Een pleidooi voor Israël, omdat het weer eens actueel is

(Door: Stephen Peters)

De spanningen in het Midden-Oosten lopen weer flink op. Ondanks dat in Syrië mensenrechten met rasse schreden geschonden worden, blijft de internationale (media) aandacht op Israël gericht. De berichtgevingen worden vaak door veel mensen aangegrepen om aan te tonen wat voor irritante vervelende mensen die Joden zijn. Die mensen hebben gelijk! Wij Joden zijn irritant en vervelend. Eeuwenlang doen wij niks anders dan de mensen irriteren en vervelen. Wat wilt u ook, het zit nu eenmaal in onze aard.

Abraham met zijn enige God. Mozes met zijn tien geboden. Jezus die zijn vijand de andere wang toekeerde voor de tweede klap, Freud, Marx, Einstein waren allemaal mensen die dwars lagen, revolutionairen, vijanden van de gevestigde orde.

Waarom? Omdat door de eeuwen heen geen enkele gevestigde orde ze tevreden kon stellen. De Joden werden altijd buitengesloten, zonder uitzondering. Aan de kaak stellen, verder kijken dan de neus lang is, de mensen veranderen om de toekomst te veranderen. Ongeacht de gevolgen voor mijn voorouders. Door die houding werden ze zo gehaat door de vele verdedigers van de gevestigde ordes.

De antisemieten op de rechtervleugel verwijten de Joden dat ze de Bolsjewistische revolutie zijn begonnen. Dat is waar, er waren veel Joden bij betrokken in 1917. De antisemieten op de linkervleugel verwijten de Joden dat ze grootkapitalisten zijn. Dat is waar, er zijn veel kapitalistische Joden.

De reden daarvoor is heel simpel: het geloof, de cultuur, de revolutionaire idealen aan de ene kant, de portemonnees en banken aan de andere kant, zijn de enige waarden en goederen die men kan vervoeren. De enige mogelijke waarden en normen die een volk zonder land met zich mee kan dragen. En nu dat er een land is, rijst het antisemitisme weer uit zijn as. Excuses! Herrijst het uit onze as en men noemt het Antizionisme. Het heeft betrekking op individuen, op een land. “Israël is een ghetto”. Jeruzalem is het nieuwe Warschau. De Nazi’s die ons nu belegeren spreken Arabisch. Als ze de halve maan vermommen als sikkel, is dat om de sympathie van de linkse wereld te winnen, niet zonder succes.

Ik zie mijzelf als een linkse Jood, maar ik heb helemaal niks te maken met een zeker links gedachtegoed. Een gedachtegoed dat zogenaamd iedereen wil bevrijden, ten koste van een enkeling. Ik verwerp dit, juist omdat ik een van die enkelingen ben. Leve de klassenstrijd! Maar ook het recht om anders te zijn.

