Europa verliest één van zijn meest heldhaftige politici

(Door: Peter Martino)

Ambtenaren plaatsten ‘opgeruimd staat netjes berichten, bekritiseerden de minister en verwelkomden zijn opvolger hartelijk.

Het is gemakkelijk om te vergeten dat Israël 365 dagen per jaar een defensieve oorlog voert. En dat zijn vijanden de Joodse staat nooit een moment van vrede gunnen. Vorige maand was er een aanzienlijke toename van het aantal terroristische aanslagen: 166 in tegenstelling tot 91 in de maand ervoor. De aanslagen omvatten ook raketlanceringen en dodelijke beschietingen vanuit de Palestijnse gebieden, schietpartijen met pistolen, steekpartijen, explosies en brandbommen. Zelfs de dreiging van nucleaire vernietiging neemt toe aangezien Iran een kernbom ontwikkelt.

Vooral Europeanen, die in de illusie leven dat de hele wereld vredig blijft als het Westen maar niet provoceert, hebben weinig aandacht voor de situatie waarin Israël zich bevindt. Een van de weinige Europese politici die Israëls benarde situatie begreep was Uri Rosenthal, de vorige Minister van Buitenlandse Zaken van Nederland.

Rosenthal werd in 1945 in Zwitserland geboren uit Joodse ouders die Nederland ontvlucht waren vanwege de Duitse bezetting. Aangezien zijn vrouw een geboren Israëlische is en twee van zijn zussen in Israël wonen, heeft de heer Rosenthal een grondige kennis van de situatie in de Joodse staat. Als zodanig was hij een broodnodige stem in de internationale gemeenschap. Hij verzette zich tegen anti-Israëlische rapporten van de Europese Unie en de Verenigde Naties, drong er bij de EU-landen op aan om de Hezbollah te isoleren, en in zijn eigen land, Nederland, had hij gesnoeid in de financiering van de Nederlandse regering van NGO’s die Israël het bestaansrecht betwistten.

Tijdens zijn verblijf aan het roer van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken had de heer Rosenthal geen gemakkelijke tijd. Veel van de ambtenaren en de diplomaten bij het ministerie waren gekant tegen zijn beleid ten aanzien van Israël. Ze adviseerden de minister een positie in te nemen die meer in overeenstemming was met de pro-Palestijnse standpunten van de EU en van de internationale gemeenschap. De minister zette moedig door. De situatie was zo slecht dat volgens de Nederlandse media de secretaris-generaal Ed Kronenburg, de hoogste ambtenaar op het ministerie, zelfs weigerde de telefoon op te pakken wanneer de minister telefoneerde.

Meneer Rosenthal veronderstelde dat hij de steun had van minister-president Mark Rutte, de leider van de Nederlandse Liberale Partij (de VVD) waar meneer Rosenthal deel van uitmaakte. Tot de val van het eerste kabinet Rutte, het afgelopen voorjaar, werd Nederland bestuurd door een coalitie van de Liberalen en de Christendemocraten, die de gedoogsteun hadden van de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders. Wilders heeft als jonge man in Israël gewoond en hoewel hij geen Jood is, is hij een fervent voorstander van die democratie.

Na de verkiezingen van september 2012 besloot  Rutte echter een nieuw kabinet te vormen met de linkse Partij van de Arbeid. Terwijl alle vorige liberale kabinetsleden een positie in de nieuwe regering kregen, liet men Uri Rosenthal vallen. “Rutte heeft mij niet gevraagd om in zijn nieuwe kabinet plaats te nemen”, zei een teleurgestelde Rosenthal. Aan het roer van het Ministerie van Buitenlandse Zaken werd hij vervangen door Frans Timmermans, een linkse PVDA politicus.

Rosenthal verliet het ministerie in stilte, zonder dat hij de receptie, die gehouden werd ter gelegenheid van het einde van zijn termijn, bijwoonde. Op de interne website van het ministerie hadden ambtenaren ‘opgeruimd staat netjes’ berichten geplaatst, kritiek op de oud-minister geuit en zijn opvolger hartelijk verwelkomd.

De opvattingen van de nieuwe minister, Frans Timmermans, zijn meer in overeenstemming met de standpunten van de ambtenaren van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De heer Timmermans staat bekend om zijn pro-Europese en pro-Palestijnse standpunten. Nauwelijks drie dagen na zijn aanstelling als de nieuwe Nederlandse Minister van Buitenlandse Zaken veroordeelde hij de bouw van Joodse woningen in Oost-Jeruzalem, dat hij beschouwt als Palestijns grondgebied. De nieuwe regering streeft dan ook naar nauwe betrekkingen met de Palestijnse autoriteit.

