Hoofdkwartier van Hamas bij Israëlische aanval verwoest (artikel wordt voortdurend door de webmaster geactualiseerd!)

Israëlisch raketafweersysteem “Iron Dome” bij Tel Aviv

Tot nu toe zijn er vanuit de Gazastrook 500 raketten op Israël afgevuurd. Israëlische strijdkrachten troffen naar eigen zeggen meer dan 800 doelwitten. De Amerikaanse president Obama zet zich in voor de-escalatie. Onderstaande informatie werd om 21.33 uur zondagavond 18 november geactualiseerd.

20.19 uur: Egyptische activisten steken de grens over

Ongeveer 500 Egyptische activisten steken uit solidariteit met de Palestijnen de grens naar Gaza over. “We laten de Palestijnen zien dat we achter hen staan”, zegt een van de demonstranten, Adam Moebarak. De activisten brengen ook medicamenten mee naar de Gazastrook.

18.19 uur: Sirenes in Tel Aviv

Opnieuw luchtalarm in Tel Aviv. Iron Dome vernietigt opnieuw een raket, er is de tot nu toe luidste knal te horen, bericht een verslaggever van “Die Welt”.

(Click op afbeelding voor groter beeld)

13.00 uur: Israëlische onderhandelaar landt in Cairo

Volgens informatie van Egyptische autoriteiten is er een Israëlische onderhandelaar in Cairo aangekomen voor gesprekken over een wapenstilstand van Israël met Hamas. Een hoge Israëlische afgezant landde zondag met een privévliegtuig vanuit Tel Aviv in Cairo. Dit berichtte het persbureau dpa.

Hij zou de komende uren gesprekken voeren over de jongste escalatie van het geweld in de Gazastrook. Men zegt van Egypte dat het invloed heeft op Hamas.

12.52 uur: Fajr-5 raketten bedreigen Tel Aviv

Bij de uit de Gazastrook richting Tel Aviv en Jeruzalem afgevuurde raketten zou het gaan om het type Fajr-5. De artillerieraket werd in 2006 in Iran ontwikkeld. De naam “Fajr” betekent “Morgenrood” en komt uit het Perzisch (Farsi).

De doorontwikkeling van de kleinere Fajr-3 wordt afgeschoten vanaf mobiele platforms. Volgens informatie van het Internationale Instituut voor Strategische Studies (IISS) in Londen komt de Fajr-5 bij een lengte van 6,48 meter en een gewicht van 90 kilogram tot een reikwijdte van ongeveer 75 kilometer.

Behalve het Iraanse leger en de strijdkrachten van Libië en Syrië beschikken ook extremistische organisaties zoals Hamas, de Islamitische Jihad en de Libanese Hezbollah over deze Iraanse raketten.

11.45 uur: Iran roept op tot anti-Israël front

Iran heeft de Arabische en de islamitische landen ertoe opgeroepen gezamenlijk een front te vormen tegen Israël. “Ze zouden zich op hun belangrijkste vijand moeten concentreren, en dat is het zionistische regime”, zei de Iraanse Minister van Buitenlandse Zaken Ali-Akbar Salehi op een conferentie over Syrië.

11.15 uur: Israël klaar voor “iedere mogelijke actie”

Minister-president Benjamin Netanyahu uitte zich over een mogelijk militair offensief tegen radicale islamieten in de Gazastrook: “De soldaten zijn klaar voor iedere mogelijke actie”, zei Netanyahu.

10.10 uur: Hamas-raket onderschept

Voor de vierde achtereenvolgende dag klonken in Tel Aviv zondagmorgen de sirenes. Een minuut later is er een harde knal te horen: zo klinkt het wanneer het Israëlische raketafweersysteem een Hamas-raket uit de lucht schiet. Een raketinslag klinkt meer als het gerommel van de donder in de verte. Pas zaterdag werd Iron Dome in Tel Aviv in gebruik genomen – en is al voor de tweede maal succesvol. Volgens militaire expert bedraagt het aantal treffers een sensationele 88%.

09.15 uur: Israël is voorbereid op een uitbreiding van de operatie

De Israëlische vice-minister-president Mosje Jaalon zei zondag op de radiozender van de strijdkrachten dat Israël erop voorbereid zou zijn de operatie uit te breiden als de militanten in de Gazastrook zich niet zouden terugtrekken. Het Israëlische leger was de afgelopen dagen begonnen met het oproepen van reservisten en had zwaar materieel in de buurt van de grens gestationeerd. De beslissing over een mogelijk grondoffensief zou echter nog niet zijn gevallen, werd er tot nu toe in Tel Aviv en Jeruzalem gezegd.

06.52: Israël vernietigt raketinstallaties

Het Israëlische leger heeft vannacht tientallen raketinstallaties vernietigd, deelde het leger mee. Bovendien zouden er een trainings- en communicatiecentrum van Hamas in de Gazastrook zijn getroffen.

06.32 uur: Luchtalarm houden Israëli´s uit hun slaap

Vannacht waren er enkele onrustige uren. Nu echter vuurt Hamas haar raketten weer af. ´s Morgens vroeg joelde in meerdere dorpen in de nabijheid van de Gazastrook het luchtalarm. Inspanningen om een wapenstilstand te bereiken, zouden tot nu toe niet succesvol zijn geweest, berichtten Israëlische media.

04.41 uur: Israël schiet vanuit zee

Ook vannacht gingen de bombardementen door. De Israëlische strijdkrachten verklaarden volgens Israëlische mediaberichten dat de marine vanuit zee doelen zou hebben bestookt.

04.28: Onderhandelingen over wapenstilstand aan de gang?

Volgens berichten in de media zou een Israëlische onderhandelaar naar Cairo zijn vertrokken om het ontwerp van een overeenkomst over een einde aan het geweld te controleren. De Israëlische regering zweeg eerst over de berichten.

De meestal uitstekend geïnformeerde Israëlische journalist Amit Segal twitterde dat een hoge Israëlische ambtenaar onderhandelingen over het einde aan het geweld bevestigd zou hebben. Er zou echter geen afgezant naar Cairo gestuurd zijn.

03.31 uur: Westerwelle eist wapenstilstand in het Midden-Oosten

De Duitse Minister van Buitenlandse Zaken Guido Westerwelle (FDP) waarschuwt voor een uitgestrekte brand in het Midden-Oosten en eist een wapenstilstand in het nieuwe conflict. In een gastbijdrage voor de krant “BILD am Sonntag” schrijft Westerwelle: “De situatie is levensgevaarlijk. De hele regio wordt bedreigd door escalatie. Iedereen moet zich nu bewust zijn van zijn verantwoordelijkheid. Voorzichtigheid, proportionaliteit en de-escalatie zijn op dit moment geboden.”Het zou mogelijk moeten zijn de logica van dood en verderf te doorbreken.

Westerwelle maakte Hamas verantwoordelijk voor de jongste escalatie van geweld. “Israël heeft het recht om zich te verdedigen tegen het raketgeweld van Hamas. Israël heeft het recht om zijn land en zijn volk te verdedigen. De oorzaak van de geweldsspiraal zijn de raketten van Hamas.”

Westerwelle eiste een wapenstilstand. “We eisen, dat iedereen alles in het werk stelt om burgerslachtoffers te vermijden. De volgende stap gaat om een wapenstilstand. Er moeten voorwaarden worden geschapen om de wapens tot zwijgen te brengen.”

02.30 uur: Gewonden bij luchtaanval op medisch centrum in Gaza

De Israëlische luchtmacht heeft in de nacht naar zondag een medisch centrum in Gaza-stad gebombardeerd. Bij de aanval zouden minstens drie journalisten gewond zijn geraakt, berichtten Palestijnse artsen. In het gebouw zijn meerdere media ondergebracht, waaronder de Arabischtalige televisiezender Al Quds TV.

