Broer Mohammed Merah legt schuld bij ouders

(Novum/AP) – PARIJS – De radicalisering van de Franse Mohammed Merah, die afgelopen voorjaar zeven mensen doodschoot, begon thuis. Dat vertelt zijn broer Abdelghani in een documentaire en in een boek dat woensdag verschijnt, aldus Franse media.

Merah doodde in en om Toulouse drie joodse kinderen, een rabbijn en drie militairen. In maart kwam hij om het leven bij de belegering van zijn huis door de politie. Merah zei banden met Al-Qaida te hebben en zou in Pakistan trainingen hebben gevolgd. Een van zijn broers, Abdelkader, zit nog altijd in hechtenis.

De aanslagen deden pijnlijke vragen rijzen over de vraag of Frankrijk faalt als het gaat om de integratie van kinderen van arme moslimimmigranten, zoals de van oorsprong Algerijnse Merah’s.

Abdelghani Merah stelt nu in het boek Mijn Broer, die Terrorist dat zijn ouders – en dan met name zijn moeder – verantwoordelijk waren voor de radicalisering van Mohammed. Abdelghani zwoer op de dag van de begrafenis van zijn broer de wereld te vertellen hoe ze met antisemitisme werden opgevoed, zo staat te lezen in delen van het boek die verschillende Franse kranten publiceerden

“Ik zal uitleggen hoe mijn ouders je opvoedden in een atmosfeer van racisme en haat voordat de salafisten je konden onderdompelen in religieus extremisme”, schrijft hij in zijn boek. Salafisten zijn ultraconservatieve moslims.

Merah’s moeder heeft enige tijd vastgezeten voor ondervraging, maar is kort daarna op vrije voeten gesteld. Vader Merah verliet het gezin toen de kinderen nog klein waren om terug te keren naar Algerije, maar heeft de Franse staat inmiddels aangeklaagd voor de dood van zijn zoon.

De documentaire met Abdelghani en zijn zus Souad wordt later zondag uitgezonden en behandelt dezelfde onderwerpen. “Mijn moeder zei altijd ‘Wij Arabieren zijn geboren om joden te haten’. Dit heb ik mijn hele kindertijd moeten horen”, zegt Abdelghani volgens Belgische media in de documentaire. Souad daarentegen vertelt hoe trots ze is op haar broer Mohammed.

Bron:

http://buitenland.nieuws.nl/725792/broer_mohammed_merah_legt_schuld_bij_ouders

(h/t jowitteroos)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Al Qaida, antisemitisme, Frankrijk, Immigratie, Islam, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, Jodenhaat, Moslims, nieuw fascisme, Racisme. Bookmark de permalink .

54 reacties op Broer Mohammed Merah legt schuld bij ouders

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Behoorlijk dubbel, dat verhaal hierboven. Als je merkt dat je met racisme en antisemitisme wordt opgevoed kun je er toch tegenin gaan?

  Like

 2. Nou meneer Deckzeijl, ik vind dat u nu geen gelijk hebt. Het is echt niet zo makkelijk om af te komen van de ideeën waarmee je vanaf dag 1 wordt opgevoed. Natuurlijk gebeurt dat, maar als je vanaf het moment dat je uit de baarmoeder komt, al steeds met de moedermelk mee krijgt dat je Joden moet haten ~ kom daar maar eens makkelijk vanaf!

  Hetzelfde geldt natuurlijk voor allerlei ideeën die je mee krijgt van jongsafaan. En zeker als je direkte omgeving ook met die gedachtes behept is. En niet zelden heb ik gezien dat als een volwassene van een bepaald idee (geloof) af is gestapt, dat er toch vaak een restje van blijft hangen. Dat is me vooral opgevallen bij ex-katholieken.

  Ik zal weer eens iets persoonlijks vertellen. Ik ben niet religieus opgegroeid, maar wel met een avondgebedje in bed voor het slapen waarin ik God vroeg mij en mijn familie te beschermen. De lijst werd wel steeds langer 🙂 Toen ik wat ouder werd, besloot ik dat het onzin is, maar meneer Deckzeijl, ik kon niet in slaap vallen! Dus maar weer aan God vragen de familie te beschermen, anders zou ik lang wakker liggen in bed.

  Pas na de moord in München, ik was toen al begin 20, zei ik verdomme, dit is te gek en sindsdien slaap ik prima zonder het gebed (shema Yisrael, een bekend gebed wat veel Joden uitspraken voordat ze vermoord werden).

  Zoals gezegd, het is echt niet zo makkelijk als u het wilt voordoen!

  Like

 3. BertG. zegt:

  Nou horen we het een keer van een insider zelf. Gebeurt ook niet zo vaak.
  En Gerrit, als je zo opgroeit in een dergelijk milieu dan heb je dat toch niet door op dat moment. Dat is dan normaal in je opvoeding.
  Je mag hopen dat je daar later achter komt door omstandigheden.
  Helaas zijn er toch maar zeer weinig mensen die dit lukt en hier achter komen.
  Dat eigenlijk je opvoeding van geen kant gedeugd heeft.

  Like

 4. Peter Rissing zegt:

  Hallo mijnheer Deckzeijl,

  beetje kort door de bocht.
  Tegen een ‘opvoeding’ kun je pas ingaan als je daar de leeftijd voor hebt bereikt.
  Ik weet geen details over de leeftijd en het milieu waar Abdelhhani in opgroeide, maar mijn vermoeden is dat deze (jonge ?) man er met zijn boek nu inderdaad tegenin gaat nu hij er aan toe is.
  Dat moet een behoorlijke stap zijn, als ik e.e.a. goed inschat, die dan hem zeker niet geliefd bij zijn achterban en familie zal maken.
  Je weet natuurlijk ook wel dat voor elke ‘naar hún boek levende’ moslim, racisme en vooral antisemitisme de normaalste zaak van de wereld is.

  Kan jammer genoeg niet vinden op welke (Nederlandse ?) zender de documentaire wordt uitgezonden.
  Had het graag willen volgen, vooral vanwege het motief van Abdelhhani om zijn boek te schrijven.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Het spijt me dat ik jullie op het verkeerde been heb gezet, maar ik ken ETTERTJES van 10 jaar die al heel goed weten wat ze wel en niet willen. En als ik mijn eigen voorgeschiedenis hier neerzet geef ik je de verzekering dat de ramen uit de sponningen donderen.

  Like

 6. oogenhand zegt:

  Om te beginnen, gebruik voortaan Jodenhaat i.p.v. Anti-Semitisme. Maakt het makkelijker het Arabische beestje bij de naam te noemen.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Muzelmensen worden opgevoed om te haten, ook in nederland. Kijk maar eens naar steden als islamamsterdam, utrecht – kanaleneiland, rotterdam en den haag. Ze noemen ons apen, honden en varkens, maar dat zijn ze zelf! Zehaten het leven, en al het mooie in de wereld, uiteindelijk haten ze zich ook onderling! Hun allah is satan!

