Islamisering in Kokkedal (DK) – een schoolvoorbeeld

In het Deense Egedalsvaenge in de gemeente Kokkedal ten noorden van Kopenhagen, bestaat een lange traditie met een feestelijk versierde kerstboom en kerstsfeer met Glühwein en Deense poffertjes. Dat moet nu afgelopen zijn, nadat een islamitische meerderheid in het bestuur van de plaats toestemming weigerde te geven voor de aanschaf van een kerstboom à 6000-7000 Deense Kronen (± € 875,-) en het feest.

Deze beslissing, waarmee een eenvoudige islamitische meerderheid in Denemarken een traditioneel christelijk feest kan verhinderen, is zéér verontrustend. Deze beslissing kreeg landelijk vooral veel aandacht, omdat slechts enkele dagen daarvoor in de plaats het islamitische  Eid-feest (einde van de vastenmaand ramadan) als grote manifestatie met springkussens, bungeejumpen en klimwanden gevierd werd. Daarvoor had het bestuur unaniem 60.000 Deense Kronen ter beschikking gesteld (ruim € 8000,-). De beslissing werd terecht beoordeeld als een signaal van gebrek aan integratie en tolerantie in de beslissingsmeerderheid van het bestuur.

De discussie woedt niet alleen op internet; ook lezers en politici vragen het woord. Een burger wilde zowel voor het Eid-feest als voor de kerstboom elk 7000 Deense Kronen schenken en Deense inwoners van de plaats besloten geld in te zamelen.

Nu blijkt het “democratiebegrip” van de moslims en de houding van de cultuurrelativisten een “Kokkedal-schoolvoorbeeld” voor de islamisering van Europa te zijn, die door de door de EU gewilde islamitische massa-immigratie wordt doorgedrukt.

In een vragenuurtje in het Deense parlement antwoordde de links-liberale Minister van Culturele Zaken in de sociaaldemocratische regering, Uffe Elbek: “Ik zou alleen willen zeggen, dat tradities steeds opnieuw het onderwerp van discussies en gesprekken zijn, op alle niveaus van de Deense samenleving. Gelukkig. Tradities ontwikkelen zich… het bestuur van de gemeente heeft op volledig democratisch en legitiem niveau beslist waaraan hij zijn geld wil uitgeven. Het bestuur hoeft geen activiteiten te bevorderen die het niet wil…”

Als we de vraag stellen hoe het kan dat het de islam lukt om het rechtssysteem in Europa zo uit te hollen: het belangrijkste werk wordt gedaan door zijn handlangers uit het midden van de westerse samenlevingen, de “goedmenschen”, de waarderelativisten, diegenen, die ondanks alle factoren vasthouden aan hun overtuiging dat alle culturen en religies gelijkwaardig zouden zijn en daarom aanspraak zouden kunnen maken op dezelfde rechten.

Het islamitische bestuurslid Ismael Mestasi staat achter de beslissing, die volgens hem volledig democratisch genomen zou zijn. Hij wil geen kerstboom toestaan. Het zou niet om het geld gaan, maar hij zou geen Kerstmis vieren en daarom zou het allemaal kloppen: “Ik ben moslim en ik heb nog nooit Kerstmis gevierd. Ik ken de muziek niet en ik zal niet met Glühwein in de hand rondlopen en om de kerstboom dansen”.

Dit democratiebegrip lijkt op het democratiebegrip van de moslims in de “Arabische Lente”: bij meerderheid geldt de islam en de minderheden gaan ons niets aan respectievelijk worden uit de weg geruimd.

Imam van Izmir, 1999:

“Dankzij jullie democratische wetten zullen we jullie overmeesteren, dankzij jullie religieuze wetten zullen we jullie beheersen”.

Het verhaal gaat nog verder, want nu wordt de ons bekende slachtofferrol gespeeld, omdat de landelijke boosheid tot aan de veroorzakers doordringt. Het bestuurslid Ismail Sahan zegt tegenover de krant “Ekstra Bladet”: “Ik zat drie jaar lang in het bestuur. De inwoners kennen me. Nu kijken ze me na en spugen daarbij op de grond. De stemming over de kerstboom was een valstrik!”