Bij twee andere aanvallen op huizen in een vluchtelingenkamp vlak voor zonsopkomst stierf volgens verplegers een kind van twaalf jaar en zouden er twaalf mensen gewond zijn geraakt. In het zuiden van Israël zuden als voorzorgsmaatregel zondag de scholen gesloten blijven.

02.15 uur: Al drie uur lang geen raketaanvallen meer

Het Israëlische leger berichtte dat er al drie uur lang geen raketten vanuit Gaza zouden zijn afgevuurd op Israël.

01.35 uur: Morsi probeert wapenstilstand te bemiddelen

De Egyptische president Mohammed Morsi heeft met de leiding van de radicaalislamitische Hamas en diens bondgenoten Qatar en Turkije over manieren overlegd om een einde te maken aan het escalerende geweld tussen Israël en Palestijnse extremisten.

Er zou gediscussieerd zijn over mogelijkheden om te zorgen voor een spoedige wapenstilstand, zei Morsi op een persconferentie zaterdag in Cairo. “Maar er zijn tot nu toe geen garanties”. Hij zou samenwerken met Turkije, Arabische l;anden, Amerika, Rusland en West-Europese landen om een einde te maken aan het geweld.

01.30 uur: Israëlische artillerie opent vuur op troepen in Syrië

Israëlische soldaten hebben gereageerd op artillerievuur uit Syrië, nadat het geweld in het buurland opnieuw de door Israël gecontroleerde Golanhoogte bereikt had. De soldaten namen volgen informatie van het leger zaterdagavond Syrische strijders onder vuur.

Vorige week waren er tijdens gevechten in Syrië regelmatig granaten over de wapenstilstandlinie in de door Israël bezette Golanhoogte ingeslagen. Zij vergrootten de zorgen, dat het al 20 maanden durende Syrië-conflict zich zou kunnen uitbreiden naar de buurlanden.

Israël vreest bovendien, dat Syrië in het geval van de val van de machthebber Assad in handen zou kunnen vallen van radicaalislamitische extremisten.

00.55 uur: Israël voor wapenstilstand bij beëindiging van raketbeschieting

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu wil een einde maken aan de aanvallen in Gaza als tegelijkertijd de raketaanvallen op Israël worden gestaakt. Dit zou hij gezegd hebben in telefoongesprekken met de Amerikaanse president Barack Obama en de Duitse bondskanselier Angela Merkel, berichtte de krant “Ha´aretz” zaterdag.

00.03 uur: Hamas stelt voorwaarden aan beëindiging geweld

De in de Gazastrook heersende radicaalislamitische Hamas heeft volgens een bericht in de Israëlische krant “Jediot Achronot” voorwaarden gesteld aan het einde van de raketbeschietingen op Israël. De sinds 2007 bestaande blokkade van de enclave door Israël en Egypte zou moeten worden opgeheven en de liquidatie door Israël van leden van militante Palestijnse groeperingen zou moeten stoppen.

De krant beriep zich zaterdag op de dichtbij de radicale islamieten staande website Palestine Al-Jum. De voorwaarden zouden zijn uitgesproken door de Hamas-leider Khaled Mashal en de leider van de Egyptische geheime dienst, Rafad Shehata.

23.41 uur: Voortzetting van geweld ondanks geruchten over een wapenstilstand

In de Gazastrook hebben geen aanwijzingen bestaan voor het begin van een eventuele wapenstilstand. De Israëlische luchtmacht ging zondagmorgen door met zijn heftige aanvallen, berichtte een verslaggever van het persbureau dpa in Gaza-stad.

Militante Palestijnen schoten onmiddellijk weer raketten richting Israël. Daarmee verdween de hoop op een wapenstilstand vanaf middernacht, waarover Israëlische media hadden bericht. De Egyptische president Mohammed Morsi had van “signalen voor een staakt het vuren” gesproken. Berichten over contacten tussen de beide partijen over een einde van het geweld werden niet bevestigd.

23.23 uur: Von Weizsäcker veroordeelt raketaanvallen op Israël

De voormalige Duitse president Richard von Weizsäcker heeft de raketaanvallen van de radicaalislamitische Hamas op Israël scherp veroordeeld”Iedere staat heeft een recht, een plicht om zich daartegen te beschermen en erop te reageren”, zei Von Weizsäcker zaterdag tijdens een prijsuitreiking in het Joods Museum in Berlijn.

Israël zou zulke bedreigingen niet kunnen accepteren en zal juist ter bescherming van de eigen burgers het noodzakelijke ondernemen om verdere escalatie zo goed mogelijk te vermijden. Israël heeft op de raketbeschieting door Hamas met luchtaanvallen gereageerd.

23.13 uur: Fabius reist naar het Midden-Oosten

De Franse Minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius komt vandaag aan voor een bezoek aan Israël en de Westelijke Jordaanoever. In Jeruzalem zal Fabius minister-president Netanyahu en Minister van Buitenlandse Zaken Lieberman ontmoeten, deelde de Franse ambassade in Israël mee. Bovendien zou er in Tel Aviv een gesprek met Minister van Defensie Ehud Barak gepland zijn. Aansluitend zou Fabius willen doorreizen naar de Westelijken Jordaanoever. Volgens Palestina heeft hij in Ramallah een ontmoeting met de Palestijnse president Abbas.

23.00 uur: Morsi ziet signalen voor staakt het vuren

In het Gaza-conflict zijn volgens de Egyptische president Mohammed Morsi “signalen voor een staakt het vuren” te herkennen. Iets concreets zei hij hierover echter tijdens een gezamenlijke persconferentie met de Turkse minister-president Erdogan zaterdagavond in Cairo echter niet. Israëlische media hadden daarvoor al van geruchten over een mogelijk staakt het vuren vanaf middernacht plaatselijke tijd bericht.

De Israëlische regering zweeg eerst over de berichten. De met een bijzonder goed netwerk als bekend staande Israëlische journalist Amit Sigal schreef op Twitter dat een hoge Israëlische ambtenaar onderhandelingen over een wapenstilstand zou hebben bevestigd.

21.28 uur: Arabische Liga plant solidariteitsbezoek

De Arabische Liga heeft een solidariteitsbezoek aan de Gazastrook aangekondigd. Tijdens een vergadering van de organisatie vandaag in Cairo verklaarden de Arabische landen dat secretaris-generaal Nabil al-Arabi spoedig met een delegatie naar de crisisregio zal vertrekken. De Liga bekritiseerde de Israëlische aanvallen op Gaza scherp en noemde deze “misdaden tegen de menselijkheid”.

21.05 uur: Nog vijf dodelijke slachtoffers

Israël heeft volgens Palestijnse informatie nog vijf leden van militante groeperingen in de Gazastrook geliquideerd. Ten oosten van het plaatsje Deir al-Ballah zouden twee mannen op een motor door een raket zijn getroffen, deelde de woordvoerder van het Ministerie van Gezondheid van de enclave, Aschram al-Keda, mee. Twee andere mannen zouden in het centrum en een andere man in het zuiden van de Gazastrook zijn gedood. Daarmee stijgt het aantal dodelijke slachtoffers sinds woensdag naar 45, onder wie 14 burgers.