  Like

 8. Meneer Deckzeijl, u wilt me laten geloven dat een kind van 10 opgegroeid in een familie en omgeving vol Jodenhaat of haat voor christenen, dat zo maar van zich af kan schudden??
  Daar geloof ik niets van!

  Het kan best zijn dat er “ettertjes” zijn die met 10 jaar weten wat ze wel of niet willen.
  Zo zijn er kinderen die weten dat ze niet mogen stelen, en dat toch doen al zijn ze pas 10.
  Maar je zult niet gauw kinderen van 10 vinden die in een crimineel milieu opgroeien (ouders, familie, de buurt) en dan besluiten om brave jongetjes te worden.

  Je komt echt niet zo makkelijk en snel af van normen en waarden die in onze ogen negatief zijn, en waarmee je dagelijks overstelpt wordt.

  Weet u hoe moeilijk het is voor kinderen die door hun ouders veelvuldig zijn geslagen, om zelf niet slagende ouders te worden? Zo zijn ze opgevoed en zo voeden ze (vaak) weer zelf op. Je ontkomt niet aan je verleden…

  Like

 9. Tiny zegt:

  off topic: dat heeft twee dagen moeite gekost, maar ik kan weer inloggen.
  Indoctinerende opvoeding is verschrikkelijk. Kan er een liedje van zingen. Zeker al men er ook nog voor zorgt dat de omgeving gelijkgezind is,
  Je kunt je er naarmate je ouder wordt en na kunt denken over wat je ziet en hoort en begint meer van de buitenwereld op te vangen uit los worstelen. Toch is dat niet eenvoudig. Ergens blijven die dingen toch in je achterhoofd aanwezig. Je moet alleen weigeren ze toe te laten omdat je weet hoe verkeerd het was en is.

  Like

 10. Lucky9 zegt:

  Het broeinest van Jodenhaat en antisemitisme bevindt zich in de koranscholen, ook madrassa’s genaamd. Die laatste zijn hoofdzakelijk gevestigd in de gebouwen van de plaatselijke moskee. De ouders hebben daar -bij veronderstelling- geen zicht op, maar lenen hun kinderen toch heel bereidwillig uit, om gehersenspoeld te worden!

  Ik wou maar onderlijnen en vetjes zetten dat opvoeding en hersenspoeling geen synoniemen zijn.
  Opvoeding in het westen en Israël leidt tot de rede, het aanwenden van de menselijke ratio; opvoeding in de sharia leidt naar naar de creatie van geïndoctrineerde debielen en zelfmoordterroristen. De leeftijd van de slachtoffers is bijna net dezelfde bij hen als bij ons.

  Dit is de reden waarom ik atheïst ben en geen moslim, katholiek of gereformeerde. Ik kon de dans van indoctrinatie (niet zonder moeite overigens) ontspringen. Een statistisch ongeluk zou ik het noemen.

  Voor alle duidelijkheid; De islam stinkt en is géén religie maar een imperialistische ideologie.

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @Lucky9 18.10. uur, met de laatste zin ben ik het volledig eens.

  Like

 12. luckybee zegt:

  beste dorithbatmoshe als je in je leven jouw religie zegt doodt ze ze zijn Kafirs, anders ga je naar de Hel, wat ga je dan doen?
  8. De Oorlogsbuit (Al-An’faal)

  Geopenbaard nà de Hidjrah. Dit hoofdstuk heeft 75 strofen.
  In naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle.

  1. Zij vragen u omtrent de oorlogsbuit. Antwoord: “De oorlogsbuit behoort aan Allah en de boodschapper. Vreest daarom Allah en regelt (uw geschillen) onderling inschikkelijk en gehoorzaamt Allah en Zijn boodschapper als gij gelovigen zijt.”

  2. Ware gelovigen zijn slechts degenen wier hart vol vrees klopt, wanneer de naam van Allah wordt genoemd en wanneer Zijn tekenen hun worden voorgelezen, doet dit hen in geloof toenemen en op hun Heer vertrouwen.

  3. Die het gebed houden en van hetgeen, waarmede Wij hen hebben voorzien, mededelen,

  4. Dezen zijn de ware gelovigen. Voor hen zijn graden bij hun Heer, vergiffenis en een waardige voorziening.

  5. Toen uw Heer u in waarheid van uw huis deed weggaan, was een gedeelte van de gelovigen er afkerig van.

  6. Zij redetwistten met u over de waarheid nadat deze was bekend gemaakt alsof zij zienderogen tot de dood werden gedreven.

  7. En toen Allah u één der twee partijen beloofde dat zij de uwe zou zijn, wenstet gij, dat de partij zonder wapenen de uwe zou worden, maar Allah wilde door Zijn Woorden de waarheid bevestigen en de levenswortel der ongelovigen afsnijden.

  8. Opdat Hij de waarheid mocht bevestigen en de leugen teniet mocht doen, ofschoon de schuldigen er afkerig van zijn.

  9. Toen gij de hulp van uw Heer afsmeektet en Hij u antwoordde: “Ik zal u met duizend engelen helpen die elkander opvolgen.”

  10. Allah gaf het slechts als verblijdend nieuws en opdat uw hart daardoor mocht worden gerustgesteld. Want hulp komt alleen van Allah; voorzeker, Allah is Almachtig, Alwijs.

  11. Toen Hij slaap over u deed komen als beveiliging van Hem en water van de wolken over u nederzond, opdat Hij u daardoor mocht reinigen en het vuil van Satan van u mocht verwijderen en opdat Hij uw hart mocht sterken en u mocht doen volhouden.

  12. Toen uw Heer aan de engelen openbaarde: “Ik ben met u; versterkt de gelovigen. Ik boezem ontzag in de harten der ongelovigen. Slaat daarom hun hoofd af en slaat alle toppen van hun vingers af.”

  13. Dit is, omdat zij zich tegen Allah en Zijn boodschapper hebben verzet. En wie tegen Allah en Zijn boodschapper strijdt, (wete) Allah is voorzeker streng in vergelding.

  14. Dat is (uw straf), ondergaat haar daarom en weet dat er voor de ongelovigen de straf van het Vuur is.

  15. O, gij die gelooft, wanneer gij degenen die niet geloven, op u af ziet komen wendt hun dan niet uw rug toe.

  16. En wie op die dag zijn rug toekeert, tenzij hij voor het gevecht manoeuvreert of om plaats te nemen bij een andere groep, doet inderdaad de toorn van Allah over zich komen en de hel zal zijn tehuis zijn en dat is een slechte verblijfplaats.

