EU plant verbod op kinderboeken

Wat is er zo erg aan als je kinderen “oude waarden” bijbrengt en men hen “over vroeger” vertelt of als ze boeken lezen met verhalen, waarin de vader voor het gezin zorgt en werkt, terwijl moeder thuis is en de kinderen opvoedt? Tsja, als het aan de EU ligt, zijn zulke verhalen niet meer van deze tijd! Ze gaan over rolpatronen die niet meer met de huidige tijd compatibel zijn…

De EU wil kinderboeken verbieden, waarin “verouderde” rolpatronen worden verbreid. De moeder bij de haard of het meisje met poppen moeten evengoed op de lijst komen als jongens in een boomhut. Zullen weldra “Pippi Langkous” en “Peter Pan” verboden worden?

Na de klimaatwaan en vele andere verordeningen en bevelen uit EU-Absurdistan dreigt nu de “genderwaan”. De eurocraten hebben sinds kort namelijk een nieuw gebied ontdekt, waarop ze regulerend invloed willen uitoefenen: kinderliteratuur.

De “goedmenschen”-junta in Brussel is het een doorn in het oog dat in veel kinderboeken oude rolpatronen worden gebruikt. Voorbeeld: de vader, die naar het werk toegaat en de moeder die thuisblijft om voor de huishouding te zorgen. Of meisjes, die met poppen spelen en jongen die boomhutten bouwen.

Onder de kop “Nu heeft Brussel het voorzien op de ´Vijf vrienden´!”, bericht de Britse krant “Daily Mail” over het nieuwe plan uit Brussel. Volgens de krant zou de EU lesmateriaal willen afschaffen, die aan leerlingen een traditioneel rollenbegrip van de sekses doorgeven. Kinderen zouden al; op jonge leeftijd d.m.v. televisieseries, televisiereclame, lesmateriaal en opvoedingsplannen met seksestereotypen worden geconfronteerd, staat er in een handreiking van het EU-comité voor vrouwenrechten en seksegelijkheid. Daarom zou het belangrijk zijn om kinderen zo vroeg en zoveel mogelijk te onttrekken aan de invloed van seksestereotypen.

Over welke boeken het precies gaat, is nog niet helemaal duidelijk. Vast staat alleen: als dit besluit rechtsgeldig wordt, dan komt 80% van de Duitse kinderliteratuur op de lijst, inclusief de sprookjes van de gebroeders Grimm.

Ook echte klassiekers worden bedreigd: Enid blytons “Peter Pan” en “Paddington Bear” zouden dan net zo goed de dupe kunnen zijn als “Pippi Langkous” van Astrid Lindgren. En ook in “De kinderen van Bolderburen” bouwen kwajongens boomhutten, terwijl de brave meisjes met poppen spelen.

Dat gaat de gender-gevolmachtigde in Brussel duidelijk te ver. Wat er met de verboden boeken dient te gebeuren, blijkt nog niet duidelijk uit het ontwerp. Denkbaar zou immers een officiële kinderboekenverbranding, om definitief af te rekenen met ouderwetse clichés en rolpatronen. Mooie nieuwe EU-wereld.

Het beste zal vermoedelijk zijn wanneer het genonderzoek gaat werken aan de ontwikkeling van een “gendermens”? Een mens zonder geslacht! Zo kan niemand erover klagen zich gediscrimineerd of benadeeld te voelen. We zouden geen quota meer nodig hebben en alles zou super zijn! Kinderen worden dan niet meer “verwekt”, ze worden in reageerbuisjes – geheel volgens de wensen van de ouders – gekweekt. Ach wat, ouders heeft men dan immers ook niet meer nodig… die hebben immers sowieso geen tijd… die moeten immers allebei werken en carrière maken…

Bron:

http://www.zukunftskinder.org/?p=32121

Auteur: Zirze

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.mmnews.de/index.php/politik/11304-eu-plant-kinderbuecher-verbot

Auteur: Michael Mross

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Elite, EU, Naïviteit, Socialisten. Bookmark de permalink .

