Het feest van de heilige lantaarn

Lente- in plaats van Paas-postzegels, afzien van kerstvieringen en Sint Maarten optochten zonder te verwijzen naar de heilige man – dat getuigt van een verkeerd tolerantiebegrip.

Vandaag zijn veel kinderen in ons land weer met hun lampion onderweg. Lampionfeesten? Kent u niet? Welnu, wij onverbeterlijke ouderwetsen hebben het nog steeds over Sint Maarten lopen, maar de nieuwe tijd is begonnen.

Ook in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen is er een toenemend aantal kleuter- en basisscholen, die “religieus neutraal opvoeden”, zoals een leidster van een crèche op tv het formuleerde. Men zou rekening willen houden met mensen met een ander geloof en de kinderen toch een plezier willen doen.

Dat is ongeveer zoiets als wanneer we de “Dag van de Duitse Eenheid” in het vervolg “vlaggenfeest” zouden noemen, omdat we rekening houden met mensen in Duitsland die een ander paspoort hebben. We geven stuk voor stuk en zonder noodzaak tradities en een deel identiteit op en beschouwen dat als modern. En het mooiste is, dat niemand dat van ons verlangt.

Op de WDR-televisie kwamen islamitische ouders aan het woord, die er überhaupt geen probleem mee hebben dat hun kinderen aan zulke feestdagen ook in de overgeleverde vorm deelnemen. De heilige Martinus, zo zegt een islamitische vader, was toch een goede man, die zijn mantel met een arme gedeeld zou hebben.

Maar wat kan dat een modern mens schelen? We vieren multicultureel de heilige lantaarn. Zelfs kerstvieringen zijn intussen op veel plaatsen afgeschaft en de Duitse Post heeft dit jaar in plaats van de gebruikelijke Paas-postzegel een lentezegel uitgebracht. Hoe beschamend is dit alles…

Om tradities levend te houden, betekent niet de as bewaren, maar de gloed gloeiend te houden, heeft de Franse socialist Jean Jaurès eens gezegd. Veel van onze politici maken zich er al geruime tijd zorgen over waarom mensen uit andere landen naar ons toe komen en desondanks onze manier van leven niet mogen en niet willen respecteren – anders dan bijvoorbeeld de immigranten in de VS doen.

Het antwoord is simpel: als het ons zelf niet interesseert wie we zijn en waar we vandaan komen, hoe kunnen we van anderen dan respect verwachten? Duitsland heeft een diepchristelijke Europese traditie, die dit land beslissend heeft gevormd. Niemand hoeft bij ons daarom in God geloven en zondags naar de kerk te gaan. Maar er is echt geen reden om het christelijke geloof en zijn feesten te verstoppen.

Bron:

http://www.rp-online.de/panorama/deutschland/das-fest-der-heiligen-laterne-1.3061955

Auteur: Klaus Kelle

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Immigratie, Linkse Kerk, Multiculti. Bookmark de permalink .

47 reacties op Het feest van de heilige lantaarn

 1. Tom Hendrix zegt:

  We moeten sodedju onze chistelijk humanistische wortels niet verraden. Dat zou de bilderbergkliek, de communistische eu en de paladijnen van de nwo goed uitkomen. Niets ervan, wat mij betreft breekt de hel maar los, ik kots van de linkse, en liberale en gutmensch politici die gloeiende nog aan toe ons 24/7 zitten te verkopen en te verraden. Het wordt tijd voor optrekken naar den haag en brussel, met pek en veren uiteraard!

  Like

 2. Jan zegt:

  Zonder gekheid, maar gisteravond gingen Turkse (géén Urkse) kinderen hier de wijk in met St. Maarten-lampions.

  Like

 3. @Tom Hendrix: Pek en veren vind ik persoonlijk ietwat zwak uitgedrukt. Want wat staat er tegenover ons? Geen andere partij met ook pek en veren. Nee, het is een partij die, indien nodig, gewoon het vuur zal openen op hun eigen burgers. Een partij die grof geweld en desnoods doodslag niet zal schuwen om hun zin door te drukken.

  Hun probleem is dat men vanaf 1 hoog of desgewenst 4 hoog aanzienlijke en, wat mij betreft, enorme schade kan toebrengen en dat wegkomen met goed beleid onmogelijk zal zijn.
  Deze partij denkt nog steeds dat het strategisch denken alleen aan hen is besteed. Niets is minder waar! In stedelijke of dorpsgebieden zullen zij telkenmale aan het korte eind trekken!

