Merkel voert tempo op: EU-commissie moet de regering van Europa worden

Angela Merkel wil een Europese regering en meer rechten voor het Europees Parlement. Tijdens een bezoek in Brussel zei ze: “We moeten moedig zijn en mogen er niet voor terugdeinzen om de verdragen te veranderen”. Merkel verwacht dat op een gegeven moment heel Europa de euro als munteenheid zal hebben.

Om met het oog op de EU een “echte” economische unie te creëren, zouden er bindende toezeggingen van de lidstaten m.b.t. hervormingen nodig zijn, maakte Angela Merkel woensdag tijdens haar toespraak in het Europees Parlement duidelijk. Het was voor het eerst sinds 2007 dat Angela Merkel een bezoek bracht aan het Europees Parlement in Brussel. Bovendien zouden de EU-instellingen meer macht moeten krijgen. Zo zou de EU-commissie uiteindelijk een EU-regering worden, de EU-raad een soort “Hoogste Kamer” en het Europees Parlement meer macht krijgen, zei Merkel in Brussel. Het zou in dit verband ook zinvol zijn om echte rechten toe te staan om door te pakken tegenover de nationale begrotingen. “Daarbij moeten we ambitieus en veeleisend zijn en mogen we ook niet terugdeinzen voor een verandering van de verdragsprincipes als dit nodig is”, voegde ze er aan toe. Dienovereenkomstig zouden de kerncompetenties zoals loon- en belastingpremies sterker “gecoördineerd” moeten worden.

Toch zou men zich op dit moment eerst op de problemen van de eurozone moeten concentreren, zei Angela Merkel. Ze stelde een speciaal budget voor leden van de eurozone voor om landen met een hoge jeugdwerkloosheid te helpen. Deze zou de financiering van de opleiding van de jongeren moeten ondersteunen. Weliswaar zouden niet alle 27 landen daarvoor geld willen geven, “maar het zou op EU-niveau gedaan kunnen worden”, voegde Merkel er aan toe. “Europa, dat zijn wij allemaal samen. Europa – dat is binnenlandse politiek”. Gemeenschappelijk kunnen “we een Europa van stabiliteit en kracht creëren”,  benadrukte Merkel. En op zekere dag zou de gemeenschappelijke munteenheid door alle EU-landen worden geaccepteerd.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2012/11/08/merkel-macht-tempo-eu-kommission-soll-regierung-europas-werden/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Eurocrisis, Europa, Europeanisering. Bookmark de permalink .

29 reacties op Merkel voert tempo op: EU-commissie moet de regering van Europa worden

 1. Ein Reich, ein Fuhrer. NO WAY!

  Like

 2. Peter Selie 1 zegt:

  Vraag mij af hoe snel die cobra van Rutte om gelult wordt? Kan ik nog wat voor je doen Angela?

  Like

 3. BertG. zegt:

  En dit gaat gebeuren. Er moet alleen nog een goed verhaal bedacht worden om het te verkopen.
  En we zijn er allemaal blij mee. Want we konden niet anders is wat ze ons gaan laten geloven.

  Like

 4. Lucky9 zegt:

  Angela Merkel stelt niets voor, ze zwemt
  zie: https://ejbron.wordpress.com/2012/10/10/de-onbekende-angela-merkel/

  En pleiten voor een totalitaire superstaat zal haar zuur opbreken, want wij willen geen communisme of sharia, wij willen alleen onszelf zijn binnen een door onze soort beheerd territorium.

  De overige details kan iedereen voor zichzelf invullen, maar in essentie komt het daar op neer. Dit is te nemen of te laten. En bij weerspannigheid volgt er automatisch burgeroorlog.
  Zo eenvoudig is het.

  Like

 5. Eva zegt:

  Weliswaar zouden niet alle 27 landen daarvoor geld willen geven, maar de premier van alle Nederlanders heeft vast en zeker al lachend reeds bij het kruisje getekend, op dezelfde manier als hij deed toen er miljoenen naar Turkije overgemaakt moesten worden, en passant werd nog even verteld dat Turkistan toch EU lid moest worden.

  Like

 6. Turul zegt:

  @ Pieter Veenstra

  precies wat bij mij op kwam ein Reich ein Furhrer…en dat is ook precies waar deze mevrouw het over heeft… !!