57 reacties op EU plant verbod op kinderboeken

 1. Wachteres zegt:

  Nog even en baby’s worden gekweekt in een bloempot en de kinderen worden opgevoed door de staat.

  Ook kunnen ze dan met elkaar gaan overleggen welk soort kind er nodig is.

  Seks mag dan ook niet meer, dat is niet meer van belang. Oh ja, het mag nog wel, als je maar niet ‘verliefd wordt’.

  Hoe kom ik toch op deze gedachten? Déjà vu? Ooit een boek hierover gelezen?

  BIG BROTHER IS WATCHING YOU!

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Het EU fascisme neemt ongekende vormen aan, het wordt tijd dat het gestopt word.

  Like

 3. Gaan ze ook het rolpatroon “huwelijk en huwbare leeftijd” veranderen in “gedwongen huwelijk en vanal 10 jaar”??

  Like

 4. treintrien zegt:

  Als Pippi al niet meer mag, dan moeten Jip en Janneke al helemáál in de ban!

  Wat érg is dit.

  In het Limburgs is daar een mooi woord voor, voor de bedenkers van dit soort ongein:

  KLOTSKOPPEN!

  Like

 5. Wachteres zegt:

  Nog een opmerking: Natuurlijk zal de islam geen strobreed in de weg worden gelegd.

  Daar mogen de moeders rustig thuis blijven, het ene kind na het andere krijgen en pa mag zijn vrouw en dochters aftuigen. Ook in Europa!

  Ook is carrière voor hen geen ‘must’ Pa mag vier vrouwen, allemaal in een ander huis, hij gaat van het ene huis naar het andere om kindertjes te verwekken en de staat betaalt alles

  En de koran, het super discriminerende boek voor vrouwen wordt echt niet verboden.

  Like

 6. Martha N zegt:

  Martha N zegt:

  Heeft de EU GVD niet wat anders of beters te doen..?
  Sorry voor deze on-damesachtige uitdrukking, maar soms wordt het echt TE gek voor een fatsoenlijke uitdrukking!

  Like

 7. daiyu-ninja zegt:

  De waanzin heeft zich meester gemaakt van 3/4 van de mensheid.
  Knetter en knettergek zijn ze.
  De zuidelijke landen staan gvd in brand, en bij ons begint het ook al te fikken. Maar in plaats zich bezig te houden met de werkeloosheid, armoede, economie en zorg, houden die psychopaten en imbecielen zich bezig met Pippi Langkous, Peter Pan, poppetjes en autootjes!!!

  Die incomplete gekken willen gaan bepalen hoe de mens zich moet gedragen, wat zij wel en niet mogen denken, voelen en zeggen.
  Ze zijn bezig met een nieuw soort mens te cre-eren.
  EEN MENS GEVORMD NAAR HUN HAND, GEVORMD NAAR HUN WAANIDEE-EN!

  Like

 8. Volgende stap zal de Video/DVD/BlueRay Gestapo zijn? Komen ze dan ook middels zogenaamde wettelijke huisdoorzoekingen je Video/DVD/BlueRay collectie kuizen?

  Oh dan mag ik 1984 en Equilibrium en andere gerelateerde werken ook wel alvast verstoppen 😉

  EUSSR: Fascistische klootzakken!

  Like

 9. peterselie1 zegt:

  Het eindspel is nog niet begonnen de EUSSR heeft nog meer in pijpline zitten zoals kinderboeken verbieden, de oude normen en waarden die hier in Nederland decennia lang gelden moeten ook overboord net zoals Sinterklaas dat moest van die rode-ratten ook maar ingeruild worden voor dat misselijke suiker-feest van deze pis islamieten. Het is een proces wat stap na stap uitgevoerd wordt om zodoende de weg vrij te maken voor een totalitair regime. De door deze socialistische EU fascisten bedachten regels en verboden gaan als een karavaan door tot het einddoel is bereikt net zoals nazi-Duitsland.

