Een Europarlementslid van de UKIP bekritiseert scherp de financiering van de aan terreur gekoppelde NGO’s*

Mike Nattrass

Sinds de controversiële publicatie van de lijst van meer dan 300 medeplichtigen die niet in staat van beschuldiging zijn gesteld in het ‘Holy Land Foundation’ proces van 2007, http://tinyurl.com/asp8lnq,zijn verschillende grote islamitische liefdadigheidsinstellingen onder intensieve controle geplaatst, natoenemende beschuldigingen van hun samenwerking met een internationaal netwerk dat terrorisme financiert. Toch blijven veel van deze groepen onbelemmerd in de hele wereld werkzaam, ondanks de enorme omvang van de beschuldigingen die door meerdere nationale inlichtingendiensten tegen hen zijn ingediend.

Omdat ze bezorgd zijn dat de Europese Unie ongewild de activiteiten van deze twijfelachtige organisaties mogelijk met geld van belastingbetalers ondersteunt, hebben ‘vrienden van Israël’ binnen de UKIP onlangs een dossier samengesteld over twee prominente islamitische NGO’s die geld van de EU ontvangen. De informatie die dit document bevatte, was aanleiding tot en vormde de basis van de volgende parlementaire vraag die onlangs werd ingediend bij de Europese Commissie door Mike Nattrass, lid van het Europees Parlement van de ‘UK Independence Party’:

Volgens de verslagen van de Commissie schonk de Europese Unie tussen 2007 en 2011  22.547.138 Euro aan de ‘Islamic Relief Worldwide’ (islamitische wereldwijde hulp).

De ‘Islamic Relief Worldwide’ was één van de leden die de ‘Union of Good’ (unie van het goede) in 2000 had opgericht. In 2008 wees het Amerikaanse Ministerie van Financiën de ‘Union of Good’ aan als een terroristische organisatie, met de volgende verklaring: ‘De leiding van Hamas richtte de ‘Union of Good’ op […] teneinde de overdracht van fondsen aan Hamas te vergemakkelijken”. Het Israëlische Ministerie van Buitenlandse Zaken had in 2006 ook opgemerkt dat ‘Islamic Relief Worldwide’ zelf  ‘ondersteuning en hulp aan de infrastructuur van Hamas biedt’.

In 1999 ontving ‘Islamic Relief Worldwide’ een betaling van 50.000 US dollar van een Canadese liefdadigheidsinstelling die het Amerikaanse Ministerie van Financiën als een ‘dekmantel van Bin Laden’ had geïdentificeerd. Omstreeks dezelfde tijd werd er gerapporteerd dat ‘Islamic Relief Worldwide’ maar liefst 6.000.000 US dollar had doorgesluisd naar terroristen in Tsjetsjenië die aan Al Qaida gelieerd waren.

Vooruitlopend op de verzekering dat de EU alleen specifieke humanitaire projecten financiert, in tegenstelling tot de organisaties die deze coördineren, zou ik de aandacht van de Commissie willen vestigen op de bevindingen van een onafhankelijke evaluatie van een belangrijk door de EU gefinancierd project, dat bewijs laat zien van een ‘zwakke controle door personeel van de EU en slechte kennis van wat in feite de bedoeling van die projecten is, met name op het hoogste niveau in Brussel’. Bovendien zijn, zoals ‘NGO Monitor’ opmerkt, ‘veel van de organisaties die worden gefinancierd vanuit de EU, niet gekozen, niet transparant en hoeven ze geen verantwoording af te leggen, wat maakt dat het financiële proces gevoelig wordt voor misbruik’. Als gevolg daarvan is er geen manier om aan de weet te komen of geld van belastingbetalers niet in handen van terroristen is gekomen.

Kan de Commissie in het licht van deze feiten toegeven dat het onverstandig en gevaarlijk was om de ‘Islamic Relief Worldwide’ te financieren en kan de Commissie beloven dat dit niet weer zal gebeuren?

In een afzonderlijke parlementaire vraag bekritiseerde Nattrass ook de Europese Commissie voor het verlenen van meer dan € 9 miljoen aan Moslimhulp, en hij beweert het volgende:

‘Muslim Aid’ was [ook] een van de leden die de ‘Union of Good’ oprichtte[… en] was een van meerdere instellingen die verboden waren door het Israëlische Ministerie van Defensie, omdat ‘ze deel uitmaken van het fondsenwerving netwerk van Hamas en die zowel ondersteunt als assisteert’. ‘Muslim Aid’ heeft inderdaad openlijk toegegeven dat men middelen heeft overgedragen aan de Islamitische Universiteit van Gaza – een door Hamas gecontroleerde instelling – en aan het liefdadigheidsinstituut  ‘al-Ihsan’ , dat is gelieerd aan de Palestijnse Islamitische Jihad.

