Tolereer geen Intolerantie

Nederland is doorgeschoten in tolerantie. Aan de vooravond van de Dag van de Verdraagzaamheid – 16 november 2012 – lanceert Talyah Coenraad uit Sneek een initiatief tegen intolerantie.

Tolerantie staat weer in de schijnwerpers. Uit recent onderzoek, in opdracht van de Stichting Ideële Reclame (SIRE) uitgevoerd, is gebleken dat 66% van de Nederlanders tolerantie als de belangrijkste kernwaarde ervaart, maar dat tegelijkertijd 53% van mening is dat Nederland in de afgelopen twintig jaar minder tolerant geworden is.

Via televisiespotjes en billboards voert SIRE momenteel een campagne voor tolerantie. Het wordt als een merk gepresenteerd: ‘Tolerantie®, daar knapt heel Nederland van op’. Vandaag lanceert Talyah Coenraad uit Sneek haar onafhankelijke campagne ‘Tolereer geen intolerantie’.

Wat heeft u doen besluiten een nieuw initiatief tegen intolerantie te beginnen?

,,Mijn initiatief staat in elk geval min of meer haaks op de SIRE-campagne. Al enkele maanden voordat de campagne van SIRE van start ging, begon ik mij met mijn mede-initiatiefnemers bezig te houden met het thema tolerantie, en dan met name het tolerantiegehalte binnen de Nederlandse politiek, de media etc. en het effect hiervan op ons dagelijks leven. Hierbij hebben we, in tegenstelling tot de conclusie die SIRE heeft getrokken, vastgesteld dat we de laatste jaren eerder te maken hebben met een overdosis aan tolerantie.”
,,SIRE heeft besloten om het tolerantiegehalte van de Nederlandse bevolking een flinke boost te geven. Testimonials op de website tonen  bijvoorbeeld de bejaarde mevrouw Tieneke Jansen, die dankzij Tolerantie® nu weet dat zij kousenband ook kan eten. Diep ademhalen, tot tien tellen en we kunnen weer trots zijn op Nederland. Maar er is juist een teveel aan tolerantie. Daardoor dreigen intoleranten de toleranten onder te sneeuwen.”

Een groot deel van de politiek, de media en de samenleving is juist té tolerant? Zijn we de intolerantie gaan tolereren?

,,Precies. Het gaat verder dan het verruilen van de snert voor kikkererwtensoep, de gehaktbal voor döner kebab, of de aardappel voor couscous. Het tolereren van radicalisering en extremisme vormt een bedreiging voor de democratische normen en waarden, zoals gelijke rechten voor alle mensen, de vrijheid van meningsuiting, zelfbeschikkingsrecht voor ieder individu, scheiding van kerk en staat.”

 Waarom heeft onze huidige maatschappij initiatieven als dat van u nodig?

,,Het tolerante beleid van de Nederlandse overheid en de ontwikkelingen in de media hebben er inmiddels toe geleid dat we leven in een maatschappij waar homo’s wegens hun seksuele geaardheid weggepest worden uit hun buurt, waar joodse scholen voortdurend beveiligd moeten worden, waar schilderijen van varkens verwijderd worden omdat ze een mogelijke aanstoot zijn, waar je je tijdens het carnaval niet meer mag verkleden als Mohammed, waar Zwarte Piet ter discussie staat wegens discriminatie, waar radicale organisaties als Hizb ut-Tahrir een podium krijgen, waar vluchtelingen uit moslimlanden dag en nacht bewaking nodig hebben wegens bedreiging door radicale geloofsgenoten.”

 Waar bestaat uw campagne uit?

,,We hebben een website, een Twitter-account en een Facebookpagina. Daar kunnen stickers met ‘Tolereer geen intolerantie’ besteld worden tegen verzendkosten. Om de bezoekers erbij te betrekken, vragen we om foto’s van objecten en plaatsen waar zo’n sticker geplakt is te posten op de site, waar anderen dan weer op kunnen reageren. Iedere maand wordt de foto die het leukst wordt gevonden beloond met een prijs. Ook plaatsen we artikelen op de site en is er ruimte voor ingezonden stukken. Verder willen we debatten organiseren, bijvoorbeeld in De Balie in Amsterdam. Daar lopen nog gesprekken over.”

