Winterfeest

Soms dringt iets helemaal niet door tot iemand anders je erop wijst. Bijvoorbeeld dat het bij autobouwers mode geworden was om hun auto’s ook de kleur wit mee te geven. Het was mij niet opgevallen, totdat iemand mij erop wees en vanaf die dag zag ik ontelbare witte auto’s. Datzelfde fenomeen doet zich ook voor in de wereld van de ideeën, of beter gezegd; de wereld van de ideologieën. Zwarte Piet kan ik niet meer los zien van de discussie van alweer jaren terug, dat zo’n zwart geschminkt persoon eigenlijk toch niet meer zou moeten kunnen. Elke jolige, huppelende zwarte Zwarte Piet is per definitie hartstikke fout. Zo fout als je maar zijn kan, volgens nadenkende, meelevende, blanke, oorspronkelijke Nederlanders met een groot schuldgevoel. Slaventijd en racisme weet ik nog.

Sinterklaas komt binnenkort weer aan met zijn stoomboot en ik zal er eens op letten of dit jaar zijn mijter ook vrij is gebleven van een kruis. Want ook dat schijnt niet meer te kunnen volgens de politiek correcte betweters die mij tot in de kleinste details kunnen uitleggen hoe het hoort en wat voor mening ik behoor te hebben. En als ik dan een andere mening zou hebben, is het beter die voor mij te houden. Trouwens, niemand vraagt mij om een afwijkende mening. Dat hele gedoe over dat kruis op de mijter van die lieve Sint is toch eigenlijk wel raar. Wiens religieuze gevoelens worden nu gekwetst of beledigd bij het vieren van een kinderfeest, waar overigens iedereen aan mag meedoen? Is er één imam geweest die bij het Sinterklaascomité heeft geprotesteerd tegen dat kruis op die mijter? Dat lijkt me stug en als het wel zo is, dan moet die meneer, vrouwelijke imams zijn er niet, vrouwelijke Zwarte Pieten inmiddels wel, de inburgeringscursus nog eens overdoen, want dan heeft hij er niets van begrepen.

Brussel wil niet het risico lopen dat er ergens in de stad een beledigde, religieuze minderheid (in enkelvoud) rondloopt en daarom hebben ze het volgende bedacht: een lichtsculptuur in plaats van een kerstboom. Volgens de Stad Brussel moet u nu niet op verkeerde ideeën komen, want dan zit u er helemaal naast. De stad Brussel maakte woensdag bekend dat er dit jaar geen klassieke kerstboom komt op de Grote Markt. In de plaats daarvan komt er een lichtkunstwerk in de vorm van een boom, een “elektronische kerstboom.”

Raadslid Debaets is niet blij met die beslissing. “Nadat de ‘kerstmarkt’ geen ‘kerstmarkt’ meer mocht heten maar ‘winterpret’, moet er nu een ander element sneuvelen dat al te zeer zou kunnen verwijzen naar Kerstmis”, zegt ze.

“Niet dat de kerstboom een christelijk of religieus symbool is, maar de boom draagt uiteraard een verwijzing naar Kerstmis in zich. Ik vermoed dat precies die verwijzing de kerstboom voortaan bant van de Grote Markt. En dat is jammer.”

Debaets denkt dat een historische en multireligieuze stad de tradities in ere moet houden en ruimte moet laten voor alle levensbeschouwingen. “Ook voor heel wat mensen die geen christen zijn, hoort de boom erbij”, besluit ze uit de reacties die ze kreeg van bewoners en handelaars.

“Wat volgt?”, vraagt Debaets zich af. “Alle paaseieren uit de stad verbannen, omdat ze verwijzen naar Pasen? Als dat de nieuwe stijl is van het kersverse Brusselse stadsbestuur houd ik mijn hart vast.”

Kerststal

Volgens Nicolas Dassonville, woordvoerder van burgemeester Thielemans (PS), heeft de verandering niets te maken met antireligieuze motieven. “In dat geval zouden we toch de kerststal geschrapt hebben?”, zegt hij tegen brusselsnews.be. Maar die blijft dus, en het is trouwens ook niet zo dat er geen kerstboom is. Integendeel: door er een lichtkunstwerk van te maken, benadrukken we de boom juist meer. Hij staat dus meer dan ooit centraal op de Grote Markt.”

