugese Synagoge, en wordt georganiseerd door de Joodse gemeenschap.

Komitee Marokkaanse Arbeiders

Tijdens de Kristallnacht, die in Duitsland plaatsvond in de nacht van 9 op 10 november 1938, vernielden de nazi’s duizenden Joodse winkels en sloegen meer dan 250 synagogen volledig in puin. Meer dan 90 Joden werden vermoord en duizenden werden toen al naar concentratiekampen gestuurd.

Juist door wat de Joden toen, in 1938, is aangedaan, is het ongepast dat een pro-Hamas-organisatie als de Internationale Socialisten elk jaar samen met onder andere het Komitee Marokkaanse Arbeiders (KMAN) een Kristallnachtherdenking in Amsterdam organiseert. Beide organisaties zijn namelijk fel anti-Israëlisch en anti-Joods.

Zo was het KMAN dat in oktober 2000 een anti-Israël-manifestatie in Amsterdam organiseerde, waarbij de 1.500 deelnemers volgens het linkse tijdschrift ‘De fabel van de illegaal’ enthousiast “Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas” riepen. En het was het KMAN dat in april 2002 samen met onder andere het Nederlands Palestina Komitee een anti-Israël-demonstratie in Amsterdam initieerde, waarbij volgens Het Parool Joodse omstanders in elkaar werden geslagen, hakenkruisen op het Nationale Monument op De Dam werden geschilderd en homocafés werden aangevallen.

Hieruit blijkt dat deze organisaties niet echt geïnteresseerd zijn in Joods leed, maar dit slechts gebruiken in de vorm van een pseudo Kristallnacht herdenking, bedoeld om hun eigen politieke boodschap te promoten en Israël te veroordelen. Dat is een klap in het gezicht voor de slachtoffers en hun nabestaanden.

 Pseudo herdenking

Die pseudo herdenking bestaat bovendien naast de officiële herdenking vanuit de Joodse gemeenschap, waar het leed van de Kristallnacht wel met respect voor de slachtoffers en hun nabestaanden herdacht wordt. Vandaar dat vorig jaar burgemeester Van der Laan hierbij aanwezig was.

Het is daarom onbegrijpelijk dat organisaties als de vakbewegingen CNV en FNV betrokken zijn bij deze alternatieve herdenking. Het zou hen sieren om daar van af te zien, zodat zij niet meehelpen om fel anti-Israëlische- en pro-Hamas-organisaties als de Internationale Socialisten een platform te bieden op deze herdenkingsdag.

En om zo de Joodse slachtoffers en de Arabische Israëliër Ali Adami, wiens restaurant Matza is herbouwd en nog steeds bestaat, het respect en de eerbied te geven die zij verdienen.

Bron:

http://likud.nl/2012/11/herdenk-de-kristallnacht-dit-jaar-waardig/#content

 

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, antizionisme, Joden, Jodenhaat, Socialisten. Bookmark de permalink .

17 reacties op Herdenk de Kristallnacht dit jaar waardig!

 1. Jan zegt:

  * Joden waren geen slachtoffer, maar socialisten, daarom moesten Joden ook zelf de schade betalen.
  * De Kristallnacht van 1938 had te maken met het huidige racisme van conservatieven
  * Herdenken is saai en daarom leuken wij de avond op met een zigeunerorkestje
  * 1938 was een voorafspiegeling van 2012
  * Joden zijn hufters want zij menen dat zij in 1938 slachtoffer waren (menen zij nu nog steeds), dat is een leugen
  * er is geen antisemitisme, wie dit beweert is paranoied, gewoon gek (zoals Wilders)
  * alle moslims houden van Joden, ook Hamas

  Ook dit jaar weer herdenking Kristallnacht bij Stadhuis in Amsterdam
  http://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2012/10/ook-dsit-jaar-weer-herdenking.html
  http://www.herdenkingkristallnacht.nl/overzicht.html

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  IK KOTS op de vieze vuile RODEN van de INTERNATIONALE RODE SOCIALISTEN. Ik ben laaiend nu ik dit weer lees. En nog zijn er onnozelen die de HAATBAARDEN in bescherming nemen! Wat een WAANZIN!

