Israël verdedigt zichzelf

De aanvallen van Israël op de militaire structuur van Hamas zijn terecht en verdienen de volledige ondersteuning van de hele democratische wereld. Met de Hamas-“generaal” Achmed al-Jabari heeft het Israëlische leger niet alleen de verantwoordelijke voor de voortdurende raketaanvallen op Israëlisch territorium, maar ook voor de ontvoering van de een jaar geleden uit Hamas-gevangenschap vrijgelaten Israëlische soldaat Gilad Shalit gedood. Bij deze overdracht voor draaiende camera´s van de internationale mediawereld trad Al-Jabari zegevierend op als een heersersnatuur, die de door een jarenlange gevangenschap zwaar getekende Shalit als een trofee liet zien.

De liquidatie van Al-Jabari is daarom niet alleen moreel, maar ook volkenrechtelijk legitiem, want bij hem gaat het om de commandant van een organisatie, die openlijk en bewust oorlog tegen Israël en zijn burgerbevolking voert. Als hiervoor nog een bewijs geleverd zou hebben moeten worden, dan zou dit de moord op een Joodse familie door een raketaanval uit Gaza zijn. Waar de Hamas naartoe schiet, zijn in geen velden of wegen militaire installaties te bekennen, alleen maar burgers, die daarmee angst moet worden aangejaagd.

Israëls tegenaanvallen richten zich echter doelgericht tegen militaire stellingen van Hamas, met de richtlijn om zoveel mogelijk burgerslachtoffers te vermijden. Voor deze daad van zelfverdediging heeft de Israëlische regering de uitdrukkelijke rugdekking van de Amerikaanse president Barack Obama. Het is zeker geen toeval dat het nu gestarte Israëlische offensief tegen de militaire terreurstructuur van de radicale islamieten onmiddellijk volgt op de tot nu toe grootste gemeenschappelijke Israëlisch-Amerikaanse militaire manoeuvres.

De Duitse Minister van Buitenlandse Zaken Guido Westerwelle echter heeft geen woord van ondersteuning  over voor de Israëlische beschieting om zich tegen de voortdurende agressie uit Gaza nu eens heftig te verdedigen. In plaats daarvan haastte hij zich om de Israëlische regering aan te manen tot “terughoudendheid” en met vage algemeenheden te waarschuwen voor een “spiraal van geweld”. Alsof Israël deze “terughoudendheid” met het oog op een constante raketregen op zijn burgers niet jarenlang zou hennen geoefend! Je vraagt je af wat Westerwelle zou zeggen wanneer, laten we zeggen, de RAF Luxemburg zou bezetten en van daaruit constant kruisraketten op de grensregio van de deelstaat Rheinland-Pfalz zou afvuren.

Maar ondanks de militaire bevrijdingsklap zit Israël m.b.t. Gaza nog steeds in een dilemma. Een duurzame herbezetting van Gaza komt niet ter sprake, dat zou teveel vragen van de joodse staat. De nu veroorzaakte militaire operatie moet Hamas daarom een echte beslissende militaire nederlaag toedienen, want als ze hierna nog steeds in staat zou zijn om Israël te beschieten, zou dit gezien worden als een enorme overwinning van de radicale islamieten. Hoever kan Israël echter gaan, zonder op andere fronten confrontaties te riskeren? Vooral in Egypte zal de actuele operatie zorgen voor een nieuwe, door Moslimbroeders en Salafisten aangewakkerde golf van haat tegen Israël, die zou kunnen leiden tot de opzegging van het Egyptisch-Israëlische vredesverdrag door de nieuwe radicaalislamitische president Morsi. Israël staat daarmee onder druk om de operatie tegen Hamas zo snel en effectief moegelijk uit te voeren. En daarbij zo weinig mogelijk burgerslachtoffers te maken – en niet alleen uit humanitaire redenen, maar ook om geen voeding te geven aan de Palestijnse propaganda. Wat gezien de praktijk van Hamas om haar raketinstallaties in civiele woonwijken te plaatsen een nauwelijks volledig uit te voeren taak is (en de Palestijnse propaganda zal zich de kans sowieso niet laten ontnemen om binnenkort met geënsceneerde beelden en zogenaamde verschrikkelijke aantallen slachtoffers, bij voorkeur onder kinderen, de publiciteit op te zoeken).