  17. Gij dooddet hen niet, doch Allah was het, Die hen doodde. En gij wierpt niet toen gij wierpt, maar Allah was het die wierp, opdat Hij de gelovigen een grote gunst van Zich mocht bewijzen. Voorzeker, Allah is Alhorend, Alwetend.

  18. Dit (geschiedde) en voorzeker is Allah degene, Die het plan van de ongelovigen verijdelt.

  19. Als gij een oordeel zoekt, dan is het oordeel reeds tot u gekomen. En als gij ophoudt, zal het beter voor u zijn, maar als gij terugkeert, zullen Wij ook terugkeren. En uw partij zal u in het geheel niet baten hoe talrijk zij ook moge zijn en Allah is voorzeker met de gelovigen.

  20. O, gij die gelooft, gehoorzaamt Allah en Zijn boodschapper en wendt u niet van hem af, terwijl gij hoort.

  21. En weest niet zoals degenen, die zeggen: “Wij horen,” maar zij horen niet.

  22. Voorzeker, erger dan de beesten zijn in de ogen van Allah de doven en de stommen die niet willen begrijpen.

  23. Als Allah enig goed in hen had ontdekt, zou Hij hen voorzeker hebben doen horen. En als Hij hen zou hebben laten horen hadden zij zich in afkerigheid afgewend.

  24. O, gij die gelooft, geeft gehoor aan Allah en de boodschapper wanneer Hij u roept, opdat Hij u leven moge geven en weet, dat Allah tussen een man en zijn hart komt en dat Hij het is tot Wie gij zult worden vergaderd.

  25. En behoedt u voor het onheil, dat niet alleen degenen, die onder u kwaad doen zal treffen. En weet, dat Allah streng is in het straffen.

  26. En gedenkt, toen gij weinigen waart en zwak werd geacht in het land en toen gij vreesdet, dat de mensen u weg zouden voeren, hoe Hij u beschermde en sterkte met Zijn hulp en u voorzag van goede dingen, opdat gij dankbaar mocht zijn.

  27. O, gij die gelooft, weest Allah en de boodschapper niet ontrouw en weest niet ontrouw aan het u toevertrouwde tegen beter weten in.

  28. En weet, dat uw bezittingen en uw kinderen slechts een beproeving zijn en dat voorzeker bij Allah een grote beloning is.

  29. O, gij die gelooft, als gij Allah vreest zal Hij u een onderscheiding verlenen en uw tekortkomingen voor u bedekken en u vergeven; Allah is Heer van grote Genade.

  30. Toen smeedden de ongelovigen tegan u plannen, opdat zij u gevangen mochten nemen of doden of verbannen. En zij maakten plannen en Allah maakte plannen en Allah is het best in staat plannen te verijdelen.

  31. En wanneer Onze verzen worden voorgelezen aan hen, zeggen zij: “Wij hebben het gehoord. Als wij willen kunnen wij gewis iets dergelijks uiten. Dit zijn niets dan fabelen der ouden.”

  32. En toen zij zeiden: “O Allah, als dit inderdaad de waarheid van U is, doe dan stenen uit de hemel over ons regenen of geef ons een (andere) smartelijke straf.”

  33. Maar Allah zal hen niet straffen zolang gij onder hen zijt noch zal Allah hen straffen indien zij om vergiffenis vragen.

  34. Waarom zal Allah hen niet straffen, wanneer zij de mensen beletten de heilige moskee binnen te gaan en er geen bewakers van zijn? De bewakers er van zijn alleen de godvruchtigen, maar de meesten hunner beseffen het niet.

  35. En hun gebed in het Huis (de Kaaba) is niet anders dan fluiten en klappen in de handen. “Ondergaat daarom de straf omdat gij placht te verwerpen.”

  36. Voorzeker, de ongelovigen besteden hun rijkdommen om anderen van de weg van Allah af te leiden. Zij zullen doorgaan ze te verspillen maar daarna zullen zij spijt hebben en worden overwonnen. En zij die verwerpen zullen in de hel worden verzameld.

  37. Zodat Allah de bozen van de goeden moge scheiden en de bozen bij elkander moge drijven en hen allen tezamen moge ophopen en hen dan in de hel moge werpen. Dit zijn de verliezers.

  38. Zeg tot degenen die niet geloven, dat als zij ophouden (u te vervolgen), hetgeen voorby is hen zal worden vergeven en indien zij er weer in vervallen, voorwaar, dan is er akeeds het voorbeeld van vroegere volkeren.

  39. En bestrijdt hen totdat er geen vervolging is en de godsdienst geheel voor Allah wordt. Maar als zij ophouden dan ziet Allah voorzeker hetgeen zij doen.

  40. En als zij terugvallen weet dan, dat Allah uw Beschermer is, een uitstekende Beschermer en een uitstekende Helper.

  41. En weet, dat wat gij ook als buit neemt, er een vijfde van voor Allah, de boodschapper, de verwanten, de wezen, de armen en de reiziger is, – indien gij in Allah gelooft en in hetgeen Wij aan Onze dienaar op de dag der onderscheiding nederzonden, de dag waarop de twee legers elkander ontmoetten. En Allah heeft macht over alle dingen.

  42. Toen gij op de nabijzijnde kant waart en zij zich op de andere zijde bevonden en de karavaan beneden u was; en indien gij een onderlinge afspraak hadt gemaakt, zoudt gij ten opzichte van die afspraak zeker (van mening) hebben verschild. Maar (dit gebeurde) zodat Allah hetgeen gedaan moest worden tot stand zou brengen, zodat hij die zou omkomen door een duidelijk teken zou sterven en dat hij die zou leven door een even duidelijk teken zou blijven leven. En voorzeker, Allah is Alhorend, Alwetend.

  43. Gedenk de tijd toen Allah hen (de vijanden) in uw ogen als weinigen toonde; had Hij hen u als velen getoond, dan zoudt gij voorzeker hebben geweifeld en met elkander over de zaak getwist; maar Allah bewaarde u; voorzeker, Hij heeft volle kennis over hetgeen in het innerlijk is.

  44. En toen Hij hen in de tijd van uw ontmoeting als weinigen in uw ogen deed voorkomen en u als weinigen in hun ogen deed voorkomen, zodat Allah hetgeen gedaan moest worden tot stand mocht brengen. En tot Allah worden alle dingen teruggebracht.

  45. O, gij die gelooft, blijft standvastig wanneer gij een leger (van ongelovigen) ontmoet en gedenkt Allah vaak, opdat gij moogt slagen.