  Like

 3. Links rood en pvda heeft op mij dezelfde uitwerking als de rode lap op een kwaaie stier… Zum Kotzen!

  Like

 4. luckybee zegt:

  Kristal nacht gebeurde voor de oorlog in Duitsland.Dat heeft in Nederland nooit plaats gevonden. Waar om moeten we dat herdenken?Moeten we dat niet zo snel mogelijk vergeten?Zo dat zo iets noot meer gaat gebeuren?

  Like

 5. Peter Selie 1 zegt:

  Het is kristal duidelijk, dat de Linkse, socialistische, roden, communistische of facistische bestuurders, volks-vertegenwoordigers vormen een mix van de opgesomde benoemingen. Helaas is daar niets aan te doen vooral de PvdA heeft na de tweede Wereld oorlog er steeds op gehamerd “dat nooit meer” waarmee zij de misdaden, gruwelen die bedreven werden door de Nazi’s bedoelden. Na de tweede Wereld oorlog werd de NSDAP verboden en de PvdA werd in 1946 geboren, had het liever gezien dat het een miskraam werd. Sinds dien was het verboden voor een ambtenaar om lid van de CPN zijn want de CNP kreeg rechtstreeks zijn orders uit Moscou. Maar vele leeraressen en leeraren op de lagere school die waren gewoon weg vergiftigd met de communistische idealen waaronder iedereen gelijk, nu worden de autochtone kinderen op de basis scholen vergiftigd met dezelfde smerige idealen die nu voornamelijk door de juffen gepredikt worden, want kinderen hebben ook een mannelijk rol model als opvoeder nodig want de basis scholen de juffen hebben de opvoedkundige taak van de ouders overgenomen. Probeer deze indoctrinatie die al decennia duurt dat maar eens ongedaan te maken.

  Like

 6. Peter Selie 1 zegt:

  Dit zijn nu de ex bestuurders waarvoor ik een plaatsvervangende schaamte toon, deze christelijke facist van Agt heeft weer eens van zich laten horen.

  “De pro-Palestijnse activist Dries van Agt heeft weer voor opschudding gezorgd met een anti-Israëlische uitspraak. De oud-premier zei bij een bijeenkomst dat de Joden na de Tweede Wereldoorlog een staat in Duitsland hadden moeten krijgen.”

  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Cultuur-Televisie/354202/Van-Agt-Joden-hadden-staat-in-Duitsland-moeten-krijgen.htm

  Like

 7. guusvelraeds zegt:

  Het ideologisch socialistisch volksdeel met haar vele organisaties en gekaapte organisaties is kampioen in het geven van desinformatie, rookgordijnen aanleggen, revisionisme, propaganda en antipropaganda. Het socialisme heeft vanaf het begin van haar ontstaan bewust veel energie gestopt in het beheersen en bezetten van organen en instituten die invloed uitoefenen op de publieke opinie. De omvang van de linkse desinformatie in kerkelijke kringen, onderwijs en wetenschap, ngo’s en praktisch alle media over de gehele linie is inmiddels zo groot en omvattend dat het door iedereen die eraan onderworpen is niet meer als dusdanig wordt herkend. Het linkse gif is te vinden in praktisch elk Nederlands huishouden en de linkse propaganda machine spant zich dagelijks tot het uiterste in te zorgen dat er geen verwatering optreedt. De Joodse bevolking en het Jodendom als geheel heeft in de loop van haar diaspora een uiterst sterk identiteit gevoel ontwikkeld. Als de linksen iets haten dan is het een op vrijheid van individu en vrijheid van keuze en denken gerichte identiteit. Daarom is links rabiaat ten opzichte van elk nationalistisch gevoel en elke vorm van wetenschap die de feiten als norm heeft en de individuele identiteit respecteert. Het was links die alle godsdiensten de oorlog verklaarde waarin de vrijheid van gewetensontwikkeling en gebruik van ratio een centraal thema was. De islam echter is in haar bejegening van het individu gespeend van elke vorm van ratio (zoals links ook) en vormt op basis hiervan praktisch een replica van de linkse doctrine die verteld dat elk individu ondergeschikt is aan het geheel, dat elk individu zich behoort te onderwerpen aan totalitaire controle niet alleen wat betreft zijn handelingen maar ook wat betreft zijn gedachten. Het huwelijk tussen de Islam en het internationale socialisme zal in de toekomst op basis van deze principes de eerst volgende veroorzaker zijn van een nieuwe holocaust als we niet op tijd wakker schrikken uit deze door links en links dolende ridders veroorzaakte algemeen maatschappelijke verdoving.

