VIDEO: Geert Wilders over de regeringsverklaring (13-11-2012)

Mevrouw de voorzitter, wat een bende. Wat een enorme bende. Wat een aanfluiting. Wat een wanvertoning. Wat een blamage – een blamage voor dit kabinet. Een blamage voor Nederland. Een blamage voor onze sorry-premier.

Wat een ongelofelijk amateurisme. Wat een beginnerswerk. Wat een gedrocht, de zoveelste bijgewerkte editie van het regeerakkoord. Een gedrocht dat we gisteravond pas mochten ontvangen – nadat ze tot het allerlaatste moment nog dingen moesten wijzigen. En elke versie wordt erger, elke aanpassing nog rampzaliger.

Wat we gisteren ook ontvingen was het ‘sorry’ van de premier. Hij moest nog dieper buigen voor de socialisten, en hij ging diep, diep door het stof.

Vz, ik ben daar ook wel blij mee. En ik hoop dat die excuses het begin zijn van een groot aantal ‘sorry’s’ die de Nederlandse middenklasse nog tegemoet kan zien. Vz, ik hoop op een ‘sorry’ voor de nivelleringsoperatie van Rutte2. Want dit kabinet voert een socialistische politiek van inkomensherverdeling, nu niet meer via de ziektekostenpremies maar via de belastingen. Excuses zijn op zijn plaats voor dit stukje maakbaarheid van de samenleving. Voor sommigen een feest, maar niet voor de middengroepen die deze waanzin moeten betalen.

Ik kijk ook uit naar een ‘sorry’ voor hardwerkend Nederland dat fors inlevert.

Ik hoop op een sorry voor onze AOW’ers met een klein pensioen. De mensen die Nederland hebben opgebouwd mogen meer dan 5 procent inleveren. Zeg daar eens ‘sorry’ voor, Mark.

Vz, ik verlang een ‘sorry’ voor de mensen rond 1 en anderhalf keer modaal waarvan een kwart, bijna 25%, meer dan 5 procent moet inleveren.

Ik hoop op een ‘sorry’ voor de 15 procent van alle Nederlanders die er meer dan 5 procent op achteruit gaan. Dankzij dit kabinet.

Ik hoop op een ‘sorry’ voor het eigen risico dat omhoog gaat en inkomensafhankelijk wordt.

Ik hoop op een sorry voor de consumenten die de BTW zagen stijgen en de inflatie oplopen.

Ik hoop op een sorry voor al die Nederlanders, al die verzekerden die meer assurantiebelasting moeten betalen.

Ik hoop op een sorry voor de hogere huren, een sorry voor het morrelen aan de hypotheekrenteaftrek ook voor bestaande gevallen.

Vz, ik kan zo nog wel een uur doorgaan.

Het CPB heeft het uitgerekend. Tienduizenden Nederlanders extra gaan straks werkloos worden dankzij deze kabinetsplannen. Kunnen die ook rekenen op een ‘sorry’ van de minister-president?

Ik zie uit naar een ‘sorry’ voor de flits-WW. Na een jaar werkloosheid kom je op bijstandsniveau en daarna kan je je eigen huis opeten.

Gaat minister-president Rutte ook ‘sorry’ zeggen tegen al die Nederlanders die de lastenverzwaring van 5 miljard euro voor hun kiezen krijgen? Gaat hij al die keukentafels in Nederland langs?

Gaat de rooie Rutte zijn excuses aanbieden voor de VVD-slogan ‘niet doorschuiven maar aanpakken’, terwijl de tekst had moeten luiden: ‘niet aanpakken, maar afpakken’? Want dat is wat dit kabinet doet.

Krijgen wij ook een ‘sorry’ aan het adres van al die mensen die strategisch VVD hebben gestemd omdat ze geen socialisten in het kabinet wilden, maar nu tot hun spijt en ergernis moeten vaststellen dat dankzij de VVD er een beleid van socialistische nivellering wordt gevoerd?

U kunt wel lachen, maar kunt u daarvoor ook sorry zeggen?

Vz, 1 groep krijgt zeker nog een ‘sorry’ van deze minister-president. Het zijn de Grieken. Die moeten al drie dagen lang wachten op de miljarden van Nederland. En ik voorspel u: Let maar op. Straks gaat Mark Rutte gewoon gireren naar Athene. En dan doet hij er een briefje bij met de tekst ‘sorry, neem me niet kwalijk, volgende keer betaal ik weer gewoon op tijd. Sorry, sorry, sorry’.