  46. En gehoorzaamt Allah en Zijn boodschapper en redetwist niet met elkander, anders zult gij laf worden en uw kracht zal vergaan. En weest geduldig, voorzeker Allah is met de geduldigen.

  47. En weest niet zoals degenen die pochend uit hun huizen kwamen om door de mensen te worden gezien en om anderen van het pad van Allah af te leiden; en Allah omvat al hetgeen zij doen.

  48. Toen deed Satan hun hun daden schoon schijnen en zeide: “Niemand onder de mensen zal deze dag de overhand over u hebben want ik ben uw metgezel.” Maar toen de twee legers elkander in het zicht kwamen, wendde hij zich af en zeide: “Voorzeker, ik heb niets met u uitstaande, waarlijk, ik zie wat gij niet ziet, ik vrees Allah en Allah is streng in het straffen.”

  49. Toen de huichelaars en degenen in wier hart een ziekte is, zeiden: “Hun (Moslims) geloof heeft dezen bedrogen.” Maar wie zijn vertrouwen in Allah legt: voorzeker Allah is Almachtig, Alwijs.

  50. O, hadt gij het slechts kunnen zien, wanneer de engelen de ziel der ongelovigen wegnemen, hun gezicht en hun rug treffende: “Ondergaat de straf van het branden.

  51. Dit komt door hetgeen uw handen hebben gewrocht; Allah is in het geheel niet onrechtvaardig voor Zijn dienaren.”

  52. Zoals het volk van Pharao en degenen die vóór hen waren; zij verwierpen de tekenen van Allah, daarom strafte Allah hen voor hun zonden. Voorzeker, Allah is Machtig, Streng in het straffen.

  53. Dit is omdat Allah nooit een gunst die Hij een volk heeft bewezen zal veranderen totdat zij, wat in hun hart is, veranderen. En voorzeker Allah is Alhorend, Alwetend.

  54. Zoals het volk van Pharao en degenen, die vóór hen waren; zij verloochenden de tekenen van hun Heer daarom vernietigden Wij hen voor hun zonden. En Wij verdronken het volk van Pharao want zij waren allen onrechtvaardig.

  55. Voorzeker, in de ogen van Allah zijn zij, die (de waarheid) verwerpen erger dan beesten want zij willen niet geloven:

  56. Degenen met wie gij een verbond sluit, daarna schenden zij dit verbond telkens weer en zij vrezen niet.

  57. Als gij hen in de oorlog ontmoet, jaagt dan degenen die achter hen zign vrees aan wegens hen, opdat zij er lering uit mogen trekken.

  58. En als gij ontrouw van een volk vreest verstoot hen dan op gelijke wijze. Voorzeker, Allah heeft de ongelovigen niet lief.

  59. En laat de ongelovigen niet denken dat zij een voorsprong hebben. Voorzeker, zij kunnen Ons niet ontkomen.

  60. En maakt aan de grens alle mogelijke strijdkrachten en vastgehouden paarden voor hen gereed, waarmede gij de vijand van Allah en uw vijand en anderen buiten hen, die gij niet kent, doch die Allah kent, moogt afschrikken. En wat gij ook voor de zaak van Allah besteedt, het zal u ten volle worden terugbetaald en u zal geen onrecht worden aangedaan.

  61. En als zij tot vrede neigen, neigt u er dan ook toe en legt uw vertrouwen in Allah. Voorzeker Hij is Alhorend, Alwetend.

  62. En als zij u willen bedriegen is Allah voorzeker (als Helper) toereikend voor u. Hij is het, Die u heeft versterkt met Zijn hulp en met die der gelovigen,

  63. en Hij heeft hun harten verenigd. Indien gij al hetgeen op aarde is had besteed, kondet gij hun harten niet hebben verzoend, maar Allah heeft hen verenigd. Voorzeker, Hij is Almachtig, Alwijs.

  64. O profeet, Allah is toereikend voor u en voor diegenen der gelovigen die u volgen.

  65. O profeet, spoor de gelovigen aan om te vechten. Als er twintig onder u zijn die stand houden, zullen zij tweehonderd overwinnen en als er honderd uwer zijn zullen zij duizend der ongelovigen verslaan, omdat zij een volk zijn dat niet wil begrijpen.

  66. Maar nu heeft Allah uw last verlicht, want Hij weet dat er zwakheid in u is. Als er daarom honderd uwer zijn die standvastig zijn, zullen zij tweehonderd overweldigen en als er duizend uwer zijn zullen zij door het gebod van Allah twee duizend overwinnen. En Allah is met degenen die standvastig zijn.

  67. Een profeet kan geen gevangenen maken voordat hij tot geregeld vechten in het land komt. Gij wenst de goederen van deze wereld terwijl Allah het Hiernamaals voor u wenst. En Allah is Almachtig, Alwijs.

  68. En indien er geen gebod van Allah was geweest zou u voorzeker een grote rampspoed zijn overkomen voor hetgeen gij naamt.

  69. Eet van de buit die gij ontvangt als wettig en goed en vreest Allah. Voorzeker, Allah is Vergevensgezind, Genadevol.

  70. O profeet, zeg tot de gevangenen die in uw handen zijn: “Als Allah enig goed in uw hart vindt, zal Hij u beter geven dan hetgeen van u is weggenomen en zal Hij u vergeven”. Allah is Vergevensgezind, Genadevol.

  71. Maar als zij voornemens zijn u ontrouw te worden, zijn zij reeds voorheen Allah ontrouw geweest, daarom gaf Hij u macht over hen. Allah is Alwetend, Alwijs.

  72. Voorzeker, degenen die hebben geloofd en hun huizen verlieten en met hun bezittingen en hun persoon voor de zaak van Allah hebben gestreden en degenen die schuilplaats verstrekten en hielpen, zijn vrienden van elkander. Maar degenen die geloven en die hun huizen niet verlieten, gij zijt in het geheel niet verantwoordelijk voor hun bescherming tenzij zij hun huizen verlaten. Maar als zij hulp inzake het geloof zoeken dan is het uw plicht hen te helpen behalve tegen een volk, met hetwelk gij een verbond hebt. Allah ziet, wat gij doet.

  73. De ongelovigen zijn vrienden van elkander. Als gij niet ingrijpt zal er onheil en grote wanorde in het land komen.

  74. En degenen die geloven en hun huizen verlaten en die streden voor de zaak van Allah en degenen die hun schuilplaats verstrekken en hen helpen zijn de ware gelovigen. Er is voor hen vergiffenis en een waardige voorziening.

  75. En degenen die naderhand zullen geloven en hun huizen verlaten en tezamen met u strijden, zullen tot u behoren; en bloedverwanten staan nader tot elkander in het Boek van Allah. Voorzeker, Allah is de Oerkenner van alle dingen.