Als links mij tot de zijnen wil rekenen, dan horen mijn problemen daar ook bij. En mijn probleem is dat sinds de Romeinse deportaties, een eeuw na Christus, wij overal zijn beschimpt, verbannen, verjaagd, in twijfel getrokken, gebroken, geplunderd, verbrand en onder dwang bekeerd.
Waarom? Omdat onze religie, lees: onze cultuur, gevaarlijk was. Inderdaad, wat is die gevaarlijk. Enkele voorbeelden:
Het Jodendom was de eerste die kwam met de Shabbat, de dag van de Heer. Dat wil zeggen: een verplichte rustdag. Stelt u zich de blijdschap voor van de farao’s toen de bouw van hun piramides achterstand opliepen? Het Jodendom verbood de slavernij. U kunt zich voorstellen hoezeer de Romeinen hiervan gecharmeerd waren als zijnde groothandelaren in gratis arbeid? Het volk mocht er niks van weten. Men begon het Oude Testament te verbieden.Toen kwamen de ergernissen. Muren van laster werden stenen muren en men noemden ze ghetto’s. Opgevolgd door de Inquisitie en nog wat later door de gele sterren. Auschwitz is “slechts” een voorbeeld van een geïndustrialiseerde genocide. De geschiedenis staat vol van allerlei clandestiene genociden. Ik kan zo drie dagen vullen met het opnoemen van de vele vervolgingen of het nou die in Spanje, Rusland, Polen of Noord-Afrika zijn.
Gedwongen om te vluchten kwam de Jood overal. De Jood komt van nergens. Wij zijn het ter adoptie aangeboden kind onder de volken. Ik wil niet geadopteerd worden. Ik wil niet dat mijn lot in handen ligt van de goodwill van mijn eigenaren. Ik wil geen huurder meer zijn, maar iemand die bezit. Ik ben het zat om telkens aan de deur van de geschiedenis te kloppen en te wachten tot iemand “Binnen!” roept. Ik ga naar binnen en ik trek mijn bek open!
Ik ben thuis op aarde en op deze aarde heb ik een land. Het land is mij beloofd en aan die belofte zal ik de men houden.
Wat is het zionisme? Dit kan het best samengevat worden in een simpele zin: “Volgend jaar in Jeruzalem”. Nee, dit is geen nieuwe slogan van een reisorganisatie. Het staat in de Bijbel. Het meest gelezen en slechtst begrepen boek ter wereld. Dit gebed is een schreeuw geworden, een schreeuw die nu al ruim 2000 jaar duurt, een schreeuw die door de vader van Columbus, door Kafka, Proust, Chagall, Marx, Einstein en vele anderen is herhaald, minstens een keer per jaar tijdens de Pesach viering.

Dus is Zionisme racisme? Laat me niet lachen. Is “Nederland oh Nederland” of “Oranje boven” een racistisch liedje? Zionisme is de naam voor de strijd voor vrijheid.
In de wereld heeft ieder zijn Joden. Nederland heeft de Friezen, de Fransen de Corsicanen. De Italianen hebben de Sicilianen. De Amerikanen hun negers. De Spanjaarden hun Basken. De mannen de vrouwen. Wij zijn de Joden van deze wereld, de Joden van iedereen.
Aan hen die zeggen: “En de Palestijnen dan?” Hen antwoord ik: Ik ben de Palestijn van 2000 jaar geleden. Wij zijn de oudste underdog ter wereld. Ik zal met diegene in debat gaan, maar ik zal nooit mijn plek aan hun overlaten. Er is daar plek voor twee volken en twee naties. De grenzen zullen ooit samen vastgesteld worden. Maar het bestaan van het ene land mag nooit ten koste gaan van het bestaan van een ander land. Ongeacht het soms twijfelachtige beleid van de Israëlische regering is nooit het bestaansrecht van de anderen in twijfel getrokken. Nog nooit!
Wanneer Israel geen bedreigingen en gevaar meer kent, zal ik onder de Joden en Arabische buren mijn vrienden kiezen, hen met wie ik een gedachtegoed deel.
Vandaag echter MOET ik solidair zijn met de mijne, zelfs als ik ze niet kan uitstaan. Ten behoeve van de onoverkomelijke vijand: de haat.
Descartes had het goed mis: “Ik denk, dus ik ben” wil helemaal niks zeggen. Wij denken al 5000 jaar lang en wij bestaan nog steeds niet.
Ik vecht dus ik ben!

Door:

Stephen Peters

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, antizionisme, Israël, Joden, Jodendom, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

40 reacties op Een pleidooi voor Israël, omdat het weer eens actueel is

 1. Tiny zegt:

  Eveneens, WOW!

  Like

 2. Ik ben geen fysieke Jood maar een geestelijke Jood! Tot blijdschap en zegen van JHWH! Aanstaande maandagavond treedt de Israëllische legerband Thazal op in theater De Lawei in Drachten om 19.30 uur. Ik sta samen met Ben Kok en zijn aanhang te demonstreren voor Pro-Israël. Er is ook een Anti-Israël demonstratie. Ik draag een schilderij van 50 bij 70 cm over een onthoofde Christen door een gemaskerde moslim. De onthoofde Christen was opgegroeid als moslim, toen werd ie Christen en toen werd ie onthoofd. De enige reden voor de onthoofding was dat dat die Christen had gepredikt over Jezus van Nazareth… Met mijn schilderij wil ik de media en het publiek laten zien dat wij, Christenen, dezelfde vijand hebben als de Joden!