Weken zaten ze in de Stadhouderszaal. De mannen van stavast. De stoere onderhandelaars. De knappe koppen. Wat vonden ze zichzelf slim, zij gingen het allemaal bewijzen. Niet dat slappe gedoe uit het Catshuis, nee, hier ging iets groots verricht worden. Snelsnel zouden ze er met elkaar uit komen. Zij zouden wel eens laten zien waartoe ze in staat zijn. Grootse daden. Uitruilen wordt het genoemd. Geen schaduw of ze sprongen er wel overheen. Machopraatjes, grote monden.

Ze hadden elkaar van alles gegund, vertelden ze trots. Maar, zeg ik via u, mevrouw de voorzitter, tegen de minister-president, dat is nou net waar het mis gaat. Het is bij onderhandelingen niet de bedoeling, meneer Rutte, dat je op de eerste plaats je tegenstander iets gunt, het is de bedoeling dat je je eigen kiezers iets gunt. Daarvoor zit je aan de onderhandelingstafel. Toen de heer Rutte en ik in het Catshuis aan het onderhandelen waren, heb ik dat laten zien. Daarom duurde het zo lang. Daarom kwamen we er ook niet uit. Ik vond mijn woord tegen de PVV-kiezers belangrijker dan het pluche. Dat is precies wat deze minister-president verkeerd heeft gedaan. Hij heeft het hele VVD imago te grabbel gegooid om in het torentje te mogen blijven. Ze waren er in een middag al uit. Ze wilden vooral laten zien dat jullie zo slim zijn. Snelsnel. Een haastklus. Een vluggertje. We hebben allemaal de negatieve gevolgen gezien.

Het fundament waarop dit kabinet gebouwd ging worden, het regeerakkoord, is al aangepast voordat het door de Tweede Kamer is besproken. Twee weken geleden werd met trots de love-baby van Mark en Diederik gepresenteerd. Nu moeten de makers zelf erkennen dat het een misbaksel was en hebben ze ‘m te vondeling gelegd. Vz, met zo’n kabinet heb je eigenlijk geen oppositie meer nodig.

Vz, hoe gaat dat in de grote-mensenwereld? Hoe gaat men daar om met zulke enorme blunders? Als je daar zo’n wanprestatie levert, mag je je biezen pakken en moet je onmiddellijk wegwezen. Bij Paars 3 maakt het niet uit. Paars 3 is tolerant. De hardwerkende Nederlander die een dergelijke blunder begaat kan meteen inpakken. Maar niet bij Paars 3.

Nou, Vz, dat zijn ze dus. Daar zitten ze. In Vak K, de leden van het krukkenteam van de FC Rutte. Het eerste team ter wereld dat al voor de seizoenstart is gedegradeerd. Nog nooit kwam een kabinet zo beroerd uit de startblokken. Alles ging mis: de beëdiging, de stukken die met horten en stoten naar buiten kwamen, de koopkrachtplaatjes, de bonje in de VVD, PvdA-voorzitter Spekman die de polonaise inzette toen de VVD op de grond lag. Het regeerakkoord dat trots gepresenteerd werd. En toen weer ingetrokken – aangepast. De cijfers kloppen niet. Ja, ze kloppen wel. Samsom kreeg blauwe vingers van het twitteren. De heer Zijlstra ging het nog een keer uitleggen.

En nu is het plan aangepast. Foutje, bedankt. De wedstrijd moet nog beginnen, maar nu al liggen de spelers aan het beademingsapparaat. FC Rutte is FC Knudde.

Wij moeten en zullen genivelleerd worden. Nederland slopen voor de Griekse hobby van Mark en Diederik. Maar dat is niet genoeg. Nee, we zullen ook richting het socialisme worden gesleurd. De VVD als nivelleringspartij, wie had dat ooit gedacht. Wie had ooit kunnen bedenken dat Jan Pronk, de man die ooit als sinterklaas fungeerde voor iedere dictator in de derde wereld, de VVD nog eens moest uitleggen dat nivelleren met de zorgpremie te ver gaat. Is de VVD losgeslagen van haar fundamenten? Dat is een hele reële vraag. Nee, ze heeft helemaal geen fundamenten meer.