De heer Timmermans staat bekend om zijn felle kritiek op Israël, waarbij hij zich zelfs bedient van argumenten, zoals bijvoorbeeld tijdens de verkiezingscampagne deze zomer, waarin hij het recht van de Palestijnse vluchtelingen verdedigde om hun voormalige bezittingen in Israël terug te vorderen. Zonder zelfs maar in ogenschouw te nemen op welke manier Arabieren omgaan met andere Arabieren – en niet te vergeten hoe Arabieren omgaan met Palestijnen, die ze opgesloten houden in smerige kampen zonder dat ze het recht  hebben om in allerlei beroepsrichtingen werkzaam te zijn. Hij vergeleek de behandeling van de Palestijnen door de Israëli’s met die van de Wolga en de Sudeten-Duitsers na de Tweede Wereldoorlog. Vorige maand pleitte de heer Timmermans ook nog voor een wettelijk verbod op de Partij voor de Vrijheid van de heer Wilders, waarbij hij stelde dat in Duitsland een dergelijke partij ongrondwettig zou worden verklaard.

De vervanging van Uri Rosenthal door Frans Timmermans werd ongetwijfeld ook toegejuicht door Dries van Agt, een Nederlandse voormalige Christendemocratische premier en pro-Palestijnse activist. De heer Van Agt deed veel van zich spreken als criticus van het Israëlbeleid van minister Rosenthal.

De vorige week, tijdens een symposium over een interreligieuze en interculturele dialoog, die samenviel met de verjaardag van de Reichskristallnacht van 1938, zei de heer van Agt dat na de Tweede Wereldoorlog de Joden een staat in Duitsland hadden moeten krijgen in plaats van in het Midden-Oosten. “De Joden wilden een veilige plaats. Waarom hebben ze niet een veilige haven in Duitsland gekregen?”, vroeg hij. De heer Van Agt, die van mening is dat Israël een terroristische organisatie is die op een lijn gesteld moet worden met Hamas, voegde er aan toe dat het ‘volslagen onzin’ is om te denken dat een dialoog tussen Israëliërs en Palestijnen mogelijk is.

De heer Timmermans heeft niet gereageerd op de verklaringen van de heer Van Agt . Zijn eigen opmerkingen, waarin hij  Palestijnen met de Wolga en de Sudeten-Duitsers vergeleek, aan wie hun voormalige bezittingen moeten worden terug gegeven en de verklaring van de heer Van Agt over een Joodse staat die had moeten worden gesticht in Duitsland, geven aan dat, in tegenstelling tot de heer Rosenthal, geen van deze beide Nederlandse politici ook maar iets begrijpt van het diepe historische en religieuze erfgoed dat het Joodse volk al bijna drie duizend jaar verbindt met het Land van Israël.

Bron:

http://www.gatestoneinstitute.org/3447/uri-rosenthal

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres & Henk V.

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël, Joden, Jodendom, Linkse Kerk, Nederland, Socialisten. Bookmark de permalink .

41 reacties op Europa verliest één van zijn meest heldhaftige politici

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Zoals ik het hierboven lees: pro-islam-clubje daar bij het min.v.BuZa.
  Zijn we klaar mee met dat soort Nieuwe NSB-ers.

  Like

 2. Linsky zegt:

  Zo, een heel werk weer W & H…

  De verraders zitten steeds vaster in het zadel.
  En dat we dit stuk uit het Engels moeten verkrijgen is op zich al te maf voor woorden.
  Maar in elk geval bedankt! 🙂

  Er is overigens een nieuwe Trailer over de profeet mohammed … van een ex-moslim

  http://linskysplace.wordpress.com/2012/11/12/nieuw-trailer-over-de-profeet-mohammed-van-een-ex-moslim/

  Like

 3. Henk.V zegt:

  Het verraad van Marx Rutte neemt bijna mythische proporties aan en in mijn ogen is hij na het lezen en vertalen van het artikel tot een van de meest onbetrouwbare Nederlandse politici van de laatste tijd geworden, iemand zonder enige principes en politieke ruggengraat

  Daarentegen is mijn bewondering voor Rosenthal zeer gegroeid.
  Ik hoop dat dit stuk zal bijdragen tot zijn eerherstel!!

