De grootmoefti van Sarajevo op knuffelbezoek in Wenen

Op 5 en 6 november vond in de Diplomatieke Academie in Wenen het 17e cultuurcongres onder de titel “De islam in beweging – Ontmoeting – Bedreiging – Bevruchting” plaats. De bijeenkomst werd ingeleid met een toespraak door Mustafa Ceric – als grootmoefti de hoogste islamitische hoogwaardigheidsbekleder van Bosnië-Herzegovina.

Ceric is een man met twee gezichten: zachte stem, geslepen lachje, vloeiend Engels, fijne humor. Een man van de wereld, die niet alleen aan de Al-Azhar-universiteit in Cairo studeerde, maar ook in Chicago en in de hele wereld onderscheidingen verzamelt als iemand anders postzegels. Wie zijn toespraken tot moslims in het Servo-Kroatisch kent, weet echter waarom hij de trouwe volgeling van Alija Izetbegovic, de eerste islamitische president van bosnië-Herzegovina, was (Ceric fungeerde in 1993 als diens vertegenwoordiger in Maleisië, toen hij op wens van Izetbegovic in afwezigheid en zonder zijn medeweten tot grootmoefti werd gekozen). Onder de titel “The Concept of Peace in the Islam” benadrukte Ceric in zijn toespraak dat vrede de hoogste waarde zou zijn – vrede zou als brood zijn, zonder hem zou men sterven. Daarna onderbouwde hij zijn these theologisch. Hij las zijn toespraak snel voor en doorspekte deze met citaten uit de koran, zodat de talrijke luisteraars in de zaal letterlijk bij bosjes indutten.

“De islam hoort bij Europa”

Wezenlijk meer aandacht kreeg Ceric in het aansluitende interview met Heinz Nußbaumer, uitgever van het katholieke weekblad “Die Furche” (De vore) en voormalig woordvoerder van de Oostenrijkse presidenten Kurt Waldheim en Thomas Klestil. Hij zei m.b.t. de moslims in Bosnië dat in een multireligieuze samenleving een beter Godsbegrip zou kunnen worden verkregen. Er zou geen kunst aan zijn om katholiek in het Vaticaan, Jood in Tel Aviv of moslim in Mekka te zijn. Daarna vertelde hij enthousiast over de islamitische periode in Andalusië en stelde vast dat deze religie bij Europa zou horen en dat er nooit meer zoiets als de verdrijving van de moslims en de Joden van het Iberische schiereiland in 1492 zou mogen plaatsvinden. Hij liet geen spaan heel van Joegoslavië en klaagde erover dat Izetbegovic een paar jaar gevangen zat. De reden voor de veroordeling noemde Ceric echter niet: Izetbegovic had de beroemde/beruchte “Islamitische Declaratie” uitgegeven, die een algemene afwijzing van de westerse wereld inhield: de islam zou nooit vreedzaam kunnen co-existeren met andere religies of wereldlijke regeringen.

Toen Nußbaumer kwam te spreken over de Oostenrijkse tijd in Bosnië, pakte Ceric dit onderwerp graag op: “Jammer dat jullie vertrokken zijn”, zei hij en herhaalde dit later. Oostenrijk zou zijn Bosnische vrienden niet moeten vergeten: “We are good people!” Hij zou zijn ambt binnenkort overdragen aan de moefti van Tuzla, Husein Kavazovic, en zou daarmee de eerste grootmoefti van Sarajevo zijn, die zijn ambtstijd levend beëindigd. “Nu weten ze niet wat ze met me moeten”, grapte hij, “maar ik kom nog steeds graag naar Oostenrijk als ik uitgenodigd word”.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/0010688-Sarajewos-Gro-mufti-auf-Schmusebesuch-Wien

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Bosnië-Herzegovina, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Islam, Linkse Kerk, Moslims, Naïviteit, Oostenrijk, Taqiyya. Bookmark de permalink .