Vz, Nederland is een coalitieland, iedereen snapt dat er dan compromissen moeten worden gesloten, iedereen begrijpt dat. Dat is wat andere dan steeds van mening veranderen. Maar de VVD draait als een tol. Of het nu gaat om de hypotheekrenteaftrek die eerst heilig wordt verklaard, en daarna wordt er zelfs aan de bestaande gevallen gemorreld. Of het nu gaat over de forenzentaks die eerst aanvaard werd en vervolgens overboord ging. Of het nu gaat om de inkomensafhankelijke zorgpremie die eerst aanvaard werd en daarna gedumpt.

Of het nu gaat om de VVD fractie die 2 jaar geleden bij monde van de heer Weekers zei dat er geen cent meer naar Griekenland zou gaan, waarna er miljarden naar Griekenland werden overgemaakt.

Toen er de afgelopen week een kleine volksopstand uitbrak over de inkomensafhankelijke zorgpremie, keek de VVD in haar verkiezingsprogramma of er nog een belofte over was die ze nog konden breken. En ja, hoor op pagina 14 staat het : belastingverlaging. Daar kan nog mooi een streep door, dacht rooie Rutte. Ook het laatste restje geloofwaardigheid moet het raam uit. En daarom wordt het niet langer: ‘Werkend Nederland verdient belastingverlaging’. Maar ‘Werkend Nederland krijgt belastingverhoging’. En ook nog een keer nivellerend ook. En keihard gericht tegen de Nederlandse middenklasse.

Dit is ook het kabinet van nieuwe miljarden naar de knoflooklanden. Gisteren werd bekend dat extra tijd voor Griekenland meer dan 30 miljard euro gaat kosten. Intussen ruziet de trojka over wat er moet gebeuren. Tijdens de verkiezingscampagne wist Mark Rutte wat er moest gebeuren: Genoeg is genoeg. Geen cent meer naar Griekenland. Maar ook hier, ik voorspel het u, gaat hij ongetwijfeld draaien. De heer Asscher, inmiddels vicepremier, zei het tijdens de verkiezingscampagne zo: ‘De stoere uitspraken van Rutte over het stoppen van de steun aan Griekenland zijn premieronwaardig.’ Daar zit u dan, meneer Asscher, en u heeft gelijk: hij gaat draaien.

De heer Rutte draait nog harder dan een windmolen. Over windmolens gesproken: Ze draaien op subsidies, zei kandidaat Mark Rutte. Maar onder premier Mark Rutte gaan ook de subsidiemolens voor windenergie harder draaien

Vz, de VVD heeft al haar principes overboord gegooid. Over je eigen schaduw heen springen heet dat. Ik kan de uitdrukking niet meer horen. De VVD heeft helemaal geen schaduw meer. Je kunt alleen een schaduw hebben als je een profiel hebt. En dat profiel is links en socialistisch.

Nou, daar zitten ze dan in Vak K, de nieuwe ploeg. De leden van de Opperste Sovjet van de Volksrepubliek Nederland in oprichting. Zij zijn het die ons land kapot gaan bezuinigen, zij gaan Nederland gek nivelleren. Zij zetten vandaag de frontale aanval in op hardwerkend Nederland. De klassenstrijd is ingezet. Rooie Rutte gaat de barricades op.

Vz, de samenstelling van dit kabinet vertelt haarfijn het drama dat wij de komende jaren tegemoet gaan. We hebben een minister van Buitenlandse Zaken die meeschreef aan de Europese Grondwet die Nederland in 2005 bij referendum verwierp. We hebben een minister van buitenlandse handel die nog nooit iets met handel te maken heeft gehad, behalve met de handel in gebakken lucht die ontwikkelingshulp heet. Een minister van Onderwijs die de burkini een goede zaak vindt voor de integratie van vrouwen. Een PvdA-staatssecretaris van volksgezondheid die zich niet aan de codes van zijn eigen partij inzake veel verdienen – of moet ik zeggen; zakkenvullen – hield. Een vicepremier, die campagne voerde met posters in het Turks.

Is het alleen maar kommer en kwel? Natuurlijk niet. Dat zou niet eerlijk zijn. Er zijn ook goede dingen. Bijvoorbeeld, niemand met een dubbel paspoort in vak K. Ik had mijn motie van wantrouwen al bij me, maar hoef hem op dit punt niet te gebruiken. Dat is wel eens anders geweest. Mijn complimenten. Ik was daar zo blij over dat ik dacht: weet je wat, ik geef een rondje weg. Gewoon, om het te vieren. Maar helaas, toen ik ging rekenen bleken de inkomensafhankelijke krentenbollen en de inkomensafhankelijke koffie zo duur te zijn dat ik het maar laat zitten.

