De oorlogsmisdaden van Hamas in beeld

Een vrijwilliger in het appartement in Kiryat Malachi, waar donderdag drie doden vielen, op zoek naar menselijke overblijfselen

Door Elder of Ziyon. Vertaling Likoed Nederland, 16 november 2012.

De Vierde Conventie van Genève, artikel 51:

Lid 2. De burgerbevolking als zodanig, maar ook individuele burgers, mogen niet het doelwit zijn van een aanval.
Gewelddaden of bedreigingen met geweld die als primair doel hebben het angst aanjagen van  de burgerbevolking zijn verboden.

Lid 4.  Willekeurige aanvallen zijn verboden. Dat zijn aanvallen: (a) die niet gericht zijn op een bepaald militair doel, (b) die een methode of wapen gebruiken dat niet op een bepaald militair doelwit gericht kan worden, of (c) die een methode gebruiken of wapen waarvan het effect niet beperkt kan worden zoals vereist wordt door dit protocol, dus in alle gevallen dat er geen onderscheid gemaakt kan worden tussen militaire doelen en burgers of burgerdoelen.

Vanuit Gaza worden raketten afgeschoten op Israëlische burgerdoelen

Lid 5. Onder andere de volgende soorten aanvallen worden beschouwd als willekeurig: … een aanval die kan worden verwacht te leiden tot doden onder de burgerbevolking, verwonding van burgers, schade aan objecten van burgers of een combinatie daarvan, die buitensporig zijn in verhouding tot het verwachte tastbare rechtstreekse militaire voordeel.

Begrafenis van Mirah Sharf, gedood in het hierboven getoonde appartement

Lid 6. Aanvallen op de burgerbevolking of individuele burgers als vergelding zijn verboden.

Bewoners van Tel Aviv duiken weg vanwege luchtalarm

Lid 7. De aanwezigheid van of bewegingen onder de burgerbevolking of individuele burgers mogen niet worden gebruikt om bepaalde punten of gebieden te vrijwaren van militaire operaties, met name bij pogingen om militaire doelen tegen aanvallen af te schermen, in het bijzonder het beschermen van militaire doelen tegen aanvallen of het zo belemmeren van militaire operaties.

Raketlancering vanuit Palestijns dichtbevolkt gebied, 15 november 2012

Bron:

http://likud.nl/2012/11/de-oorlogsmisdaden-van-hamas-in-beeld/#content

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hamas, Israël. Bookmark de permalink .

6 reacties op De oorlogsmisdaden van Hamas in beeld

 1. jowitteroos zegt:

  Nederlandse regering op: help Hamas isoleren
  do 15-11-2012

  De raketaanvallen vandaag op Tel Aviv en Rishon LeZion geven aan dat de strijd tussen Hamas en Israel een nieuwe, gevaarlijke fase is ingegaan. Miljoenen inwoners van Israel en Gaza zijn van dit escalerend geweld het slachtoffer. Voor het eerst sinds de Golfoorlog in 1991 zitten de inwoners van Tel Aviv weer in de schuilkelders.
  CIDI, Centrum Informatie en Documentatie Israel, roept de Nederlandse regering op alles in het werk te stellen een eind te maken aan dit geweld en daarbij te benadrukken dat het gericht schieten op burgerdoelen volstrekt onaanvaardbaar is. CIDI vindt dat Israel het volste recht en zelfs de plicht heeft op zelfverdediging tegen een tegenstander die in woord en in daad de staat Israel en elke vredeskans in de regio vernietigt.

  De voorraad langeafstandsraketten in Gaza toont aan dat het willekeurig treffen van Israelische bevolkingscentra, net zoals in het verleden bij de zelfmoordaanslagen en andere terreuracties, tot de fundamentele strijdmiddelen van Hamas behoort.

  Het opzettelijk richten op burgers is een oorlogsmisdaad die bestraft dient te worden. De Nederlandse regering en de EU dienen in internationaal verband er bij de Arabische landen – en in het bijzonder Egypte en Qatar – op aan te dringen Hamas te isoleren totdat het zijn agressieve bedoelingen opgeeft.

  http://www.cidi.nl/Nieuwsberichten/CIDI-roept-Nederlandse-regering-op-help-Hamas-te-isoleren.html

  Like

 2. jowitteroos zegt:

  Hamas pleegt oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid volgens Geneefse Conventie

  http://brabosh.com/2012/11/16/pqpct-leo/

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @jowitteroos, met de RODE TIMMERMANS op BUZA. Ik denk het niet, of het wordt een slap blabla verhaal Franske kennende, want de islamisering mag niets in de weg worden gelegd, en israel is slecht omdat de roden en de liberale meelopers dat nawauwelen!

  Like

 4. Henk der Niederländer zegt:

  @ Tom.

  Ik ben bang dat je daar een overmaat van gelijk in gaat krijgen.

  Like

 5. Jan zegt:

  Suspected Collaborator With Israel Killed on Gaza Street

  Masked gunmen in Gaza killed a man here on Friday as a suspected collaborator with Israel on the third day of its deadly aerial bombardments, shooting him multiple times and leaving his body beneath a billboard featuring a Hamas fighter holding a rocket.
  http://www.nytimes.com/2012/11/17/world/middleeast/suspected-collaborator-with-israel-executed-in-gaza.html?_r=4&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&

  De verontwaardiging van Anja M., Harry van B. en Frans T. is zo groot dat zij het kabinet dit weekend nog om een spoedzitting hebben gevraagd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s