15 reacties op De grootmoefti van Sarajevo op knuffelbezoek in Wenen

 1. luckybee zegt:

  Hij heeft Jan Sobiesky de redder van Wenen en in het Westen Karel Martel vergeten die de moslims zo’n nederlaag hebben bereidt dat ze noot meer hier van kunnen herstellen.In heyt Oosten waren het de Habsburgers die ze van de ene land na de andere er uit hebben geschopt, en in het Westen Ferdinand van Aaragon en Isabella van Castillien die ze uit heel het Iberische Schiereiland , hebben verdreven ondank hun onneembare fort Granada.

  Like

 2. Weet je waar ik eigenlijk wel eens zin in heb? Die moefti-muts afpakken, volschijten en weer stevig terugdrukken op die rotkop van hem.
  “De islam hoort bij Europa” moet zijn “De islam hoort BUITEN Europa”! Terug naar je zandbak en neem je mede-ideologen met je mee!

  Like

 3. oogenhand zegt:

  Ook in het Midden-Oosten hoort er geen islam te zijn.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  En weer zo een HAATBAARD, die zijn MISLEIDING hier komt prediken. Jawel hoor, meneer boosbaard, de islam is vrede….o, wacht buiten de 278 miljoen vermoorden sinds de islam bestaat, maar volgens deze haatmeneer is er niets aan de hand, ja voor sprookjes ga ik wel naar de Efteling!

  Like

 5. Jan zegt:

  Mustafa Ceric

  Ceric ziet Groot-Brittannië als de eerste trofee in een geïslamiseerd Europa en propageert infiltratie van politieke en sociale instituties om zo de macht over te nemen. Europeanen dienen zich ‘in te leven’ in de islam.
  Ceric zegt dat moslims niets te maken hebben met een westerse regering. De confrontatie die moslims aangaan met de regering in Irak zal hij en zijn gevolg ook in Londen aangaan, simpelweg omdat moslims dat recht hebben. Via belasting door de ‘ongelovige’ betaald aan moslims kan vertrouwen gewekt worden en daarom dienen zij, de ongelovigen moskeeën, scholen en diverse islamitische instanties te financieren.
  h**p://www.freerepublic.com/focus/f-news/1571600/replies?c=15

  In 2007 vierden moslims de 600 jarige aanwezigheid van de islam in Bosnië en omdat de EU zo bezeten is van de islam was dit de gelegenheid voor Ceric om er aan te herinneren dat er ‘oorspronkelijke moslims’ zijn in Europa (indigenous muslims). 600 jaar islam in Bosnië laat zien hoe islam in harmonie gebracht kan worden met het Europese leven, aldus Ceric.
  Omdat ook moslims in een globaliserende wereld leven moeten zij opkomen voor henzelf want in het verleden is steeds weer genocide op hen gepleegd zoals op de Balkan.
  “Ik ben van mening dat wij moslims geen andere keus hebben dan voor onze aanwezigheid in Europa te werken en dat wij klaar zijn om de warden van de rechten van de mens te accepteren, democratie, transparantie, vertrouwenswaardigheid, rechtsregels en al die waarden die ook islamitische waarden zijn.”
  h**p://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2007/7/28/apworld/20070728104832&sec=apworld

  Er is echter een hemelsbreed verschil tussen woord en realiteit.
  Ceric is namelijk via de European Council for Fatwa and Research (ECFR) verbonden met de Moslim Broederschap, geleid door Qaradawi (“Op Jood rijmt dood”) Verder is Ceric betrokken bij de “Radical Middle Way”, een wereldwijde groep van ‘geleerden’ die wereldwijd de Moslim broederschap vertegenwoordigen. Ceric werk samen met Iran via diverse personen en conferenties zoals het ‘Forum for Proximity of Islamic Schools of Thoughts’
  h**p://98.172.27.68/?p=880