  Like

 3. E.J. Bron zegt:

  Ondergetekende, Piet Klont en Pieter Veenstra zullen ook aanwezig zijn morgenavond Jack!!

  Webmaster

  Like

 4. Het optreden van de Thazal wordt georganiseerd door “Christenen voor Israël”!

  Like

 5. @E.J. Bron; Mooi, dan zie ik jullie daar!

  Like

 6. Martien Pennings zegt:

  Ik zat eens met een half oog naar een docu te kijken op tv, een jaar of tien geleden, in de veronderstelling dat ik Arabieren zag.
  Het waren drie mannen die, ergens in de buitenlucht op het platteland, vragen van een interviewer beantwoordden.
  Al half kijkend werd ik me bewust van het feit dat ik de mannen sympathiek vond.
  Ik raakte verwonderd, want daarvan heb ik zelden last bij Arabieren.
  Niet nóóit, maar wel héél zelden.
  Dus verwondering leidde tot beter opletten, zoals zo vaak.
  En jawel hoor!
  Bleken het tóch Joden te zijn

  Zo’n foto hierboven van dat meisje.
  Ik denk niet dat je in Arabierië snel een foto maakt die zoveel inherente beschaving uitdrukt in een menselijk wezen.

  Ik moet die foto eens opzoeken die ik ooit uit een krant knipte van een Amerikaanse soldaat in vol gevechtsornaat.
  Het is in Irak.
  Hij staat met gebogen hoofd en legt een hand op de helm die op de kolf van een geweer is gezet.
  Blijkbaar is dat geweer met de bajonet in de aarde van het graf van een gesneuvelde kameraad van hem gestoken.
  Zijn verdriet is echt en stil.
  Hij schreit intens.
  Er hangt een drup aan zijn neus.
  Misschien heb ik door dat contrast zo’n afkeer van die schreeuwende en propagandistische quasi-rouw die je bij Arabieren ziet.

  Vechten?
  Ik ben bang, beste Stephen Peters, dat Israël, tenslotte, op den duur, niet kan overleven in die oceaan van INHAERENT ONHERVORMBARE islamitische waanzin.
  Dit is een “geloof” dat het recht van de sterkste mannen verbindt met seksuele gratificatie.
  Deze ideologie haalt het allerslechtste in de foutste mannen naar boven met de sterkste van motivaties.
  Deze ideologie kan alleen vernietigd worden, niet hervormd.
  Maar ook ik blijf hopen dat de God van Abraham, Isaac en Jacob tóch zal blijken te bestaan en dat-ie ingrijpt ten gunste van zijn volk.

  Like

 7. E.J. Bron zegt:

  Fantastisch comment Martien….dank je.

  Like

 8. Martien Pennings zegt:

  Het Vlaamse Joods Actueel bericht van een demonstratie vandaag in Antwerpen:
  http://bit.ly/QnBAiw: extreemrechts én extreemlinks protesteren samen tegen Israël, scandereren “Hamas, alle Joden aan het gas”. Met een geluidsfragmentje en een paar foto’s van hatende aangelaten.