  Deze bewindsman verdient het!

  Aan Timmerman wil ik ‘nu even geen woorden vuilmaken. Aan Van Agt evenmin.

  Wij moeten als doel stellen dat deze heren totaal gaan crashen.
  Dus zullen wij bij elke gelegenheid die zich voordoet deze knaapjes ongegeneerd gaan ”bashen”.

  Like

 4. Dorith zegt:

  De heer timmermans heeft het over de bezittingen indertijd door de Arabieren in Israel achter gelaten. Hij is vergeten dat Joden uit Arabische landen gevlucht, ook veel bezittingen moesten achterlaten. Dat interesseert hem natuurlijk allerminst.

  En dat de ambtenaren op dat ministerie schreven “opgeruimd staat netjes”, is toch beneden elk peil.

  Like

 5. Het wordt voor ons steeds duidelijker welke koers de PvdA en de VVD varen: De koers richting een nog snellere islamisering van Nederland. Wij zien het, de rest helaas nog steeds niet…

  Opnieuw krijgen Hans Janmaat, Pim Fortuyn en Geert Wilders gelijk!

  Like

 6. Oops! iets te snel op ‘Reactie plaatsen’ geklikt!

  Wachteres en HenkV.: Bedankt voor het vertalen en E.J. voor het plaatsten. Dikke kudo’s voor jullie allen!

  Like

 7. Piet Klont zegt:

  Ambtenaren hier kennen geen peil. Net zo min als de meeste politici.

  Like

 8. De “west bank” is bezet, alleen niet door Israël maar door Jordanië, in een genocidale agressie-oorlog, 1948. Joden die hier woonden werden verdreven, net als uit de rest van Arabië, oost-Jerusalem, van oudsher joods met eeuwenoude synagoges, werd compleet vernietigd door de Jordaanse Arabieren.
  Na afloop van de 1e Wereldoorlog zijn in heel Europa en het toenmalige Ottomaanse rijk de grenzen opnieuw getrokken, en in 1922 met de San Remo conferentie, is het gebied westelijk van de jordaanrivier, toegewezen aan een joodse staat.
  Dit kunnen islamieten op religieuze gronden nooit accepteren, en de massale moordpartijen en pogroms startten direct onder leiding van de oom van Arafat, el Hoesseini, die tijdens de 2e Wereldoorlog zijn toevlucht moest zoeken in Berlijn en vandaar 2 islamitische SS-divisies voor de Balkan opzette.
  De islamitische terreurregimes in de regio lanceerden na de proclamatie van de joodse staat direct een genocidale aanval, en riepen alle Arabieren in het gebied op te vluchten om een vrij schootsveld te creëeren.
  Deze 700.000 vluchtelingen zijn altijd buitengesloten door de andere Arabieren, de door de Arabieren verdreven 800.000 joden zijn opgevangen in Israël.
  Het was, zeker in de jaren 20 een periode van grote volksverhuizingen. De Turken vernietigden de Armeniërs, en verdreven de Grieken die daar toch beslist meer dan 6000 jaar gewoond hadden, maar de acceptatie van een joodse staat is onmogelijk voor islamieten. Het is onderdeel van die religie/veroveringscultuur om joden te doden.

  Like

 9. aegolius cs zegt:

  PK 17:34
  Ook Rosenthal was een ambtenaar, weliswaar in een ministeriele functie. Gelukkig geen gekozen diplomaat in permanente staatsdienst.
  Achteraf dringt het besef door, veelal na………

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Timmermans en van Agt zijn 2 grote lapzwansen en landverraders bij elkaar.Aan deze figuren 1 woord besteden is er een teveel. Respect voor Dhr. Rosenthal, die integer zijn werk heeft gedaan.
  Verder eens met @ Pieter Veenstra, dat Dhr. Janmaat, Dhr. Fortuyn en Dhr. Wilders volkomen de WAARHEID hebben gesproken en nog spreken. Ik kots van de leugenaar MARX RUTTE met zijn KAMERAAD 1 SAMSOM, uitvoerders van de agenda van de fascistische eu kliek!