  Deze (zeer gevaarlijke) mensen komen steeds openlijker uit voor wat het plan vanaf het begin was, opheffing van de natiestaten, de Europese etnische groepen zoveel mogelijk laten verdwijnen en één nieuw rijk (de EU).

  Het communisme (marxisme) is niet overwonnen, maar word ons nu op een andere wijze en vorm door de strot geduwd met behulp van “vaderlandse” landverraders! (politici, academici, bedrijfsleven en het koningshuis e.d.)

  Like

 7. Jan zegt:

  Angela Merkel, Honecker’s Erbin, das darf wohl klar sein.
  Ist Angela Merkel ein Irrtum oder Honeckers Rache?
  http://www.welt.de/kultur/literarischewelt/article12583083/Ist-Angela-Merkel-ein-Irrtum-oder-Honeckers-Rache.html

  Like

 8. Al sinds de oprichting van de EEG en de voorlopers daarvan worden we dagelijks in de bek gescheten. Ik ben inmiddels door mijn mondwater heen… Al tientallen jaren hoor ik hetzelfde gezeik maar veranderd er niets. Het lijkt wel Afrika, al decennia lang wordt er geld in gepompt maar er veranderd niets!

  Like

 9. Ko Lumbus zegt:

  @ “Zo zou de EU-commissie uiteindelijk een EU-regering worden, de EU-raad een soort “Hoogste Kamer” en het Europees Parlement meer macht krijgen, zei Merkel in Brussel.”

  Het onderstaande zei Merkel ook vandaag in haar toespraak het EP .
  ‘Stärkere demokratische Legitimation und Kontrolle – dieses Prinzip müssen wir bei allen Maßnahmen zur Vertiefung der Wirtschafts- und Währungsunion beachten. Es bildet das Herzstück einer erneuerten Union. Als Regierungschefin eines Landes sage ich ganz ausdrücklich: Nur durch Legitimierung durch die Parlamente wird es eine demokratische Legitimierung geben.’
  http://www.bundeskanzlerin.de/Content/DE/Rede/2012/11/2012-11-07-merkel-eu.html?nn=74420

  Hoe het debat daarna is verlopen kan ik niet terug vinden maar volgens Elsevier zou Merkel daarin Verhofstadt de oren hebben gewassen.

  ‘Ze herinnerde de Belg aan het afwijzen door de Nederlanders en de Fransen van de Europese Grondwet in 2005. Moest Europa opnieuw zo in de fout gaan op een pad dat de burgers kennelijk niet wensen?’
  http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Brussels-Blog/354110/Heerlijk-optreden-Merkel-in-Europarlement.htm

  Wellicht kan het eerder comment van vederso licht werpen op deze woorden van Merkel :

  https://ejbron.wordpress.com/2012/10/10/de-onbekende-angela-merkel/
  vederso zegt 10 oktober 2012 om 22:31:
  ‘Men heeft de neiging Merkel te onderschatten, ook politiek en dat is een grote fout. Zij is ongelooflijk flexibel en weet dat ze soms ook een stap terug moet doen. Gauck wilde ze niet als president, maar ze verzette zich tenslotte niet en heeft nu al Gauck gedresseerd. Ze is absoluut de baas bij de buren.’

  Like

 10. BertG. zegt:

  Die overdracht is al ingevuld door JP. Daar is geen wijziging meer in mogelijk. Die trein zal door gaan. En wie heb ‘m nou helemaal gelezen dat verdrag en weet wat er in staat? Niemand.
  We hebben het alleen nog niet zo goed door of zijn ons daar nog niet goed bewust van.
  Het verhaal wordt alleen steeds spannender. En iedereen maar afwachten wat het laatste hoofdstuk is in het deze hele klucht. Bittere ellende.

  Like

 11. Ko Lumbus zegt:

  Zie dat de link om 17:34 naar de toespraak van Merkel voor het EP geen directe toegang tot haar verhaal geeft.
  Voor geïnteresseerden: na openen van de link in bovenbalk op ‘Aktuel’ klikken en daarna in zijbalk op ‘Reden’ klikken.

  Like

 12. oogenhand zegt:

  Er is vrij simpele manier om haar de pas af te snijden; leer Esperanto of Turks. Esperanto haalt hen centralistisch in, Turks leren geeft macht in Duitsland.

