In Nederland wonen honderden kinderen in moskee-internaten

In Nederland wonen honderden kinderen in vaak slecht onderhouden moskeeën. Sommige van deze moskee-internaten zijn brandonveilig, een enkele is illegaal. De overheid houdt, in tegenstelling tot andere vormen van kinderopvang, op geen enkel manier toezicht op hoe kinderen in de internaten worden behandeld, blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad.

Er zijn onder meer moskee-internaten in Arnhem, in Utrecht, Breda en Amsterdam. Alleen al in Rotterdam zijn, voor zover bekend, drie moskee-internaten en is een vierde in oprichting. Een ervan, in het zuiden van de stad, is een illegaal meisjesinternaat. De moskee laat er illegaal, dus zonder slaapvergunning, vijftig meisjes op zolder wonen. In de zomer van vorig jaar is de situatie er nog “absoluut brandonveilig” en, gezien de slapende kinderen, “zelfs gevaarlijk te noemen”, staat in een vertrouwelijke notitie van de gemeente.

ILLEGALE WINKELS EN VERMOEDENS VAN ‘LIJFSTRAFFEN’

Van een ander internaat in het noorden van Rotterdam is al jaren bij de gemeente bekend dat kinderen bij brand er niet goed weg kunnen komen. Ook huisvesten deze en andere moskeeën illegale supermarkten, shoarmarestaurants en kapsalons.

De gemeente Rotterdam en de deelgemeenten hebben nooit een einde aan de illegale en onveilige situaties gemaakt. Ook als toezichthouders kinderopvang bij de GGD Rotterdam-Rijnmond hun zorgen in interne werkmails uitspreken over vermoedens van “lijfstraffen”, gaat niemand dit na.

GEEN RELATIE, OM DRIE UUR ‘S NACHTS OPSTAAN VOOR EEN PREEK

Wetenschapper Mehmet Sahin van de Vrije Universiteit die de moskee-internaten onderzocht, schat het aantal kinderen dat in de moskeeën verblijft op circa 3.000. De regels in de internaten zijn streng, zegt hij. De kinderen mogen geen relatie hebben. Soms moeten ze om 3 uur ‘s nachts opstaan voor een preek. Sahin:

“Dat is geen gezonde situatie voor een kind van twaalf.”

In tegenstelling tot andere vormen van kinderopvang hoeven deze moskee-internaten aan geen enkele kwaliteitseis te voldoen, geen pedagogisch plan te hebben, medewerkers hebben geen verklaring van goed gedrag nodig.

WETHOUDER IS SITUATIE ZAT

Wethouder Hamit Karakus (ruimtelijke ordening, PvdA) noemt het dossier “complex” en zegt als reactie op dit verhaal “de situatie nu zat te zijn”. Hij zal volgende week alle betrokken moskeeën, diensten en deelgemeenten uitnodigen op zijn kamer. Het gesprek moet gaan, zegt hij, over al deze onderwerpen: de moskee-internaten, de illegale winkels en kappers, de brandveiligheid.

“Het moet nu voor eens en altijd afgelopen zijn met deze onduidelijkheid.”

Tweede Kamerleden zeggen in een reactie verbaasd te zijn over de situatie in moskee-internaten. “Ik hoop dat dit bekend is bij de Inspectie Jeugdzorg”, zegt PvdA’er Martijn van Dam:

“De vraag is of die kinderen goed verzorgd worden. In situaties waarin kinderen niet thuis wonen, vind ik dat er een reden is om te controleren.”

D66 STELT KAMERVRAGEN

Tweede Kamerlid Linda Voortman (GroenLinks) noemt de situatie “heel ernstig”. Ze vindt dat, net als bij schippersinternaten, de Inspectie Jeugdzorg zou moeten toezien op het welzijn van de kinderen. “Als overheid wil je toezicht hebben op wat daar gebeurt.” Ook de SP wil dat de inspectie toezicht houdt. “Ik kan hier heel boos van worden”, zegt Kamerlid Sadet Karabulut. “Een overheid die weet van een onveilige en illegale situatie maar niet optreedt. Dat kan gewoon niet.” Ze is tevens bang dat van de internaten een segregerende werking uitgaat.

D66 zegt Kamervragen te gaan stellen over de kwestie. Ook VVD-Kamerlid Cora van Nieuwenhuizen is kritisch:

“De inspecties die met jeugd van doen hebben, moeten hier hun taak opvatten.”

Bron:

http://www.nrc.nl/nieuws/2012/11/10/in-nederland-wonen-honderden-kinderen-in-moskee-internaten/

Auteurs: Andreas Kouwenhoven & Esther Rosenberg

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Nederland. Bookmark de permalink .