  Like

 13. jowitteroos zegt:

  E.J.

  Luckybee gelezen maar euh………………..

  Geef mij Gielah maar………………………….

  Like

 14. Lucky9 zegt:

  Brr!
  Ik krijg het koud. Leg maar eens een getuigenis af in deze wereld. Ik ga direct onder de douche!

  Like

 15. Haha jowitteroos, ik kon het niet helemaal lezen hoor, maar we snappen het ook wel met een paar minder citaten.

  Like

 16. Lucky9 zegt:

  Sorry luckybee, ik ben het vermoedelijk volstrekt een met jou, maar zulke overweldiging had ik echt niet verwacht! En nu de jacuzzi!

  Like

 17. Bubbelze, Lucky! Je gaat er zeker van opknappen 😉
  @luckybee: Da’s een fikse lijst. Duidelijk hierin is dat ze op elke mogelijke manier ons als ongelovigen mogen bestrijden, totdat de dood erop volgt. Als ik het wel heb, worden deze 75 stroves al in de lagere klassen van islamitische scholen aan de jeugd bijgebracht.

  Overigens is het wel knap als je je als jongere zou weten te onttrekken aan deze ideologie. Dat is niet zo veel mensen gelukt en als het al lukt dan moeten ze vrezen voor hun leven. Zelfs hun eigen gezins- en familieleden zullen hen naar het leven staan. En dan nog beweren willen dat de Islam vrede brengt? Neuh, noem mij dan maar gelijk Sissi.
  De islam brengt alleen vrede aan hen die deze ideologie aanhangen. De rest, de ongelovige honden, moeten bekeren of sterven. Er is GEEN middenweg in deze…

  Like

 18. jowitteroos zegt:

  …Dorith,

  Nog ff terugkomend op je eerdere comments hierboven:

  Het gekke is van die jongeren dat ze in een westerse wereld worden grootgebracht en onze ( merendeel van) politici en multiknuffelaren denken dat het allemaal wel goed komt met integreren……….dus niet.

  Weg met islam-onderwijs, weg met islam-cultuur ( mijn hoela) behoud, weg met de oorlog-verklarende Islam in de wereld.

  Abdelghani joh het is de schuld van de multiknuffelaar en de westerse wereld en hun politici waarin jij en je familie en “lotgenoten” ( allemaal slachtoffer natuurlijk!) je niet hoefde aan te passen en je in jullie eigen haat en barbaarse achterlijke ideologie mochten blijven geloven

  Like

 19. guusvelraeds zegt:

  Ik ben in elk geval blij dat ondanks de massieve indoctrinatie toch jonge moslims zijn, zoals de broer van Mohammed Mehra, Abdelghani Merah die zich los kunnen maken uit de ketenen van haat, geweld en misplaatste Moslim superioriteit. De Islam zal alleen tot implosie komen als de komende decennia steeds meer Abdelghani Merah’s er bijkomen. Dit is ook de rede waarom Mohammedaanse geestelijk leiders en politieke leiders kost wat kost een mondiaal verbod willen op islam kritiek. Ik verfoei elke westerse politicus en niet politicus die de Islam een warm hart toedraagt en meehelpt de kritiek op het mohammedanisme te criminaliseren.

  Like

 20. E.Eliveld zegt:

  Voor het gemak even aangenomen dat de stelling van dorithbatmoshe en anderen correct is, betekent dit dan niet dat het accepteren van dé multiculturele maatschappij – het benadrukken van de verschillen – juist dergelijke jodenhaat/westerse haat in de hand werkt? Het betekent toch dat we juist niet moeten accepteren dat islamieten een moskee bouwen? Dat we geen burka of hoofddoekje moeten toestaan. Geen besnijdenissen…

  Like

 21. jowitteroos zegt:

  E.Eliveld

  Persoonlijk en denk met mij velen, die geen moeite hadden met verschillen ( de multiculturaliteit) maar met Islam en die heeft daar ( verschillen en westerse ( dominante) waarden) dus moeite mee heeft……………………….
  Jodenhaat en westerse haat en eigenlijk alleen al HAAT zit in de koppen van Islam

  Like

 22. BertG. zegt:

  @E.Eliveld,
  Er wordt niks geaccepteerd door mij. Het is me opgedrongen.
  En iedereen mag ze geloof belijden zoals diegene wenst. Maar val andere er niet mee lastig.
  Pas je aan aan de leefwijze aan het land waarin je wenst te gaan wonen zonder eisen te stellen.
  Zo simpel is het volgens mij. Hebben we problemen met chinezen of wie dan ook? NEE.
  Het zijn niet de NL’ers die ingewikkeld en moeilijk doen en allerlei eisen stellen en zich boven iedereen voelen staan en iedereen voor stront uitmaken. Leven en laten leven.
  Maar ga ons niet vertellen dat we niet deugen omdat we nog geen moslim zijn.
  Dan creëer je een probleem dat er niet was.
  En verder mag je best je eigen kerkje bouwen van mij maar dring je geloof niet op met allerlei kreten en acties. We zijn al veel te ver doorgeschoten na mijn idee. En iedereen doet nog mee ook.
  We denken dat iedereen op de wereld wel zal deugen en gelijk waardige gedachte er op na zal houden zo als wij zelf denken en omgaan met anderen. Daar hebben ze zich lelijk in vergist.
  Niemand had het volgens mij voor mogelijk gehouden dat er nog zulke barbaren bestonden in 2012. Maar nou nog een oplossing. Ik kan ‘m wel bedenken.

  Like

 23. Marcel zegt:

  De aanslagen deden pijnlijke vragen rijzen over de vraag…

  Daar gaan we weer, kennelijk is het allemaal nog lang niet erg genoeg allemaal. Als de maatschappij zich nu nog dergelijke vragen moet stellen dan maakt dat op mij dezelfde indruk als de man die door het ijs zakte en zich afvroeg of hij ook nat zou gaan worden en of het water koud zou zijn.

  Like

 24. Tom Hendrix zegt:

  @BertG 21.10. uur, de oplossing is simpel Bert, alle muzelmensen retour naar Noord-Afrika wel met een enkele reis, en geen RETOUR. Tevens een einde maken aan de rode eu, twee vliegen in een klap!

  Like

 25. Tom Hendrix zegt:

  @Luckybee 18.38. uur, prima al deze verzen bewijzen de achterlijkheid en de wreedheid van de islam en hun haatboek koran.