  Like

 10. Jean zegt:

  Het wordt echt te gortig met dat EU kot parasieten, ze weten niet wat doen uit verveling dus gaan ze zich maar wat bemoeien met kinderboeken verbieden. Ik kan me niet herinneren dat kinderen tot geweldplegingen of verkrachten van kinderen zijn overgegaan door het lezen van Pippi Langkous of Suske en Wiske! Wat ik wel weet is dat veel onderontwikkelde jeugd is overgegaan tot geweldplegingen aanbevolen door een boek van duizenden jaren oud geschreven door wat gefrustreerde eikels. Als ze nu eens gevraagd hadden om die boeken, vol met fabeltjes en idiote waanzin die de dictatuur en onderwerping prediken, te verbieden dan zaten we op een goed spoor. Maar ja, dan moeten ze hun vriendjes iets verbieden en laat dat nu net niet de bedoeling zijn van die EU bende profiteurs én Europavernietigers.

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  Eens met bovenstaande reacties, kan ik helemaal mee ingaan. @ Treintrien, als limburger kan ik mij goed vinden in de benaming ” KLOTSKOPPEN”, maar dat is eigenlijk nog te netjes voor deze RODE TSAREN van het POLITBURO Brussel. En inderdaad Zuid Europa staat in de fik, en deze schoften gaan een beetje achterlijk wauwelen over kinderboeken. Voor mij mag er vanavond een bom op dat tsarenhuis vallen, kots en kotsmisselijk ben ik van de EUSSR!

  Like

 12. BertG. zegt:

  Ik hou dit hele verhaal op een hersens spinsel van zomaar iemand.

  Like

 13. Pingback: De EU; verbod van kinderboeken in de maak. « hyperinflatie

 14. daiyu-ninja zegt:

  Correctie:incomplete moet zijn, incompetent

  Like

 15. Martha zegt:

  Het duivels visioen van de EU parlementariërs: een geknecht volk.

  Beseffen die zwaarbetaalde idioten in Brussel niet, dat ieder Europees gezin
  stapels kinderboeken in huis heeft?

  Boeken, waaruit ze hun kinderen hebben voorgelezen en daarna die kinderen
  weer hun kinderen.

  Ik denk aan de boeken van W.G. van de Hulst, Leonard Roggeveen uitgegeven
  door Callenbach uit Nijkerk.
  “In de soete suikerbol”, de “Daantje” boeken..enz.enz.
  Sweet memories.

  En dat zal blijven doorgaan geslacht na geslacht.

  Wij laten ons er never nooit onder krijgen!

  Like

 16. Ik ben de diverse EUSSR sites al aan het doorpluizen. Mocht ik er iets over kunnen vinden, dan laat ik dat hier meteen weten.

  Like

 17. Ik heb het rapport inmiddels gevonden. Er staat niet specifiek in welke boeken er gebanned zouden worden maar het betreft dan ook een voorlopig rapport. Ik moet het nog doornemen. Ik hou jullie op de hoogte.

  Like

 18. madeleine meersman zegt:

  zouden ze dan ook ineens de koran mee op de “verboten” lijst kunnen zetten aub? me dunkt zit er daar ook het een en ander scheef in hun genderbeschrijving.

  Like

 19. Rufol zegt:

  Het is niet alleen kommer en kwel bij de EU als het om schoolboeken gaat.
  Immers, de studieboeken waarin wordt geleerd om joden te haten en te vermoorden worden gewoon nog (met ons belastinggeld) gesubsidieerd.
  En laten we wel wezen, dat haten en vermoorden van joden wordt voor zowel jongens als meisjes gepropageerd

  Like

 20. Paardestaart zegt:

  Sjonge, wat zullen die communisten lachen..In het westen denken de mensen dat de geschiedenis afgelopen is en het pleit beslecht. Dat de Muur expres is omgeduwd toen de gang door de instituties voltooid was zouden ze fantastische onzin vinden.zelfs al leven ze inmiddels in een wereld waarin de staat hun huis en zelfs hun lichaam binnendringt..
  Infiltratie werkt echt, als je maar tijd van leven hebt, en nu het heilzame werk zo´n beetje volbracht is denken zelfs de Amerikanen dat ze hun nieuwe wereld helemaal zelf verzonnen hebben..
  Misschien worden we wel nooit meer wakker..