  Like

 9. en ik ben er ook Jack laten we hopen dat veel van het lezerspubliek wat niet te verweg woont morgenavond aanwezig is

  Like

 10. guusvelraeds zegt:

  Extreem Links en Extreem rechts samen in anti Israel campagne. Ik persoonlijk vind dat niet zo vreemd. Extreem rechts is in haar kern ook links. Waarom “”nieuw”” nationaal socialisten extreem rechts genoemd worden is mij altijd een raadsel geweest. Het socialisme/communisme is van oudsher de grootste propagandist geweest van verdeling in klassen en het benoemen van volkeren als inferieur. Friedrich Engels was de eerste die ooit sprak over volks afval. Human trash. Nationalistische gevoelens “”an sich”” zijn nooit verantwoordelijk geweest voor haat. Als je houdt van je eigen volk en cultuur wil dat toch absoluut niet zeggen dat je alle andere volkeren en culturen haat laat staan het initiatief neemt tot genocide. Behalve als vals nationalistische gevoelens mogelijk geveinsde nationalistische gevoelens een huwelijk aangaan met het socialisme. Dan wordt het opeens een gevaarlijke cocktail.

  Wat het artikel “”Pleidooi voor Israel”” betreft is dit een 100% goed liggende puzzel waardoor je het totaal beeld goed, duidelijk en herkenbaar voor ogen krijgt. Waarlijk geen enkel jig saw stukje ligt verkeert. Vooral de sluit zin, “”Ik vecht dus ik ben”” vind ik overweldigend. Juist het gevecht laat je voelen dat je bestaat, dat je bent.

  Like

 11. guusvelraeds zegt:

  Ik woon in Roermond en Drachten ligt toch iets te ver weg. Maar in mijn gedachten ben ik morgen avond bij jullie in Drachten en bij Thazal.

  Like

 12. vlieger zegt:

  Na 2000 jaar boete doen hebben de joden recht op een plek in het land waar zij volgens hun GOD HEEN zijn geleid. Indien tijd werden ze verbannen. Maar er staat nergens geschreven dat ze er niet meer mogten komen. Door toeval; Doordat het Ottomaanse rijk verdween, kon dat rijk opgedeeld worden in nieuwe landen. Een daar van was Israël, Dat uit de as van de tweede wereld oorlog zijn bestaansrecht kreeg. Alleen haat van andere volkeren die dat ontzegden, willen nu door toedoen van oorlog, of anderszins dat ongedaan maken. Het recht en de boete doening van 2000 jaar moet kracht hebben om dat te weerstaan. En ik hoop dat Jahweh hun God hen daar bij bijstaan.

  Like

 13. Lucky9 zegt:

  @Martien Pennings om 21:17 (niet om 20:47)

  Ik was er (vanzelfsprekend) niet bij, maar Tzahal lijkt me geen geschreven getuigenis van een extreem rechtse hatende aangelatene. De haat komt duidelijk steeds van dezelfde kant. Daar hoeft geen foto bij, dat spreekt voor zich, ook zonder foto’s.

  Uw humor is morbide, en een echt en concreet bewijs vanwege Joods Actueel lastens (extreem, gewoon of modaal) rechts ontbreekt vooralsnog compleet. Uiterst merkwaardig!

  Ik neem hier aanstoot aan. Insinueren kan iedereen. Zelfs Pallywood produceert filmpjes. Heeft Freilich dan geen moderne cellphone, of hoe zit dat. Is de onweerlegbare montage nog niet klaar?

  Elke beweging kan me gestolen worden, dus ook NSA of tutti quanti, maar als Laurette Onkelinx ter sprake komt gaan mijn haren recht staan want dan ruik ik leugen, intrige, francofone recuperatie en socialistisch bedrog. “Pure et simple”. Wees gegroet!

  Like

 14. daiyu-ninja zegt:

  Een brief van een Jood aan de wereld.
  http://joodsmetneshomme.blogspot.nl/2009/06/een-brief-van-een-jood-aan-de-wereld.html

  Deze brief heeft me erg aangegrepen en ik vind het ontzettend jammer dat ik niet naar Dachten kan – te ver weg – om Israel te steunen.
  OOk zou ik heel graag een bezoekje aan de Israelische legerband Thazal hebben gebracht.
  ————————————————————————————————————————————
  Jack Terrible zegt:
  18 november 2012 om 20:36