  Like

 26. guusvelraeds zegt:

  Reactie op E.Eliveld:

  Een multiculturele samenleving kan alleen geaccepteerd worden en heeft alleen dan overlevingskans als de optel som van de diversiteit een algemene “”Leit kultur”” aanvaardt en onderschrijft. Het gezamenlijk aannemen van een hoofdcultuur zal er voor zorgen dat er een homogene samenleving ontstaat met binnen het mengsel van groepen slechts marginale niet storende verschillen. Nieuwe binnenkomers in dit soort samenleving zullen deze maatschappij als een eenheid ervaren ondanks de kleine verschillen die ze hier en daar waarnemen. Zodra echter een minderheid een meer dominante rol wil gaan spelen (voor Moslims helaas een religieuze en politieke plicht) zal op termijn het uiteenvallen weer in gang gezet worden. Het feit alleen dat er mondiaal meerdere verschillende homogene culturen ontstaan zijn is een teken dat de ideologie van multiculturalisme een tegenspraak in zichzelf is. Elke cultuur die vrijwillig een groot aandeel moslims aanvaart is altijd gedoemd op den duur ten gronde te gaan. De doctrine van de Islam staat een gelijkwaardig samenleven niet toe en zal nooit een algemene “”Leit Kultur”” aanvaarden.

  De grootse fouten betreffende de Islam integratie zijn:

  1) Ongebreideld toestaan Moskee bouw.
  2) Toestaan Islam scholen.
  3) Toestaan clustering en overname van wijken en stadsdelen.
  4) Moslim feestdagen integreren in de ontvangende maatschappij.
  5) Toestaan hoofddoeken of erger.
  6) Geven van stemrecht “”zonder een bewijs”” van integratie of wil tot integratie.
  7) Massaal binnen laten van Imam’s.
  8) Toestaan van instroom ook al is er geen kans op economische bijdrage.
  9) Toestaan implementatie van de sharia. Zoals halal slachten, aparte zwem uren voor moslima’s.
  10) Toestaan in de moskee Arabisch te preken.
  11) Toestaan huwelijken tussen neven en nichten. Algemeen gebruik in Moslim landen om geld en macht binnen de familie te houden.
  12) Uitgebreid dialoog aangaan met Moslims. Gelijk oversteken en respect voor andersgelovigen past niet in islamitisch denkpatroon en is in strijd met de vele uitgangspunten in Koran.
  13) Criminaliteit begaan door moslims lafhartig en zwak bejegenen.
  14) Middels door politieke correctheid veroorzaakte angst de Islam op de tenen te trappen en niet begrijpen dat de islam altijd wel een aanleiding zoekt gegriefd te zijn. Dit hoort namelijk bij hun 1400 jaar uitgekiend systeem andere culturen te ondermijnen, te verzwakken en op termijn over te nemen.

  Like

 27. Tom Hendrix zegt:

  @Guusvelraeds 21.33. uur, er zijn slechts 2 partijen in nederland die dit onderschrijven Guus; de PVV en de SGP, de rest van links tot rechts heeft ingestemd met ISLAMISERING door te stemmen VOOR DE ISLAMISERINGSMOTIE van de VERRAADSTER HALSEMA! KOTS!

  Like

 28. Marcel zegt:

  Het stellen van dit soort vragen is niets meer en niets minder als de zoveelste poging om oorzaken te versluieren en oplossingen te bemoeilijken.

  Dat was ik nog even vergeten toe te voegen bij mijn reactie van 21 : 10 😀

  Like

 29. oogenhand zegt:

  “10) Toestaan in de moskee Arabisch te preken.”

  Dus jullie beseffen het talenprobleem? Òf zèlf Arabisch leren, òf het Arabisch kapot maken met Esperanto (Nederlands is te moeilijk), òf een eigen geheime taal ontwikkelen?

  Like

 30. G.Deckzeijl zegt:

  @Dorith, 17:36
  Ik bedoelde eigenlijk Marokkaanse ettertjes van 10 jaar en die bestaan echt!
  En verder blijf ik bedenkingen houden tegen moslims die boeken schrijven waarin ze de islam bekritiseren. Bekend voorbeeld is een Palestijn(z’n naam ben ik kwijt), enge chagrijnige kop, die beweerde christen geworden te zijn en spion voor de Israëli’s is geweest.
  Zijn verhaaltje werd al eerder doorgeprikt als zijnde taysir.
  http://tinyurl.com/3hu6x9u

  Like

 31. Dorith zegt:

  Meneer Deckzeijl, U bedoelt misschien “Son of Hamas”? Ik wist niet dat hij is doorgeprikt. Maar misschien heeft u het over iemand anders.

  Hier de koppeling naar een andere meneer. Ik mag toch hopen dat er ook eerlijke/oprechte
  ex-terroristen bestaan…..

  Deze man is juist niet opgegroeid in een erg religieus gezin, dus wat dat betreft past het niet in de kern van het artikel, maar wel bij de vraag of dergelijke personen de waarheid spreken?

  Like

 32. E.Eliveld zegt:

  Ik denk dat guusvelraeds (2012 om 21:33) het beste opsomt waar de problemen liggen. Voor mij komt het erop neer dat de ‘islamieten’ hadden moeten integreren. Dit is niet gebeurt omdat (ook?) een aantal politieke partijen hiertegen was.

  Welke politieke partijen hebben zich (ten onrechte?) verzet tegen een integratieeis? Zijn er voorbeelden te geven van ingevoerde regels en wetten die de eis tot integratie hebben ondermijnd?

  Ik stel deze vragen omdat ik een voor mezelf een duidelijke stelling wil formuleren waarom ik vindt dat dé islam niet in Europa thuis hoort. Ik wil deze formule als aanklacht tegen hen die wel voorstander is/was gebruiken. Omdat ik denk dat iedereen die tegen de kwalijke invloeden van dé islam is baat bij dergelijk helder statement heeft.

  Like

 33. DonnaDolce zegt:

  Ja, en………..? Nog heb ik geen medelijden met ze. Zulke lui kunnen beter in land van afkomst blijven en anderen er niet mee opzadelen. Elke dag worden er door zulke lui honderden ONSCHULDIGE mensen vermoord, waarom? En nu schuilen achter de opvoeding. Dan weet ik het mooi gemaakt, al die lui die hier dan heen komen onderwerpen aan een nieuwe strenge Nederlandse opvoeding. Een opvoedkamp. Ik walg elke keer weer als ik lees over verkrachtingen van meisjes, omdat ze toch maar Jood of Christenen zijn. Of andere achterlijke moordpraktijken. Deze mensen zijn zelf nooit de schuldigen, het zijn altijd anderen die het doen, tsja….natuurlijk.

  Like

 34. louis-portugal zegt:

  Ik walg van alle politiekers die de islam in welke vorm danook facilliteren.
  Idd. Gerrit ook in Nederland worden door nedelandse ouders schoffies opgevoed.
  Vroeger zei men dan dat ze opgroeiden voor galg en rad.