  Like

 21. Henk der Niederländer zegt:

  Sorry dat Ik even Adolf hierbij betrek maar naar mijn weten is die zelfs nog niet zo ver gekomen indertijd om expliciet kinderboeken te verbieden.
  @ Paardestaart, Het laatste brengt me eigenlijk op het idee dat de muur misschien wel opnieuw opgebouwd gaat worden door de Russen maar dan zal het niet zijn om een uittocht van oost naar west te stoppen maar eerder om de gekken uit Europa buiten te houden.

  Like

 22. Tiny zegt:

  Mag ik jullie vragen, na alles wat er al zo door de EU klotskoppen (te leuk woord) bedacht en uitgevoerd is, wat je anders verwacht van deze bende? Het is toch zo duidelijk als wat, wat er aan zit te komen.

  @ Henk der Niederländer,
  Je zou wel eens helemaal gelijk kunnen krijgen. Voor die, die al gepensioneerd zijn, zal het toch al niet lukken. Want hier krijgen we alweer veel van ons pensioen afgepakt ten faveure van de zogenaamde minder bedeelde medemens. Vertrekken we naar Rusland krijgen we echt helemaal niks mee. Niet dat we uiteindelijk hier ook zonder een cent te makken op straat staan daar niet van. Maar dan hoop ik ook dat tevens de beroemde pil vrij verkrijgbaar is, zonder recept uiteraard.

  Like

 23. treintrien zegt:

  Nu ik klotskoppen ineens zo zie staan bedenk ik me pas, dat het waarschijnlijk verwijst naar waterhoofdjes. Dus misschien eigenlijk niet zo netjes, tegenover mensen met deze ziekte.
  (http://nl.wikipedia.org/wiki/Hydrocefalus) Die kunnen er immers niks aan doen.
  Wel érg treffend mbt tot EU-bonzen. Dat dan weer wel.

  In idd Tiny, wat verwachten we anders? Volgende week is de bingo aan de beurt, niet compatibel met een eventueel verbod op wedden in de koran. Mag dat eigenlijk van de koran? Wedden?
  Zal wel weer niet he?
  En de week dáárna mogen de disco’s dicht. Dansen en zingen mag óók al niet volgens de koran.

  etc etc.

  Ik vind dit geval wel gek eigenlijk. Als we het over rolbevestigende boekjes hebben, dan zouden inderdaad de koran en de hadiths het eerste aan de beurt moeten zijn. Maar die blijven angstvallig buiten schot. Snap ik niet zo goed. Maar waarschijnlijk mag je uit naam van je geloof wel vrouwen discrimineren van de EU.

  Like

 24. Henk der Niederländer zegt:

  Denk na Treintrien Het haat boekje kunnen ze namelijk in Brussel niet missen om hun eigen macht veilig te stellen.
  Verdeel en heers politiek weet je wel.

  Like

 25. Peter Selie zegt:

  Vanaf 3 jaar naar school – staatstopvoedinstelling p en dan met de koran beginnen. Kinderen mogen geen kinderen meer zijn! Arm volk, het wordt zo rijp gemaakt om als zombies te leven en alle bevelen uit te voeren. Het is de bedoeling om onmenselijke mensenwezen te crerëren.

  Like

 26. daiyu-ninja zegt:

  Dit is gewoon waanzin.
  Mensen plegen zelfmoord, eten uit de vuilnisbakken, hebben geen huis, geen werk…………
  En wat doet dat tuig in brussel !!!
  Die zitten doodleuk over, voor hun verkeerde, kinderboekjes te wauwelen.
  BAH!

  Like

 27. Henk der Niederländer zegt:

  Maar Daiyu ze houden het domme volk wel bezig.
  En zo versterken ze hun macht.