  Ik ben geen fysieke Jood maar een geestelijke Jood! Tot blijdschap en zegen van JHWH! Aanstaande maandagavond treedt de Israëllische legerband Thazal op in theater De Lawei in Drachten om 19.30 uur. Ik sta samen met Ben Kok en zijn aanhang te demonstreren voor Pro-Israël. Er is ook een Anti-Israël demonstratie. Ik draag een schilderij van 50 bij 70 cm over een onthoofde Christen door een gemaskerde moslim. De onthoofde Christen was opgegroeid als moslim, toen werd ie Christen en toen werd ie onthoofd. De enige reden voor de onthoofding was dat dat die Christen had gepredikt over Jezus van Nazareth… Met mijn schilderij wil ik de media en het publiek laten zien dat wij, Christenen, dezelfde vijand hebben als de Joden!

  Dit vind ik heel moedig van u.
  ———————————————————————————————————————————–
  Pet Klont, Piet Veenstra, Yaakov Siepman,Jack Terrible, E.J.Bron en aan allen die heengaan, mijn RESPECT.
  Mvg Daiyu-N

  Like

 15. Tiny zegt:

  Drachten zou voor mij te doen zijn, ik dacht dat het een uurtje+ rijden is, ware het niet dat ik zo verschrikkelijk nachtblind ben, dat ik de kanten van de weg niet eens kan zien, laat staan een bocht. Ik heb dus rijverbod in het donker, is levensgevaarlijk. Niet alleen voor mezelf maar ook voor anderen.. Zou ontzettend graag erbij zijn om tenminste iets te doen. Of er moest iemand direct aan de grens wonen met wie ik mee kan en mag rijden. Ik betaal graag mee aan de onkosten.

  Like

 16. Lucky9 zegt:

  @daiyu-ninja om 23:27
  Deze brief heeft mij na lezing ook aangegrepen, behalve volgende passage:
  “Nadat we jullie en jullie pogroms en inquisities en kruistochten en holocaust hadden verlaten” (sic)

  “Inquisities en kruistochten” hebben niets te maken met antisemitisme.

  Inquisitie was een historische vorm van politiek correcte en religieuze onverdraagzaamheid, en kruistochten waren geen oorlogsvoering tegen het Joodse volk. “Jullie” is dus een eenzijdige en valse bewering. Bovendien was de holocaust geen creatie van “jullie”!

  Elke leugen of vervalsing verzwakt de waarheid en de verdediging van die waarheid. Zolang het Israëlische volk dat niet begrijpt zal de communicatie met de machthebbers in het Westen steeds met horten en stoten blijven verlopen. Wees objectief en eerlijk, dan kan niemand U iets kwalijk nemen of belasteren zonder ontmaskerd te worden.

  Like

 17. Lucky9 Hoe wil wil je het anders verklaren. Oke het woord antisemitisme bestond toen nog niet. Maar wel ” de joden hebben Jezus gekruisigd ” De joden moeten zich bekeren Toen werd er ook geroepen Sla dood de Jood. en bij de kruistochten moest Jeruzalem joden en islam vrij gemaakt worden. Er zijn meer joden vermoord tijdens de kruistochten als Islamieten en Joden bij elkaar in het heilige land

  Like

 18. onderweg naar het heilige land dus Europa

  Like

 19. daiyu-ninja zegt:

  Dit vind ik nog steeds het mooiste liedje
  Hava Nagila

  Lucky9 zegt:
  18 november 2012 om 23:47

  @daiyu-ninja om 23:27
  Deze brief heeft mij na lezing ook aangegrepen, behalve volgende passage:
  “Nadat we jullie en jullie pogroms en inquisities en kruistochten en holocaust hadden verlaten” (sic)

  “Inquisities en kruistochten” hebben niets te maken met antisemitisme.
  ——————————–
  Dat ben ik met u eens. Ik vond dit ook een groot minpunt in zijn brief.
  Maar in andere dingen heeft hij gelijk.
  Joden werden zon beetje overal verjaagd.
  Nu hadden ze in het Westen een plek gevonden waar ze een bestaan konden opbouwen.
  Maar door de invasie van moslims en hun Joden haat, moeten ze weer vluchten.
  Ze zijn nergens welkom.