  Like

 11. Jan zegt:

  Timmermans: “Geen enkel ander langjarig conflict drukt zo op de wereld als het Israelisch-Palestijns conflict. Dit conflict laat de Israelische bevolking in angst leven, het voorkomt dat Palestijnen krijgen waar zij recht op hebben, het helpt dictators in de regio hun bevolkingen onder de duim te houden, het gijzelt de oplossing voor een reeks internationale problemen en het heeft zijn weerslag in de binnenlandse verhoudingen in talloze landen, ook Nederland. Oplossing van dit conflict is dus niet alleen van zeer groot belang voor direct betrokken partijen, maar voor de hele wereldgemeenschap.”
  Rosenthal blokkeert oplossing Midden Oosten
  http://www.pvda.nl/berichten/2011/09/Rosenthal-blokkeert-oplossing-Midden-Oosten

  Rosenthal wilde dat verwijzingen naar een twee-statenoplossing, naar de arrestatie van ‘mensenrechtenactivisten’ door Israël en naar de verwoesting van Palestijnse ‘huizen’ (1) uit de tekst geschrapt werden.

  1. tenten op gekraakte grond of in een verlaten dorp (teveel eer, want er rest niets meer). Wie Hamas Nederland in de gaten houdt weet dat deze ‘dorpen’ niet bestaan en dat de ‘activisten’ figuren zijn als de familie Tamimi.

  Met Timmermans wordt het vast en zeker nog voor kerst vrede en vrede op aarde en kan de gehele ‘wereldgemeenschap’ opgelucht adem halen en hij weer goed slapen, want die Joden in Israël storen hem nu in zijn nachtrust. Nog een pak sneeuw er bij en het plaatje is compleet.

  Like

 12. Wachteres zegt:

  We wisten het al, maar uit dit artikel blijkt weer hoe de hele ambtenarij links geïnfiltreerd is.

  Niet alleen onze regering maar ook hun handlangers of zoals dit artikel duidelijk maakt, hun zetbazen, zijn zeer actief om Europa te islamiseren.

  Is links nu zo dom of zijn ze zo kwaadaardig?

  Like

 13. daiyu-ninja zegt:

  En deze pubers, timmermans en co, vinden zichzelf volwassen genoeg om een land te leiden?!
  Je zou eerder zegen dat een kleuter meer wijsheid in zich heeft dan deze idioten.
  Ze moeten verplicht worden terug naar de schoolbanken te gaan om de geschiedenis te leren.
  Een paar hartverknetteringen zouden welkom zijn.

  Like

 14. marijke zegt:

  Ik begrijp er niets meer van.Cohen,Plassterk,Asscher.Oudkerk en zo kan ik nog even door gaan ,ze zijn allemaal joden en dan kiezen ze Timmermans.Gos lijkt de states wel waar zo veel rijke joodse mensen op Obama stemde.Vraag me zelf af kunnen ze nog in de spiegel kijken.maar ja ik ben maar een dom huisvrouwtje he

  Like

 15. Je hebt het wel goed gezien, Marijke. Ik snap het ook niet meer. Ze denken nog steeds dat de krokodil niet hen zal opeten die hem voedt….

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  @Wachteres 18.31. LINKS is DOM en KWAADAARDIG. Ze zijn net als Adolf Hitler, die de hele duitse bevolking mee de ellende in nam, ondanks dat zijn 2e wereldoorlog verloren was. Links zijn verraders en 5e colonne figuren van de satanische islam.

  Like

 17. baksteen zegt:

  Timmermans zit in de categorie van Agt en van Riessen. Voor degenen die het nog niet gelezen mochten hebben, lees “het Verval” en je begrijpt hoe dicht het antisemitisme weer onder de huid aan het kruipen is van de dagelijkse politiek.
  Uri bedankt voor de inzet en tot betere tijden.

  Like

 18. louis-portugal zegt:

  Nu begin ik een beetje te begrijpen waarom ik Rozenthal een beetje erg veel flets vond.
  Hij werd door zijn omgeving klein gemaakt.
  Maar met de, immense en gevaarlijke, kwast Timmermans hebben ze daar de vogel afgeschoten.

  Like

 19. baksteen zegt:

  Cohen,Plassterk,Asscher.Oudkerk, het zijn de oude joden waarvan je leest toen ze de dhimmies waren van Jeruzalem in de 18e eeuw en waarover de moslims en de europeanen rapporteerden.
  Zij beschreven hen als het uitschot dat gebukt liep en de ogen afwendde, dee Moslims en de Christenen als hun meesters zagen. De joden die nu in Israel zitten tappen uit een heel ander vaatje.