19.50 uur: Israël beslist zelf

Israël heeft volgens een hoge veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Barack Obama de beslissing over een eventueel grondoffensief in de Gazastrook in eigen hand. “Wij willen hetzelfde als de Israëli´s”, zei Ben Rhodes tijdens een vlucht naar Azië tegen journalisten. “En dat is een einde van de raketbeschietingen vanuit Gaza… Wij denken, dat  Israël het recht heeft om zich te verdedigen en zijn eigen beslissingen over desbetreffende tactieken te nemen”.

18.45 uur: Merkel wil wapenstilstand bereiken

Bondskanselier Angela Merkel heeft zaterdagmiddag met de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu gesproken over de crisis in het Midden-Oosten. In het telefoongesprek waren ze het er volgens de vice-regeringswoordvoerder allebei over eens dat er zo spoedig mogelijk een volledige wapenstilstand bereikt zou moeten worden om verder bloedvergieten te voorkomen. Merkel bevestigde daarbij ook het recht van Israël op zelfverdediging en de plicht om het Israëlische volk te beschermen.

16.30 uur: Hamas-raket in de lucht vernietigd

Het ´s ochtends geïnstalleerde raketafweersysteem heeft zijn vuurdoop blijkbaar doorstaan: de krant Haaretz bericht dat er een raket boven Tel Aviv werd vernietigd. Vandaar de luide knal, die eerst voor een inslag werd gehouden.

15.45 uur: Luchtalarm in Tel Aviv

Luchtalarm in Tel Aviv. De raketinslagen schijnen dichterbij gekomen zijn dan tot nu toe, bericht een verslaggever van “Die Welt”. Ze waren veel luider. Mensen lopen uit hun woningen naar het trappenhuis. Dan is alles weer voorbij.

14.30 uur: Groen licht van de VS

Volgens inschatting van de Israëlische ambassadeur in Washington heeft Israël de zegen van de VS voor een aanval op Gaza. “De VS hebben ons volledige rugdekking gegeven om alle noodzakelijke maatregelen te nemen om onze staatsburgers tegen de terreur van Hamas te beschermen”, zei ambassadeur Michael Oren tegen de krant “New York Daily News”.

“Israël heeft van de VS grote en niet mis te verstane ondersteuning gekregen”, zei Oren volgens het bericht. Dit zou zowel betrekking hebben op het Witte Huis als op het Congres,     waarion Israël de goedkeuring van alle partijen zou hebben gekregen.

14.00 uur: “Iron Dome” bij Tel Aviv

Het Israëlische leger heeft met het oog op de verrassende raketaanvallen vanuit de Gazastrook op het gebied rondom Tel Aviv een raketafweersysteem bij de stad gestationeerd. Het zou gaan om een afweersysteem van het type “Iron Dome” tegen korteafstandsraketten met een reikwijdte van tot 70 kilometer. Het zou de vijfde eenheid zijn, waarvan de opbouw pas volgend jaar januari gepland zou zijn, deelt het leger mee.

Gezien de aanvallen op Tel Aviv zou men deze echter eerder hebben geïnstalleerd. De andere vier systemen zijn gestationeerd rondom de Gazastrook. Daar zouden ze de afgelopen dagen 211 raketten uit de Gazastrook nog in de lucht hebben vernietigd.

12.23 uur: “Überhaupt niet acceptabel”

De Tunesische Minister van Buitenlandse Zaken Rafik Abdesslam brengt een solidariteitsbezoek aan de Gazastrook. Hij veroordeelt Israëls tegenaanvallen op het Palestijnse gebied als “tegen het volkerenrecht”. “Wat Israël doet is illegitiem en überhaupt niet acceptabel”, zegt Abdesslam op de puinhopen van de tijdens een nachtelijke luchtaanval vernietigde ambtszetel van Hamas minister-president Ismail Hanijeh. Israël zou geen immuniteit genieten en niet boven het volkerenrecht staan.

Abdesslam is na de Egyptische minister-president Hisham Kandil de tweede Arabische toppoliticus die sinds het begin van de Israëlische luchtaanvallen op woensdag een bezoek brengt aan Gaza.

08.31 uur: De voormalige Israëlische Minister van Buitenlandse Zaken Livni waarschuwt voor escalatie

De voormalige Israëlische Minister van Buitenlandse Zaken Tzipi Livni heeft gewaarschuwd voor een spiraal van vergelding in het jongste Gaza-conflict. Men zou bij zulke operaties duidelijke doelen moeten hebben en moeten weten hoe men er weer uit zou komen, zei Livni tegen “Focus”. “Als de doelen niet nauwkeurig gedefinieerd zijn, bestaat er een hang naar vernietiging, die het beëindigen van de actie moeilijk maakt”.

07.18 uur: Israël meld meer dan 800 aanvallen

De Israëlische strijdkrachten hebben bij hun luchtaanvallen in de Gazastrook naar eigen zeggen meer dan 800 doelen getroffen. Het leger verklaarde dat de luchtmacht alleen vannacht al 180 aanvallen zou hebben uitgevoerd. Vanuit de Gazastrook werden ongeveer 500 raketten op Israël afgevuurd. Aan Palestijnse kant kwamen bij de aanvallen sinds woensdag minstens 30 mensen om het leven. In Israël werden drie mensen gedood.

07.14 uur: Israël bevestigt aanval op kantoor van Hanijeh

Een Israëlische militaire woordvoerder heeft de aanval op regeringsgebouwen van Hamas bevestigd. Het kantoor van minister-president Hanijeh werd aangevallen. Deze had daar vrijdag nog de Egyptische minister-president Hisham Kandil ontvangen.

06.39 uur: Activisten hacken meerdere Israëlische internetsites

Het escalerende conflict in het Midden-Oosten wordt zaterdag ook uitgevochten op internet. Onbekende activisten zouden meerdere Israëlische websites hebben gehackt, aldus de krant “Haaretz” op zijn internetsite. Op de homepage van de partij Kadima was onder de kop “Gehackt” een persoon te zien met een Guy-Fawkes-masker van het hackerscollectief Anonymous voor een Palestijnse vlag te zien.

Bovendien werd er een video gepost van de aanval op het Israëlische dorp Kirjat Malachi, waarbij donderdag drie mensen werden gedood.

06.37 uur: Obama dringt bij Netanyahu en Morsi aan op de-escalatie

De Amerikaanse president Barack Obama heeft zich in nieuwe telefoongesprekken met de Israëlische regeringschef Benjamin Netanyahu en de Egyptische president Morsi ingezet voor een de-escalatie van de Gaza-crisis. Zoals het kantoor van de president vannacht meedeelde, onderstreepte Obama in het gesprek met Netanyahu het recht van Israël op zelfverdediging.

Tegelijkertijd zou de Amerikaanse president uitdrukking hebben gegeven aan zijn spijt dat er tijdens de beschieting tussen Hamas en het Israëlische leger aan beide kanten burgers werden gedood. In het gesprek met Morsi heeft Obama een beroep gedaan op Egypte rustgevend op de conflictpartijen in te werken om de situatie weer te stabiliseren. De Egyptische minister-president Hisham Kandil had gezegd dat zijn land bereid zou zijn te bemiddelen om te onderhandelen over een wapenstilstand.

Ook de Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton voerde telefoongesprekken met haar collega´s uit Israël en Egypte. Volgens een vertegenwoordiger van het ministerie vond er ook een gesprek plaats met de Jordaanse koning Abdullah. Vandaag zou er nog een gesprek gepland zijn met de regeringschef van Qatar. Clinton zou haar gesprekspartners ertoe hebben opgeroepen hun invloed te gebruiken om zich in te zetten voor een einde aan het geweld.

06.15 uur: Voorbereidingen aan de gang voor grondoffensief?