16 reacties op In Nederland wonen honderden kinderen in moskee-internaten

 1. luckybee zegt:

  Dat zijn honderden jihad aspiranten, Heerlijk Allahu akbar dan maar!!!In Moskee’s mogen alleen jongens slapen.

  Like

 2. AdriePVV zegt:

  De MSM laten het belangrijkste aspect van die moskee-kinderen onbesproken.

  In die moskee worden immers de nieuwe strijders van Allah opgeleid, nog niet eens zozeer voor het plegen van geweld, maar in eerste instantie als voormannen in de strijd om hun kudde af te houden van integratie in de Nederlandse maatschappij.

  Zelfs al zouden die moskeen voldoen aan alle eisen voor kinderopvang, dan nog zou het verboden moeten worden hier in Nederland kinderen op te leiden voor de MohammedJugend.

  Like

 3. oogenhand zegt:

  Doet denken aan Jezuiten-internaten, maar dan erger. Is trouwens al lange tijd bekend, dat vooral Turken dit soort speciale scholen hebben. Een soort auto-devshirme.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Al jaren gelden er voor onze moslim ‘vrienden’ ‘anderen wetten’, want al jaren is ook bekend dat ze onze wetten aan hun laars lappen. En dat ze van alles mogen zonder daarvoor de benodigde papieren/diploma’s te hebben.

  Like

 5. 2Crazy2bTrue zegt:

  Als het moslims betreft knijpt de overheid niet alleen voortdurend de oogjes toe, maar wordt de islamisering overeenkomstig een kamer motie zelfs overduidelijk niet tegengewerkt.

  Ik ben er zelf getuige van geweest dat een moslim de identiteitspapieren van zijn tweede vrouw kwam ophalen. Daarbij werd van achter het loket nog even een grapje gemaakt over de naamsverwarring met zijn eerste vrouw en dat ook deze vrouw direct een uitkering kon realiseren. Vervolgens keken de allochtone ambtenaren nog even schuldig rond of er geen getuigen bij deze schande aanwezig waren. Daarbij werd ik zelf aan het loket ernaast merkwaardig genoeg over het hoofd gezien. Dit is recent gebeurd en wel in het stadsdeel kantoor van Amsterdam Zuidoost. Dit schijnt dus de normale politiek te zijn in PvdA-city.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Alleen de PVV vragen zijn in mijn ogen relevant. De rest van de politieke hypocrieten zouden zich diep moeten schamen, zij de roden, de liberalen, de links liberalen en de christen-democraten zijn schuld aan alle ellende met de moslims in nederland. Want hoe zat het met de motie Halsema…o wacht, daar waren al deze onderknuppels mee akkoord, behalve de SGP en de PVV. Lapzwansen dat zijn het. kots!

  Like

 7. Martha N zegt:

  Martha N zegt:

  Voor mijn part roeien ze hun eigen kinderen uit
  Waar bemoeien we ons mee, laat ze hun gang gaan, het toch HUN cultuur, is mijn eerste gedachte. Laat ze hun eigen zaken regelen.
  Ik geef om kinderen en dit klinkt rot, maar deze kinderen (de jongens zijn opgevoed in haat en) zullen ons later de keel halal oversnijden.
  De moslim meisjes zijn veroordeeld, want dat is onrein tuig, je kunt ze afmaken, slaan, borsten afsnijden, met zuur verminken en ga zo voort…

  Deze cultuur wordt in Nederland (ik heb het alleen over ons eigen land) getolereerd!

  Komt zo een zakkenwasser voor het gerecht, mag hij het nooit meer doen hoor.
  Ja wat kan mijnheer de rechter anders zeggen, pappen en nathouden, in een aureool zetten deze lui.? Misschien val je dan zelf niet zo op..?

  Volgt U wel eens de rechterlijke uitspraken..? Vast wel.
  Is dit RECHTSPRAAK?
  En dan heb ik het alleen nog maar over dit soort zaken.

  Verkrachters, Pedo’s, Chipshol affaire, Wilders, en of we nu voor of tegen Bram Mosko zijn: Hij gaat eraan…
  Waarom, vanwege het verdedigen van Wilders en het beledigen van de rechterlijke macht.

  Ik ken nog zo een geval, een schrijfster die het boek schreef: Moord namens de Kroon en Het ultieme leven van Pim Fortuyn. Het blijkt dat Pim Fortuyn door twee verschillende moordenaars is afgemaakt. Ze heeft nooit 1 euro van de Uitgeverij gekregen. Wel een proces… Een complot..?
  Wie aan Bea’s afkomst komt is nog niet jarig. Denk aan de verdwenen info over haar lieve-lings-schoondochter.