Zo maar een vraagje tussendoor: hoe staat dit kabinet eigenlijk tegenover de wet. Twee weken geleden kwamen de socialisten bij elkaar op hun congres. (Ik bedoel de socialisten van de PvdA en niet die van de VVD.) Aan het eind daarvan sprongen ze in de houding en zongen hun volkslied. Dat heet de Internationale. Daarin valt te lezen ‘de staat verdrukt, de wet is logen’. Zo denken socialisten over de wet – als iets leugenachtigs, iets waar je maling aan hebt.

Kameraad Samsom is naar eigen zeggen tien keer in zijn leven in het binnenland gearresteerd voor milieu-extremisme. Burgerlijke ongehoorzaamheid is prima volgens de socialisten. Mevrouw Ploumen, bewindspersoon in Vak K, roept op kerkdiensten te verstoren – natuurlijk nooit moskeediensten. Ze denkt: als de verkeerde mening wordt verkondigd, dan verstoor je toch gewoon de boel. Zie hier de cultuur van de PvdA. Minister Bussemaker was een vertegenwoordiger van de Amsterdamse kraakbeweging en bewoner van een kraakpand. Als je geen huis hebt, nou dan pik je het toch gewoon. De leus van de Amsterdamse kraakbeweging luidt: jullie rechtsstaat is de onze niet.

Dan hebben we nog het kinderpardon, dat zegt: als jij je niet aan de wet houdt, dan is dat prima. Als de rechter stelt dat je weg moet en je blijft toch, nou dan komen we toch gewoon met het zoveelste generaal pardon? De wet is logen. Zo zingen de socialisten het. En de VVD neuriet dat inmiddels vrolijk mee.

Vz, niet alleen fysiek qua uiterlijk, maar in zijn algemeenheid lijken Samsom en Rutte een beetje op de Bassie en Adriaan van de Nederlandse politiek. Als zij vanavond lepeltje-lepeltje onder hun dekbed liggen, zeggen ze tegen elkaar: wat zijn het toch een enorme sukkels daar in de Tweede Kamer. Ze slikken het kinderpardon voor zoete koek. Samsom proest het uit. Rutte zegt: Ja, niemand die door heeft dat het meteen gaat over een vaderpardon, een moederpardon, een broer- en zuspardon. Allemaal zielig, allemaal welkom, zelfs criminelen. Samsom lacht zich suf: De enige die geen pardon krijgt is de hardwerkende Nederlander. Die mag betalen voor het zoveelste PvdA-stemvee-pardon. Rutte ziet het al helemaal voor zich: ‘Opsporing Verzocht’ zit weer decennia goed. Daarna gaan ze samen kwartetten.

En intussen gaat de islamisering van Nederland verder, maar wordt de studiefinanciering voor de Nederlandse studenten opgeheven, net als de OV-jaarkaart. De maatregel voor de inkomensafhankelijke zorgpremie was zogenaamd alleen maar een foutje in de communicatie, maar ik zeg tegen de minister-president, het is geen fout in de communicatie. Het is een fout in de manier van het denken. Fout in het capituleren voor links.

Toen Mark Rutte ooit de stemwijzer moest invullen, kwam hij uit op D66. Daar ligt zijn hart: op links. Toen de PVV gedoogde, hielden wij hem nog een beetje op het rechte pad, of zo u wilt: op het rechtse pad.

Maar nu die disciplinerende rol is weggevallen, kiest Mark Rutte voor zijn linkse inborst. Vol enthousiasme praat hij als leider van de VVD nu ineens over ‘eerlijk delen’ – wat linkse codetaal is voor: laat de Nederlandse middenklasse bloeden. In het debat twee weken geleden hield hij een warm pleidooi voor het totaal idiote generaal pardon, verdedigde hij die waanzinnige ontwikkelingshulp, kwam hij op voor nivellering van inkomens, stak hij de loftrompet over die verschrikkelijke EU, en riep hij hiephiephoera voor de vele extra miljoenen aan belastinggeld die er naar de failliete milieu-industrie gaan. Zo buigt hij voor de Greenpeace-activist Samsom. Het totale boerkaverbod sneuvelt. En over de invulling van het strafbaar stellen van illegaliteit zijn de coalitiepartijen het nu, als we de kranten mogen geloven, al oneens.