De Israëlische strijdkrachten intensiveren hun luchtaanvallen op de Gazastrook ook op de vroege zaterdagochtend. De luchtmacht neemt militaire stellingen, regeringsgebouwen en smokkelaartunnels op de korrel. In totaal zouden er 85 doelen zijn aangevallen, deelden de strijdkrachten op Twitter mee, waaronder werkplaatsen voor de bouw van raketten.

Andere doelen waren het hoofdbureau van politie van Hamas in het westen van Gaza-stad, het in het noorden van de stad gelegen hoofdkwartier van de binnenlandse veiligheidsdienst en het huis van een vertegenwoordiger van het Ministerie van Binnenlandse Zaken in het Palestijnse vluchtelingenkamp Djabalja. In de grensregio trekt het leger intussen steeds meer soldaten samen, wat op een aanstaand grondoffensief zou duiden.

06.07 uur: Hamas kondigt “verrassingen” voor Israël aan

In een mededeling aan journalisten schrijft de regeringswoordvoerder Ihab Hussein: “De Palestijnse regering onderstreept haar vasthoudendheid en haar ondersteuning voor het Palestijnse verzet. Ze staat aan de kant van het volk, dat blootgesteld staat aan deze agressie”.

Nadat vrijdag voor de tweede achtereenvolgende dag raketten werden afgevuurd op Tel Aviv, zei de woordvoerder van de militaire tak van Hamas, Abu Obeida: “De boodschap is kort en duidelijk: er bestaat geen veiligheid voor de zionisten (…) en we hebben meer verrassingen in petto”.

05.47 uur: Israël dreigt met meer doelgerichte liquidaties

De Israëlische Minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman kondigde vergelding voor de voortdurende raketaanvallen aan en sloot zelfs een doelgerichte liquidatie van minister-president Ismail Hanijeh niet uit. “Iedere keer dat Hamas schiet, zal het antwoord nog heftiger zijn”, zei hij tegen de televisiezender Channel 2.

“Ik adviseer de hele Hamas-leiding ons niet op de proef te stellen (…). Niemand daar is onaantastbaar – noch Hanijeh noch iemand anders”.

05.33 uur: Patriarch van Jeruzalem veroordeelt huichelarij

De emeritus Latijnse patriarch van Jeruzalem, Michel Sabbah, heeft de wereldgemeenschap beschuldigd van huichelarij in het Gaza-conflict.

Zolang de principiële vraag in het Israëlisch-Palestijnse conflict niet is opgelost, zijn al die kreten, die altijd dan worden uitgestoten wanneer de temperatuur in Gaza of elders stijgt, pure huichelarij”, zei Sabbah tegen de katholieke krant “Die Tagespost”. “Een huichelarij die we zat zijn”.

De principiële vraag van het conflict zou de duur van de Israëlische bezetting zijn. Er zouden genoeg VN-resoluties bestaan om het conflict op te lossen, maar niemand zou ze in de praktijk durven omzetten.

“Is het geweten van de statengemeenschap sterk genoeg om te ontwaken en te handelen? Of zal ze werkeloos blijven m.b.t. de tragedie die het Palestijnse en Israëlische volk doormaken?”, vroeg hij.

Sabbah eiste een einde van de onmenselijke afsluiting van de Gazastrook, die moslims en christenen de dood zou brengen. Men zou de 1,25 miljoen mensen moeten vrijlaten uit hun openluchtgevangenis en het conflict moeten oplossen.

Sabbah leidde de rooms-katholieke kerk in het Heilige Land van 1987 tot 2008. Op dit moment wonen er volgens de krant nog 1200 christenen in Gaza, vooral katholieken en orthodoxen.

05.04 uur: Centrale van de Hamas-regering wordt gebombardeerd

De Israëlische luchtmacht heeft volgens Palestijnse informatie de centrale van de Hamas-regering in Gaza gebombardeerd. De centrale zou in totaal viermaal gebombardeerd zijn, deelde de radicaalislamitische Palestijnse beweging mee. Ooggetuigen berichtten dat het gebouw zwaar beschadigd zou zijn.

04.52 uur: Israël bespioneert Gazastrok met dronen

De Israëlische strijdkrachten zouden dronen inzetten, berichtte een correspondente van CNN uit Gaza-stad. De dronen zouden kennelijk doelwitten bespioneren. Ook het Palestijnse persbureau Ma´an berichtte dat in de vroege ochtenduren van zaterdag meer alarm voor dronen boven Gaza-stad te horen zouden zijn geweest.

04.00 uur: Raketten vernietigen steunpunten van Hamas

Een geweldige explosie deed het hoofdbureau van politie in Gaza-stad op zijn grondvesten schudden. Ook meerdere kleinere steunpunten van de politie van de radicaalislamitische Hamas werden door raketten getroffen.

Bovendien zou bij een andere luchtaanval een moskee zijn verwoest, deelden de autoriteiten in Gaza mee. Nabijgelegen huizen zouden beschadigd zijn door de explosie.

02.42 uur: Israël start een nieuwe aanvalsgolf

De Israëlische luchtmacht heeft zijn aanvallen op doelen in de Gazastrook ook in de vroege zaterdagochtend voortgezet. De correspondente van de Amerikaanse nieuwszender CNN berichtte over meerdere explosies.

Sinds het begin van de Israëlische bombardementen zouden er 30 mensen in de Gazastrook gedood zijn, 300 anderen zouden gewond zijn geraakt. Artsen verklaarden dat de ziekenhuizen overbelast zouden zijn.

Ongeacht het bombardement wijst de radicaalislamitische Hamas een wapenstilstand van de hand. Een hoge vertegenwoordiger van Hamas, die in Cairo woont, zei tegen het Palestijnse persbureau Ma´an dat er vele oproepen tot een wapenstilstand zouden zijn, maar dat die nioet zo snel zou komen.

Hamas zou van Israël eisen te stoppen met de belegering van de Gazastrook en het liquideren van Hamas-leiders.

01.19 uur: Netanyahu bedankt Obama voor de hulp bij de opbouw van het raketschild

Met het oog op de zware beschieting vanuit de Gazastrook heeft de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu de Amerikaanse president Barack Obama bedankt voor de Amerikaanse hulp vij de opbouw van het raketschild “Iron Dome”.

Sinds woensdag had het luchtafweersysteem volgens Israëlische informatie ongeveer 200 raketten uit de Gazastrook onderschept. In een telefoongesprek informeerde Netanyahu de Amerikaanse president over de situatie in het Midden-Oosten. Obama bevestigde zijn ondersteuning voor het Israëlische recht op zelfverdediging.

Hij zou het verlies van mensenlevens aan beide zijden echter betreuren.

01.15 uur: Obama prijst de rol van Morsi in het conflict tussen Israël en Hamas

Barack Obama heeft de Egyptische president Mohammed Morsi geprezen voor zijn inspanningen om de situatie in het Midden-Oosten te kalmeren.

Bovendien zou Obama in zijn telefoongesprekken met beide staatslieden op vrijdag de hoop hebben uitgedrukt dat de inspanningen van Morsi succes zouden hebben, deelde het Witte Huis in Washington mee.

De Amerikaanse president zou zijn spijt hebben betuigd over doden onder civilisten aan Israëlische en Palestijnse zijde. Hij benadrukte dat het conflict zo snel mogelijk beëindigd moet worden. Obama en Morsi willen ook de komende dagen contact met elkaar blijven houden.

00.20 uur: Israëlische regering gaat akkoord met mobilisatie

In voorbereiding op een grondoffensief in de Gazastrook is de Israëlische regering volgens mediaberichten vrijdagavond akkoord gegaan met de mobilisatie van tot 75.000 reservisten.