  Like

 35. jowitteroos zegt:

  De moskee legt de schuld bij de jongeren zelf een soort van puberale opstandigheid en dat heeft natuurlijk niets te maken met Islam ( cinisch)

  http://hoeiboei.blogspot.nl/2012/11/jonge-olifanten.html

  Eind oktober stond er in Trouw een ook op deze site besproken opiniestuk van Ibrahim Wijbenga, CDA-raadslid in Eindhoven, onder de titel Moslimgemeenschap moet radicalen bannen. Het stuk gaat over de intolerantie en gewelddadigheid van een kleine groep moslimjongeren, met name in moskees, en eindigt met de constatering dat daartegen hoognodig iets moet worden ondernomen. Op de eerste plaats binnen de eigen moslimgemeenschap. Je kunt dan natuurlijk beweren, dat er sowieso geen tolerante islam bestaat maar de vraag is in hoeverre dit gewelddadige gedrag iets met de islam te maken heeft.

  Like

 36. Peter Selie 1 zegt:

  ‘Je kunt dan natuurlijk beweren, dat er sowieso geen tolerante islam bestaat maar de vraag is in hoeverre dit gewelddadige gedrag iets met de islam te maken heeft.’ Tsa in mijn opinie beweer ik dat er géén gematigde of tolerante islam bestaat. Tolerant tsa dat zijn wij als maatschappij en als volk der Nederlanden, over tolerant wil ik eerder zeggen, al deze achterlijke donders die verdienen het niet om zo een voorkeur behandeling te krijgen zo als onze socialistische, communistische regering die zijn onredelijke wil oplegt aan de autochtone burgers van Nederland. En je kunt niet verwachten dat dit rif raf volk na 1400 jaar indoctrinatie hun fascistische gedrag om gooit en geïntegreerde burgers worden die sociaal en economisch hun steentje bij dragen aan Nederland.

  Like

 37. Tom Hendrix zegt:

  @Peter Selie 10.33. uur, klopt helemaal. En weet U dat deze verrijking met deze KAMELENEUKERS ons jaarlijks kost, tussen de 7 en 12 miljard euro. Nooit hebben de linksen en de gutmenschen hier over willen praten, maar deze kosten zijn er wel degelijk. Lees ook maar het boek van Peter Lakeman; ” Binnen zonder kloppen”. Dit RIFVOLK is enkel hier om uit te vreten, net als een schare sprinkhanen over een korenveld gaan. En daarom moeten wij van MARX RUTTE en KAMERAAD SAMSOM nog MEER INLEVEREN. De massa-immigratie moet volgens deze klojo’s gewoon doorgaan.

  Like

 38. Peter Selie 1 zegt:

  Tom Hendrix zegt:
  13 november 2012 om 11:21

  Tsa Tom je hebt helemaal gelijk, en eerlijk gezegd word ik er een beetje moe van, om tegen zo een overmacht van verraad nog mijn best te doen voor Nederland, 43 jaar heb ik mijn steentje bijgedragen aan een land wiens politici de schatkist verdeeld over Brussel en de woestijn.

  Fijne dag nog Tom

  Like

 39. Dorith zegt:

  Mijn eerlijke antwoord aan DeWitt

  Ik ben niet van plan om voor wie dan ook mijn hand in het vuur te steken!

  U schrijft dat de haat bij de jonge kolonisten er van afspat.
  Stel dat dat werkelijk zo is bij al die kolonisten (erg generaliserend), dan nog vertegenwoordigen zij niet “de Joden” en het is erg dom om een dergelijke konklusie te trekken.

  Ik persoonlijk ken geen enkele Jood hier in Israel of elders, die Arabieren haat. Dat wil niet zeggen dat er geen Joden zijn die Arabieren haten. Ik geloof veel eerder dat er veel meer Arabieren zijn en moslims die geen Arabier zijn, die Joden haten dan dat er Joden zijn die Arabieren haten.

  Hier worden de Joodse kinderen niet opgevoed met haat op school. Hier worden Joodse kinderen niet opgevoed en opgehitst om Arabieren te vermoorden. Ik spreek uit ervaring aangezien mijn man hier is geboren en getogen en we drie kinderen hebben groot gebracht. Onze dochter woont in Jaffo waar Arabieren en Joden gemengd leven.

  Nooit heb ik uit de mond van mijn neef wiens dochter door Arabieren is vermoord ook maar één woord van haat gehoord betreffende de Arabieren. Hij zal de moordenaars wel haten, wie zou dat niet doen?

  Van mezelf kan ik verklaren dat ik een grote hekel heb aan hamaslui, hezbollahlui, dat ik die schreeuwende pers het liefst zijn mond zou willen snoeren. Maar de emotie van “haat” voel ik niet.

  Of het hier ooit goed zal komen, kan ik niet beloven, maar wel hopen! En ik wil u aanraden om niet alleen filmpjes te zien waar de haat van af spat, maar ook eens lezen wat er in Israel gebeurt tussen Joden en Arabieren in positive zin. En dat is niet weinig!

  Ik hoop dat u wat hebt aan mijn antwoord.

  Like

 40. Dorith zegt:

  We moeten blijven hopen dat er een bevredigende oplossing komt voor alle kanten!!!

  Net zo als die broer vertelt dat hij van jongesafaan met haat is opgegroeid, zo worden sommige kinderen in J & E opgevoed met het idee dat het land daar aan het Joodse volk toebehoort.

  Ik persoonlijk vind dat onbelangrijk, waarmee ik wil zeggen dat ook al zou het land aan het Joodse volk toebehoren, dan nog is het beter om vrede te hebben dan om land te hebben.

  Like

 41. Dorith zegt:

  Hihi, ik was in de war met E. J. Bron.
  Wat ik bedoelde is natuurlijk J & S.

  Like

 42. lucky9 zegt:

  @DeWitt om 12:48
  U draait de zaken om. Delusie door inversie heet dat.

  Het moet wel verschrikkelijk geveinsd zijn als U een documentaire op de islamofiele staatszender Canvas uw optimisme een zoveelste knauw liet geven.

  Het enige opvallende was de absurde religieuze verantwoording van de territoriale claim in hoofde van die ene dagdromende Joodse jongere op de heuveltop waar hij kampeerde, en helemaal geen agressief geteisem!

  Initiatieven “tussen” Israeli’s en Arabieren binnen de verdraagzame Joodse staat zijn niet zozeer hoopvol, maar een noodzaak om de pluralistische samenleving aldaar mogelijk te houden en een primaire kwestie van puur levensbehoud voor beide groepen. Ook hier maakt U dus een opvallend verkeerde en islamofiele suggestie.