Voor zijn doel om Hamas beslissend te verzwakken heeft Israël vast en zeker de stiekeme steun van de geruïneerde Fatah-leiding en de door haar geleide Palestijnse Autoriteit op de “Westelijke Jordaanoever”, die zichzelf in het politieke niemandsland heeft gemanoeuvreerd en waarvan de autoriteit verder dramatisch afbrokkelt. Haar strategie, de weigerende houding wat betreft onderhandelingen met Israël en het eenzijdig uitroepen van een Palestijnse staat in de VN, om tegenover haar rivaal Hamas politiek terrein terug te winnen, is net zo volledig mislukt als de poging om samen met de radicale islamieten een eenheidsregering te vormen. Wanneer Hamas door de militaire actie van Israël daadwerkelijk beslissend verzwakt zou worden, dan zou de politiek radeloze en door verval bedreigde leiding in Ramallah als enige overgebleven representatie van de Palestijnen opnieuw ten tonele verschijnen.

En met een echte duurzame nederlaag van Hamas zou de belangrijkste hindernis voor de heropening van de Israëlisch-Palestijnse vredesgesprekken uit de weg geruimd zijn. Dat op zijn beurt zou Israël kunnen helpen om de rug vrij te houden voor nieuwe uitdagingen, die bijvoorbeeld met de chaotische en steeds dreigender situatie in Syrië op de joodse staat afkomen.

Er bestaan dus, van Washington tot Ramallah, genoeg redenen om Israël succes te wensen met zijn offensief. De Duitse regering zou er goed aan doen om dit ook daadwerkelijk te doen, en gerust een keertje openlijk. Misschien neemt wat dit betreft de bondskanselier persoonlijk het woord om haar loze woorden gebruikende en nutteloze Minister van Buitenlandse Zaken te overstemmen.

Bron:

http://freie.welt.de/2012/11/15/israel-setzt-sich-zur-wehr/#more-1813

Auteur: Richard Herzinger

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Gazastrook, Hamas, Israël. Bookmark de permalink .

17 reacties op Israël verdedigt zichzelf

 1. Israël houdt zich aan de regels hetgeen je niet van Hamas kunt zeggen. Alleen al hun 2 laffe daden: “genocide van hun eigen volk “(hun militaire doelen tussen het publiek verstoppen)
  en zelf op burgers van Israël schieten, bewijst dat zij nog tot het type van niet-geëvalueerde barbaarse primaten horen!

  Like

 2. Henk der Niederländer zegt:

  Naar mijn menig zou Israel zich aan dezelfde regels moeten houden als Hamas.
  Omleggen wat voor je voeten komt en niks aantrekken van de hele gecorrumpteerde msm maffia gas geven en uitroeien dat Hamasspul.
  Later dan nog eens zeveren over het wel en niet goed zijn van de mensenrechten.
  Het is vrij simpel opgeruimd en zever maar wel opgeruimd.
  Dat hele Hamaszooitje houd de wereld nu al 25 jaar in zijn greep, uitroeien dat spul en een probleem uit de wereld.

  Like

 3. Fubar zegt:

  “Voor deze daad van zelfverdediging heeft de Israëlische regering de uitdrukkelijke rugdekking van de Amerikaanse president Barack Obama.”

  O ja ??? Lijkt me dat Barry er eerder nogal mee in zijn maag zit. Die mag zometeen gaan kiezen tussen zijn moslimbroedervrindjes en Israel, zie ook dit stuk:
  http://frontpagemag.com/2012/ryan-mauro/muslim-brotherhood-mobilizes-for-hamas/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=muslim-brotherhood-mobilizes-for-hamas&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

  “Het is zeker geen toeval dat het nu gestarte Israëlische offensief tegen de militaire terreurstructuur van de radicale islamieten onmiddellijk volgt op de tot nu toe grootste gemeenschappelijke Israëlisch-Amerikaanse militaire manoeuvres.”

  Ik had toch begrepen dat die gezamenlijke oefening heel wat minder groot was dan oorspronkelijk gepland. Ik heb het stuk niet bij de hand, maar ik meen dat het was vanwege onvrede van Barry met de harde houding van Israel jegens Iran.