  Like

 20. Lucky9 zegt:

  Voor mij zijn in Vlaanderen alle Joden welkom, op voorwaarde dat ze hun voedselvoorschriften, religieuze vieringen en besnijdenis beperken tot de eigen privé-sfeer. Liefst niet allemaal tegelijk natuurlijk, want dat is onmogelijk op te vangen door een volk van gelijke grootte.

  Like

  • Lucky9 dit gebeurt altijd in de privé sfeer het zijn mensen zoals jij die zich in eenkeer gaan bemoeien met joodse zaken. Wij hebben er niet om gevraagd. Heb je ons ooit een keer over jullie gewoontens zien praten of schrijven via de media en het afwijzen?

   Like

 21. hebben wij ooit getracht iemand te bekeren of koosjer eten opgedrongen zoals de islam doet met halhal eten?

  Like

 22. Lucky9 zegt:

  @yaakov siepman om 00:21
  Nee, daarop respecteer ik ‘jullie’, nee ‘hou’ ik van “jullie”. Verdraagzaam en pluralistisch zonder aanwending van (al dan niet intellectuele) terreur of geweld!

  Dàt is inderdaad mijn persoonlijke grens. Bij gebreke aan deze eigenschappen spreekt nadien alleen mijn 9 mm para, omwille van mijn eigen zelfverdediging.

  Fysieke integriteit van elk individu, zonder de belangen van anderen te schaden is de grondslag voor elke gelijkheid. Hier faalt islam voor eeuwig en altijd. Allahhu kust m’n kloten! Zijn volgelingen zullen het geweten hebben!

  Géén genade voor islamofielen. Ze beseffen niet eens waaraan ze begonnen zijn!

  Like

 23. Lucky9 zegt:

  Zijn jullie in NL blind of wat?

  Like

 24. Lucky9 zegt:

  Met andere woorden: vol is vol. Leeg is leeg.
  Al het overige is roofbouw, misleiding en deceptie! Verlamming als U dat woord nog wil geloven! Fase 1, fase 2? 40 %, halloô? Zijn jullie echt debiel?

  Astma? Rijst? Suiker? Vier kinderen? Hulp hard nodig? Sociaal werker? Slecht onderhouden?
  Niet rondkomen? Stress? Slechte Appartementen? Baan kwijt geraakt? Geen Nederlands? Straatveger? Basis? Toen zijn baas stopte? Uitkering? Honger? Tien riemen.? Voedselpakket? Stress onder kinderen? Inburgeringen? Wachtlijsten? Steeds meer marocs in A’pen ?

  Geen burgeroorlog? Geen oorlog? Geen schande?

  Vergeet het! Het is gewoon jihad en takiyya.

  Like

 25. Piet Klont zegt:

  Ik heet helemaal niet ‘Pet’…..

  Like

 26. Lucky9
  Er zijn een aantal dingen in het filmpje die ik zie en die de makers van het filmpje kennelijk niet wilden dat ik ze zo zag.
  Allereerst zie je veelal marokkanen die met recht klagen over de omstandigheden waaronder ze moeten wonen. Nou neem ik aan dat er in België ook wel Gamma’s of Praxis gevestigd zijn, maar niemand komt op het idee dat je je woonplek, al is het nog zo provisorisch, wel beter leefbaarder kunt maken, ook met beperkte middelen, tenslotte hoeft niet alles op één dag nietwaar?
  Dan zie je een man met een verlamde vrouw die het kennelijk wel verantwoord vinden om een tweeling op de wereld te schoppen, geboortecontrole staat kennelijk niet erg hoog op de agenda.
  Vervolgens zie je dat er nauwelijks werk voor ze is te vinden, maar men reist wel van Spanje naar België terwijl naar mijn idee Marokko een stuk dichterbij is.
  Als je emigratie is mislukt dan keer je toch terug naar je nest?
  Wat verplicht een Belg (of een Nederlander) om mensen financieel te ondersteunen als ze uit eigen vrije wil komen wetende dat werk vinden nagenoeg onmogelijk is?
  Vervolgens zie je dat zelfs voedselbanken worden bedrogen, ofwel door een grotere familie op te geven, ofwel dat men er helemaal geen aanspraak op heeft.
  Waarom zou iemand solidair zijn met een bevolkingsgroep die nog niet eens solidair met elkaar zijn?
  En zo kun je nog wel een tijdje doorgaan, hoofdzaak zou moeten zijn niet meer binnenlaten, en hetgeen binnen is met een actief repatriërings programma stimuleren om terug te gaan.