  Bovenstaande is echter toekomstmuziek aangezien het overgrote deel van de bevolking nog niet voldoende hard genoeg in de bek is gescheten door de overheid…

  Like

 4. Jan zegt:

  Hier wohnt ein reicher Mann
  der uns was geben kann.
  Viel soll er geben,
  lange soll er leben.
  Selig soll er sterben,
  das Himmelreich erwerben.
  Lass uns nicht zu lange stehn,
  denn wir müssen weitergehn, weitergehn.

  Like

 5. Avidia zegt:

  Sint Martinus bisschop, patroon van alle landen,
  Dat ik hier met lichtjes loop is voor mij geen schande
  Hier woont een rijk man
  Die wat geven kan
  God zal hem lonen
  Met honderdduizend kronen
  Honderdduizend lichtjes aan
  Daar komt Sint Martinus aan
  Geef een appel of een peer
  Ik kom het hele jaar niet meer
  Laat me nu niet langer staan
  Kan ik een huisje verder gaan. 🙂

  Like

 6. /me geeft Avidia wat gezond fruit als dank voor het zingen

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @Avidia 19.08. uur, wat heeft U mij daar een plezier mee gedaan Avidia. Ik was een jochie van 5 jaar toen ik met mijn broertjes en zusjes naar het St. Maartensvuur gingen kijken, en omdat het vlak na de tweede wereldoorlog was, en onze ouders nog zuinig moesten zijn, hadden we geen lampionnen, maar werden voor ieder kind een suikerbiet uitgehold, werd er een mond en ogen in uitgesneden en kwam er 1 kaarsje in. Ach, wat een mooie tijd was dat toch, zeker zonder die achterlijke moslims.

  Like

 8. Avidia zegt:

  Sinter, Sinter Maarten
  De kalvers dragen staarten
  De koeien dragen horens
  De kerken dragen torens
  De torens dragen klokken
  De meisjes dragen rokken
  De jongens dragen broeken
  Oude wijven schorteldoeken.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @ Avidia U gaat ons aller Willemientje toch geen concurrentie aan doen? LOL

  Like

 10. Avidia zegt:

  Geweldig toch, wij houden de traditie levend, de hele stad vol kinderen met lampions, Sint Maarten op zijn paard door de stad, geeft de halfnaakte bedelaar zittend op de trap van het stadhuis brood en een stuk van zijn mantel en wordt begeleidt door kinderen met lampions en muziek van drumbands verder de stad in, daarna begint het bedelen van kinderen aan de deur. Kijk zo blijven wij dat doen, en we trekken ons niets aan van welke cultuur dan ook.

  Like

 11. Avidia zegt:

  Graag gedaan Tom, er gaat niets boven mooie herinneringen, ik ben blij dat ik die even naar boven kon halen.

  Like

 12. Jan zegt:

  我們不接受那一堆山羊不要臉和寄生蟲,我們黨下降。必須一勞永逸地結束。該死的穆斯林

  Zigong International Dinosaur Lantern Festival in Zigong
  http://news.xinhuanet.com/english/travel/2012-01/30/c_131382054.htm

  Like

 13. Avidia zegt:

  Nou vooruit nog EEN dan:

  Rommelpotterij, rommelpotterij,
  Geef me een centje, dan ga ik voorbij.
  ‘k Heb geen geld om brood te kopen,
  Daarom moet ik met de rommelpot lopen
  Rommelpotterij, rommelpoterij,
  Geef me een centje, dan ga ik voorbij

  Like

 14. Jan zegt:

  Durch die Straßen auf und nieder,
  leuchten die Laternen wieder.
  Rote, gelbe, grüne, blaue,
  Lieber Martin komm und schaue.

  Wie die Blumen in dem Garten,
  blühen Laternen aller Arten.
  Rote, gelbe, grüne, blaue,
  Lieber Martin komm und schaue.

  Und wir gehen lange Strecken,
  mit Laternen an den Stecken.
  Rote, gelbe, grüne, blaue,
  Lieber Martin komm und schaue.

  Like

 15. Beste fans van Sint Maarten.
  Er staan ginds wat taarten.
  Eet en heb plezier.
  Neem een potje bier.
  Laat een dikke scheet.
  Krijg het lekker heet.
  Door een mooie vrouw.
  En zuip je gerust blauw!