De Israëlische televisie berichtte dat de beslissing zou zijn genomen tijdens een zitting van het veiligheidskabinet in het Ministerie van Binnenlandse Zaken in Tel Aviv.

Kabinetssecretaris Zvi Hauser had daarvoor meegedeeld, dat hij met de ministers gebeld zou hebben om groen licht te krijgen voor het inzetten van reservisten tegen de radicaalislamitische Palestijnse beweging Hamas.

Daarvoor had het leger nog gesproken van de mobilisatie van 16.000 reservisten ter versterking van de operatie tegen Hamas in Gaza. Een verslaggever van het persbureau AFP berichtte dat er aan de grens met de Gazastrook gepantserde troepentransportvoertuigen en bulldozers zouden worden samengetrokken. Daarvoor al waren er tanks aangekomen in de regio.

Bron:

http://www.welt.de/politik/ausland/article111223758/Hamas-Hauptquartier-bei-israelischem-Angriff-zerstoert.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Gazastrook, Israël. Bookmark de permalink .

79 reacties op Hoofdkwartier van Hamas bij Israëlische aanval verwoest (artikel wordt voortdurend door de webmaster geactualiseerd!)

 1. Henk der Niederländer zegt:

  Wat mij altijd verbaasd is dat Hamas vind dat Israel moet stoppen met zijn agressiviteit.
  Sinds begin van dit jaar zijn ontelbare raketaanvallen geweest vanuit Gaza en Hamas is ervan overtuigt dat Israel zijn agressie moet stoppen.
  Gekker kunnen we het niet maken.
  Ik hoop dat er inderdaad een grondoffensief komt en dat het IDF deze keer doorzet en dat hele Hamas zooitje decimeert tot een aantal sukkels die in een verzorgingsafdeling van een of ander militair kamp in hun invalidewagens kunnen mijmeren over die goeie ouwe tijd.

  Like

 2. Henk der Niederländer zegt:

  Wel te verstaan een Israelisch militair gevangenkamp.

  Like

 3. Ruud Beijer zegt:

  Arm Joods volk,gelukkig beschikken de Joden over een uitmuntend leger.Ik sta achter ISRAEL!

  Like

 4. Lucky9 zegt:

  Die emeritus Latijnse patriarch van Jeruzalem, Michel Sabbah die om 05.33 uur huichelarij veroordeelt, is volgens Bat Ye’or zelf een hypocriet, een toppunt van dhimmitude die tot zo wat alles in staat is als het Israël maar schade toebrengt en Eurabië ter wille is

  Het is een soort christen die mijn afschuw opwekt.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Op de eerste plaats, shalom Israel! Laat jullie niet kisten, het is verdomme de omgedraaide wereld geworden, Israel wordt in zijn bestaan bedreigt, en dan komt zo een verrader -de patriarch van Jeruzalem- vertellen dat Israel daaraan zelf schuld is. Maar ja, de christelijke kerken zijn ook al besmet met het RODE VIRUS van de ANTI-CHRIST! Ik schaam mij kapot voor deze schijnheilige HUICHELAARS, ik ben christen maar sta 100% achter ISRAEL!!

  Like

 6. Tiny zegt:

  Hier nog iemand die 100% achter Israël staat, het land waar ik hoop ooit eens weer te komen.
  Wat waren het nog tijden dat, toen Israël toentertijd in een fikse oorlog werd gedreven ettelijke Nederlandse jongere afgereisd zijn om te helpen en de openlijke steunbetuigingingen vanuit Nederland talrijk waren. Het tegendeel ziet men nu, wat een ellende.
  Voorts ben ik nog even helemaal echt beroerd geworden van dat blog Herstel de Republiek. Bij de verkiezingen werden ze al erg raar, maar nu gaan ze tekeer, het zijn echte Israëlhaters. Schande zij met hen.
  Wat Obama en Morsi betreft, het is gewoon de zesdubbele agenda van Obama. Morsi heeft immers Hamas zijn steun toegezegd. Helaas voor hem, heeft zijn leger geweigerd naar de grens in Sinaï te gaan. Mijn hoop is dus nog altijd gevestigd op het dikke vette NEE van het Egyptische leger om zich in de strijd te begeven.
  Overigens heeft Iran aangegeven met het leger te komen helpen tegen Israël. Wat ze nu al doen met bevoorrading met raketten, munitie en zoals men schrijft ook met chemische en biologische wapens van zowel Hamas alsook Hezbollah in Libanon.
  Obama zal zich verder wel bezig houden met een spelletje golf. (sic).

  Like

 7. Henk der Niederländer zegt:

  Het waarom Israel geen beton en staal naar Gaza wilde laten gaan.

  Via Yaakov Siepman.

  Like

 8. @Tiny om 19:18: Dank voor je informatie over dat blog. Ook ik had mijn twijfels bij de verkiezingen maar met de huidige situatie in het Israël-Gaza conflict lijkt het des te meer duidelijk dat het door jou genoemde blog eerder anti-semitisch is en de linkse MSM nagenoeg woord voor woord aan het overnemen is. In het bewuste artikel is de toon zo ontzettend pro-Paletijnen/Hamas dat ik er gewoon kotsmisselijk van word.Dergelijke blogs wil ik niet in mijn blogroll hebben. Jammer dan -> Deleted!

  Ik zal de rest van de blogs op mijn blogroll de komende dagen aan een kritische blik onderwerpen en elke vorm van pro-Hamas en anti-Israël -> Delete

  Het is heel eenvoudig: Ben je Anti-Israël dan ben je Pro-Islam. 1+1 is bij mij nog altijd 2 en geen 3!

  Like

 9. Philippine zegt:

  E.J.Bron, dit is klassewerk!

  Like

 10. E.J. Bron zegt:

  Dank je Philippine. 🙂

  Like

 11. @Tiny
  Die site heb ik er idem uitgemikt, volkomen doorgeslagen.

  Hier een goede link:

  http://app.response.stratfor.com/e/es?s=1483&e=609609&elq=b466a2bc074e45fe8e3ce7d5b1e33ea3

  Niet naar bewuste site, maar naar een kijkje inside. En als je nu ook nog leest dat Erdogong weer aan het bashen is:
  http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2012/11/erdogan_israel_verantwoordelij.html

  En dan dat Hollande wil dat de Syrische gebieden die onder regime staan van de ‘oppositie’ erkend worden en bevoorraad (ik neem vrijelijk aan met wapens), dan vrees ik dat het een hele hete winter gaat worden.

  Like

 12. Tiny zegt:

  Het is in ieder geval buitengewon top, dat we hier de informatie krijgen die we van de MSM niet krijgen daarvoor dank aan E.J. Bron. Ook aan diegene die de de links plaatsten. Met z’n allen kunnen we waarschijnlijk hier en daar nog meer info vergaren. Niet uit nieuwsgierigheid, maar omdat we meeleven en willen weten hoe het de mensen in Israël vergaat, mee hopen en mee vrezen. Het haat mij namelijk enorm aan het hart.

  @ Pieter Veenstra,
  Wel een beetje off topic maar toch ook weer niet. De administrator/eigenaar van het blog heeft op de een of andere manier een draai naar een andere dimensie gemaakt. Ik schrok me al rot, toen ik las dat hij de mensen aan het opjutten was niet te te gaan stemmen, zijn connencties met de SOPN, die met de aluhoedjes en chemtrails en naderhand, iedereen die het gewaagd had wel te gaan stemmen van zijn blog te verwijderen na er eerst op een verschrikkelijke manier tegen te keer te zijn gegaan. Nu weer dat absolute anti Israël gedoe, De mensen opstoken, die hem als makke schapen volgen. En zoiets wil een Republiek gaan vormen ik bedank me daar feestelijk voor. Ik zal ze wel niet deleten, maar in de gaten houden, Wie weet wat daar nog voor ellendige zaken uit de koker komen. Mijn motto is, ken je vijanden. Een een vijand is iemand die mij het legitieme rect om te stemmen wil verbieden en mijn vijand is zeker iemand die Israël haat. En waarschijnlijk weten ze niet eens waarom, Het zijn een stelletje gebaarlijke onbenullen geworden sinds Tom Couzy overleden is.