Bovendien is ’Muslim Aid’ door maar liefst drie aparte inlichtingendiensten uit Bangladesh geïdentificeerd als één van de tien NGO’s die islamitisch terrorisme in Bangladesh financieren en bevorderen. In 2002 werd een soortgelijke bezorgdheid door de Spaanse autoriteiten uitgesproken, die beweerden dat ‘Muslim Aid’ fondsen gebruikte om Moedjahedien strijders naar Bosnië te sturen’. De prestigieuze ’International Crisis Group’, die gevestigd is in Brussel, heeft ook de uitgebreide verbindingen gedocumenteerd die ‘Muslim Aid’ met de liefdadigheidsinstelling KOMPAK heeft, die als fondsenwerver voor de Indonesische jihadistische groep Jemaah Islamiah fungeert.

Wij wachten vol ongeduld het antwoord van de Commissie af.

*Een niet-gouvernementele organisatie (of ngo, ook wel non-gouvernementele organisatie) is een organisatie die onafhankelijk is van deoverheid en zich op een of andere manier richt op een verondersteld maatschappelijk belang.

Bron:

http://blogs.timesofisrael.com/ukip-euro-mp-slams-eu-funding-for-terror-linked-ngos/

Auteur: Jacob Campbell

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres & Henk V.

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", EU, Islam, Israël, NGO´s. Bookmark de permalink .

15 reacties op Een Europarlementslid van de UKIP bekritiseert scherp de financiering van de aan terreur gekoppelde NGO’s*

 1. Tom Hendrix zegt:

  Bedankt Henk V en Wachteres. Mijn gevoel is dat de rode eu, zal proberen een mistgordijn neer te laten. Hun troetelvolk, de haatbaarden en de palestijnen zullen natuurlijk NOOIT schuldig worden verklaard, de clinic clowns VON ROMPUI,BAROSSO en VERROTSTAD zullen naar ISRAEL wijzen en ISRAEL de schuld geven.

  Like

 2. oogenhand zegt:

  Des te meer reden voor Israel om de EUSSR onder druk te zetten.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Iedereen die zegt dat er geen belastinggeld van Europese burgers naar terroristische organisaties stroomt is of kinderlijk dom of corrupt en wetend. Een tussenweg is er niet. Natuurlijk vloeit er al jaren miljoenen aan Europees belasting geld naar bijvoorbeeld een terreur organisatie zoals o.a. de P.A. Zelf de boeken in het basis onderwijs gebruikt aldaar en die vol staan met Joden haat en ontkenning van Israel worden met EU gelden gefinancierd. Vrede genereerd geen geld voor de Islam. De Islamitische staten onder invloed van onversneden Islam zijn altijd vanaf hun ontstaan oorlogseconomieën geweest. Als de Islam geen gebieden kon innemen en plunderen, geen slaven kon exploiteren dan leed hun economie hieronder. Vandaar ook dat de gemiddelde Moslimstaat nooit het initiatief heeft gehad en/of genomen zelf productief te worden. Het is dat een aantal staten zwelgen in oliegelden maar ondanks zijn ze niet in staat een zichzelf in standhoudende economische infrastructuur op te zetten die ook voor de toekomst waarborgen heeft voor haar onderdanen. Wat ze wel doen: Saoedie Arabie, Bahrein, Qatar zijn prestige objecten financieren en/of zich inkopen in grote westerse bedrijven. Hamas, Moslimbroederschap, Hezbollah, P.A. noem het hele zooitje willen helemaal geen vrede omwille van de vrede. Juist deze toestand van oorlog en half oorlog is de beste teelaarde voor de corrupte clans en Arabische elite zich te verrijken. Als het Westen verstandig was en alle subsidies richting Islamitische staten afschafte scheelde dat de helft en mogelijk meer aan terreur. Evenwel niet alleen Islamitische ngo’s profiteren van de goedgeefsheid van de Europese belastingbetaler. Ook in Europa zijn er dozijnen ngo’s die jaarlijks schuddebuikend van het lachen op de grond vallen als de subsidiestromen weer op gang komen. Mensen denk goed na en weet waarom zoveel gedemoniseerd en weerstand geboden wordt tegen het populisme.

  Like

 4. Jan zegt:

  Daar is hij weer, Mustafa Ceric, betrokken bij het financieren van terreur tegen Israël via zogenaamde hulporganisaties voor Gaza.

  Ceric doneerde €100.000 aan de wereldwijde Islamic Relief. Met mufti Sabri Ikrimah in Jerusalem heeft hij nauwe banden hoe de Palestijnen financieel te helpen. Sabri Ikrimah is via de ‘Union of Good’ betrokken bij het financieren van Hamas en terreur in Judea en Samaria.

  Klik om toegang te krijgen tot FEB22_05_680981780.pdf

  De zogenaamde Islamic Relief is wijdvertakt en heeft banden met diverse islamitische organisaties zoals Federation of islamic Organizations in Europe (FIOE) en de Muslim Association of Britain (MAB)
  Terreur tegen Israël werd via via gesteund met geld van KinderUSA en de terreurorganisatie ‘Holy Land Foundation’ (inmiddels ontbonden)

  Klik om toegang te krijgen tot USMuslimCharitiesAndTheWarOnTerror.pdf

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @Guusvelraeds 19.59. uur, inderdaad Hr. Velraeds, het is gewoon een groot circus. Maar ja, zolang nog hele volksstammen op PvdA,VVD,CDA,D66 en GL stemmen, verandert er geen biet!