  Kortom; als er al tweemaal leuterkoek in één artikel staat neem ik de rest ook niet meer heel serieus.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  De extremisten houden zich niet aan de erkende code van het ontzien van de burgerbevolking, dus heeft Israels leger het volste recht om keihard terug te slaan!

  Like

 5. luckybee zegt:

  De Israeli’s hebben de recht aan hun kant, al tijdens Abraham was het zo Bij de geboorte van Izaak heeft Abraham Ismael en Hagar uit Kanaan verbannen.het is tot op de dag van vandaag nooit opgeheven.De Arabieren hebben in dit land niets te zoeken.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Luckybee 08.29. uur, he fijn een echte christelijke geestverwant van mij. Ik waardeer uw bijdragen hogelijk. En ook ik zeg voluit: heulen met de allah der moslims, is vijandschap met Jezus Christus, en dus ook vijandschap met de God van Abraham, Izaak en Jacob. Amen!

  Like

 7. Jan zegt:

  Zusterpartij van de Partij van de Arabieren in Duitsland, de SPD uit naam van Westerwelle, geeft te kennen dat het niet opnieuw tot een ‘spiraal van geweld’ mag komen
  http://haolam.de/artikel_11145.html

  Marxisen* hebben een merkwaardige manier van denken (doen zij dat eigenlijk wel?)

  Like

 8. Jan zegt:

  Rockets Fired from Egypt Hit Israel
  “Terrorists in the Sinai Peninsula launched rockets into Israel Friday night,” reports the Jerusalem Post. “The rockets fell near an Israeli village on the southern border, causing some damage, but no injuries.”
  The Israeli daily Haaretz reports, “Rockets fired from direction of Egypt toward Eshkol Regional Council.”
  It appears no damage was reported in connection with the rocket fire from Egypt. Earlier today, the Egyptian prime minister visited Gaza to express solidarity with the Palestinians there.
  http://weeklystandard.com/blogs/report-rockets-fired-egypt-hit-israel_663502.html

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Jan 12.09. uur, hieruit blijkt dat de liberalen overal in europa, net als de linksen Israel verraden hebben, om de muzelmensen tevreden te stellen. Verder walg ik ook van de conservatieve premier Cameron, die de titel conservatief onwaardig is. Het is verdomme niet te geloven hoe laf de politici- buiten personen als een Nigel Farage c.q. Geert Wilders, zijn geworden. Met hand en tand verdedigen ze de islamisten, het is waarlijk om te kotsen!

  Like

 10. Israël heeft het volste recht om zich te verdedigen tegen terroristen. Het kan me geen enkele ruk schelen wat linkse proleten daar van vinden. Ik heb daar slechts één antwoord op: Steek dat maar op een plek waar de zon nooit schijnt!

  Ik ben overigens heel benieuwd wat die linkse idioten zouden denken wanneer ze zelf uiteindelijk door dezelfde terroristen onder vuur komen te liggen. Eens kijken of ze dan ook nog durven te zeggen dat het hun volste recht is om te terroriseren… Jankerts!

  Like

 11. Jan zegt:

  @Pieter Veenstra zegt:
  17 november 2012 om 12:46

  Volgens tante Anja (ik denk dat ik haar straks wel op de Dam zie, ik neem wat foto’s) DREIGDE er vrede en bleef er voor Israël maar één uitweg: ten strijde trekken.
  Lees en braak:
  http://www.anjameulenbelt.nl/weblog/2012/11/15/deja-vu-oorlog-als-er-vrede-dreigt/#more-86648

  Like

 12. @Jan: Pas maar op dat je toestel niet spontaan stuk gaat zodra die antisemiet in de zoeker verschijnt 😉

  Like

 13. Jammer dat ze geen reacties toestaat. Geeft duidelijk aan dat ze wel zeker weet dat ze fout zit. Blijkbaar heeft ze deze video niet bekeken:

  Like

 14. Jan zegt:

  Als God niet bestaat is alles relatief ik ben ik beland op het niveau van de Haagse Rode Bende namelijk dat alles met alles inwisselbaar is, of, zoals iemand het zei, dat kannibalisme slechts een kwestie van smaak is.

  Like

 15. Volgens de rooien is met geld (lees: valse beloften) alles te koop….

  Like

 16. Pingback: Israël verdedigt zichzelf | Likoed Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s