  Like

 20. Willem zegt:

  Timmermans:”Zo waarlijk helpe mij God almachtig”. Wie is deze God?. Ik ga er vanuit dat hij de God van Abraham, Izaäk en Jacob voor ogen had. Als dat zo is, dan had hij de Joodse God, Jezus Christus voor ogen. Hij zal toch deze God, die Israël Zijn land noemde en zei, dat de 12 stammen Israëls daar mochten wonen, niet willen dwingen om in Jeruzalem geen woningen te mogen bouwen?. Dan komt hij toch in een ernstig conflict met zijn God.

  Like

 21. guusvelraeds zegt:

  Zowel bij Timmermans alsook bij de veelheid van ambtenaren zie je dat ideologische verblindheid (opgelopen in periode 1965 – 1975) geen ruimte biedt voor rationeel, historisch en vooral ook realistisch, humanistisch besef. Men kan niet meer waarnemen en sluit zich af voor alles wat in werkelijkheid voor hun ogen gebeurd. Alles wat in strijdt is met hun ideologie wordt ontkent, verdraaid of met opzet verzwegen. Maar vooral ook niet vergeten dat hun ideologische vasthoudendheid hun ook aan een goede loopbaan geholpen heeft. Ik ken ze goed dit soort opportunistische types. Ben zelf geboren in 1950 en heb de zestiger en zeventiger jaren van de vorige eeuw zeer bewust meegemaakt. Ze gingen gezamenlijk met mij naar de middelbare school met hun Palestijnen Sjaal om de nek en ook toen al fel anti Israel en niet vergeten vooral ook anti Amerikaans. Wat mij echter altijd bij is gebleven is hun fanatisme in hun tekst en uitleg betreffende hun visie. Dit fanatisme herken ik nu opnieuw in de bejegening van Dhr. Rosenthal. Als het er echt op aankomt vindt je het echte ongeremde tuig altijd aan de linker zijde. Daar was het altijd en daar zal het ook altijd blijven. Het niets ontziend blind fanatisme van links is tot erge dingen in staat. De historie van het socialisme en het spoor dat het getrokken heeft dwars door maatschappelijke structuren is ongekend qua wreedheid en ontwrichting. Wat betreft het conflict Israel en het Midden Oosten zijn het juist de ideologieën met hun valse dogma’s die een simpel conflict (Moslims willen Joden doden. niet meer en niet minder) onoplosbaar maken. Toen de communistische ideologie nog welig tierde waren vooral zij het die de Arabieren gretig ondersteunden in hun agressie tegen Israel. Als uitvloeisel hiervan is het dan ook niet onlogisch dat ook vandaag in de kern gelijksoortige ideologieën zoals Islam en Socialisme (beide zijn o.a. behept met groepsdenken en massieve klassenwaan) opnieuw met elkaar een huwelijk aangaan. Als er een volgende holocaust komt dan wordt die begaan door een samengaan van twee broeders in het kwaad te weten de Islam en het socialisme. De rest is geschiedenis.

  Like

 22. Nanda zegt:

  Hopelijk word Timmermans de kortst zittende minister van buitenlandse zaken ooit en verdwijnen Marx Rutte en zijn activistenvriendje Samson zo snel mogelijk van het toneel !!

  Like

 23. Wachteres zegt:

  @ Nanda

  Het trieste is, als het ‘klootjesvolk’ dan nog niets heeft geleerd, komen zij in verhevigde mate terug.

  En dan denk ik aan de PVDA. Mogen we daarvoor worden bewaard.

  Like

 24. Tom Hendrix zegt:

  @Guusvelraeds 21.03. uur, klopt helemaal! De Islam heeft 278 miljoen doden op haar geweten, en de RODEN over de 300 miljoen. Dankzij Stalin,Mao tse tung en Pol Pot. Inderdaad een giftige cocktail islam en ROOD!