De minimumstraffen, we lezen het niet meer terug. Vz, dat invullen van de kieswijzer was niet een foutje, het was een zeldzaam moment van eerlijkheid.

En de PvdA? Die dacht: weet je wat, als er open wond is bij de VVD, dan kieperen wij er nog wat peper en zout in. De wandelende wollen trui, ook wel Hans Spekman genoemd, riep: nivelleren is een feest.

Nou voorzitter, het enige feest dat we zien is een keiharde klassenstrijd tegen de middengroepen.

Dit vijfjarenplan van dit kabinet neemt alle ellende van Kunduz over: de verhoging van de BTW, de loonbelasting, de verhoging van de verzekeringsbelasting, de kolenbelasting, de leidingwaterbelasting, de alcoholaccijnzen, de tabaksaccijnzen, de energiebelasting, de forse verhoging van het eigen risico in de zorg. Daar bovenop komt voor zoveel Nederlanders de asociale huurverhoging de explosie van de huren (tien procent!), het afbouwen van de hypotheekrenteaftrek ook voor bestaande gevallen, de afschaffing van de studiefinanciering, van de OV-studentenkaart, 1 miljard extra lasten voor de bedrijven, de dieselaccijns omhoog. Een FlitsWW die al na 1 jaar al leidt tot bijstandsniveau. En ga zo maar door.

Vz, ik kan er niets aan doen dat ‘Grieken’ rijmt op ‘zieken’. Maar dit kabinet hakt voor maar liefst 5 miljard in de zorg. 60.000 minder handen aan het bed in 2017. Gemeenten worden verantwoordelijk voor thuishulp, zorg en begeleiding, maar worden voor miljarden gekort. De verzorgingshuizen worden afgeschaft – wellicht 1 van de meest asociale maatregelen. Mensen met echt zware noden, zoals dementerenden, komen het verpleeghuis niet zomaar meer in. Ze kunnen hun koopkracht met meer dan 60 procent zien dalen. Zorg vooral dat je niet ziek en hulpbehoevend wordt. Laten we eerlijk zijn: dit is niet een uitruil-kabinet, maar een uithuil-kabinet.

We zien overal in de samenleving nu al de gevolgen van dit kabinet. Het vertrouwen in de economie keldert, de huizenmarkt is volkomen tot stilstand gekomen. De bouw staat stil. Tot overmaat van ramp steekt het inflatiemonster nu al weer de kop op – bijna 3% – en dat komt door de verhoging van de BTW.

Vz, Nog nooit is een kabinet zo beroerd van start gegaan. Nog nooit zijn de maatregelen zo verpletterend slecht geweest. En nog nooit zijn de verschillen tussen de regering en de grootste oppositiepartij zo dramatisch geweest.

Terwijl Oost-Europeanen massaal naar ons land komen om onze banen in te pikken, wordt het ontslagrecht van Nederlanders versoepeld en de WW afgebouwd. Daaraan verandert de aanpassing van het regeerakkoord helemaal niets.

Dit kabinet verzwaart de lasten met 5 miljard, terwijl het verkiezingsprogramma van de PVV ze verlicht met 7,5 miljard – een gat van 12,5 miljard. En wat blijkt? Niet alleen hebben wij een beter plan om de economie aan te jagen in plaats van kapot te bezuinigen, maar ons tekort komt in 2017 lager uit dan het tekort van het kabinet.

Het gaat niet om beleidsverschilletjes. Het gaat om totaal tegenovergestelde wereldbeelden. De PVV gelooft in de burger als motor van economie en welvaart; het kabinet gelooft in de staat.

Dit kabinet gelooft in staatsontwikkelingshulp, staatsomroep, staatskunst, staatsimmigratie, staatsnivellering, staatswindmolens. Het kabinet gelooft zelfs dat de staat het klimaat kan beïnvloeden. En hij gelooft dat de bureaucraten in Brussel mogen bevelen dat zij onze economie moeten kapot bezuinigen. Allemaal verkeerde keuzes.