  In 2008 vond in Brussel de ‘Conferentie van Spirituele Leiders’ plaats, georganiseerd door niemand minder dan Manuel Barosso. Ceric zei dat Europa moest tonen dat de islam bij Europa hoort door Turkije (maar ook Bosnië) in de EU op te nemen, maar ook vanwege de enorme culturele bijdrage van Al Andaluz. “Moslims zijn geen geesten, maar ‘gastheren’”, aldus Ceric. Verder eiste Ceric dat Europa zich niet langer beledigend uit laat over de ‘profeet’ en de islam.
  Barosso zei vervolgens dat moslims en wij hier in het westen dezelfde doelen hebben zoals bestrijden van klimaatverandering en dus moeten wij de uitgestoken hand van moslims aangrijpen om samen te werken:
  “Climate change obliges all of us to take urgent action. Each part of civil society must contribute to ensuring a sustainable future of our planet. Thanks to their outreach and role in our societies, religions and communities of belief are well placed to make a valuable contribution in mobilizing them for a sustainable future. Let’s unite in our common endeavor and prove that the preachers of a clash of civilizations are wrong.”
  h**p://www.turkishweekly.net/news/55015/bosnian-grand-mufti-europe-has-to-prove-that-islam-is-a-part-of-europe-by-taking-turkey-in.html

  Dat Ceric iedereen een rad voor ogen draait gaat er blijkbaar niet in al heft hij zich duidelijk over de sharia uitgelaten:
  “DeSharia is een morele code voor moslims die hen aanmoedigt het geode te doen en het slechte n ate laten en dit is niet in strijd met de wetgeving die er naar streeft de rechten van alle mensen ongeacht religie en staat veilig te stellen.”
  h**p://globalmbreport.com/?p=1498

  Net al hier in Nederland dat socialisten graag de onderwijsportefeuille in handen hebben en willen dat er voorschoolse- en naschoolse opvang is om kleine kinderen van jongs af ‘op te voeden’ zo wil Ceric dat islamitische onderwijs verplicht is aan kleuterscholen.

  Mustapha Ceric is lid van het ‘Center for Balanced Development’, opgericht door de Oostenrijkse fascist Hans Koechler . Lid zijn ook niemand John Esposito (‘Israël dient te verdwijnen en Amerika dient zich niet met het Midden-Oosten te bemoeien, dan is er vrede’) en Louay Safi (1).

  Ceric is ook werkzaam in de Britse tak van de AMSS – The Association of Muslim Social Scientists, die een zusterorganisatie is van de ‘International Institute of Islamic Thought’, een wahabitisch gefinancierde groepering die naar wordt aangenomen betrokken is bij het financieren van terreur.
  h**p://www.militantislammonitor.org/article/id/214

  Vriend van Ceric is Yusuf Islam, aka Cat Stevens die betrokken is bij het financieren van Al Qaida en Bosnische terroristen.
  h**p://www.militantislammonitor.org/article/id/293

  In Spanje staat de zo geheten Muslim Aid Charity van Bosnië op de lijst van terreurorganisaties wegens hun betrokkenheid van aanslagen en Al Qaida
  h**p://www.militantislammonitor.org/article/id/455

  Ceric is betrokken bij het financieren van terreur tegen Israël via zogenaamde hulporganisaties voor Gaza. Ceric doneerde €100.000 aan de wereldwijde Islamic Relief. Met mufti Sabri Ikrimah in Jerusalem heeft hij nauwe banden hoe de Palestijnen financieel te helpen. Sabri Ikrimah is via de Union of Good betrokken bij het financieren van Hamas en terreur in Judea en Samaria.
  h**p://www.terrorism-info.org.il/Data/pdf/PDF1/FEB22_05_680981780.pdf
  De zogenaamde Islamic Relief is wijdvertakt en heeft banden met diverse islamitische organisaties zoals Federation of islamic Organizations in Europe (FIOE) en de Muslim Association of Britain (MAB)
  Terreur tegen Israël werd via via gesteund met geld van KinderUSA en de terreurorganisatie ‘Holy Land Foundation’ (inmiddels ontbonden)
  h**p://www.charityandsecurity.org/system/files/USMuslimCharitiesAndTheWarOnTerror.pdf
  h**p://globalmbreport.org/?p=1290
  h**p://www.militantislammonitor.org/article/id/455