  Like

 25. Pingback: Europa verliest één van zijn meest heldhaftige politici | Likoed Nederland

 26. Ik was even aan het zoeken geslagen en kwam onderstaand document tegen:
  Lees en huiver vanaf punt 11 en we weten precies het hoe en waarom van de islamisering van Europa:
  http://www.assembly.coe.int/ASP/Doc/XrefViewPDF.asp?FileID=15196&Language=EN

  Like

 27. Henk.V zegt:

  @ guusvelraeds zegt onder andere:
  “Zowel bij Timmermans alsook bij de veelheid van ambtenaren zie je dat ideologische verblindheid (opgelopen in periode 1965 – 1975) geen ruimte biedt voor rationeel, historisch en vooral ook realistisch, humanistisch besef”.
  En daar zien we de neergang in het ‘elitaire denken’ schitterend samengevat, omdat de links-liberale bestuurselites niet meer worden geleid door logische, redelijke gedachten die gebaseerd zijn op nuchtere observaties en analyses van de werkelijkheid om ons heen, maar op constant volgehouden ideologieën.
  De regerende klasse denkt dus niet meer echt, maar voert van te voren vastgelegde en aangehouden richtlijnen en veronderstellingen uit.
  Nuchter beschouwd ‘denkt’ links-liberaal puur mechanisch, op een manier die men kan vergelijken met een trein die over een van tevoren aangelegd tracé rijdt, van punt naar punt.
  Kritische beschouwingen over de vraag of de richting van de trein wel klopt hoeft men niet te stellen, want die route is immers al van te voren bepaald. Het enige wat men moet doen is de trein aan het rijden houden.Wisselwachters stellen af en toe het goede verloop veilig.
  De fout die links maakt is dat men dit mechanische procedé niet op menselijke ontwikkelingen kan toepassen.
  Maar deze ”blinde” aanpak verklaart wel waarom de elites geen enkele behoefte hebben aan dissonanten uit de samenleving, omdat die, zoals politieman Joop van Riessen bj Pauw en Witteman stelde, er mensen zijn die door hun opvattingen niet in de nieuwe mooie wereld passen die nu wordt opgebouwd…
  Het erge is dat het politieke opvoedingsprincipe van de ‘Meinungsführerschaft’ waarover de Duitse Groen-Linkse politicus Jürgen Trittin spreekt, als veel verder is doorgewerkt dan ons lief is. Door de decennia lange constante toediening van linkse opvattingen in alle vormen van onderricht hebben we nu grote groepen mensen gekregen die hoofdzakelijk politiek correcte opvattingen toegediend hebben gekregen.

  Ook de ambtenaren op Buitenlandse Zaken blijken er door geïnfecteerd, gezien hun belabberde reactie na het aangekondigde vertrek van minister Rosenthal, wat mijn bewondering voor de standvastigheid van de man alleen maar heeft doen toenemen.
  En het kan inderdaad niet genoeg worden benadrukt: allen zoals we hier zijn moeten we ons bewust blijven wie feitelijk onze grootste tegenstander is en niet alleen onze tegenstander, maar die van elke gezonde samenleving: links en allen die zich graag met links verbinden en met wie links zich bij voorkeur verbindt.
  Links -en de islam- zullen alles vernietigen wat hier in eeuwen is opgebouwd.
  Tegen de wereld die dit verdorven duo voor ogen staat moeten we ons uit alle macht verzetten.
  Wij hebben een aantal troeven tot verweer.
  We kennen nationaal besef;
  We kennen onze geschiedenis ;
  We hebben besef van onze identiteit;
  We kennen de grondslagen van onze maatschappij en zijn niet van zins die op te geven;
  We kunnen ons nog steeds beroepen op onze formidabele wetten en vrijheden;

  EN we hebben het vermogen tot zelfstandig kritisch denken niet verloren en beschikken daardoor over feitenkennis;
  Aan deze middelen van verweer zal creativiteit moeten worden gevoegd, want de druk op ons zal alleen maar worden opgevoerd en je er bij neerleggen of je er aan onderwerpen brengt helemaal NIETS goeds teweeg!

  Like

 28. En deze kan niet vaak genoeg herhaald worden. Deze man en zijn verderfelijke denkbeelden lijkt overal mee weg te kunnen komen. Hij weet dat hij van bovenaf nog steeds beschermd wordt:

  De dag dat deze hond sterft en 6 voet diep ligt te rotten, zal ik op zijn graf de Macarena dansen!

  Like

 29. Wachteres zegt:

  En bedenk Pieter dat degene die instemmend knikte en hem zelfs opjutte bijna onze minister-president was geweest.

  Like

 30. Ja, dan ben ik zeker niet vergeten. Deze milieu-terrorist is geen haar beter. Hij heeft nog steeds dezelfde smerige denkbeelden en dat zal niet veranderen ondanks dat hij nu een maatpak denkt te kunnen dragen.