  Like

 8. Jan zegt:

  De schrijfsels van Maarten-Jan Hijmans, alias abupessoptimist, hij hoopt vurig dat hij nog mag meemaken dat Israël in één klap wordt weggevaagd, zijn een bron van informatie om te zien wie de vijand is binnen de muren, ook al al houden hij en de anderen hun masker op.

  Een zekere ‘Richard’ schrijft dat de Kristallnacht-herdenking gepolitiseerd is vanwege de aanhang van Hamas en Hezbollah, een opmerking waarmee Hamas-Nederland, Hijmans het absoluut niet eens is, hij vliegt schuimbekkend in de gordijnen:
  • Deze reactie van jou is te belachelijk voor woorden.
  • Ik daag je uit aan te geven waar en wanneer en hoe vorige herdenkingen gepolitiseerd waren.
  • Het CIDI en CJO saboteren de herdenking (Hijmans meent dat dan niet te hoeven aan te tonen)
  • CIDI en CJO zijn degene die politiseren
  • CIDI had met NBK moeten overleggen dat NBK een andere politiek gaat varen, wat zij dan echt wel doen (echt, het staat er)
  • Naftaniel levert liever een onfrisse rotstreek uit de CIDI-truckendoos.
  Vervolgens in zijn Jodenhaat spreekt Hijmans zichzelf tegen, haalt hij zichzelf onderuit:

  • Vervolgens, wat je opmerkingen over de politieke kleur van NBK betreft: so what?
  • Het CIDI moet zijn mond houden over NBK want Kortenoeven was fout
  • Wat maakt het überhaupt uit (dat iemand die naast je staat meeloopt met Joden-aan-het-gas-optocht) zolang de herdenking zelf maar waardig is.
  • ik daag je uit om uit te leggen wat er mis was met sprekers als Soetendorp, Freek van Ossel(1), Nazarski (2), Van Thijn, en ja ook Rabbae en Danen
  • Het CJO is niet te vertrouwen want die kan de Kristallnachtherdenking wel eens verbinden met Israël
  • “Ik schaam mij er voor Naftaniel mijn vriend te noemen.”
  (ik denk dat Naftaniel jou mist als kiespijn)
  • “De herdenking moet staan in naam van de vrijheid van meningsuiting en mensenrechten”
  (O???????)

  In de discussie zegt keesjemaduraatje dat Hijmans nooit op argumenten ingaat maar altijd op de persoon speelt (klopt want mijn stuk werd niet geplaatst en dat was met argumenten onderbouwd)
  Maduraatje:
  “je gaat voorbij aan het feit dat de internationale socialisten een herdenking van Hamas oprichter Sjeik Yassin hebben georganiseerd en je gaat voorbij aan de steun van de IS aan de Arabisch Europese Liga, wat een anti-Joodse organisatie is.

  En direct krijgt hij zijn verwijt aan Hijmans bevestigd, namelijk niet ingaan op feiten:
  Hijmans:
  “ik sluit geen groepen uit. Dat doen anderen. Ik vind dat iedereen welkom is bij zo´n herdenking. De enige eis die gesteld mag worden is dat het een waardige herdenking is, dat er geen dingen met de haren worden bijgesleept en dat er enige subtiliteit in acht wordt genomen”
  http://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2010/11/het-cidi-speelt-plsijtzwam-en-keert.html

  1. Freek Ossel is van de PvdA. Was samen met Eduard Nazarski (Amnesty International!!) aanwezig bij de herdenking van 2009. Opnieuw ging het over Wilders, terwijl er werd gezwegen over het geweld en de bedreigingen, waar Joden vandaag de dag in Amsterdam te maken hebben. De imam hield vooral een pleidooi voor eigen parochie over de godsdienstvrijheid voor moslims.
  http://israel-palestijnen.blogspot.nl/2010/11/hamas-vrienden-herdenken-opnieuw-de.html