Tot zover de Brusselse woordvoerder. De stad is echter niet enig in zijn soort. Verschillende scholen, vooral scholen, hebben inmiddels de gezamenlijke kerstviering afgeschaft en ook kerstbomen in ontvangsthallen van kantoren, ziekenhuizen en politiebureaus schijnen uit de mode te raken. De vraag naar het al dan niet plaatsen van een kerstboom krijgt in het korte artikel van Nicolai Sennels op Jihad Watch al een iets grimmiger lading. Door een bestuur van een buurtvereniging (woningcoöperatie) in Kokkedal (DK) werd omgerekend 10.000 dollar uitgetrokken voor een drie dagen durend Eid-feest, maar hetzelfde bestuur, met sinds september een kleine gekozen moslimmeerderheid, weigerde omgerekend 1000 dollar te besteden aan een grote kerstboom met versiering en verlichting. Nicolai Sennels noemt het een tekort aan wederkerigheid en intolerantie van de nieuwe meerderheid. De bewoners van Egedalsvaengen willen niet met de pers praten.

Snaphanen ontdekte al weer een aantal dagen geleden het woord “Winterfeest” op het reclamebord van een slijterij, met daarbij de slogan; “alcoholvrij het winterfeest in”. Wat nu zijn interesse is om een paar regels over deze nieuwe ontwikkeling te schrijven weet ik niet, maar in 2009 schreef hij ook al over het Winterfeest. Helemaal nieuw is het dus niet.

Snaphanen: Ik weet niet wat een ‘winterfeest’ is. Kortgeleden moest ik ‘Halloween’ opzoeken. Dit is Allerheiligen, die we met de hervorming van de feestdagen in 1770 hebben afgeschaft onder invloed van de Verlichting, dus wat vieren we eigenlijk na 250 jaar … Maar ‘winterfeest’ in plaats van kerst? Het woord Kerstmis is voorchristelijk en verliest zich in iets Germaans in de jaren 500 – 700 en emigreerde met de Vikingen mee naar Engeland als ‘yule’. Het heeft niets met de christelijke mis van doen en zou daarom ook niemands religieuze gevoelens moeten beledigen, behalve bij de slijterij Systembolaget waar ze een ​​preëmptieve beledigingsstrategie hebben ontwikkeld, dan heeft inderdaad alcoholvrij ook meer zin. Waarom ook niet meteen ‘zero tolerance’ voor alcohol in de slijterij ingevoerd, ‘zero tolerance’ is tegenwoordig toch zo populair? Helan går…sjung halalfalderahurrah-Allah…

PS: Ik zit me nu opeens af te vragen; hebben de mijters van die kleine Sinterklazen van chocola in gekleurd zilverpapier eigenlijk ook een kruis? Toch eens op letten.

Bronnen:

http://www.brusselnieuws.be/artikel/debaets-%E2%80%98kerstboom-weg-wegens-verwijzing-naar-kerstmis

http://www.jihadwatch.org/2012/11/denmark-muslim-majority-in-local-board-cancels-decade-old-christmas-tradition-finances-eid-party-wit.html

http://snaphanen.dk/2012/11/03/svenske-syge-huse/

Door: Vederso (voor https://ejbron.wordpress.com/)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Christendom, Dhimmitude, Islam, Islamisering. Bookmark de permalink .

8 reacties op Winterfeest

 1. Anneke zegt:

  De Babylonische feesten, ze zijn nog steeds niet uitgebannen. Het lijkt er wel op dat ze juist weer even herleven. Net als de koninkrijken van weleer….Ottomaanse rijk, Romeinse rijk, Griekse rijk, het oude Babel……NU allen VERENIGD, compact verpakt in een verleidelijke jasje. “Wat geweest is, is er weer aanwezig voor de nieuwe generatie. Geschiedherhaling tot de cirkel letterlijk rond is”. En….die periode staat voor de deur.

  Like

 2. Lucky9 zegt:

  Ja, strompelen in de vooruitgeworpen schaduw van de islamitische duisternis kan soms pijn doen.

  Van mij mogen alle symbolen op de mijters van Sinterklaas: kruisen, halve manen, X-en, hamers en sikkels, uncle sams, davidsterren, rijzende zonnen, deng xiaopings en zelfs swastika’s, zolang er maar geen vergiftigde snoepjes worden uitgedeeld op mijn kosten!

  Like

 3. Handen af van onze eeuwenoude cultuur! Als je het hier niet bevalt, klim je maar snel op je kameel, geit of schaap en hobbel je snel terug naar waar je vandaan komt!

  Like

 4. Anita Kloes zegt:

  Motherfockers…..donder lekker een eind op, en laat kerst en Sint aan de kaaskoppen!
  Maar neuh…dat zit niet in het plan van wereldverovering!

  Weet dat het spel doorzien is, eikels met jullie ” politiek correcte plannetjes”!!!!!!!!!!!!!!!

  Sint en Kerst zijn van ONS!!!!!!!!!

