Radicale islamieten arresteren ongesluierde vrouwen

De druk van Al Qaida op de bevolking van Mali wordt steeds groter. De radicale islamieten hebben in Timboektoe tientallen vrouwen gearresteerd, die ongesluierd waren in hun eigen huizen.

De radicale islamieten in het noorden van Mali blijven de bevolking onderdrukken. Ooggetuigen berichtten, dat leden van de groepering Al Qaida in de islamitische Maghreb (Aqmi) vrijdag in de stad Timboektoe vrouwen hebben gearresteerd, die ongesluierd in hun woningen waren. Bij een offensief tegen de radicaalislamitische militie Mujao leden volgens met elkaar overeenkomende bronnen Toeareg-rebellen intussen een bittere nederlaag.

Een vertegenwoordiger van het persbureau AFP zei, dat de arrestaties van ongesluierde vrouwen in Timboektoe donderdag en vrijdag in de woningen van de vrouwen zouden hebben plaatsgevonden. Artsen berichtten, dat de vrouwen “gevangen zouden zitten” in een gebouw van een voormalige bank in Timboektoe.

Aqmi en de radicaalislamitische militie Ansar Dine hebben sinds het voorjaar de controle over Timboektoe overgenomen. In naam van de sharia, het islamitische recht, pleegden ze talrijke overvallen en verwoestten eeuwenoude mausolea in de stad, die op de lijst staan van het Wereldcultuurerfgoed van de VN-organisatie UNESCO. Vertegenwoordigers van Ansar Dine, die zich in verklaringen afgrenzen van Aqmi, onderhandelen op dit moment in Burkina Faso over een oplossing van het conflict in het noorden van Mali.

Toeareg-offensief eindig in een ramp

De Toeareg-rebellen van de Nationale beweging van de bevrijding van Azawad (MNLA) startte intussen een offensief om het gebied rondom Gao in het noordoosten van Mali op de radicaalislamitische militie Mujao te heroveren. De Toeareg zouden echter een “zware nederlaag” hebben geleden en meerdere mannen hebben verloren in een hinderlaag, aldus Malinese veiligheidsbronnen.

Een regionale bron verklaarde dat het een debacle voor de MNLA-strijders zou zijn geweest. Enkelen van hen zouden zelfs naar de buurlanden zijn gevlucht. Aan de kant van het MNLA vielen “minstens een tiental doden”, ook zou er minstens één radicale islamiet zijn gedood.

Het MNLA-lid Ibrahim Ag Assaleh zei echter in de hoofdstad Ouagadougou van Burkina Faso, dat de Toeareg-rebellen 13 Mujao-strijders gedood en 17 anderen verwond zouden hebben. Aan de kant van het MNLA zouden negen strijders gewond zijn geraakt, eentje van hen zwaar. Gao was het hoofdkwartier van de Toeareg-rebellen, voordat ze daar werden verdreven door de Mujao-militie.

Bron:

http://www.welt.de/politik/ausland/article111222971/Islamisten-verhaften-unverschleierte-Frauen.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Al Qaida, Islam, Islamisering, Mali. Bookmark de permalink .

11 reacties op Radicale islamieten arresteren ongesluierde vrouwen

 1. BertG. zegt:

  Dit gaat verder dan je ooit kan bedenken.
  – vrouwen hebben gearresteerd, die ongesluierd in hun woningen waren. –
  Staan ze daar door het (badkamer) raam de hele dag naar binnen te gluren of zo.
  Wat een bittere ellende voor die vrouwen. Wanneer komen zij nou eens in opstand.

  Like

 2. Jan zegt:

  Eigenlijk niet zo’n gek idee. Gooit die man van haar háár per ongeluk weg ipv de volle zak met vuilnis. Sterft het volk en dus de moslims, vanzelf uit.

  Like

 3. Henk der Niederländer zegt:

  Alles heeft zijn voordelen en nadelen.
  Het voordeel is dat ze elkaar voorlopig afslachten in hun eigen gebied maar het nadeel is dat we binnen nou en niet al te lange tijd weer een hele partij malinese “vluchtelingen” mogen ontvangen in het westen.
  En die gaan dan zoals gewoonlijk weer de Sharia eisen die ze in eigen land ontvlucht zijn.

  Like

 4. Peter Hart zegt:

  EN HIER BIJ ONS DAN ?MOSLIM KIEZERS EISEN IN ROTTERDAM EEN MOSKEE ,EN HUN HEBBEN HET GEKREGEN ,{ARTIKEL VAN LEEFBAAR ROTTERDAM } KIEZERS BEDROEG DAT ZIJN TOESTANDEN ALS TOEN BIJ SUTAAN MEHMET PvdA SAMSOM BEDRIEGER NUMMER TWEE OPPOSITIE HOUD ZICH ER ME BEZIG::EEN MOSKEE IN RUIL, VOOR STEMMEN ? NEEM DAT EENS GOED IN JE OP ,ZIJN WIJ ZO VER ??? EN NU HEBBEN HUN VLINK RUZIE OOK …

  Like

 5. BertG. zegt:

  @Peter Hart,
  Problemen met je toetsenbord of zo.
  Is aan vervanging toe. Er blijft iets hangen.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Peter Hart 12.13. uur, ja Peter, dat krijg je overal nu in nederland. Alle partijen, behalve de SGP en de PVV zijn VOOR ISLAMISERING van nederland.

  Like

 7. jowitteroos zegt:

  @ Peter,

  Kun je daar iets meer over vertellen of verwijzen naar een artikel?

  Like

 8. oogenhand zegt:

  Sluier: hoofddoek of gezichtsbedekking? Wanneer is in Europa de hoofddoek niet langer voldoende om niet aangerand te worden?
  Veel moslimmannen willen dat hun vrouw binnenshuis in geile kleertjes loopt, zelfs Westerse kleertjes(navolgen kuffar is kufr?). Dat zeggen ze zelfs op internet.
  Wat is hier aan de hand.

  Like

 9. luckybee zegt:

  En onze PKN leden geef ze nog geld extra, zo dat ze nog meer islam kunnen uitoevenen. zogenaamd, aan al die zielige hongerende kinderen.Waar al dat geld en hulp werkelijk terecht komt, zien wij dat Alqaida ook in Afrika sterker wordt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s