  Like

 6. Henk der Niederländer zegt:

  @ Guus Ik heb ditzelfde in Ik dacht 2009 al eens gezegd, hoewel in andere woorden maar met dezelfde betekenis.
  Het gaat van kwaad naar erger zolang men niet de geldstromen wil volgen.
  Ik had graag dit artikel nog eens boven gehaald maar wegens een ernstige infectie heb Ik meerdere pc’s moeten formatteren, bekend hier.
  Mensen begrijpen het nog steeds allemaal niet, het gaat niet over de EU maar het gaat over wereldleiders (eigenlijk lijers genoemd)
  Het is allemaal te vinden op het net maar men wil er geen moeite voor doen, de makkelijkste weg dus en elkaar napraten.
  Soms verlies Ik een beetje de moed, eerlijk gezegd.

  Like

 7. Henk der Niederländer zegt:

  Btw Ik moet eerlijk zeggen dat meerderen hier soms laten weten Follow the money die mensen worden niet gehoord jammer genoeg

  Like

 8. Wachteres zegt:

  @ Henk, de meesten van ons zullen regelmatig de moed verliezen.

  Ik pep mezelf dan op door te denken:’Wie zijn er nog aan het woord, als wij ons niet laten horen”?

  Als alleen de liberaal/ linkse leugenaars hun smerige boodschap van verderf voor de autochtonen en voor onze hele maatschappij nog brengen en er geen tegengas zou zijn, dan kunnen we het helemaal wel vergeten.

  We moeten ons blijven laten horen en de beste en ook de enige, hopelijk succesvolle, mogelijkheid is op internet.

  De MSM in Nederland is al totaal vergiftigd met het linkse denken.

  .

  Like

 9. Wachteres zegt:

  Het is toch onvoorstelbaar dat miljoenen, waarschijnlijk miljarden van ons belastinggeld naar gewelddadige, onze cultuur hatende moslimfundamentalisten gaat?

  Denkt iemand dat Europa zoiets niet weet? Natuurlijk zijn de Europese leiders daar wel van op de hoogte.Zoiets werkt alleen maar mee aan hun plannen om onze maatschappij en onze cultuur te destabiliseren.

  Inderdaad Henk ‘follow the money’ en je weet wat de plannen zijn van deze verraders.

  Like

 10. oogenhand zegt:

  guusvelraeds zegt:
  13 november 2012 om 19:59

  We moeten de subsidiestromen onze kant opbuigen. Naarmate de oliesjeiks meer aandelen in Westerse bedrijven hebben, zal een olieboycot meer hun eigen belangen treffen. Dit versterkt onze positie.

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  Dit is allemaal onderdeel van een gigantisch complot, om het blanke ras te decimeren, de achterlijke haatbaarden hun gang te laten gaan, uiteindelijk oproer, rebellie en burgeroorlog.
  Maar de echte machthebbers willen het scenario zo uitgevoerd zien, via de communistische EU en de Verenigde Nazies op naar de satanische Nieuwe Wereld Orde. Mensen wordt wakker!

  Like

 12. Martien Pennings zegt:

  In één oogopslag: de UNRWA en de Verenigde Nazi’s: de Westerse belastingbetaler betaalt het ziekenfonds van Hamas-terroristen: http://bit.ly/X7QXyq .
  Wat mij betreft krijgt het tuig dat echt aan de knoppen zit van deze collaboratiemachine bij het volgende Neurenberg-tribunaal de doodstraf.
  Ik meen het.
  Quote me!

  Like

 13. Martien Pennings zegt:

  @ guusvelraeds 13 november om 19:59.

  Goeie observatie:

  “De Islamitische staten onder invloed van onversneden Islam zijn altijd vanaf hun ontstaan oorlogseconomieën geweest. Als de Islam geen gebieden kon innemen en plunderen, geen slaven kon exploiteren dan leed hun economie hieronder. Vandaar ook dat de gemiddelde Moslimstaat nooit het initiatief heeft gehad en/of genomen zelf productief te worden. Het is dat een aantal staten zwelgt in oliegelden, maar desondanks zijn ze niet in staat een zichzelf in stand houdende economische infrastructuur op te zetten die ook voor de toekomst waarborgen heeft voor haar onderdanen. Wat ze wel doen: Saoedie-Arabië, Bahrein, Qatar zijn prestige objecten, het financieren van en/of zich inkopen in grote westerse bedrijven.”

  Like

 14. jacob waterman zegt:

  Wat zijn we weer op dreef Matien zet em op bravo.

  Like

 15. jacob waterman zegt:

  Martien schaamrood op de kaken r vergeten ik weet het schaam schaam.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s