 Tot welke doelgroepen richt u zich met uw campagne?

,,Tot iedereen die een democratisch Nederland wil behouden. We willen mensen bewust maken van het feit dat ook tolerantie zijn grenzen heeft en dat het nodig is een krachtig weerwoord te laten horen zodra het respect voor onze democratische normen en waarden in het gedrang komt. Daarom: tolereer geen intolerantie.”

Copyright Friesch Dagblad

Interview: Wiebe Fraanje

Geïnterviewde: Talyah Coenraad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland. Bookmark de permalink .

26 reacties op Tolereer geen Intolerantie

 1. Anita Kloes zegt:

  Huh? Ik lees: Geïnterviewde: Talyah Coenraad…okee, achternaam okee maar er begint door ervaring helaas rijker de term Taquiyya op te spelen…ik weet niet hoor, maar zijn er meer die vraagtekens hebben?

  Like

 2. Anita Kloes zegt:

  Ik wacht nog even voor ik dit plaats op een gewaardeerde politieke hyves….

  Like

 3. Talyah is een Joodse meisjesnaam

  Like

  • Anita Kloes zegt:

   Okee, een Joodse meisjesnaam, maar laten we wel wezen…voor een uit de Hollandse klei getrokken Rotterdamse meid klinkt het allemaal als sliertjestaal.

   Mijnheer Bron, ik had inderdaad beter moeten weten 🙂

   Like

 4. E.J. Bron zegt:

  Jeetje Anita,

  Dacht je nu echt dat een Taqiyya-fanaat bij mij kans zou hebben om een interview te plaatsen??

  Like

 5. Lucky9 zegt:

  Heb VIJF essentiële bezwaren tegen deze sticker-verkoop.

  1° Ik duld geen taalimperialisme. In geen ènkel geval. Het Arabisch en Turks kan voor mij de pot op en doorgespoeld worden als faeces. (d.w.z.: menselijke of dierlijke kameel-uitwerpselen) Dromedarissen worden hierbij niet gediscrimineerd.
  2° Deze slogan is onduidelijk, dubbelzinnig en finaal misleidend en dus islamofiel!
  3° Tolerantie heeft inderdaad zijn grenzen, maar die zijn reeds lang en overdadig overschreden.
  4° Deze boodschap (op de sticker ) zou moeten luiden: “Nul tolerantie voor islamofilie!”
  5° Ik offer de lak van mijn auto niet op aan islamitische agressie voor een domme en slecht gekozen slogan, en een aanval op mijn persoon lok ik niet uit door zulke (idiote) sticker te plakken op mijn vitrine of akte- of boekentas!

  Met groeten uit de loopgraven in Vlaanderen!

  Like

 6. Bij Geennieuws en Amsterdampost worden mijn reacties niet meer getoond.

  Dat had ik nooit verwacht.

  Ik kan hier beter ook maar niet reageren, want voordat je het weet pik ik weer lezers van jullie af.

  Feit; sinds ik op Geennieuws en Amsterdampost en Dagelijkse standaard reageer zijn mijn statistieken 15 procent achteruit gegaan.

  Mogelijk heb ik mijn eigen lezers naar anderen (jullie) gelokt. Ik heb er geen probleem mee; hopelijk leren ze ervan en vinden ze het interessant.

  Ik vind het hoogst kinderachtig om geboycot te worden en ik beklaag me hier maar even omdat jullie nog wel eens info uitruilen.

  Islam en links veroordelen voor uitsluiten, maar Geennieuws en Amsterdampost blijken geen haar beter! Vrijheid van meningsuiting in het geding. Ze denken misschien dat ik reclame voor goud maak ofzo, maar dat is onzin als je mijn site een beetje volgt.

  Ik reageer niet anoniem en moet mij daarom ook verantwoorden in mijn blog en kan er op aangesproken worden. Anoniem reageren is veel gemakkelijker, maar dat vinden ze bij Geennioeuws en Amsterdampost prettiger ofzo. Ze willen geen meelifters.

  Bij mij mogen jullie reageren en liften wat jullie willen. Ik lig er niet wakker van. Het gaat toch om discussie en vrijheid van speech? Nieuwe mesne bereiken? Blijkbaar niet.