  Like

 16. baksteen zegt:

  Ik denk dat het een excuus is voor de linkse clubs ( bv de ambtenaren zoals die ook op het ministerie van buitenlandse zaken zitten) om de laatste restjes van het christendom uit te roeien, iets waar ze al sinds de 60-er jaren heel hard mee bezig zijn.
  Zelfdestructie is de Nederlandse ambtenaar blijkbaar eigen.

  Like

 17. Avidia zegt:

  Allemaal dank voor de bijdragen aan Sint Maarten, laat het nooit verloren gaan, zoals alle andere feestdagen, we gaan er voor!
  Baksteen, we zullen ons met hand en tand verzetten, ook de tegenwerking die er is voor Sint Nicolaas, het is Ons Feest, blijf met je handen en je hoofd er vanaf.
  Ik las verleden week, dat de pieten maar niet meer zwart moeten zijn en ze geen Zwarte Pieten meer heten, maar medewerkers van St. Nicolaas, nou ja!!!! We gaan er tegenin, net zoals het kruis op zijn mijter moet verdwijnen, want de arme buitenlandse zieltjes kunnen dat kruis niet verdragen, Amsterdam was er al mee begonnen, maar als ik zal zien dat de Sint die hier in de haven gaat aanmeren een mijter draagt zonder kruis, zal ik die mijter er eigenhandig vanaf mikken, zo je doene zo moet het, zo is het maar net 🙂

  Like

 18. Piet Klont zegt:

  Vind ik ook!
  Ze moeten het eens wagen om mij zwart te noemen!!

  Like

 19. Piet Klont zegt:

  Avidia zegt:
  12 november 2012 om 19:53

  Is rommel een pot?

  Like

 20. E.J. Bron zegt:

  LOL!!! 😀 😀 😀

  Like

 21. Avidia zegt:

  Ha, ha, Piet, lach me altijd slap om jou!
  Ja Rommel is een pot een rommelpot, ha, ha.

  Like

 22. Avidia zegt:

  Ik kom niet meer bij Piet 🙂

  Meneer Bron, waarom blijft je naam en adres niet in de site staan als de site openblijft, moet steeds alles opnieuw invoeren.

  Like

 23. @Avidia: Hoe je eigen WordPress-account en/of Gravatar in te stellen: http://welketoekomst.wordpress.com/how-to-do-gravatar-instellen/
  Stap voor stapinstructies. Heb je er nagenoeg geen last meer van…

  Like

 24. E.J. Bron zegt:

  Dank je Pieter! 😀

  Like

 25. Avidia zegt:

  Dank je Piet, ik kom hier voor het eerst, hier is het anders dan elders, zal het gaan uitzoeken, gezellig is het hier, bekenden ook van andere sites, leuk hoor.

  Like

 26. E.J. Bron zegt:

  Mag de webmaster dat als een compliment opvatten Avidia? 😉

  Like

 27. Wachteres zegt:

  Deze zong ik vroeger:

  Kip kap kogel,
  Mien moeke is ’n vogel,
  Mien pa is ’n muske,
  Ze geev’n elkoar ’n kuske.

  Sunt-Martinus bisschop
  mit zien roege muts op,
  mit zien laange stevels aan,
  doar komt Sunt-Martinus aan.

  Like

 28. Geweldige Sint-Maarten liedjes hier. Zet hem op, allemaal!

  Like

 29. Piet Klont zegt:

  Zal ik er één over St. Pieter loslaten? 😀

  Like

 30. Piet Klont zegt:

  Momentje, even schudden….

  Like

 31. Wachteres zegt:

  Och joa, bie Grönnegers loopt ’t altied op een strontproatje oet.

  Like

 32. Piet Klont zegt:

  Een combinatie, want St. Maarten is al weer geweest:

  St. Pieter, St. Pieter
  Wat een gesodemieter
  Ik vond er toch al nooit iets aan
  Loop voor mijn part naar de maan

  Zie de maan schijnt door de bomen,
  Pieter staakt uw wild geraas
  Ik besef dat u wilt komen
  Want u heeft een volle blaas
  Ga maar gauw naar het toilet
  ‘k Hoop dat u het tijdig redt
  Zeik er nu vooral niet naast,
  Ook al heeft u grote haast!