  Like

 28. Allereerst de Nederlandse versie van het rapport:

  Klik om toegang te krijgen tot 904066nl.pdf

  In het kort komt het erop neer dat reclame-uitingen niet meer mogen weergeven dat de vrouw kookt, voor de kinderen zorgt en dat de vader werkt en klusjes in en om het huis verricht. Dit zie je veel in reclames maar evengoed in TV-series, afleveringen speciaal voor kinderen en in boeken en tijdschriften. De kans is groot dat vele series niet meer kunnen volgens dit rapport en zouden moeten worden verwijderd dan wel aangepast worden.

  Tijdschriften mogen geen stereotypes van standaard gezinnen tonen zoals hierboven vermeld.
  Opleidingen op school, idem dito.
  Boeken waarin de basis wordt gelegd voor een hecht gezinsleven idem dito
  Werk/arbeids- verhoudingen idem dito
  Leesboeken voor kinderen idem dito

  De gehele bedoeling is dat alle mannen en vrouwen gelijk zijn. hier mag op geen enkel punt verschil zijn en de bekende stereotypes zullen en moeten worden uitgebannen.

  Het gezinsleven zoals wij dat kennen en overigens onbewust mee geven aan onze kinderen is met deze fascistische ideeën niet meer toegestaan. Zegt de gedachtepolitie jullie iets?

  Nergens mag meer sprake zijn van het verschil tussen mannen en vrouwen in hun relatie tot huishoudelijke taken, of dit nu in boeken, tijdschriften, literatuur strips of op TV is. Het zal allemaal zekerverboten ontmoedigd worden!

  Hiervoor worden zeer nauwkeurig op te volgen wetten en instructies ontworpen welke echter nog niet in dit tijdelijke voorstel worden genoemd. Maar men kan er gevoegelijk van uit gaan dat de publiciteit hierover in de diverse media, niet alleen in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland maar inmiddels ook hier in Nederland en België, het zeker niet mis heeft op dat punt.

  Gezien deze suggesties lijkt het me dat die eerder genoemde boekverbrandingen wel eens werkelijkheid zouden kunnen worden,

  Wanneer je tussen de regels doorleest zul je zien dat het een geheel van verboden en richtlijnen (lees: wetten) worden die de vrijheid nog meer zullen beperken. Opvallend is dat dit rapport al sinds 2005 en wellicht al veel eerder is gestart en ondertussen nog steeds verder evolueert. Het meest onbegrijpelijke vind ik nog dat er nu pas aandacht aan wordt besteed. Deze rapportage groeit per maand met nieuwe ideeën en suggesties van mensen die absoluut wereldvreemd zijn.

  Overigens ben ik wel benieuwd hoe dit willen doorvoeren in de islamitische gemeenschap. Dat zal ze waarschijnlijk niet lukken of ze worden hiervan vrijgesteld. Een andere weg is dat de rechten van de vrouw en kinderen ondergeschikt maken aan die van de man (zoals de sharia aangeeft) en dat dit een stap in die richting is om eerst zo veel mogelijk verschillen te ‘nivelleren’… Waar heb ik dat woord eerder gehoord?

  Nog een visie: De stereotypes waar men zo vurig op tegen aan het worden is zijn eigenlijk een soort van emoties. Emoties van liefde, genegenheid en afhankelijkheid tegenover je partner of tegenover je kinderen. Doelt men op een emotieloos gezinsleven? Dat ik ik met de beste wil van de wereld geen gezinsleven noemen. De film Equilibrium komt mij opnieuw in gedachten bovendrijven (een aanrader overigens). Emoties zijn verboden en zijn de oorzaak van alle ellende. Als emotieloze wezens dienen wij rond te lopen en gehoorzaam alleen aan de staat.

  Maar goed, Dit is mijn interpretatie van het document. Lees en vorm uw eigen mening.

  Like

 29. Henk der Niederländer zegt:

  @ Pieter zou je er geen document van kunnen maken dat een en ander verbind.
  Ik bedoel zo.
  Maak iets dat een en ander met elkaar verbind zodat we het kunne plaatsen op verschillende sites zodat het duidelijk word wat er gebeurd.