  Like

 27. luckybee zegt:

  Beste Stephen Peters Heb je de Talmoed wel eens gelezen?Daar is de slavernij wel degelijk toegestaan.Jezus Heeft de joden verboden de Talmoed buiten Kanaan mee te nemen alleen de evangelie heeft hij gezegd, mogen julie mee nemen anders niets.Alles eten wat wij serveren,en daar blijven waar julie welkom zijn.BVB in Nederland en de USA.Lees :” Lukas 10,1-19

  10
  Uitzending der zeventig

  Like

 28. Mia Brassé zegt:

  ik ben er van overtuigd,niet voor 100 maar voor 100% onze God,die ook de God van de Joden is zal hun helpen,God laat zijn uitverkoren volk niet in de steek, vertrouw daar maar op!!!

  Like

 29. Mia Brassé zegt:

  sorry niet voor 100% maar voor 1000% moet t zijn

  Like

 30. Hellen zegt:

  Ach , heb tranen in mijn ogen van dat filmpje , wat een zieligerds , wat een ellende , nog ff en ik ga met de pet rond . Wat een huichelaars en die filmmakers lopen er met open ogen in . Gewoon terug naar de rif , zo simpel is het .

  Like

 31. Tom Hendrix zegt:

  @Hellen 11.02. uur, beste Hellen, maar volgens de “linkse kerk”, zijn ze toch echt zielig hoor! Hierbij wens ik de mensen/ reageerders die vanavond in Drachten aanwezig zullen zijn veel plezier en een fijne avond toe,in de geest ben ik bij jullie. Voor mij te ver ik woon in Roermond.

  Like

 32. daiyu-ninja zegt:

  tijluylenspiegel zegt:
  19 november 2012 om 02:44

  Ik ben het helemaal met u eens.
  Wat mij verbaasd is het volgende. Ik citeer: Hulpverleners willen armoede onder allochtonen op de agenda plaatsen voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.

  Waarom wordt er alleen gekeken naar armoede onder de allochtonen?
  Er zijn zoveel Belgen die ook onder de armoedegrens leven. Kunnen die dan de pot op?
  Ook ik vind,dat als men vanuit Spanje naar Belgie kan reizen, dan kan men ook vanuit Spanje naar Marokko reizen.
  Dat is een stuk dichterbij en dan zijn ze ook meteen bij hun familie die ze zo verschrikkelijk missen..
  Maar daar is het hen niet om te doen. want ze kunnen makkelijk teruggaan naar Marokko.
  Nee, het probleem zit ‘m in, de uitkeringen.
  In Belgie krijgen ze een uitkering en in Marokko niet.
  En dan dat gejammer over, dat ze geen baan kunnen krijgen of ontslagen zijn. Alsof de autochtone Belgen dat probleem niet hebben.

  Ze weten al, voordat ze naar het Westen komen dat er geen werk voor ze is.
  Maar dan komen ze NOG hiernaartoe en dan zitten ze over alles te klagen.
  In plaats dat ze hun eigen landen gaan opbouwen en de handen daar uit de mouwen steken om er iets van te maken, zitten ze hier te jammeren over de slechte woonomstandigheden, werkeloosheid en over de armoede waarin ze verkeren.
  Als jullie het zo slecht hebben, ga dan terug naar jullie thuisland en laat je familie je helpen.