  Desondanks blijf ik deze sites (en deze) wel volgen, bij gebrek aan beter.

  Groet Hyperinflatie wordpress.

  Like

 7. Anita Kloes zegt:

  En de lak op mijn auto heb ik al in moeten leveren aan zo’n minkukel die met zijn toetertje op een soort van viool stond te bedelen (op de Belgisch/Nederlandse grens) bij een supermarkt…ik gaf hwem de politie toen hij om money, give me money vroeg.

  Ik heb er helemaal niets mee; integendeel.

  Like

 8. Lucky9 zegt:

  @hyperinflatie om 21:37
  Mooie pub. Maar waar heb je in Allah’s naam die foto van Lagarde vandaan gehaald?

  Like

 9. E.J. Bron zegt:

  @hyperinflatie

  ???? Uw comment van 21:37 vraagt wel enige uitleg. Wat heeft mijn blog met uw comment te maken?

  Webmaster

  Like

 10. E.J. Bron zegt:

  “Bij gebrek aan beter”?????
  Beter dan deze worden ze niet! (ahum…)

  Webmaster

  Like

 11. E.J. Bron zegt:

  In ieder geval niet zonder sponsoring, subsidie van wie of welke overheidsinstantie dan ook….
  Liefdewerk en oud papier, noemt men dat hier. Het kost alleen maar: namelijk enorm veel energie en vrije tijd.
  Ik denk dat veel commenters/reaguurders daar geen flauwe notie van hebben.

  Like

 12. Piet Klont zegt:

  Hoe durft u mijn kartoens oud papier te noemen!

  Like

 13. .
  Verband is dat jullie wel eens wat info uitwisselen en dezelfde islam kritiek delen.

  Ja toch?

  En los van dit blog,

  Er is sprake van gebrek aan tolerantie van deze twee websites, die zich profileren als tolerant met een hoge mate van vrijheids van meningsuiting.

  Niet dus.

  Maar goed los daarvan;

  Beter als dit vind je niet.

  Ga vooral door EJ.

  Like

 14. E.J. Bron zegt:

  @Piet

  Verkeerde draad?

  Like

 15. Even over de stickers van “Tolereer geen Intolerantie”:
  Ik kreeg een email van Talyah Coenraad dat er op dit moment geen 100% Nederlandse stickers zijn. Zij gaf als suggestie dat de stickers wel konden worden bijgesneden als ‘service van de zaak’. Echter, wanneer er voldoende vraag naar 100% Nederlandse stickers is, zal dit mogelijk wel veranderen. Dit zal worden besproken in de volgende bijeenkomst met mede-initiatiefnemers zoals Talyah Coenraad mij aangaf in de email. Zij hoop dat een eventuele iets kleinere (bijgesneden) sticker geen probleem zal zijn.

  @Bert: Ik zal je zo deze mail even doorsturen 😉

  Like

 16. Piet Klont zegt:

  @ E.J.: Nee.

  Opvallend dat het noorden zo vertegenwoordigd is qua initiatieven. Of zie ik dat goed?

  Like

 17. @E.J: Joe hef meel 😉

  Like

 18. Martha zegt:

  Sinds 4 maanden heb ik een nieuwe auto met boord computer en cruise control
  (ter info voor jou E.J. een Peugeot 207, ik weet dat jij ook liefhebber bent 😆 )
  en ik zou geen minuut rust meer hebben met zo’n sticker op mijn aanwinst.

  Mooi initiatief, maar niet voor mij.

  Like

 19. Geweldig initiatief. Die stickers hoeven echt niet alleen op je eigen auto te worden geplakt. Er zijn genoeg plaatsen waar ze op hun plek zijn. Als je toch per se op een auto wilt plakken, doe het dan op een islamitische auto.

  Als we de intoleranten die niet voor rede vatbaar zijn niet meer tolereren, dan zijn we al een heel eind.

  Like

 20. Martha N zegt:

  Martha N zegt:

  Zo te lezen durven we nog geen sticker meer op onze auto te plakken, zover is het al gekomen!
  En ik geef toe, ook ik niet!
  Zo leer je maar weer, wie er de baas is.