  Laten ook ik liever zwijgen, want straks moet ik bloeden.
  We zijn al bang om onze nek uit te steken…
  We weten, dat we in de gaten worden gehouden, Oh ja…

  Like

 8. Martien Pennings zegt:

  Deze straffeloosheid past in het kader van een verschijnsel dat pas op deze site werd gesi9gnaleerd: de politie doet zijn werk niet meer: http://bit.ly/TQN3WJ
  Dit gaat over Noorwegen: alleen al in Oslo 3000 misdadigers die los rondlopen, van wie dossiers zijn, maar die niet opgepakt worden wegens gebrek aan mankracht.
  Maar in heel West-Europa is het hetzelfde patroon: criminelen blijven nagenoeg onbestraft.
  En toch zitten de gevangenissen vol.
  Trek je conclusies.
  In België moet je, meen ik, een straf van meer dan drie jaar onvorwaardelijk hebben gekregen voor je ueberhaupt in aanmerking komt voor uitvoering van de straf.
  De waanzin die Europa teistert is veel dieper en op veel meer terreinen dan een normaal mens kan bevatten.
  Daarom wordt er ook niks aan gedaan.
  Het is te groot, te complex, te veel.
  Het is een afgrond van gekte.

  Like

 9. BertG. zegt:

  Iets wat of-topic maar mooi aansluitend op jouw verhaal.

  https://herstelderepubliek.wordpress.com/2012/11/10/het-bilderberg-kabinetje-en-de-troonswisseling/

  Het is wel stuk tekst maar dan valt het kwartje ook.

  Like

 10. Martha N zegt:

  Martha N zegt::

  Bert G, het kwartje is al lang gevallen.

  Je hebt een goed stuk doorgegeven.

  En: WAAROM hebben wij geen recht om te weten wat door ons koningshuis bekonkelt is met anderen?

  WIJ betalen voor ons vorstenhuis, willen zij niet dat wij inzicht hebben in deze geheime gesprekken, ik zou zeggen verlaat de troon!
  Doe in je EIGEN tijd wat je wilt, maar niet uit naam van ONS Land.

  Ik heb zo de gedachte, dat deze gesprekken NIET in ONS voordeel zijn, vandaar dat ik zeg… Ons Land en eigen mensen worden verraden!

  Deze rode rijke rakkers willen over ons beslissen, we zijn geen poep broeken de kleuters meer.
  Mogen wij eens zelf bepalen..?
  Na jaren van belazeren is het hoog tijd, maar ja… het gros van de Nederlanders schijnt het nog niet door te hebben.

  Like

 11. wieweetwaar zegt:

  De Nederlandse overheid vind dit wel goed immers de moskee gangers mogen alles.

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  Martha N 19.28. uur, helemaal waar Martha. De satanische stank komt uit het koningshuis, de werkgeversbende onder WIENTJES, de BILDERBERGMAFFIA en de fascistische eu. We zijn verraden en verkocht aan satan en zijn trawanten.

  Like

 13. BertG. zegt:

  Ik kwam deze reactie tegen op elsevier over het zelfde onderwerp.
  Zo had ik het nog niet eens bekeken. Een andere invalshoek. 5 jaar van de straat houden en dan zeggen dat ze ingeburgerd zijn. Om ze daarna legaal los te laten. Voorbereid en wel.

  “Moeten deze kinderen dan niet naar school? Worden zij nergens gemist?
  Of de meest dringende vraag van mij,,,zijn deze vooruit gezonden en zitten zij hier verborgen hun 5 jaar uit om dan tevoorschijn te komen en dan niet meer weg willen omdat zoooo zo zijn ingeburgd en hup de pvda zit op die stoel dus blijf maar.Voor de rest wat hen aangaat maak ik mij niet druk,zij zijn in de handen van Alla,dus dan is het toch goed.”

  Like

 14. Martien Pennings zegt:

  Tot in elke vezel zijn die systeem-media toch altijd fout.
  Neem nu alleen al de kop boven het Volkskrant-artikel terzake: http://bit.ly/RsJ94k:
  “Commotie over moskee-internaten”
  Niks aan de hand mensen!
  Gewoon de zoveelste commotie over niks!
  He artikel eronder heb ik niet eens gelezen.

  Like

 15. BertG. zegt:

  Hier waren we nou niet gekomen. Een maas in de wet w.b. kinderbijslag wanneer kind uitwonend is.
  Plukken die stomme NL’ers. Wij kennen al die wetjes niet die der bestaan vandaar dat je er ook niet op let. Omdat wij er gewoon niet opkomen en dit niet uitzoeken. Het zou zomaar kunnen.
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/11/2_x_kinderbijslag_voor_kind_in.html#comments

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s