Dit kabinet is een kabinet van rancune tegen mensen die geld verdienen en die na hardwerken een paar euro hebben overgehouden. Dit kabinet zorgt voor een tweedeling in onze maatschappij. Dit rancune-kabinet plaatst een boete op succes, met die extra lasten voor de middengroepen. Het heeft een boete in petto wie een eigen huis bezit. Want de VVD gelooft blijkbaar niet meer in bezitsvorming. Het stelt een boete op consumeren door de bizarre BTW-verhoging. Er is een boete op hard werken. En verzekeren, je voorbereiden op problemen in de toekomst, moet volgens de VVD ook al worden tegengegaan. Rancune tegen succes, rancune tegen inspanning, rancune tegen ambitie, rancune tegen de Nederlandse middenklasse. Met deze VVD hebben we geen socialisten meer nodig.

Als PVV staan wij daar totaal anders in. Ik geloof in Nederland. Ik geloof in de Nederlandse middenklasse.

Ik geloof niet in de grachtengordel. Ik geloof niet in de elites van Nederland die aan de macht zijn in de media en aan onze universiteiten. Ik geloof niet in hun sinistere idealisme, hun onzinnige multikul, hun zogenaamde tolerantie. Ik geloof niet dat onze welvaart te danken is aan Brusselse bureaucraten, maar aan Nederlands hard werken.

Ik geloof dat economische groei het gevolg is van de inzet, ambitie, hard werken en doorzettingsvermogen van de Nederlandse middenklasse. Ik geloof in Nederland, dat een onlosmakelijk deel uitmaakt van de westerse beschaving.

Ik geloof dat de normen en waarden van ons land het best zijn terug te vinden bij de ruggengraat van Nederland; de hardwerkende mensen die nooit iets voor niets hebben gekregen, die niets moesten hebben van de multikul, die niks moeten hebben van al die gesubsidieerde linkse actiegroepen, die altijd al snapten dat die ontwikkelingshulp weggegooid geld is, die nooit iets zagen in de Europese superstaat, die helemaal geen warme gevoelens krijgen van het openstellen van onze grenzen voor zigeuners uit Roemenië en goedkope werknemers uit Polen.

Ik geloof in Nederland en een stevig beleid van lastenverlichting dat de middenklasse sterker maakt. Want, Vz, ik geloof in de Nederlandse middenklasse. De motor van onze economie, de ruggengraat van het land.

Voor die hardwerkende mensen strijdt de PVV. Dit kabinet geeft niets om de hardwerkende Nederlander. Wij hebben er geen enkel vertrouwen in dat het met dit blunderkabinet ooit nog goed komt. Dit regeerakkoord moet de prullenbak in. Nederland verdient beter. U moet niet ‘sorry’ zeggen, meneer de minister-president, maar opstappen!

Bron:

http://www.pvv.nl/index.php/component/content/article/36-geert-wilders/6282-spreektekst-geert-wilders-bij-het-debat-over-de-regeringsverklaring.html

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op VIDEO: Geert Wilders over de regeringsverklaring (13-11-2012)

 1. laura van der storm zegt:

  Fantastisch!!! Geen speld tussen te krijgen en dat moeten we dus ook maar niet doen.

  Alle belangrijke issue’s heel duidelijk doorgelicht en uitgelegd.

  De mensen die het niet eens zijn met de inhoud van dit artikel, willen het gewoon niet eens zijn om het niet eens zijn…ik kan er niets anders van maken.

  Gelijk maar even Geert Wilders een hart onder de riem mailtje sturen!

  Like

 2. Martha zegt:

  Wow!

  Wat een toespraak, jammer genoeg niet gezien op politiek24.

  In vak K zullen ze er wel bleekjes uitgezien hebben.

  Chapeau Geert!!

  Like

 3. Helemaal eens met laura. Wat een fantastische speech weer en dat na die geweldige speech in Malmö. Echt ongelooflijk. Wie zet waar een standbeeld voor deze man?

  Like

 4. toetssteen zegt:

  Goed hè om dit er volledig uit te snijden? Msm is great!

  Like

 5. willemientje zegt:

  Onze Geert was goed op dreef, en alleen een mislukte imteruptie van het kereltje, de rest liet hem gewoon uitpraten,