  Like

 21. luckybee zegt:

  Het is de PKN die zo wel in Friesland als ook in Groningen en Noord Holland het zeggen hebben.Ze ignoreerden de Takkeyah,als een deel van de islam.En geloven de Moslims alles wat ze zeggen ondanks de waarschuwingen van Jezus Christus. Matheus 7 de SMALLE WEG Vers 13-23.Hij is hier duidelijk in. Omhakken en verbranden heeft hij gezegd; en die de leugens van de bestien geloven ? De duivels mogen ze komen ophalen, en ze naar de Hel mee slepen.

  Like

 22. Tom Hendrix zegt:

  @Luckybee 08.23. uur, inderdaad, hoewel ik lidmaat ben van de PKN, ben ik het volledig oneens met de koers van de landelijke PKN. Binnen de protestantse gemeente waar ik ter kerke ga, ga ik keihard in tegen de leugens over Israel, ik ben daar een luis in de pels, en dat ben ik graag. Leve Israel en het joodse volk. Amen!

  Like

 23. jowitteroos zegt:

  Heb al een sticker op mijn voordeur ( dan weten de bezoekers waar ik voor sta (-_-) ), aan de buuf gegeven en aan mijn man voor op zijn auto.
  Ga er nog meer uitdelen met copie van dit intervieuw en deel ze dan verder uit. Een paar bewaar ik voor mezelf om op bepaalde plekken te plakken……………….(-_-)

  Like

 24. Pingback: Tolereer geen Intolerantie | Welke toekomst?

 25. Talyah zegt:

  Hierbij op verzoek een reactie op een mail die ik ontving naar aanleiding van vraagtekens bij de Turkse en Arabische tekst op de stickers.
  Uit het interview in het FrieschDagblad lijkt me duidelijk wat de insteek is van het initiatief.
  “Welke intoleranten?”
  Zal een Arabier die op een sticker leest “Tolereer geen Intolerantie”, zichzelf intolerant vinden? Wie zal het zeggen. Zit elke Arabier of Turk in Nederland te wachten op de invoering van de Sharia? Geloof het niet. Waarom komt er dan zo weinig commentaar uit die hoek op hun radicale geloofsgenoten? Wat is het verschil tussen hen en de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz die zich in alle bochten wringt, om uit naam van Europa, zijn nederige excuses aan te bieden voor één of andere flut film over Mohammed ? Naar mijn mening gaat het in beide gevallen om het tolereren van intolerantie. We hebben een Europarlement dat geweld en bedreiging honoreert en zich inmiddels zo verlaagd heeft dat bedreiging en geweld wordt gehonoreerd in plaats van veroordeeld.

  Grootste bedreiging voor de democratie is de Sharia, een zogenaamde rechtsstaat à la Saoedi-Arabië, die ons eeuwen terug voert in de geschiedenis. Het is de doorgeschoten tolerantie van onze overheid die het toelaat dat radicale en extremistische aanhangers van de Sharia een steeds breder podium krijgen en steeds meer toleranten hun mond uit angst niet meer open durven te doen. En we als volk zover gekomen zijn dat we zoals ik ergens een reactie heb gelezen, geen sticker met Turkse en Arabische tekst op onze autoruit durven te plakken omdat we bang zijn voor geweld.

  Ondertussen leven we wel met z’n allen in één land en zie ik nog geen tekenen van massa’s migranten die terug keren naar eigen land. Hoe de boodschap op de sticker gelezen wordt door het Turks en Arabisch deel van de bevolking kan ik niet beoordelen, zij zullen het net als ieder ander interpreteren op hun eigen manier. De boodschap komt dus wel of niet over. Belangrijk is dat we een duidelijk weerwoord laten horen als we bepaalde rechten en vrijheden dreigen te verliezen onder druk van individuen die geen respect hebben voor de democratie. Dat is het doel van Tolereer geen Intolerantie, tijd om wakker te worden, ook in Den Haag. Dus gewoon zoveel mogelijk stickers plakken, bezwaar tegen Turkse en Arabische tekst? Schaar doet wonderen! Bestellen : http://tinyurl.com/dyhmk4x

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s