  Like

 30. E.J. Bron zegt:

  @Pieter

  Goed stuk. Net wat Henk zegt: giet het geheel in een goed artikel!!!
  Hiermee krijgen we straks allemaal te maken als we er niet op tijd een stokje voor steken.

  Like

 31. Henk der Niederländer zegt:

  En dan Bert flikker Ik het Artikel uiteraard op de nodige sites.
  Je weet hoe Ik ben.

  Like

 32. Ik duik er even in en zal het geheel wat duidelijker in elkaar zetten. Dank voor jullie complimenten!

  Like

 33. E.J. Bron zegt:

  Dat is ook de bedoeling Henk! 😀

  Like

 34. Henk der Niederländer zegt:

  Gloeiende Pieter heeft weer een primeur doe er iets mee vent. En Ik doe er de rest mee.

  Like

 35. Henk der Niederländer zegt:

  En wat is mijn On “geluk” Hilde komt binnen stormen dus heb Ik een probleempje. Ik ben er morgen weer lui.
  Ik moet me helaas opofferen.
  Dat helaas is relatief natuurlijk.

  Like

 36. jowitteroos zegt:

  @ Pieter op 21.58

  Dank voor al het speur en leeswerk! Gelijk opgeslagen en op mijn facebook gezet.

  Een tijd terug ook iets op de EU site gelezen over de wijze waarop redacteurs en journalisten en media om HOREN te gaan met berichtgeving mbt EU

  Like

 37. E.J. Bron zegt:

  Hou je de broek wel aan Henk!!?? 😆

  Like

 38. Dat pdf-je van Pieter is door een geschifte ex-SP feeks geschreven. Ik durf te wedden dat het een pot is.

  Like

 39. Denkt u nu werkelijk dat de aard van een kind te veranderen door een aantal kinderboeken te verbieden en een soort geslachtloze alternatieven te introduceren? Ze proberen het al sinds Ouders van Nu, succes? Zero.
  Mijn kleindochters hangen als apen in bomen, lopen regelmatig de nodige blutsen op, maar als het op een regenachtige dag binnenspelen is, dan zijn ze prinsesjes en spelen met poppen. Een van mijn eigen zoons was niet uit de poppenhoek te trekken, maar als hij buiten speelde dan was het net jonge Tarzan. Wat hem dan ook de nodige hechtingen heeft gekost.
  En daar zal een boek verandering in brengen?
  Nou ja, mevrouw Reding mag het blijven geloven wat mij betreft, maar de aard van het beestje veranderen zal haar toch nooit lukken.

  Like

 40. Pingback: Ontwerpverslag over de uitbanning van genderstereotypen in de EU | Welke toekomst?

 41. toetssteen zegt:

  Grrr, niet gezien dat mijn naam er al stond, zit ie nou dubbel!
  Mijn zoon z’n pc, oftewel het beeldscherm staat op een meter afstand terwijl ik veertig centimeter moet hebben en dan moet het nog uitvergroot.
  Kijken of hij de verbetering accepteert.

  Like

 42. Pingback: Het ‘gezin’ verdwijnt | Linsky's Place

 43. Oh? Pingbacks werken weer??? Apart. Maar goed, hier de verkorte link naar het stuk wat ik heb aangepast en in een wat netter jasje heb gegoten: http://wp.me/p2x6V2-Rg

  Like

 44. Henk der Niederländer zegt:

  Rust in de tent. Broek wel uit geweest Bert maar ze slaapt hehehehe

  Like

 45. @Henk: Morgenochtend weer een kans 😉

  Like

 46. Henk der Niederländer zegt:

  Gloeiende ondertussen weer een aanval geweest op mijn PC even een en ander uitzoeken.

  Like

 47. Henk der Niederländer zegt:

  Luitjes kom je deze naam tegen Guil Vasquez Flikker hem eruit
  Wat hij doet of wil weet Ik nog niet maar nope goed in ieder geval

  Like

 48. @Henk: Als je je PC even onbeheerd achterlaat en je gebruikt Windows, dan kun je je PC tijdelijk ‘locken’ met Windows-vlagtoets + L.
  Dit werkt overigens alleen goed als je windows-gebruikers-account met een wachtwoord is ingesteld.
  Voor een Apple machine zou ik het zo 1,2,3 niet kunnen zeggen of dat ook mogelijk is…

  Like

 49. Henk der Niederländer zegt:

  Ik weet het Pieter maar wegens Haast en zo vergeten.