  Like

 13. Tiny zegt:

  rect moet natuurlijk recht zijn, sorry voor de typo’s.

  Like

 14. Tiny zegt:

  @ Toetssteen x2,
  Heb je je verslikt of kon je anders ook niet inloggen? 🙂
  Bedankt voor de link, maar het verhaal had ik al ergens gelezen. Ik pleeg ook nieta lles meer op een bepaald blog te plaatsen. Krijg je voor het grooysye gedeelte alleen nutteloze een/tweetjes palaver als ze het al zouden lezen.

  Like

 15. Daar heb je gelijk in Tiny. Maar ik wens niet mijn blog te koppelen aan andere blogs die een vertekend beeld geven van de werkelijkheid of gewoon anti-Israël zijn geworden. Hij staat nog wel in mijn bookmarks en zal van tijd tot tijd checken. ‘Know your enemy’ is belangrijk, zeker in deze tijd!

  Like

 16. toetssteen zegt:

  @Tiny
  Is Tom Couzy dood? Dat is een enorm gemis voor zijn familie, maar ook voor het internet.
  Het verklaart in elk geval veel.

  Like

 17. Hellen zegt:

  EJ .
  Het is weer , zoals altijd , een heel duidelijk verhaal , dat zien we niet op de MSM , daar word je doodgegooid met gehuil en gejammer over die ozo zielige palezwijnen . Ik zeg GO ISRAEL laat maar zien wat jullie in huis hebben . I stand with Israel !

  Like

 18. Tiny zegt:

  Misschien is dir ook nog een interessante link, van het nlog Die Zukunftskinder, het is wel in het Duits. Maar erstaan meerdere foro bij en ook een video en een kaart van de raketaanvallen.

  Israel will das Problem gründlich lösen

  http://www.zukunftskinder.org/?p=32133#more-32133

  Like

 19. Tiny zegt:

  Crisis, kom ervan als je te weinig licht hebt.
  mlog = blog
  erstaan = er staan
  foro = foto’s

  sorry

  Like

 20. @Tiny: Weet je wat erg interessant om te weten is? Het menselijk brein is in staat om dergelijke fouten automatisch te corrigeren. Dit betekent dat dergelijke fouten soms niet eens worden opgemerkt, behalve door degenen die zich hierin (De Nederlandse taal) verdiept hebben. Mij gebeurt precies hetzelfde en ben dan ook altijd blij dat dergelijke vauten (hah!) door anderen worden opgemerkt zodat ik ze dan kan verbeteren 😉

  Like

 21. Tiny zegt:

  En dat is dan weer niet best; Hamas zou een vIsra”tlisch vliegtuig hebben afgeschoten en de piloten gevangen hebben genomen. Ik vrees voor hun leven.
  http://de.ria.ru/politics/20121116/264952981.html

  Overigens er zijn nu ettelijk links van journalisten uit Zwitserland online.

  Like

 22. Henk der Niederländer zegt:

  Dat word dan weer een ruil van een paar honderd tot meerdere duizenden terroristen zoals het zich laat aan zien

  Like

 23. toetssteen zegt:

  @Tiny
  Nee, ik heb niet de hik, maar mijn twee computers zijn in onderhoud. En dat duurt nogal. Op systeem heeft een kwaadaardig DOS virus ondanks viruskillers, firewall en alles lamballen buiten zou kunnen houden, de boel aardig in de prak gedraaid. Het andere systeem had een gecrashte harde schijf. En je kunt er donder op zeggen dat als er iets fout gaat, enzovoort.
  Ik werk nu op een onmogelijk toetsenbord, zit op een onmogelijke kruk, het beeldscherm zit niet op ooghoogte, het zit verder dan mijn leesbril reikt. Nou ja, een extra rammelbak van mijn zoon alzo. Ach ik heb onderhand een stijve nek, maar het werkt.
  Die link heb ik ook op A7 gezet, al een aantal malen. Gewoon omdat dit probleem meer politiek is dan dat wat de MSM u willen vertellen.

  Like

 24. Henk der Niederländer zegt:

  Verdomme Toets Ook jij hebt soms moeilijkheden met een pc Ik had vanavond ook een aanval van een zekere lul met een spaanse naam Een beetje een amateur maar toch

  Like

 25. Henk der Niederländer zegt:

  Trouwens het ergste lijkt me dat je op een onmogelijke kruk zit. Hehehehehe.

  Like

 26. Henk der Niederländer zegt:

  Het valt op dat mijn laptop een beetje traag is met vernieuwen Ik zal eens even scannen.

  Like

 27. Marcel zegt:

  Sjezis …

  ik doe alleen maar een beetje een abonnement aanhouden bij de commerciële antivirus company’s.

  Zou dat wel genoeg zijn ?

  Like

 28. Henk der Niederländer zegt:

  Normaal gesproken wel Marcel Maar ik hen soms een beetje last van echte Hackers zoals het Iraanse cyberarmee Niks om je echt druk over te maken als je weet waar Abraham de mosterd haalt hehehehe

  Like

 29. Henk der Niederländer zegt:

  Schoon schip hier zo te zien dus even resetten

  Like

 30. toetssteen zegt:

  @Henk
  Nou het was bij mij nogal ernstig. Ik heb Panda erop zitten, maar dat beest wil niet goed samenwerken met windows en nog wat.
  Iets te laat heeft mijn zoon er een andere firewall op geïnstalleerd, mallware, maar ja, het kwaad was al geschied.
  Ik zat blijkbaar iets te nadrukkelijk in zaken te spitten de niet voor mijn ogen bestemd waren oid.

  Zal mij trouwens benieuwen of die maskers van anonymous het voor elkaar krijgen om dat te doen wat ze willen. Ze hebben met deze actie trouwens wel hun masker laten zakken.
  Ik hoop dat ze de volle lading aan cyber attack terugkrijgen.

  Zo nu weer opnieuw inloggen…..

  Like

 31. toetssteen zegt:

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2808/Israelisch-Palestijns-conflict/article/detail/3349767/2012/11/17/Israel-rekent-op-de-Iron-Dome-hoe-werkt-het.dhtml

  Ik zag eergisteren overigens ergens dat iemand de antiraket zag als een raket die op Gaza zou zijn afgeschoten. Ja, vast, terwijl Iron Dome op de achtergrond te zien was.
  Maar ja het bekt wel lekker en menigeen kijkt toch niet verder.
  Wellicht is het handig @EJ om bij het bovenste plaatje te vermelden dat het daar gaat om een van de Iron Domes die mensen beveiligen tegen de nieuwste raketten die Iran ter beschikking heeft gesteld.

  Overigens word ik dat gezeur over gevangenis ook zat, de grens naar Egypte is nota bene open. Dat is aan de van Bommels en Meulenbelts gericht, want die menen dat het gaat om de smokkel van luiers.