  Of je het nou hier slecht hebt of in marokko, dat maakt dan ook niks uit.

  Like

 33. Hellen zegt:

  Ook ik zou graag in Drachten willen zijn om Israel te steunen maar het is voor mij te ver , ruim 400 km en 2,5 uur rijden , in gedachten ben ik bij iedereen daar aanwezig vanavond.

  Like

 34. Jan zegt:

  Petition gegen die ZDF Sendung “Götter wie wir”
  seit dem 14. Okt. strahlen Sie im ZDF, über ihren Sender > ZDF Kultur < eine Sendereihe aus, die den Titel hat „Götter wie wir“.

  In jeder dieser Sendungen wird der Jüdisch-Christliche Glaube von Millionen Deutscher Bürger lächerlich gemacht, wie Sie sich dies beim Islamischen Glauben nie erlauben würden. Im Gegenteil, diese Mitbürger bekommen sogar wöchentlich eine extra Sendung, um sich darzustellen.
  http://cxflyer.com/petition-gegen-die-zdf-sendung_goetter-wie-wir

  Like

 35. Tom Hendrix zegt:

  @Daiyu-ninja 13.44. uur, inderdaad beste daiyu, de zandhappers komen enkel hier om uit de staatsruif te vreten. En dat gebeurt bewust, in hun HAATBOEK KORAN staat dat ze alles mogen doen om hun wereldkalifaat te vestigen, daar hoort het UITVRETEN gewoon bij. Wij mogen kapot gaan maar de MUZELMENSEN krijgen gvd. alles gratis van de schoften uit de politiek. We gaan kapot aan de EU en de ISLAM, en dat, dat is juist de bedoeling van de verraders te weten: LINKS, EU, NATO,BILDERBERG en de ISLAMIST OBAMADRAMA!

  Like

 36. daiyu-ninja zegt:

  Tom Hendrix 1:02.
  Ik heb even op de site van de PVV gekeken: wat kost de massa-immigratie ons?
  Na een paar reacties ben ik gestopt van ergernis.
  Een Marokkaanse schreef:

  Remigratiewet strenger geschreven door Milouda.afkir, 10 november 2010 11:43:39
  Beste Geert Wilders en alle mensen van de PVV,
  Je moet je echt wel met de problemen van de migratie bezig houden, want heel veel Marokkaanse mensen komen hier voor de uitkeringen die ze kunnen krijgen als ze terug gaan naar Marokko. En dat kan ik weten, want ik ben zelf een Marokkaanse die uit Alhociema komt en ik heb daar familie en kennisen die als koning leven van de uitkeringen die ze vanuit Nederland hebben gekregen.
  Een heel goed voorbeeld is dat ze op hun 45 jaar terug kunnen met een heerlijke uitkering en verhuiskosten. Dat is door de remigratiewet die ze alleen in Nederland heben en ook nog op een zo jonge leeftijd dat ze kunnen werken.
  Die wet moet u echt afschaffen.

  En wij, wij worden gedwongen om tot ons 67jr te werken.
  Al die miljarden en miljarden die naar die parasieten gaan, dat is toch om je groen en geel te ergeren.
  Als ik het zo lees, dan onderhouden wij 3/4 van de wereld.

  Like

 37. Tom Hendrix zegt:

  @Daiyu-Ninja 16.33. uur, bedankt voor uw reactie daiyu. Het is een waarheid als een koe, deze immigranten c.q. asielzoekers zijn als een zwerm sprinkhanen, waar ze zijn geweest is alles opgevreten. En met de slappe MARX RUTTE komt er geen einde aan de toevloed van deze mensen, en dan ook nog de achterlijke HEKS MALMSTRÖM van de communistische EU die elk euroland verplicht deze OPVRETERS toe te laten. Een grote BOM op het POLITBURO BRUSSEL, dat hoop ik van harte!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s