  Like

 50. @Henk: Kan gebeuren. Maar oke, om even terug te komen op jouw vorige post. Deze Guil Vasquez komt regelmatig te voorschijn op http://www.islamophobiatoday.com/
  Ik weet inmiddels genoeg…

  Like

 51. louis-portugal zegt:

  Heeeeeel lang geleden gingen we met retraite 3 dagen naar een jezuïtenklooster.
  In die tijd werd bekend dat het Vaticaan aandelen had in chemische fabrieken en K.I. begon bekend te worden.
  Een sprekende pater probeerde ons uit te leggen dat eigenlijk iedereen hetzelfde moest verdienen.
  Ik stelde voor dat het Vaticaan dan maar kwekerijen opzette waar allemaal dezelfde mensjes gekweekt zouden worden.
  Het zou dan gemakkelijk zijn om zijn gedachte door te voeren.
  Hij vond het niet leuk dat ik dat zei.

  Like

 52. peterselie1 zegt:

  Een moslim man moet geopereerd worden en wordt op een brancard de
  operatiekamer binnen gereden.

  Een arts verschijnt met een heel groot mes in zijn handen.
  Dokter, piept de patiënt,
  ik nog niet verdoofd,
  ik nog niet onder narcose.

  Klopt,
  zegt de dokter,
  ik opereer vandaag halal

  Like

 53. Jan zegt:

  92% van de Brazilianen onderschrijft de stelling dat God man en vrouw schiep om zich voort te planten. Conclusie van USAID: 99% van de Brazilianen is homofoob en wie de stelling onderschrijft dient in het vervolgd te worden en zwaar bestraft volgens USAID, UNHCR, ILO, UN Women, CDCs, PAHO/WHO, UNDP, UNAIDS, UNESCO, UNFPA, UNICEF en UNODC.
  http://rossrightangle.wordpress.com/2012/11/04/usaid-eggs-on-brazils-unwholesome-one-percent-elite/

  Iemand nog trek om die stupide UNICEF-kaarten te kopen?

  Like

 54. Jan zegt:

  De kleine Heks, zonder racisme (wat geen racisme is)

  Een lezer kreeg ahw een knal voor zijn kop, althans, dat beweerde Braafburger, toen hij de woorden ‘negertje’, ‘Chinees meisje’ en ‘Turk’ zag staan in het boek De kleine Heks. Braafburger, lid van de commissie ‘Migration & Diversity ging op hoge poten naar de uitgever die een jaar later een politiek correct exemplaar aan de jammeraar overhandigde die zijn goedkeuring kon wegdragen. Ook andere kinderboeken werden en worden nu door de uitgever Willberg (niet te verwisselen met antiquair en detective Wilsberg uit de gelijknamige serie, hoewel ook Willberg onderzoekt) Woorden die niet vertaald konden worden werden geschrapt en anderen politiek correct verbetert zodat er nu een ‘tijdloos’ boek is, aldus de kinderboekenverkrachter Willberg. Met de schrijver van de kinderboeken, Preußler, heeft Willberg niets te maken: „Mit der Zeit ist aber die Einsicht gewachsen, dass die Authentizität des Werks der sprachlichen Weiterentwicklung untergeordnet werden muss.“

  Intussen is Braafburger ook gelukkig, die zich blijkbaar zorgen maakte over het zieleheil van zijn kind: „Meine Tochter wird sich auf jeden Fall freuen, wenn sie sich mit der ’Kleinen Hexe‘ wieder versöhnen kann.“
  http://www.taz.de/Diskriminierende-Sprache-bei-Preussler/!108466/

  Like

 55. Jan zegt:

  Aan de andere kant van de oceaan worden kinderen geïndoctrineerd volgens de stalinistische en maoïstische methode