  Like

 32. Wachteres zegt:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2234343/Apocalypse-Now-Israel-bombards-Gaza-fifth-straight-day-nearly-1-000-airstrikes-paving-way-imminent-invasion.html

  Apocalypse Now: Israel bombards Gaza for fifth straight day with nearly 1,000 airstrikes paving the way for imminent invasion

  Like

 33. Tom Hendrix zegt:

  Ik zag gisteren de RODE PRESIDENT HOLLANDE, een haatbaard ontvangen in zijn residentie, dat zegt mij genoeg, hoe verraderlijk LINKS geworden is. Ik hoop dat ISRAEL KEIHARD TOESLAAT, en LINKS ga toch eens gauw dood!

  Like

 34. G.Deckzeijl zegt:

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/21090559/___Bijna_500_raketten_in_Israel___.html
  Oorzaak van alle ellende: de islam + eeuwenlange jodenhaat door kameelpiloten.
  En laten we vooral niet vergeten dat in het handvest van hamas de vernietiging van de Staat
  Israël vermeld staat.

  Like

 35. Jan zegt:

  100 Gaza Rockets Fell in Gaza Itself
  According to statistics published by the IDF on Saturday night as the fourth day of Operation Pillar of Defense ended, 824 rockets have been fired at Israel, 270 of which were intercepted by the Iron Dome anti-missile system. 100 of those rockets have landed in Gaza.
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/162180#.UKiUN_ltAZR

  (bluswater dichtbij, dat scheelt dan weer)

  Like

 36. Het wordt mi de hoogste tijd om van de Gazastrook maar gewoon een parkeerterrein te maken en er een enorme shoppingmall neer te zetten!

  Like

 37. G.Deckzeijl zegt:

  Heb besloten niets van deze weergaloze site hier naartoe te linken: iedereen moet zelf maar gaan kijken. http://www.barenakedislam.com/

  Like

 38. Tiny zegt:

  Israël zou nu eens flink moeten doorpakken en niks wapenstilstand, want die wordt toch niet ingehouden door Hamas. Het is hun levensdoel en daarmee basta. Opruimen die rotzooi. Internationaal zijn ze toch al de voetveeg, dus wat kan hun de opinie van al die regeringsleiders en meehuilers schelen. Het wordt er anders nooit beter op. Maar goed ik sta niet in de schoenen van de Israëlische leiding.

  @Toetssteen,
  Even off topic. Ja, Tom Couzy is een paar maanden geleden overleden, helaas.

  Like

 39. Tiny zegt:

  Livestream from Gaza:

  http://blogs.aljazeera.com/topic/gaza/view-live-stream-gaza

  durt even voordat die aanloopt.

  Like

 40. Jan zegt:

  Twitter suspends American Orthodox Jew for tweeting anti-Obama cartoon about Israel

  Without warning, Twitter suspended a series of three accounts owned by an Orthodox Jew from New York City Wednesday and Thursday, after one of them tweeted a cartoon depicting the Obama administration stabbing Israel in the back.
  http://patriotupdate.com/32894/twitter-suspends-american-orthodox-jew-for-tweeting-anti-obama-cartoon-about-israel

  Like

 41. G.Deckzeijl zegt:

  Raketten blijken volgens de Telegraaf uit Iran te komen. (zie homepage)
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/21090572/___Vandaag_wapenstilstand___.html

  Like

 42. Inderdaad Tiny, nu voor eens en voor altijd alle twijfel wegnemen en onbarmhartig terugslaan.
  Bedenk maar dat de eventuele burgerslachtoffers dezelfde zijn die staan te juichen als er weer een raket richting Israël geschoten wordt.
  Een wapenstilstand is alleen maar wenselijk voor de palestijnen zodat zij zich weer kunnen herbewapenen, die mogelijkheid moet ze nu maar eens ontnomen worden, doorpakken nu zodat ze een jaar of twintig nodig hebben om van de klap(pen) te herstellen

  Like

 43. daiyu-ninja zegt:

  Een Hamas woordvoerder gaf onlangs in een interview met de Egyptische televisie toe dat de Palestijnen nooit een volk zijn geweest maar een verzameling immigranten afkomstig uit Egypte en Saoedi Arabie.

  http://missingpeace.eu/nl/2012/05/hamas-woordvoerder-palestijnen-zijn-immigranten-uit-egypte-en-saoedi-arabie/

  En dan blijven de collaborateurs anja meulenbelt, harry v bommel,grette duisenberg, marika peters, dries v agt en hans v,d broek NOG beweren dat er een palestijns volk bestaat.
  En als men tegen meulenbelt zegt, dat hetgeen zij zegt niet klopt, want er bestaat geen palestijns volk, dan wordt men letterlijk door dat takke wijf uitgescholden.
  Laats noemde die islam-hoer iemand een stomme lul omdat hij haar tegensprak.

  Like

 44. Tiny zegt:

  Als dat wijf mij tegenover een dergelijke uitspraak zou doen, had ik haar een hens op d’r smoelwerk gegeven. Dan vergeet ik even mijn super meer dan fatsoenlijke opvoeding. Gelukkig voor haar en mij, dat ik nooit bij dit soort figuren in de buurt zal/kan komen. Catfight yeahhh! Ik win 🙂

  Like

 45. Tom Hendrix zegt:

  @Tiny 12.58. uur, inderdaad Tiny, potverdomme zo een MAFDOOS wordt ook nog op het schild geheven door de perverse RODE OMROEPEN en MEDIA. Alle waanzin die dergelijke breingestoorden uiten, wordt verheven tot de hoogste waarheid. Bah!

  Like

 46. Tom Hendrix zegt:

  @G.Deckzeijl 09.30. uur, dat is toch het ultieme bewijs, van de inmenging van het meest weerzinwekkende regime ter wereld, de ISLAMSTAAT IRAN!

  Like

 47. daiyu-ninja zegt:

  Tiny zegt:
  18 november 2012 om 12:58

  Als dat wijf mij tegenover een dergelijke uitspraak zou doen, had ik haar een hens op d’r smoelwerk gegeven. Dan vergeet ik even mijn super meer dan fatsoenlijke opvoeding. Gelukkig voor haar en mij, dat ik nooit bij dit soort figuren in de buurt zal/kan komen. Catfight yeahhh! Ik win 🙂

  Tiny, mag ik meedoen? Ik bedoel met meppen. (smile)
  Ik heb die islam-hoer de link toegestuurd.
  Zal wel door die kwaadaardige leugenachige trut verwijderd worden.

  Het zou goed zijn als ze bestookt werd met linken die bewijzen dat hamas degene is die raketten op Israel afvuurt en verantwoordelijk is voor de dood van zijn volk.

  Een reactie van Likoet Nederland,
  En wat zegt Hamas op de Palestijnse televisie over de Palestijnse burgerdoden?
  “Wij gebruiken vrouwen en kinderen als menselijk schild. De zionisten weten niet dat het Palestijnse volk methoden van dood en het opzoeken van de dood hebben ontwikkeld. De dood is ons middel. Daarom gebruiken wij ouderen, vrouwen en kinderen als menselijk schild. Zij doen het fantastisch. Wij houden zo van de dood, zoals de Zionisten van leven houden.”

  Televisiebeelden te zien op: http://likud.nl/2012/11/wat-wil-hamas-nu-eigenlijk/

  NB Het gebruik van eigen burgers als menselijk schild is een oorlogsmisdaad.
  Beantwoorden

  Like

 48. Vasti zegt:

  Met lyrics

  Like

 49. Lucky9 zegt:

  Uitgerekend nu gaat de socialistische buza en oud-premier Laurent Fabius ter plaatse pleiten voor een onmiddellijk staakt het vuren in en rond gaza!
  De Fransen zijn Europa werkelijk de kampioen van de islamofilie, neem dat maar van me aan!