  2. Amnesty, vertegenwoordigd in de persoon van Eduard Nazarski, heeft geen toelichting meer nodig, wel Nazarski.
  Eduard Nazarski was in 2009 aanwezig bij de zogeheten Wake voor Gaza “om solidariteit te betonen met Palestijnse en Israëlische slachtoffers”. De vraag is of dit gemeend is aangezien ook de BSD organisaties aanwezig: Cordaid, Pax Christi en het IKV. Verder Doekle Terpstra en ‘bevrijdingspredikant’ Henri Veldhuis.
  Henri Veldhuis is de schrijver van de brochure ‘De muur is afgebroken’, dit op verzoek van op verzoek van Kairos (anti-Israël-petitie) en Vrienden van Sabeel (synoniem voor Van Agt)

  Elforkani is jongerenimam en was eveneens aanwezig bij de herdenking. Hij was mede-organisator van het FION-congres in 2010.
  FION is de Nederlandse tak van de Europese federatie FIOE, zeg maar de Nederlandse Moslimbroederschap. FION-voorzitter is Yahia Bouyafa.
  Op het FION-congres van 2010 was ook aanwezig Salah Soltan. Zij zit in de ECFR, European Council for Fatwa and Research en voorzitter hiervan is niemand minder dan Yusuf al-Qaradawi die graag uit de ‘Protocollen van de Ouderen van Zion’ mag citeren.

  Wie is Salah Soltan. Oordeel zelf:
  Ohio Islamic cleric Salah Sultan preaches Jew hatred, threatens US on Egyptian TV

  ACIR President in Ohio Practices Some 9/11 Denial

  Like

 9. Breget zegt:

  En het is kristal helder dat mevrouw Merkels de taak van Hitler één Europa tot een goed einde wil brengen .

  Like

 10. oogenhand zegt:

  De Internationale Socialisten zijn erg gevaarlijk. Één AFA, twee vlaggen, een zwarte en een rode. Een twee-eenheid.

  Like

 11. aegolius cs zegt:

  Breget 13:19
  Geleerd door de kosten/baten analyse van twee oorlogen, kost de EU een stuk minder en de EUSSR met zijn clowns, nauwkeurig geselecteerd op de grootste nullen die als paljassen zijn boven komen drijven.

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  @Jan 12.44. uur, Jan ik HAAT de RODEN NU zo erg, dat ik verdomme nu begrip heb voor GENERAAL FRANCO en zijn BEWIND tussen 1939 t/m 1975. Potverdomme de grootste VERRADERS zijn de RODEN!

  Like

 13. Jan zegt:

  @Tom Hendrix zegt:
  9 november 2012 om 16:04
  Franco was natuurlijk een dictator en ik kan mij nog goed herinneren dat ik in de krant las dat sommigen aan de wurgpaal stierven.
  Op de site van Harry Hamas had ik eens jaren terug een discussie met iemand over Spanje en toen schreef ik dat Franco ook tegen de communisten vocht en dat veel vrijwilligers uit Rusland kwamen. Dat onwetende figuur zei dat ik onzin uitkraamde.
  Het is erg gesteld met de historische kennis van menigeen.
  Antony Beaver’s ‘De strijd om Spanje’ geeft een goed overzicht van de strijdende partijen.

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  @Jan 16.32. uur, Jan ik heb er ook veel over gelezen. En in eerste aanleg was/ ben ik voor de REPUBLIEK geweest. Ik heb van George Orwell gelezen: ” Afscheid van Catalonië”, en van Ernst Hemingway ” For Whom The Bell Tolls”. Het was typerend om te lezen, hoe de linksen, achter de REPUBLIKEINSE LINIES geconfronteerd werden met enorme aantallen fusillades door de communisten, die bij elke verdenking het executiecommando al klaar hadden, om zgn. cotra-revolutionairen dood te schieten, zonder rechtsspraak. Ik praat de misdaden aan de kant van de nationalisten en de falange ook niet goed, het bombardement op Guérnica was een grote oorlogsmisdaad! Maar ik ben wel wakker geworden na mijn navorsen van de SPAANSE BURGEROORLOG, als FRANCO en enkele andere legerleiders niet ingegrepen hadden was SPANJE eind 30 er jaren compleet in handen van de COMMUNISTEN gevallen. Mijn conclusie is derhalve, dat ik vind dat LINKS de meest hypocrieten huisvest! Het boek van Antony Beaver zou ik graag willen lezen Jan, is daar nog aan te komen?

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  Cotra, moet zijn contra revolutionairen!

  Like

 16. Jan zegt:

  @@
  Tom Hendrix zegt:
  9 november 2012 om 18:42

  Is gewoon in de winkel te koop

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  @ Jan, bedankt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s