  Niet de dikwijls christelijke Palestijnen binnen Israël vormen een obstakel voor vrede maar het extremisme van de Arabische islamieten in Libanon, de Gaza-strook en op de Westbank, met andere woorden de achterban van Hezbolllah, Hamas en de Palestijnse autoriteit, die de dhimmitude van de christelijke Palestijnen buiten en binnen Israël misbruiken om hun islamitische terreurnetwerken te ondersteunen.

  Like

 43. Tom Hendrix zegt:

  @Lucky9 15.03. de laatste zin verklaart alles, prima van U verwoord. O ja, en de TROL kan beter verdwijnen hierzo, want ook ik heb hem-haar in het snotje!

  Like

 44. oogenhand zegt:

  De meeste Joden haten geen Arabieren. Dit is erg dom. De “kolonisten” zijn erg nuttig voor ons Westerlingen, en moeten dus beloond worden; een Groot-Israel van de Nijl tot aan de Eufraat. Beëindig de islamitische bezetting van Eretz Israel.

  Like

 45. Dorith zegt:

  Ik heb nooit eerder van Canvas gehoord. Dat is een islamofiele Nederlandse staatszender?
  Of een Arabische zender?
  Ik begrijp de reaktie van DeWitt nu beter.
  Ja, als men enkel en voortdurend dergelijke documentaires ziet, dan begin je er vanzelf in te geloven.

  Like

 46. Tom Hendrix zegt:

  @Dorith 17.42. uur, DeWitt is een nieuwe TROL op dit blog!

  Like

 47. Lucky9 zegt:

  @Dorith om 17:42
  De vele naamsveranderingen beogen natuurlijk het optrekken van een mistgordijn.

  Na WOII vond het Nationaal Instituut voor de Radio-Omroep (NIR) ingang als een Belgische omroeporganisatie naar BBC-model. Luttele jaren na de introductie van de TV werd deze omroep hernoemd naar BRT (Belgische Radio en Televisie omroep).

  Het franstalige gedeelte van deze schizofrene natie mocht zich verheugen op de omroep RTBF waar de letter F staat voor Frans of ‘Français’. Let op het feit dat dezelfde letters symbool stonden voor de divisectie. BR werd RB en T werd TF. De waanzin van een onnatuurlijke natie kon moeilijk beter tot uitdrukking worden gebracht!

  Overeenkomstig de langzame her-bewustwording van het Vlaams volk omtrent haar eigen identiteit of eigenheid werd de BRT uiteindelijk herbenoemd tot VRT of ‘Vlaamse televisie-omroep’ uiteraard nog steeds 100% gefinancierd met belastinggeld; want de bij wet beperkte inkomens uit publiciteit werden bij oekaze steeds omgezet in een steeds groter personeelsbestand dat linkser en linkse werd. Of had U anders kunnen vermoeden?

  Na de komst van commerciële televisiestations (VTM en VT4) besloot de regimezender zich te splitsen en zichzelf op meerdere kanalen tegelijk uit te zenden: Eén, Canvas, Ketnet en sinds kort ook een Islamitische zender op kosten van de Vlaamse belastingbetaler. 4 voor de prijs van één. Wie doet beter?

  “DeWitt”, natuurlijk. Hij of zij tracht middels gevlei en geslijm U een oor aan te naaien. In het correct Engels wil dat zeggen: “he tries to con you!”

  No thanks, geen kransen of bloemen ik heb dit stupide islamofiele en eurofiele spelletje al tientallen keren waargenomen.

  Like

 48. max zegt:

  @ DeWitt op13 november 2012 om 12:03:

  Ik snap niet dat u het woord kolonisten in de mond durft te nemen.

  Want raad eens wie er rond 1948 uit Judea en Samaria zijn gejaagd door de Jordaniërs?

  Juist Joden, Joden die er eeuwen lang woonden en Joden die er korter woonden naast de “Palestijnse” Arabieren.

  Hoe kun je dan Joden die daar in Judea en Samaria woonden, nadat zij daar 20 jaar daarvoor verdreven waren, kolonisten noemen?

  Zij zitten niet op grond van “Palestijnse” Arabieren. Anders waren ze er snel weg.
  En weet je DeWitt, ik heb het geld niet, anders kocht ik persoonlijk 3 heuveltoppen!

  Canvas is anti-Israël, en zal altijd Israel-bashen. Niet echt een objectieve zender.

  Verder zeg je “nieuwe kolonisten en de heuveltopjongeren, wat in mijn ogen agressief geteisem is”

  Weet je wat echt agressief is? Binnen 36 uur bijna 150 raketten en mortieren schiettenten op burgerdoelen in heel het zuiden van Israël. Dát is agressief! En een oorlogsmisdaad.

  @Tom om 18:18 volgens mij heb je gelijk!

  Like

 49. Tom Hendrix zegt:

  @ Lucky9 U heeft de TROL terecht ook in de gaten!

  Like

 50. Tom Hendrix zegt:

  Max 19.11. uur, shalom Max, ik sta 100% achter het dappere Israel. En wat de TROL betreft Max, Lucky9 heeft hem ook al in de gaten. We staan samen TEGEN ISLAMISERING,TEGEN HET COMMUNISME VAN DE EU, en voor ONZE VRIJHEID!

  Like

 51. max zegt:

  Mijn reactie om 19:11:

  schiettenten moet natuurlijk schieten zijn…

  Alhoewel “Schiettent” klopt wel een beetje want Israël lijkt wel een schiettent waar vrij opgeschoten mag worden, dat mag schijnbaar maar als Israël terug schiet is de krant te klein….

  Hoe dan ook: ik sta ook volledig achter Israël Tom: Am Israël chai!

  Like

 52. Dorith zegt:

  Lucky9, bedankt voor uw uitleg. canvas is dus een Vlaamse zender.

  En Max, zelf heb ik ook een beetje een probleem met het woord “kolonisten”. In het Hebreeuws worden deze mensen “mitnachalim” genoemd en in het Engels betekent dat “settlers”. Ik weet echter niet hoe men “settlers” in het ABN vertaalt? Ze wonen in een settlement, nederzetting.
  Dus ze zijn in feite “nederzetters”.

  En het is natuurlijk waar dat er op dat gebied Joden hebben gewoond die zijn verdreven of vermoord. Bijv. een grote slachtpartij vond plaats in Hebron, lang voordat de staat van Israel werd opgericht. All in all werden in dat jaar (1929) 133 Joden vermoord, 339 raakten gewond.

  https://en.wikipedia.org/wiki/1929_Palestine_riots

  Maar weet je wat het is? Zelden kan je iemand die vastgeroest is in zijn/haar ideeën overtuigen dat hij/zij misschien (een beetje) ongelijk heeft?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s