“Tumult na het vrijdagsgebed”,  kopt de krant “Berlingske Tidende”. De kwaliteitsjournalisten werden zeer agressief voor de Egedalshal ontvangen, waar het wekelijkse vrijdagsgebed plaatsvindt: “Het is allemaal jullie schuld!”. Van een televisieteam werd de camerawagen vernield toen de filmers Deense burgers wilden begeleiden bij het verzamelen van handtekeningen tegen het bestuur.

Een rechtenstudent heeft inmiddels een aanklacht ingediend tegen de vijf islamitische bestuursleden met gebruikmaking van de racismeparagraaf §266. Vorige woensdag heeft de Deense Volkspartij (DF) het thema aangemeld voor het vragenuurtje in het parlement en beloofd deze zaak steeds opnieuw te thematiseren.

Bron:

http://www.zukunftskinder.org/?p=31732

Auteur: zirze

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

(Voorts ben ik van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl [Populistische Omroep Nederland]. Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 en 2013 gratis.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Denemarken, Dhimmitude, Islamisering. Bookmark de permalink .

20 reacties op Islamisering in Kokkedal (DK) – een schoolvoorbeeld

 1. Martha N zegt:

  Martha N zegt:

  Al gelezen wat ze op de Grote Markt in Brussel willen doen..?
  Geen traditionele kerstboom, is zo storend voor de anders gelovenden, dus dan maar lichtjes.
  Misschien kunnen ze die in de vorm van een suikerbrood maken..?

  Like

 2. Pingback: Moslims: ‘GEEN Kerstboom!’ | Linsky's Place

 3. Martha N zegt:

  Martha N zegt:

  Vanavond in The Daily Mail:

  http://www.dailymail.co.uk/home/index.html

  Terror suspect Abu Quatada

  Voor dit soort mensen moeten wij onze traditionele kerstboom opgeven..?

  Like

 4. jowitteroos zegt:

  Citaat:
  Dit democratiebegrip lijkt op het democratiebegrip van de moslims in de “Arabische Lente”: bij meerderheid geldt de islam en de minderheden gaan ons niets aan respectievelijk worden uit de weg geruimd.

  Kijk, nu passen wij dat toe op een nog in de minderheid zijnde moslim ( lees islam) gemeenschap hier in Nederland………………..m.a.w. oprotten met je religie en je eisen!!

  Like

 5. Tiemen Veenstra zegt:

  Onze feodale heerseres, de weduwe Rost van Amsberg, geeft ook het goede voorbeeld in haar jaarlijkse kerst….pardon….wintertoespraak. De traditionele kerstboom is reeds geruisloos uit beeld verdwenen en zal nu wellicht vervangen voor een vrolijk verlichte vijfpuntige ster, het symbool van de junta van de EU….

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Gvd, nou wordt het helemaal mooi. Vuile RODEN en vuile LINKS LIBERALEN en GUTMENSCHEN, JULLIE zijn het schuld dat de HAATISLAM de baas wordt in HEEL EUROPA! Waar wachten we nog op, om dat zooitje HAATBAARDEN de zee in te drijven, ik heb het gehad met dat gore GRAFVOLK! En de verraders, de hoogste boom in!

  Like

 7. Nanda zegt:

  Geen moslim zal mij verhinderen kerst te vieren op MIJN manier, dat houd in dat ik net zoveel lampjes in mijn tuin hang als het MIJ past!!!
  Het is een SCHANDE dat Nederlanders hier in mee gaan en zich TEGEN hun eigen landgenoten en gebruiken keren !

  Like

 8. pineut zegt:

  18 December 2010

  De islam hoort niet bij de kerstboom !

  Voor de Brandenburger Poort in Berlijn staat zoals elk jaar een grote kerstboom, dit jaar valt de boom op doordat er, naast de gebruikelijke kerstballen en sterretjes, goudkleurige halvemaantjes in hangen. Wat kan het doel zijn van deze onzalige verwisseling ? Welke gedachte steekt er achter ?

  Met Kerstmis vieren we de geboorte van Christus, dat God zijn enige Zoon zond om de wereld te redden. God doet dat uit liefde voor de wereld. Kerstmis is dan ook één van de belangrijkste feesten van het christendom. En omdat de Duitse cultuur gestempeld is door het christendom is Kerstmis ook één van de belangrijkste feesten van het Duitse volk.

  Het laat zich denken dat er om politieke redenen halvemaantjes in de kerstboom bij de Brandenburger Poort gehangen zijn. Zulke politici, zulke volksvertegenwoordigers moeten zich ernstig afvragen welk volk ze vertegenwoordigen.