  Like

 50. Lucky9 zegt:

  in Europa bedoelde ik.

  Like

 51. Tom Hendrix zegt:

  @Lucky9 15.23. uur, inderdaad zijn de RODEN in heel europa voor ISLAMISERING, dat zijn dus ook de grootste LANDVERRADERS die er bestaan. Bedenk ook dat de RODEN mede aanstichters zijn geweest van: ” De resolutie van Straatsburg”, uit begin jaren 70 van de vorige eeuw.

  Like

 52. Tiny zegt:

  @ daiyu-ninja
  Tiny, mag ik meedoen? Ik bedoel met meppen. (smile)
  Ik heb die islam-hoer de link toegestuurd.
  Zal wel door die kwaadaardige leugenachige trut verwijderd worden.

  Van mij wel hoor, pakken we gelijk die vaste begeleider die altijd bij d’r is. Hoewel ik het meestal prima met woorden af kan, geven zulke lui me de aanleiding en de uitnodiging om militant te worden. En geloof maar dat ik het ook meen en doe wat ik zeg. Er is hier iemand die wel eens reageert, die daar al een een heel klein staaltje van heeft meegemaakt. Dat was nog absoluut netjes vergeleken tot waar ik werkelijk toe in staat ben. En het gaat plotseling heel snel.

  Ach ja, en die moffenkop Westerwelle, de leugenbaron, die scripties jat, die EIST wapenstilstand. Die Duitsers hebben verdorie niks te eisen. Zeker deze Duitsers niet. En deze is niet van de rode brigade maar van de CDU/CSU/FDP het cristelijk verlogen deel.

  En de Fransen, ze staan financiëel aan de rand van de afgrond, maar wel een grote bek en oorlogje voeren die socialisten.

  Het gebruik van vrouwen, oude mensen en kinderen als menselijk schild is niet alleen een oorlogsdaad. Het bewijst, dat die lui daar komplete psychopaten zijn met niks anders als dood en verderf in hun stomme herseninhoud. En als ze dan zo graag de dood in gaan, dat samengeraapte zooitje arabieren uit alle windstreken wat zich Palestijnen noemt, mijn hemel doe ze toch eindelijk dat plezier en maak ze plat. Allemaal. Opgeruimd staat netjes.

  Ben ik kwaad, ja, dat ben ik, sorry.

  Like

 53. Tiny zegt:

  Kan het even niet laten, video + nog meer van idf.
  IDF Pinpoint Strike on Hamas Operational Communications Infrastructure

  Like

 54. Jan zegt:

  Hamas holding 22 foreigners hostage
  Hamas is not allowing at least 22 foreign nationals who wish to exit the Gaza Strip for Israel to do so. Among the foreigners being detained are nine Italian citizens, one Canadian, one South Korean, a French national and six journalists from Japan. In addition, two Turkish Red Crescent members have been refused exit.
  http://israelmatzav.blogspot.nl/2012/11/hamas-holding-22-foreigners-hostage.html

  Like

 55. E.Eliveld zegt:

  Ik was de afgelopen dagen druk met allerlei schorem die m’n webstek ongegeneerd liepen af te lebberen te blocken maar ben er nu weer helemaal bij.

  @Tiny (18 november 2012 om 16:45)
  Er zal ongetwijfeld door de cultureel marxisten worden gezemeld over deze aanval op AlQuds TV maar bedenk dan maar dat de NAVO in 1999 er ook geen moeite mee had om de Servische Televisie te bombarderen. Waarbij trouwens nog al wat doden vielen. Dan is deze aanval door het IDF heel netjes uitgevoerd!

  @Allen
  Bereid je maar voor. Dit ‘conflict’ loopt uit op een full scale (wereld) oorlog. Dankzij de antichrist Obama en door de rode kapitalisten geïmporteerde vijfde (FYA) colonnes zal ook in de Europeesche steden aanslagen worden gepleegd. Iedere straat, in iedere stad, in ieder land loopt gevaar. En de vraag zal zijn: wat ga jij er tegen doen?

  Bedenk dat ieder volk krijgt wat het verdient.

  Like

 56. llucky9 zegt:

  Wees getuige hoe een führer van groen-links (zélfs in décolté en minirok!) ontmaskerd wordt !

  Like

 57. lucky9 zegt:

  Let onder meer op het groene halsbandje die popelt op de micro af te snijden! Wordt wakker!
  Bij de MSM gebeurt dit elke seconde automatisch! Wordt wakker!

  Like

 58. Jan zegt:

  IDF kills Hamas rocket launching unit chief
  he IAF hit the home of Ihya Abia, Hamas’s chief rocket launching unit on Sunday. Abia, a senior Hamas official was killed. He was responsible for the majority of rockets fired at Israel in the past days. (Yoav Zitun)
  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4307829,00.html

  Like

 59. lucky9 zegt:

  An alle Israëlis mijn groet vanuit Vlaanderen (Flanders) !

  Like

 60. Jan zegt:

  Sterkte Israël!

  Groeten van Kool Mees

  Like

 61. Jan zegt:

  Preacher Yusuf Qaradawi calling on Allah to destroy Jews

  Like

 62. E.Eliveld zegt:

  @Lucky9

  M’n frans is nogal roestig. is er een vertaling beschikbaar? ik krijg het gevoel dat de dame met de microfoon nogal wat te vertellen heeft.

  Like

 63. Tiny zegt:

  @ E. Eliveld,
  Zullen zemelen zoveel we willen. Die geloven nog altijd, dat zij degen zijn die gespaard zullen worden.
  Tja, en wat betreft de Serviërs, ik heb ergens al eens heel duidelijk aangegeven dat ik het een schandaal vond. De Serviërs verdedigden ook alleen maar hun land, hun geloof en hun identiteit tegen de moslim hordes. Het was daar ook de omgekeerde wereld. Nu is een oorlog nooit iets fijns en de Serviërs waren tenslotte ook geen zacht gekookte snot eieren zoals de Noord Europeanen. De moslims verstaan echter geen andere taal. Ergens komen ze er hier ook nog wel achter, waarschijnlijk als het al veel te laat is.
  Wat ik er tegen zal doen is dat wat ik nog doen kan, mijn dierbaren en mezelf verdedigen tot de laatste ademtocht. Als veldsoldate vinden ze me zeker veel te oud :), maar ik kan heel veel andere dingen. Ook dingen waar bij de jongeren het moeten laten afweten.
  Ach, en het grootste deel van mijn mede landgenoten, die zzullen zich wel overgeven en de rest verraden, dat hadden we al eens.

  @ Lucky,
  Het lijkt erop of niet alleen de muziekvideo’s hier onder censuur staan die an over de grens komen, maar ook alle video’s en films. Het draait wel, maar er komt verder niks. Bijzonder. Even in de gaten houden.

  Zo, Israël heeft gesproken, eerst alle raketten en wapens vernietigd, dan kan er over wapen stilstand gesproken worden. Dan zou ik toch maar de grens met Edypte dichttimmeren of de Sinaï weer in bezit nemen. Maar goed, daar heb ik echt niks over te zeggen 🙂

  Like

 64. Tiny zegt:

  Nog een bericht uit Nederland. Het is verdorie godsgeklaagd, eerder gingen die patriots direct naar Israël en nu? Naar Turkye @#$%^&*()))))_!!!
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21091439/___NL_se_Patriots_naar_Turkije___.html

  Like

 65. Tom Hendrix zegt:

  @Tiny 19.57. uur, zo is het maar net! Het Moslimbeest ORIC mocht 100 servische dorpen uitmoorden, maar daar lazen we niets van bij de RODE LINKSE PERS!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s