Wie was Achmed Al-Dscha´abari? (incl. video 18+)

Met een doelgerichte aanval op het zenuwcentrum van Hamas in de Gazastrook begon de Israëlische luchtmacht de “Operatie Wolkenzuil”. Het eerste en vermoedelijk meest prominente slachtoffer van de jongste Israëlische veldtocht was Achmed Al-Dscha´abari.

De familie van de 52-jarige was 80 jaar geleden van Hebron naar Gaza gevlucht om te ontsnappen aan bloedwraak. Hij behoorde oorspronkelijk tot de seculier-socialistisch georiënteerde Fatah van Yasser Arafat. Tijdens een 13-jarige gevangenisstraf leerde hij toen echter vooraanstaande leden van Hamas kennen en trad toe tot de islamitische verzetsbeweging. Een van zijn beide vrouwen is de dochter van de Hamas-leider Salah Schehade, die de militaire vleugel van Hamas leidde totdat hij in juli 2002 het slachtoffer werd van een Israëlische luchtaanval.

Na zijn ontslag uit de gevangenis werkte Achmed Al-Dscha´abari als journalist en later als leider van een hulporganisatie voor de islamitische verzetsbeweging Hamas. Al in 2004 waren tijdens een Israëlische raketaanval op zijn huis in Gaza-stad zijn oudste zoon Muhammad, zijn broer en drie neven om het leven gekomen. Dscha´abari zelf, over het algemeen naar zijn zoon Äbu Muhammad” genoemd, kon lichtgewond ontsnappen.

In juli 2006 werd Muhammad Deif, de leider van de Issadin al-Kassam brigades, zoals de militaire arm van Hamas genoemd wordt, door een aanval van de Israëlische luchtmacht invalide. “Abu Muhammad” nam toen de leiding van de brigades over en bouwde ze na de machtsovername door Hamas in de zomer van 2007 uit tot een straf georganiseerde, effectieve strijdmacht. De Issadin al-Kassam brigades beschikken tegenwoordig in de Gazastrook over vijf brigades, die elk door een commandant worden aangevoerd. Ze zijn in meerdere bataljons en speciale eenheden voor raketten, mortieren, straatbommen en commando-operaties onderverdeeld. Met bruut geweld drukte Dscha´abari na de putsch in juni 2007 de heerschappij van Hamas tegen Fatah en de Palestijnse Autoriteit door. Uiteindelijk stonden er ongeveer 15.000 goed bewapende en uitstekend opgeleide Hamas-strijders onder zijn bevel. Ze worden door nog eens 5000 strijders van de Islamitische Jihad, het volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) en het Volksverzetscomité ondersteund.

De machtigste man in de Gazastrook

Dscha´abari, die tot de ideologische meest extreme Hamas-leider werd gerekend, was de afgelopen jaren de “generaalstafchef” van de organisatie – en nog meer dan dat, omdat hij zichzelf actief inschakelde in besluitvormingsprocessen en succes had tegen “oude” leidende persoonlijkheden zowel in de Gazastrook als tegenover de zogenaamde “Buitenland-Hamas”. Achmed Al-Dscha´abari was de machtigste man in de Gazastrook.

In oktober 2011 dook het gezicht van de mysterieuze leider van de Issadin al-Kassam brigades voor het eerst voor een camera op – bij de vrijlating van de Israëlische soldaat Gilad Schalit, voor wiens ontvoering in de zomer van 2006 en gevangenschap hij verantwoordelijk was. Sindsdien bezat hij een grote symbolische waarde. Het was Achmed Dscha´abari die de Israëli´s ertoe had gedwongen op zijn eisen in te gaan en meer dan 1000 Palestijnse gevangenen vrij te laten. De afgelopen tijd leidde hij alle onderhandelingen met en door de Egyptische leiding, was “meer in Cairo dan in Gaza” en was verantwoordelijk voor de dood van tientallen, wellicht van honderden Israëli´s.

Video:

 

Bron:

http://tinyurl.com/blj3hu8

Auteur: Johannes Gerloff

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

(Voorts ben ik van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl [Populistische Omroep Nederland]. Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 en 2013 gratis.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Israël, Terrorisme. Bookmark de permalink .

10 reacties op Wie was Achmed Al-Dscha´abari? (incl. video 18+)

 1. koddebeier zegt:

  Weer een goede palestijn erbij !!

  Like

 2. Henk der Niederländer zegt:

  @ Kodderbeier in dit geval inderdaad zo.
  Maar dat gaat niet op voor alle Palestijnen.
  Ik kan je verzekeren dat er in Gaza veel zijn die niet veel op hebben met Hamas en gewoon mensen zijn die zo goed en zo slecht als ze kunnen voor hun gezin willen zorgen, Allen die krijg je nooit te zien bij de MSM.
  Die zijn namelijk niet interessant.

  Like

 3. oogenhand zegt:

  Gewoon Israel van de Nijl tot aan de Eufraat.

  Like

 4. Philippine zegt:

  Eerlijke berichtgeving over Israél bij de BBC? Ik wist niet dat dát bestond.

  Like

 5. Henk der Niederländer zegt:

  Inderdaad Philippine dat is opvallend.
  Maar het lijkt erop dat links en rechts de MSM toch bezig is met een kentering betreffende het nieuws.
  Ikzelf denk dat men bij de MSM ook langzaam in gaat zien dat men de mensen niet langer van alles kan vertellen, Waar zeer zeker de alternatieve media van alles mee te maken zal hebben.
  Ikzelf ben weer uitgenodigd om me weer intensiever met het Iraanse te gaan bemoeien ivm de aankomende verkiezingen daar en zoals velen hier en bij Frik weten werd indertijd bij ons het nieuws gemaakt omdat Reuters Le Parisien En een aantal ander bladen indertijd ons nieuws letterlijk over namen omdat we sneller waren dan welk persbureau dan ook.
  Dus Ik neem aan dat er weer enerverende tijden gaan komen.

  Like

 6. Ik denk ook dat de MSM niet langer meer om de feiten heen kan. Links en rechts wordt de MSM ingehaald door onafhankelijke cq. alternatieve nieuwsbronnen die steeds meer laten zien wat de MSM tot op heden niet wenst te tonen aan de bevolking. Maar de bevolking is ook niet dom en kijkt verder dan de staatsomroepen en internet is daarbij een ontzettend goed medium van nieuws, gebracht vanuit verschillende bronnen.

  Like

 7. Marcel zegt:

  Hij lekt.

  Like

 8. Marcel zegt:

  Wat zal hij blij zijn dat allah nu blij is !

  Like

 9. Henk der Niederländer zegt:

  Hij lekt Whahahahaha

  Like

 10. leto2thesandworm zegt:

  Jammer dat het stuk stront niet heeft kunnen beseffen wie hem heeft opgeruimd.
  One cockroach down, how many more to go?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s