  Wat er waarschijnlijk achter zit is dat, in de woorden van bondspresident Christian Wulff , ‘de islam bij Duitsland hoort’. Nu is dat een discussie op zich. Maar of de reden voor de halvemaantjes in de kerstboom nu is dat de verantwoordelijken geen flauwe notie hebben van Kerst, christendom of Duitse tradities, of dat er een soort multiculturaliseringsdrang achter zit die van een ‘Zalig Kerstmis’ een ‘Happy Holliday Season’ wil maken, halvemaantjes horen niet in de kerstboom thuis.

  Het staat een ieder vrij om Kerst op zijn manier te vieren. Het is goed dat de regering van Berlijn een kerstboom neer zet, een kerstboom leent zich echter niet voor politieke statements. Kerst is en blijft een christelijk feest. De islam loochent dat Jezus de zoon van God is, dat Hij gekomen is om de wereld te redden. En dat is nu juist waar Kerstmis om draait. (Joh.1:9)

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Pineut 18.27. uur, helemaal met U eens!

  Like

 10. baksteen zegt:

  Dit is een eerste stap. volgende stap: Als de ruit van je huis er straks uit gaat omdat je vanaf de straat kunt zien dat je een boom in de kamer hebt staan dan is dat je eigen schuld dan had je maar niet moeten provoceren.
  Het is eigenlijk gewoon een aanmoediging door de overheid om de islam-jongeren de christenen te laten aanvallen die naar de nachtmis gaan.
  en zo gaat het maar door.
  Zoals Erdogan zei: Democratie is net als een tram, als je er bent stap je uit……..
  Als die ratten de kans krijgen maken ze er direct misbruik van

  Like

 11. pineut zegt:

  @oogenhand

  Ook binnen de vele christelijke gemeentes en sektes heerst er grote verdeeldheid over wat wel mag en wat niet mag, wat wel kan en niet kan. Men heeft het er allemaal maar druk mee. Ondertussen heeft men van al die mensen geen enkele last, net als de vele christelijke en joodse sektes heeft men het enorm druk met onbelangrijke muggenzifterij.

  De islam ondertussen lacht zich dood om al die dwazen en timmert flink aan de weg er is vrijwel niemand die hen dwarsboomt, sterker de islam krijgt zelfs meer en meer macht. En zij zal die macht dwingend opleggen.

  Van die noachidische wetgeving is niets te merken, noch in christelijke gemeentes, noch in de politiek. Ondertussen worden de Joods Christelijke tradities vrolijk en lachend door de grote wereldleiders onder het vliegend tapijt van Achmed geveegd, zodat zijn afgod allah de baas kan spelen. Daarna worden de aanhangers van die zelfde noachidische sabbatswetten ook onderworpen.

  Vr. Gr. Pineut

  Like

 12. E.Eliveld zegt:

  Het volk krijgt wat het verdient. Punt.

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  @baksteen 19.51. uur, de moslim ratten gaan door, gesteund door de rode partij van de arabieren en de vereniging van dieven. Deze regering zal ons nog harder verraden als alle regeringen ervoren. Stom kiesvolk!

  Like

 14. V.K. zegt:

  -Blijkt maar weer dat de volgende stelling voor 100% klopt….De uitnodiging om het suikerfeest te vieren afslaan wordt gezien als een persoonlijke belediging, terwijl je wel begrip voor deze mensen moet opbrengen wanneer zij je uitnodiging om samen de kerst te vieren aan zich voorbij laten gaan.

  Like

 15. Avidia zegt:

  Ik word hier echt witheet van, de tranen staan in mijn ogen.
  iedereen hun ramen versieren met takken, sterren,engeltjes, kindje Jezus, Maria en Jozef, de ramen volhangen. We zullen ze even laten zien wie de baas is, wij vieren Kertmis, en dat zullen ze weten ook!!!

  Like

 16. E.Eliveld zegt:

  @Avidia
  ‘Vieren’is niet genoeg. Het moet verdedigt worden. Desnoods met geweld:

  “European political elites implement the agendas of our enemies and ignore the interests of their own people. They are thus collaborators and traitors and should be treated accordingly”

  8122

  Like

 17. Pingback: Denemarken: Hizb ut-Tahrir – sharia voor iedereen | E.J. Bron

 18. Pingback: Denemarken: geïslamiseerd “woongebiedbestuur” wijst Deense vlag af | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s