  Like

 6. Martien Pennings zegt:

  Inhoudelijk mee eens, maar . . . . . . te popie-jopie van toonzetting en te kryptisch op sommige plekken.
  Hij richt zich wéér te veel op de Tokkies die bij de laatste verkiezingen thuis zijn gebleven.
  Eerst maakte de Blonde Kamper de fout van foute kreten als “knieschoten”, “kopvodden” en “tuigdorpen”, en nu is het de algemene toonzetting die de BRAVE MIDDENKLASSE afstoot.
  Bovendien moet je rekening houden met de media: die popie-jopie kwinkslagen, voorzover ze een beetje leuk zijn, worden echt niet uitgezonden door het NOS-journaal.
  (Dat deden ze met “knieschoten”, “kopvodden” en “tuigdorpen” indertijd juist wél!)
  Het gáát om die MIDDENKLASSE!
  Nu zelfs nog concreter dan voorheen!
  Bosma, Blonde Greets belangrijkste speech-writer, houdt zijn PROJECTIES IN DE MIDDENKLASSE voor de mentaliteit van de middenklasse.
  Bosma moet zijn eigen radicalisme leren onderscheiden van de mentaliteit van DE MIDDENKLASSE.
  Nog eens: deze speech had soberder, minder popie-jopie, en minder raadselachtig moeten zijn.

  De volgende passage snap ik dus gewoon niet en dat van die “inkomensafhankelijke krentenbollen en de inkomensafhankelijke koffie” vind ik zéér melig:

  “Is het alleen maar kommer en kwel? Natuurlijk niet. Dat zou niet eerlijk zijn. Er zijn ook goede dingen. Bijvoorbeeld, niemand met een dubbel paspoort in vak K. Ik had mijn motie van wantrouwen al bij me, maar hoef hem op dit punt niet te gebruiken. Dat is wel eens anders geweest. Mijn complimenten. Ik was daar zo blij over dat ik dacht: weet je wat, ik geef een rondje weg. Gewoon, om het te vieren. Maar helaas, toen ik ging rekenen bleken de inkomensafhankelijke krentenbollen en de inkomensafhankelijke koffie zo duur te zijn dat ik het maar laat zitten.”

  En bij de volgende passage had ik wel graag even de namen van de ministers genoemd gezien.
  Wie is die minister van Onderwijs? Die PvdA-staatssecretaris van volksgezondheid? Weet ik (nog) niet:

  “Vz, de samenstelling van dit kabinet vertelt haarfijn het drama dat wij de komende jaren tegemoet gaan. We hebben een minister van Buitenlandse Zaken die meeschreef aan de Europese Grondwet die Nederland in 2005 bij referendum verwierp. We hebben een minister van buitenlandse handel die nog nooit iets met handel te maken heeft gehad, behalve met de handel in gebakken lucht die ontwikkelingshulp heet. Een minister van Onderwijs die de burkini een goede zaak vindt voor de integratie van vrouwen. Een PvdA-staatssecretaris van volksgezondheid die zich niet aan de codes van zijn eigen partij inzake veel verdienen – of moet ik zeggen; zakkenvullen – hield. Een vicepremier, die campagne voerde met posters in het Turks.”

  Like

 7. Martha N zegt:

  Martha N zegt:

  Een geweldige redevoering, maar gericht op mensen die om hem lachen, paarlen voor de zwijnen dus. We zagen de grijnzen op hun smoel.
  Er zaten ook leuke momenten in, maar gezien de ernst van de zaak, kunnen we eigenlijk niet lachen. De TV en de kranten halen er wat krenten uit.
  Je moet de hele redevoering horen en zien.
  Ik blijf erbij, hij had deze in de ArenA moeten houden, of een ander groot evenementen gebouw.
  Hadden de Nederlanders die nog belangstelling hebben in hun eigen toekomst, massaal een geluid kunnen laten horen… Een echt Nederlandse brul, zodat de rode stropdassen bleek weg waren getrokken.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Op de meeste punten, die Wilders noemt, kan ik alleen volmondig ja zeggen. Tja, vooralsnog is de PVV de enige, die deze socialistische regering van MARX RUTTE de maat neemt. Maar, de rode Rutte zal ons alles door de strot duwen, zo gebakken aan het pluche als hij zit. Er is voor ons oorspronkelijke nederlanders GEEN GELD maar wel voor BEACONSTRICTOR van Amsberg zu BILDERBERG, wel voor de OPPERSTE SOWJET EU in BRUSSEL-voor de BANKENMAFFIA- wel voor LINKSE HOBBY ONTWIKKELSSAMENWERKING, en wel voor de IMPORT VAN NOG meer MUZELMENSEN. En onze ouderen, kunnen in de verpleeghuizen in de poepluier blijven liggen, onze middenstand kan verekken van RUTTE, omdat wij minder te besteden krijgen, onze pensioenen worden opgevreten door BRUSSEL, de huizenmarkt compleet op zijn gat, evenals de bouw. Bedankt stom kiesvee op 12 september, maar niet echt!