  Like

 13. benny zegt:

  de ss-teef blijft dictatorial verder sleutelen aan haar derde rijk

  Like

 14. Een afbeelding zegt genoeg:

  Like

 15. Ko Lumbus zegt:

  Vanaf volgend jaar een nieuwe serie eurobiljetten in omloop met daarop de Griekse godin Europa…

  http://www.telegraaf.nl/dft/13165071/__Griekse_godin_op_eurobiljet__.html

  Like

 16. Ko Lumbus zegt:

  Voor wie de Griekse mythologie enigszins kent ware het beter om ‘De verkrachting van Europa’ op het nieuwe vijf euro biljet af te drukken.

  Like

 17. Lucky9 zegt:

  Ik koester niet de minste illusie dat jullie deze video gaan bekijken en beluisteren. Op mijn ondertiteling hoeft U niet te rekenen.
  Nochtans zouden uw regeringsleiders er goed aan doen deze woorden van A tot Z te laten vertalen en af te drukken in een tekst.
  Vooral vanaf minuut 28:00 formuleert mevrouw Le Pen een waarheid als een koe.

  Like

  • Turul zegt:

   jammer ik spreek en versta het dus ook niet. Het is een feit dat mevrouw Le Pen een verstandige vrouw is….. Mocht iemand het stuk kunnen vertalen, dan zou dat fantastisch zijn…

   Like

 18. Verd.. Ik versta geen Frans.
  /* zoekt naar een vertaling

  Like

 19. M.A.L. Sion zegt:

  Ik heb al eerder het een en ander van haar gezien en gehoord. Een klein beetje begrepen en dat was voldoende om te denken dat het de moeite waard is. Helaas ben ik zelf niet in staat om dit te vertalen. Daarvoor is mijn kennis van het mooie frans niet toereikend.
  Wie is daar wel toe in staat?????? Niet zo dringen s.v.p.

  Like

 20. Tom Hendrix zegt:

  We zijn VERRADEN door KOHL en MITTERAND al in 1992. In Maastricht hebben deze 2 klootzakken, handjeklap gedaan en de communistische eu in het leven geroepen. Tevens hebben deze verraders besloten dat er ook direct 1 munt moest worden ingevoerd, de euro. De DICTATUUR hebben deze figuren in het leven geroepen, met welwillende medewerking van de rest der pluche klevers, te weten de regeringsleiders! Dit loopt uit op een GROOT DRAMA, namelijk VERARMING, TOELOOP VAN NOG MEER MUZELMENSEN, REBELLIE en OPROER!
  En MARX RUTTE vindt dat ook allemaal goed!

  Like

 21. het enige wat ons nog overblijft is gewapend verzet !!

  Like

 22. toetssteen zegt:

  @Oog en Hand
  Denkt u ervan om Manderin of Spaans te leren? Komt u bepaald verder mee dan Esperanto of Turks!
  Wat u adviseert is net zo suf om Swahili tot lesstof te verheffen!

  Like

 23. oogenhand zegt:

  Manderin heb ik ook een aantal jaren bestudeerd. Het is voor een Nederlander veel lastiger dan Turks.

  Like

 24. G.Deckzeijl zegt:

  On topic! De plannen van Merkel houden direct verband met dit:
  http://tinyurl.com/28se7nv
  En het ziet ernaar uit dat iedereen DEZE uitspraken is vergeten:
  http://tinyurl.com/dxucmvt

  Like

 25. BertG. zegt:

  @G.Deckzeijl,
  En ook het begrip NSB’er wordt weer nieuw leven in geblazen las ik in je 1ste link.
  Door mensen een belasting voordeel te geven als ze de boel verlinken.
  Dat zal het goed doen hier in NL. Bijna een aangeboren eigenschap voor veel NL’ers

  Like

 26. benny zegt:

  @dickrotterdamdick van linschoten :klopt,ons organiseren,groeperen en ons continent in zijn oude beschaafde glorie herstellen en dit kunnen we alleen nog op deze manier bekomen,alle andere manieren zijn niet meer dan uitstel van executie

  Like

 27. oogenhand zegt:

  Ach, de EU graaft zijn eigen graf door zich met de islam te verbinden. De islam vernietigt zichzelf in Syrië.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s