  Sint-Pieter kapoentje
  Geef mij een miljoentje
  Echte euro’s, niet van drop
  Lazer anders een eind op

  Zie ginds komt een roeiboot, ik zie hem al gaan
  Hij brengt ons Sint Pieter ik zie hem al staan
  Hoe huppelt hij dronken het dek op en neer
  Hoe rollen de flessen al heen en al weer

  Zijn knecht staat te kotsen, het dek is spekglad
  Ze hebben gezaamlijk teveel drank gehad
  Ze lachen en brallen er lustig op los
  De cadeautjes vergeten, de kind’ren de klos!

  Like

 33. Piet Klont zegt:

  Hoe komst doar nou weer bie, Waitress…!

  Like

 34. Avidia zegt:

  Mijn kaarsje brandt zo helder,
  en mijn lichtje voor het glas
  ’t Is een lied van SinterMaarten,
  dat zo lang een feestdag was.
  Voor zo menig jonge gast,
  die maar flink op zijn kaarsje past.
  Voor zo menig jonge gast,
  die maar flink op zijn kaarsje past.
  Wil de armen niet verstoten,
  ‘k vraag u om een beetje maar.
  Ach de koude winter nadert,
  ieder uur in druk zo zwaar.
  Jezus zegt het is gewis,
  dat er een vergelding is.
  Jezus zegt het is gewis,
  dat er een vergelding is.

  Voor Pieter

  Like

 35. Avidia zegt:

  Ha, ha, Piet, je bent me d’r ien!

  Like

 36. @Piet Klont: Goed geschud. Die rolde zo uit je mouw, toch?
  \(^_^)/

  Like

 37. Piet Klont zegt:

  @Pieter V.:

  Klopt, het duurde iets langer omdat er een knup in m’n mouw zat.
  😀

  Like

 38. rommel zegt:

  Ze gaan weer plat lullen.
  Niet een klein beetje fatsoen in hun lijf om zich diep te schamen Groninger te zijn. Nee, gaan er mee kokkerellen en de koop mee te lopen.
  Kunnen jullie niet minstens de schijn ophouden dat je normaal bent?

  Like

 39. Tja, net als die wethouder van Brussel die de kerstbomen van de fameuze Brusselse kerstmarkt wil verbannen, om moslims niet te beledigen!
  Dit is wat ik niet begrijp, in Nederland worden kinderen middels allerlei sprookjes gewaarschuwd voor gevaren, zoals in Roodkapje, de boze wolf die zich vermomt als grootmoeder, de wolf die zich wit maakt om op een geit te lijken om de 7 andere geitjes halal te slachten, enz.
  En ZELF zijn deze ouders dommer dan die geiten, want ze zien het (vermomde) gevaar van de islam niet en laten zich als een stel makke schapen naar de slachtbank leiden!
  (Volgens mij was Grimm helderziend!)

  Like

 40. @rommel: Wees blij dat ik geen Fries ga lopen typen 😉

  Like

 41. Wachteres zegt:

  @ rommel 3.22u.

  Groningers zijn de enige mensen die ‘normaal’ zijn. Dat blijkt wel weer. 😆

  Like

 42. pineut zegt:

  We zijn inmiddels enkele jaren verder, de sneltreinvaart waarin oude nederlandse tradities, maar ook oude tradies van andere Europese landen, worden verkwanseld en vernietigd is onvoorstelbaar. En met wat voor doel en reden ? En wie doen dat ? Het zijn lieden die doodsbang zijn voor de agressie en oorlogszucht van islamieten. Want daar hebben we het toch immers gewoon over in Europa ? Er is geen enkel ander heerszuchtig en agressief asociaal volk die op een dergelijke dwingende en agressieve manier hun wil en eisen in het hele continent er door drukken.

  Om de lieve vrede te bewaren worden de oude tradities maar opzij gezet, feesten krijgen een andere naam, kruizen in katholieke scholen worden verwijderd, kerstbomen krijgen halve maantjes of worden in het geheel niet meer geplaats om zo maar de aanhangers van de duivelse demonische afgod allah te plezieren. Het voorkomt (slechts tijdelijk) de enorme agressie die deze tradities bij de aanhagers van deze satanische sekte veroorzaken. Immers als er niets is om tegen aan te schoppen is het tijdelijk even rustig, totdat de kinderen van de duivel weer iets nieuws ontdekken in hun gastlanden om hun agressie op bot te vieren.