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Heb z’n toespraak live gezien, gistermiddag tussen 2:50 en 3:23. Het viel me tegen. Zijn toespraak tijdens de APB van sep 2009 beviel me stukken beter. Articuleert prima maar praat ook veel te langzaam. Zoals Nigel Farage het doet, zo zou GW het moeten doen.
  In GW’s beleving zouden uitkeringstrekkers op nul gezet moeten worden. Voor het gemak gooide hij ze gistermiddag maar even allemaal op één hoop. Het leger allochtonen dat het sedert 2006 verdomt de zorgpremie te betalen* liet GW gemakshalve onbesproken en dan heb ik ’t nog niet eens gehad over het leger allochtone uitkeringstrekkers dat via moskee-internaten dubbele kinderbijslag incasseert. Bron: Geenstijl.
  En voor onze ouderen had GW ook maar een paar woorden over. Die hebben allemaal VVD gestemd.Maar ik ben niet vergeten dat de PVV in beide Kamers de AOW-GESTAPO goedkeurde!! http://tinyurl.com/d3yvlnh
  Eerst roepen dat je voor de ouderen zult opkomen, eerst roepen dat 65 ook echt 65 blijft en vervolgens 180 graden draaien. Zeer bedenkelijk voor iemand die zegt de stem van het volk te vertolken, vindt u ook niet?
  Maar dat van de Opperste Sowjet van de nog op te richten volksrepubliek Nederland vond ik
  daarentegen wel origineel. Wat dat aangaat heb ik net zo lief dat het huidige “politbureau”
  vandaag nog de kuierlatten neemt.

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/11/2_x_kinderbijslag_voor_kind_in.html
  Alle details mbt een kleine 400.000 allochtonen die geen zorgpremie betalen(dat antieke verzonnen VOD van hun schijnt dat te verbieden, maar dat is GELUL.), zijn te vinden in de
  laatste zin van pag 166 en de eerste alinea van pag 167 van M.Bosma’s Schijnélite van de valsemunters.
  Dan nog dit: moskeeën hebben niks met islam te maken. Lees wat onze onderzoeksjournalist Siem Eikelenboom in Duitsland ontdekte: http://tinyurl.com/3wdvven
  En denk maar niet dat dat alleen dáár gebeurt.
  Maar daar zullen we de pro-Turkse Rutte en Samsom nooit over horen.

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  Over twee uur begint het spektakel weer opnieuw.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21071508/__Rutte_reageert_op_kritiek__.html
  Voor de liefhebbers: zie politiek24.nl

  Like

 12. daiyu-ninja zegt:

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/320366/2009/03/14/Commissie-boerkini-mag-van-de-wet.dhtmlje

  jet bussemaker stelt, dat duikers en surfers ook vaak kleding dragen die het gehele lichaam bedekken.

  Deze vergelijking is zo absurd en idioot, dat uitleg overbodig is.

  Wat het de debatmethode van G.Wilders betreft: het zou inderdaad prettig zijn als Wilders IETS meer op die manier zou kunnen debatteren, als Nagel Farage doet.
  Maar ja, Geert is Geert en Nagel is Nagel.

  Bay the way, er is vandaag een demonstratie in Den Haag tegen de roofplannen van dit kabinet.

  Like

 13. daiyu-ninja zegt:

  Correctie: wat het de debatmethode van G.Wilders betreft………..
  Moet zijn: wat de debatmethode van G.Wilders betreft………

  Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  Correctie: het moet by the way zijn.
  Een bay is weer heel iets anders, zonnetje erboven, strand, zonnestoel, potje bier, verder
  niets. Zie ’t helemaal zitten. Weg van hier, geen gezeik.
  Trouwens, heb net een uur in de novemberzon gezeten, windvrij, lekkur…!!!!

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  Ja, het kan nog gekker. Helemaal ingepakt door Spekman en Samsom.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21072145/__Rutte__met_PVV_was_fout__.html

  Like

 16. friki zegt:

  Bewondering blijft, wie oh wie, durft zo tegengas te geven.!! Hulde hoor Geert.

  Like

 17. G.Deckzeijl zegt:

  Tijd voor buttons of bumperstickers met deze tekst: http://tinyurl.com/bvnpyjv
  En deze ook: http://tinyurl.com/be54uxd

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s