  Like

 31. V.K. zegt:

  -Het gemak waarmee Rutte/VVD het pro Israël van de vorige regering heeft ingeruild voor een pro Palestina beleid, dat klopt toch ook van geen kant.

  Like

 32. @V.K.: Het zegt voldoende over de gemakkelijke omkeerbaarheid van Marx Rotte. Wat een paljas. Zoals de wind waait, wappert mijn jasje. Goddomme, het kijkt Kabouter Boslim wel!

  Wie nu nog de PvdA/VVD als een serieuze partijen voor Nederland ziet, is niet goed bij zijn/haar hoofd…

  Like

 33. Tom Hendrix zegt:

  @Pieter Veenstra 23.02. uur, op 12/11, inderdaad de vijandige rode hoofdcommissaris van de politie van islamamsterdam, die de kiezers op dhr. Wilders wilde deporteren. Het zijn steeds de RODEN die menen anderen te moeten demoniseren, met als gevolg, de veroordeling van dhr. Janmaat, de bomaanslag waardoor mw. Janmaat 2 benen verloor, de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh, en de 24/7 bewaking van Wilders. Het rode gebroed is met afstand het ergste wat ons is overkomen, huichelaars en islamkontneukers, dat zijn het!

  Like

 34. Wachteres zegt:

  @ DeWitt

  Helaas ben je als politicus en als mens die een carrière nastreeft in deze tijd pas een succes als je ‘politiek correct’ bent.

  Je eigen geweten doet er niet meer toe, maar je politieke houding is van belang.

  Je land, je cultuur, je volk, je kinderen/kleinkinderen verkopen aan een communistisch Europa en aan de islam maakt een mens succesvol.

  De geschiedenis is nog nooit zo dramatisch geweest.

  Voor mij is en blijft Rosenthal een held, een van de weinige politici die nog een geweten heeft en die daarnaar handelt.

  Like

 35. Henk.V zegt:

  En bij bovenstaand commentaar van Wachteres sluit ik mij uit VOLLE OVERTUIGING aan.
  Rosenthal zag in dat de resoluties van de Verenigde Naties en van de EU Israël groot onrecht deden en hij handelde naar zijn geweten. Geweldig vind ik dat.
  De uitkomst van de “Befehl ist Befehl” mentaliteit zijn ons welbekend,dacht ik zo.
  Er is moed voor nodig om tegen de stroom en de heersende politieke mode in te gaan.
  Een daad van KARAKTER!

  Rosenthal verdient twee standbeelden : een in de Haag ( elke passerende Gutmensch is verplicht zijn of haar hoofdbedekking uit respect af te zetten, wanneer hij of zij het beeld passeert)
  en natuurlijk in Israël!

  Like

 36. Tom Hendrix zegt:

  @ Henk V en @ Wachteres, ik sluit mij volledig bij uw opvatting aan. Dhr. Rosenthal is een man van eer, dat kan ik van de anti-semiet TIMMERMANS niet zeggen!

  Like

 37. max zegt:

  @ deWitt:
  U zegt:
  “Uri Rosenthal was een tikkeltje eigengereid. Hij had niet in de gaten dat elke minister op een ministerie een passant is en dat de macht en het beleid worden bepaald door de Directeur-Generaal en zijn topambtenaren.”

  Ik dacht altijd dat de politiek (het kabinet de ministers, eerste en tweede kamer) het beleid bepaalde, en dat de Directeur-Generaal en zijn topambtenaren het beleid moesten uitvoeren. Zij zijn het uitvoerend orgaan. Bij mijn weten zijn de Directeur-Generaal en zijn topambtenaren niet de baas, maar ze zijn wel zijn wel (te) erg machtig.

  Like

 38. max zegt:

  Dus de Directeur-Generaal en zijn topambtenaren zijn een tikkeltje eigengereid!

  Uri Rosenthal is een held, ik sluit mij aan bij de bovenstaande commentaren

  Like

 39. koddebeier zegt:

  Hoe hoger je in de top komt zijn de meeste ambtenaren walgelijke s’linkse mannetjes en vrouwtjes.
  De ambtenaren, leraren, docenten, proffesoren, journalisten enz. enz zijn vergiftigd door links.

  Like

 40. Tom Hendrix zegt:

  @Koddebeier 17.38. uur, en dat vuile volk, steunt ook nog de ISLAM in ons land. Ik weet wie de verraders zijn!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s