  ‘Kinderboek’ van Innosanto Nagara:
  A is for Activist
  B is for banner, as in a protest banner hanging off a construction crane
  L is for LGBTQ, as in Lesbian, Gay, Bi-sexual, Transgendered and Queer
  T is for Trans, as in transgendered
  Z is for Zapatistas, as in Mexican revolutionary leftists
  http://eagnews.org/three-year-olds-chant-union-power-after-reading-new-childrens-book/

  Like

 56. Jules Vismale zegt:

  Het kan misschien wat laat zijn om op dit artikel te reageren (dit stupide-plan van de EU is haast onuitvoerbaar want waar moeten ze al het personeel vandaan halen om deze kinderboeken te verbieden?) maar wat schieten zij daar in de EU ermee op om kinderen deze boeken af te nemen? Is het anders soms de bedoeling dat alle Europese kinderen alleen maar dingen op computers lezen of alleen maar boeken voor volwassenen? Ik ben zelf ook een groot liefhebber van bepaalde kinderboeken zoals ‘De Kameleon’ (H. de Roos), Pietje Bell, Dik Trom, Peter Pan (alleen vindt ik de versies van Walt Disney iets mooier dan van James Barrie en natuurlijk sprookjesboeken.
  De EU zou Adolf Hitler haast bijna gaan nadoen die in 1933 de vreselijke opdracht gaf om tienduizenden “anti-Duitse” boeken in het openbaar te gaan verbranden! Heinrich Heine (1797-1856), een joods-Duitse dichter voorspelde echter dat waar men boeken in brand steekt men later mensen in brand zal steken! en zijn voorspelling kwam nog beter uit dan Heine verwachtte daar bijna 10 jaar later in Oost-Europa de lichamen van miljoenen doodgeschoten en vergaste Russen, Polen, joden, zigeuners e.v.a. werden verbrand op enorme roosters of in crematoria’s in Auschwitz, Treblinka, Sobibor, Belzec e.d. alsof het brandoffers voor Satan waren!
  Een Duits kinderboek dat ik niettemin WEL gruwelijk verafschuw is ‘Het prentenboek van Tante Pau’ van Heinrich Hoffmann (1809-1894). Dit afschuwelijke kinderboek staat vol met verhalen over “stoute” kinderen die gruwelijk werden gestraft voor hun “zonden” in de vorm van uithongering door eentonig eten, verbranding door met vuur te spelen, geamputeerde duimen als daar op werd gezogen, ziekteverwekkende hondenbeten voor een pestkop, racistische kinderen die zwart werden gemaakt met inkt en een onvrijwillig bad in een kanaal bij dagdromen!
  De ergste van dit hele stel was echter Piet de Smeerpoets (Struwwelpeter)! Hij zag er gruwelijk uit met zijn enorme haardos als van een struikgewas (niettemin hadden sommige popartiesten ooit soortgelijke kapsels!), zijn dreighouding met gestrekte benen en armen en lange nagels aan zijn vingers van bijna 50 centimeter lengte! ik kreeg zo’n afschuw van dit akelige boek dat als ik het (godzijdank wordt het in Nederland bijna niet meer verkocht maar in Duitsland jammer genoeg nog wel!) weer zou zien ik er bijna hartverlammingen van krijg of ongewenste gedachten en als ze in 1933 dat boek hadden verbrand zou ik dat vast goedgekeurd hebben!
  Zou het misschien anders een goed idee zijn om de kinderboek-hatende EU-leiders eens naar films te laten kijken van oorlogsmisdaden die tijdens WO II in Rusland door zowel de nazi’s als de communisten zijn gepleegd! Ik verwacht dat ze deze films, net als de executies van ISIS, niet meer kunnen aanschouwen en die laatsten beter kunnen gaan bekogelen met haatzaaiende korans! De linkse EU-leiders en de moslimextremisten passen net zo slecht bij elkaar als dat je Düsseldorf met Keulen wilt verenigen of Rotterdam met Amsterdam! Ze moeten dus gewoon met hun tengels van al die sprookjesboeken afblijven en daarmee basta!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s