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Van de week in de stad zag ik een Islamitisch echtpaar (zij met hoofddoek en verder geheel bedekt tot aan enkels) met twee kleine koters. Schatten van kinderen jongen en een meisje 4 tot 5 jaar oud met van die grote donkere ogen. En wat zag ik tot mijn verbazing in hun doorzichtige plastic draagtassen zitten? Twee enorm grote sinterklaaspoppen van chocola met idem grote zwarte pieten. Jawel hoor en de mijters van deze sinterklazen waren uitgedost met een rijkgekleurd goudomrand kruis dat gedrukt stond op het zilverpapier dat de heerlijkheden omhulde. Als geheel vanzelf begon ik na dit gezien te hebben een stukje losser en vrolijker lopen.

  Like

 6. treintrien zegt:

  Mooi verhaal Guus 😉
  word ik mee vrolijk van.

  En ik weiger vrolijk mee te doen aan die politiekkorrekte flauwekul.
  Ik wens iedereen een zalig Kerstfeest… winterfeest dat ken ik niet.

  Ik wen niet zo snel aan nieuwe dingen, zullen we maar zeggen 😉

  Like

 7. Jan zegt:

  IN de VS bestaat ook de eeuwige discussie (geen, in feite, want er worden eisen gesteld) tussen politiek correcte blanken (hier heten zij foutief politiek correct ‘witte mensen’, een anglicisme dus) en zwarten/Afro Amerikanen (of welk imbeciel woord men ook meent te moeten hanteren). Zwrten menen dat zij recht hebben op geld ter compensatie voor aangedaan leed (niet nader omschreven, behalve met de term ‘slaaf’) Dat zeer veel blanken geen slaven hadden en veel zwarte er wel slaven op na hielden wil de pc-gemeente niet horen. Wie het waagt dit te zeggen, wordt weggeschreeuwd en uitgemaakt voor fascist, racist of krijgt stenen door de ruiten gegooid. Nee, alle zwarten zijn volgens de bendes rondom Sharpton of Jackson slachtoffer en dus dient zoveel mogelijk gelogen te worden zodat de parasitaire pc-bende ten eeuwige dage haar hand kan ophouden. Rassenhaat zal dus blijvend aangewakkerd dienen te worden zoals gedaan werd door Obama die onderdeel uitmaakt van deze kliek. De in hun ogen ‘witte dictatuur’ in alle vormen dient te verdwijnen en daarvoor in de plaats dient de ‘indogene'(nep)cultuur te komen. Zo vierde Obama Kwanza en niet Kerst.

  Kwanza
  In december 2011 vierde Obama Kwanza (zie wiki wat het voorstelt en wie het heeft bedacht, het is dus een puur bedenksel, opgekomen uit haat tegen blanken) en zei:

  Statement by the President and First Lady on Kwanzaa
  Michelle and I send our warmest wishes to all those celebrating Kwanzaa this holiday season. Today marks the beginning of the week-long celebration honoring African American heritage and culture through the seven principles of Kwanzaa — unity, self determination, collective work and responsibility, cooperative economics, purpose, creativity, and faith.
  We celebrate Kwanzaa at a time when many African Americans and all Americans reflect on our many blessings and memories over the past year and our aspirations for the year to come. And even as there is much to be thankful for, we know that there are still too many Americans going through enormous challenges and trying to make ends meet. But we also know that in the spirit of unity, or Umoja, we can overcome those challenges together.
  As families across America and around the world light the red, black, and green candles of the Kinara this week, our family sends our well wishes and blessings for a happy and healthy new year.
  http://www.whitehouse.gov/the-press-office/2011/12/26/statement-president-and-first-lady-kwanzaa
  Diep hoeft men niet te graven wie Karenga is.
  * socialistische activist (oproerkraaier) en zwarte nationalist (type Jesse Jackson, Al Sharpton)
  * oprichter van ‘United Slaves’
  * in 1971 wegens marteling van vrouwen gearresteerd
  * werkzaam aan California State University, Long Beach (voer het jonge publiek met waan om de maatschappij naar je hand te zetten)
  http://www.discoverthenetworks.org/individualProfile.asp?indid=2222

  Like

 8. Jan zegt:

  Van hetzelfde kaliber:
  Neurenberg laat alle NSU kentekenplaten verwijderen omdat deze herinnert aan de nationaal socialistische NSU. Dat de staat het bewijs niet rond kan krijgen doet er niet toe. Een zeur dacht via associatie, tadtentwässerung und Umweltanalytik Nürnberg (SUN), aan NSU en dat is voldoende te buigen voor ‘beledigd’volk.
  http://www.pi-news.net/2012/11/nurnberg-lasst-alle-nsu-kennzeichen-entfernen/

  Nazi-auto: NSU (Neckarsulm)
  Nazi-fiets: http://www.fahrrad.nsu24.de/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s