  1. Louay Safi is verbonden met de Muslim Public Affairs Council (MPAC), een antisemitische organisatie die leugens verspreid om vervolgens critici te betichten van islamofobia.
  Louay Safi was voormalig Executive Director of the Islamic Society of North America. Hij werkte in Fort Hood voor hier de terroristische aanval in 2009 plaats vond. Safi was een aantal keren in het Witte Huis.
  h**p://www.theblaze.com/stories/who-are-the-muslim-activists-visiting-the-white-house-and-how-concerned-should-we-be/

  Like

 6. Jan zegt:

  En intussen staat deze ^&#&%!$^%!#$^%!#^ met de Haggadah in zijn &!(#%!%&%%! poten afgebeeld.

  Like

 7. De Ekster zegt:

  Bedankt Jan, voor alle informatie.
  Verder zeg ik: vertrouw NOOIT een moslim, al helemaal een groot-Moeftie niet. Smeerlappen van het zuiverste water, net zoals indertijd Izetbegovic. De leugenachtigheid druipt af van deze gore Bosnische fascist! De islam een religie? En nog wel van de vrede ook? Je moet toch werkelijk elk gevoel voor realiteit volledig kwijt zijn als je dat gelooft. Miljoenen hebben hun leven verloren dankzij die leugenachtige doodsbeweging en nog steeds wordt het allemaal vergoelijkt door “onze” politici. Kots- en kotsmisselijk wordt ik ervan.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  De Ekster 12.17. uur, inderdaad vertrouw ook ik geen enkele muzelman. Het is e.e.a. misleiding en bedrog wat deze mensen plegen. Het ergste is, dat door het verradersgedoe van Clinton, de EU en de Navo, de Serven in het beklaagdenbankje werden gezet, en de muzelmensen in de slachtofferrol werden geduwd. Nooit werd in onze RODE PERS ook maar 1 keer mededeling gedaan van het UITMOORDEN VAN 100 SERVISCHE DORPEN ,DOOR HET MOSLIMBEEST ORIC. En wij simpele burgers, worden ten behoeve van deze primaten volledig kaalgeplukt door MARX RUTTE en zijn RODE MAAT SAMSOM.

  Like

 9. louis-portugal zegt:

  Lucky een geweldige vent die bril met die mosterd glaasjes.
  Zijn theorie komt nog uit de tijd van VOOR Galileo.

  Like

 10. louis-portugal zegt:

  Jan een immense hoop informatie over die Ceric en een mooie foto van dat zooitje bij elkaar.
  Weer een hoop werk.

  Like

 11. Lucky9 zegt:

  @Jan om 11:08
  Hulde, een nieuwe fase in de anti-jihad kondigt zich aan. Ik begon er ook aan te denken wanneer de vrijheid (van meningsuiting) uiteindelijk gedwongen zou worden ondergronds te moeten gaan.
  Dit is namelijk ontegensprekelijk een ‘point of no return”. 9 point 00 mm, of het alternatief: rol uw matten islamitisch gespuis!

  Hopelijk ben U geen mol, respectievelijk provocerende AIVD-er, want dan wacht voor U persoonlijk slechts het slachtmes van de islamitische Umma. Wees maar goed voorbereid, niets zal helpen!

  Als vermoede christenhond bent u sowieso haram. Buk en onderga!

  Knipoog! 🙂

  Like

 12. Jan zegt:

  Nog een knuffelbezoek:

  hersenbeschadigde Ban Ki Moon van de VN (Moon-sekte?) zegt dat de oorlogen in het MO aantonen dat interreligieus moet worden samengewerkt: “Religious leaders “can unite people based on tenets and precepts common to all creeds”. Oplossing is interreligieus ouwehoeren in Wenen (jawel), want “religious leaders “can unite people based on tenets and precepts common to all creeds”
  Named after Saudi King Abdullah, the new centre is a welcome boost for bridge-building between faiths.
  http://www.reuters.com/article/2012/11/26/us-religion-interfaith-centre-idUSBRE8AP0TN20121126

  ‘interfaith’ Saoedie-Arabië:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s