  Het is slechts een kwestie van tijd voordat het Europese volk weer te maken krijgen met nieuwe agressieve eisen van dit anti christelijke gajes. De achterliggende reden voor en van de lieden die de europese tradities snel willen hernoemen en vernietigen ligt in het korte verleden. Doden herdenken van oorlogen als er geen islamieten bij zijn betrokken resulteerd in het voetballen met kransen. Onze nieuwe minister van onderwijs Jet Bussenmaker zei destijds dat Nederland maar moest onderwijzen dat Europa bevrijd was door allochtonen, maar denk maar niet dat zij het toen over de Amerikanen, de Engelsen en de Canadezen had. Nee Nederland was bevrijd door Marokkanen en nog wat ander uitheems volk.

  Onze Jet wist wel hoe zij de allochtonen moest paaien, immers dan zouden zij vast niet meer met kransen gaan voetballen. Ik kan hier genoegzaam elk volksfeest wel opnoemen zoals Sinterklaas, Kerstmis, Pasen, het maakt niet uit, als het gevierd wordt naar de aloude Joods Christelijke Traditie dan worden de satanskinderen boos. En dus wordt het aangepast. 4 Mei heeft z’n glans verloren waar het ten principale voor in het leven was geroepen. Sinterklaas kan zich op veel plaatsen niet meer vertonen anders wordt de beste man in elkaar geslagen. Kerstmis is aangepast en heet tegenwoordig winterfeest, de verwijzing naar de geboorte van de verlosser Christus is vakkundig gesloopt.

  Pasen heet tegenwoordig lentefeest, stel je voor dat je de Joods Christelijke traditie van de wederopstanding in ere zou houden, nee doe maar niet zeggen bepaalde lieden, dan houden we het volk van allah de duivel in bedwang. En zo gaat dat dus maar door. Ook het lampionnenfeest een oeroude traditie is vanwege islamitische agressie aangepast. Nog beter zou het natuurlijk zijn als alle oude tradities volledig zouden verdwijnen. Iets wat er niet is daar hebben de satanskinderen ook geen last van, en als ze dat wel hebben dan doen zij er alles aan om dat te verstieren.

  In 2008 mocht men dit in Den Haag ervaren toen de kinderen van de duivel het lampionnen feest kwamen verzieken. Destijds zette de Telegraaf haar reactie mogelijkheid wagenwijd open om de sfeer en volkswoede eens te peilen van al haar lezers.

  Wilt u dat nog eens teruglezen ? Dat kan ik heb destijds dit opvallende kenmerk van een staat in geestelijk verval bewaard. Nu we inmiddels 4 jaar verder zijn heb ik alleen maar lijdzaam moeten constateren dat Europa en al haar tradities op een glijbaan zit op weg naar de ultieme ondergang. Gaat zij binnen enkele jaren plaats maken voor de kinderen van satan en haar tradities en feesten ? Of breekt er dan letterlijk een burgeroorlog uit zoals destijds in de Telegraaf was te lezen.

  Ik vrees het laatste,

  Vr. Gr. Pineut

  http://pineut.wordpress.com/2008/11/08/de-komende-burgeroorlog-in-nl

  Like

 43. Tom Hendrix zegt:

  @Pineut 18.00. uur, met bewondering heb ik uw bijdrage gelezen. Weet U waarom dat apegajes/islamisten hier zijn, dat hebben we te danken aan: ” De resolutie van straatsburg”, ook wel bekend als ” Oil for Immigration”. Deze judasstreek hebben de Europarlementariérs geleverd in 1973, mede op aandringen van de Bilderbergkliek – denk aan Bea von Amsberg/ Bilderberger-de grote olieconcerns, en paladijnen van de beweging voor de nieuwe wereld orde, de nwo. We zijn en worden 24/7 verraden en verkocht door onze eigen politici, te weten de liberalen, de rode socialisten en sociaal-democraten, en de linkervleugel van de christen-democraten. Ze moesten zich KAPOT SCHAMEN wat ze de bevolking van europa aandoen. Ook de communistische EU maakt deel uit van het verraad.

  Like

 44. Piet Klont zegt:

  @Tom Hendrix:

  Heb je soms iets met Bea Billenberg of zo?
  Dan sta je niet alleen.
  Sommige mensen zuigen, zij zeugt. (Groink oink)
  😀

  Like

 45. Tom Hendrix zegt:

  @Piet Klont; 20.24. uur, nou niet echt Piet, met BEA CONSTRICTOR, ik moet er niet aan denken.LOL!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s