Palestijnse waanzin, gefinancierd door de VN

Het is een ziek, zelfvernietigend verhaal dat de Palestijnen en de Arabieren elkaar over de overwinning op Israël vertellen. Ook Hamas kan een militair conflict alleen maar verliezen.

In het Midden-Oostenconflict spreken opnieuw de wapens. En zoals altijd zet men in Europa onmiddellijk vraagtekens bij de Israëlische reactie. Is het verstandig om de aanslag op een legerpatrouille en meer dan 100 raketten vanuit Gaza te beantwoorden met een tegenaanval? Was het legitiem om de militaire leider van Hamas te liquideren?

Terwijl de logische vraag eigenlijk eentje is, die we allang afgewend zijn om te stellen: Waarom voeren de Palestijnen al 64 jaar lang dezelfde, inmiddels uitzichtloze, oorlog tegen Israël?

Waarom verkondigen steeds nieuwe fanatieke leiders dezelfde boodschap van de een of andere op handen zijnde eindoverwinning? En waarom veroordelen ze de derde generatie Palestijnen er nu al toe om hun levenskansen op het altaar van de ideologie te offeren?

12.000 raketten en granaten op het zuiden van Israël

Deze oorlogen hebben steeds nieuwe vormen aangenomen. In 1948, 1967 en 1973 vielen de omringende Arabische landen Israël aan. Sinds de jaren-60 begon de Palestijnse nationale beweging die ontstond zich te concentreren op terrorisme, dat in 1982 tot het Israëlische offensief tegen Libanon leidde, dat door de PLO als uitvalsbasis werd gebruikt. Tussendoor probeerde Yasser Arafat het met onderhandelingen, om daarna in het jaar 2000 de terreur-intifada tegen Israël te ontketenen.

Nadat Fatah en veel Palestijnse burgers een beetje verstandiger zijn geworden, staan in Gaza de volgende extremisten van Hamas klaar, die hun samenleving in gijzeling nemen en de eeuwige oorlog tegen Israël en de Joden voortzetten.

Daarbij heeft Israël zich zeven jaar geleden uit Gaza teruggetrokken en daarmee de Palestijnen de kans gegeven om te bewijzen dat ze ook een eigen staat op de “Westbank” verdienen. In plaats van echter een functionerende gemeenschap op te bouwen, hebben de Palestijnen sindsdien liever 12.000 rakettenen mortiergranaten op Israël afgevuurd.

Ook de Israëli´s maakten veel fouten

Zonder twijfel, ook de Israëli´s maakten veel fouten. Ze hebben in de afgelopen twaalf jaar echter toch twee vredesvoorstellen voorgelegd, die afgewezen werden.

In Camp David in het jaar 2000 was Yasser Arafat te laf om akkoord te gaan met een politieke oplossing. In 2009 sloeg de huidige president van de Palestijnen Mahmoud Abbas het aanbod af van de Israëlische minister-president Ehud Olmert.

Het is een ziek, zelfvernietigend verhaal dat de Palestijnen en Arabieren elkaar al meer dan 60 jaar lang vertellen. Het is het verhaal van een overwinning, die ooit behaald gaat worden als men trouw blijft aan de zuivere leer.

Dan zal men de Joden de ze indrijven. Dan zal de Arabische zaak zegevieren. Dronken van de eigen propaganda hebben de Arabieren nederlaag op nederlaag geleden. En zijn hier toch niet verstandiger door geworden.

Het eigenlijke drama van het Midden-Oosten

Dat is het eigenlijke drama van het Midden-Oosten: de weigering van steeds nieuwe generaties Palestijnse en Arabische leiders om zich neer te leggen bij de realiteiten. Om gebruik te maken van de mogelijkheden op vrede als deze zich aandienen.

En Israël eindelijk te accepteren, waarvan ze zoveel zouden kunnen leren. Vooral hoe men iets met succes opbouwt in plaats van steeds opnieuw de nederlagen dwangmatig te ensceneren.

Slechts vier jaar na de laatste Gaza-oorlog zoekt Hamas nu opnieuw een militair conflict, dat zij alleen maar kan verliezen. Ze roept opnieuw het gevaar op dat Israël een grondoffensief begint om een einde te maken aan de rakettenhagel. En zoals gebruikelijk krijgt Hamas daarvoor het applaus van Arabische media en solidariteitsverklaringen van Arabische leiders in de regio, bijvoorbeeld uit Egypte.

Een groot deel van Gaza leeft van VN-hulp

Het is echter verbazingwekkend hoe ook de Europese verslaggeving de blindheid van de extremisten quasi als normale toestand accepteert. En alleen maar vraagt of de Israëli´s verstandig of minder verstandig met deze Palestijnse gekte omgaan.

In werkelijkheid heeft de internationale gemeenschap de onverantwoordelijkheid van Palestijnse leiders tientallen jaren lang gestimuleerd. Geen enkel volk in de geschiedenis heeft per hoofd meer geld van de internationale gemeenschap gekregen.

Een groot deel van Gaza leeft van VN-hulp, terwijl de Hamas-regering haar geld uitgeeft aan raketten om voor nieuw ongemak bij de eigen bevolking te zorgen. Het is een pervers systeem, dat als vanzelfsprekend wordt geaccepteerd.

Brutale interne Palestijnse machtsstrijd

Natuurlijk zijn er inmiddels ook veel Palestijnen die gematigd zijn en graag vrede zouden willen sluiten met Israël.

Maar hoe Hamas met mensen omgaat die een andere mening hebben, kon men in 2007 meemaken, toen mensen van Hamas tijdens de interne Palestijnse machtsstrijd zelfs ziekenhuizen in Gaza binnenvielen om gewonde, weerloze leden van Fatah of te liquideren of voor altijd kreupel te maken.

Het is de hoogste tijd om de Palestijnse samenleving te helpen zich te bevrijden van deze extremisten en hun doodscultus.

Bron:

http://www.welt.de/debatte/article111236267/Palaestinensischer-Irrsinn-finanziert-von-den-UN.html

Auteur: Clemens Wergin

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Israël, mainstream-media, Verenigde Naties, Westen. Bookmark de permalink .

23 reacties op Palestijnse waanzin, gefinancierd door de VN

 1. Jan zegt:

  Ondergrondse raketinstallatie Al Quda-brigade

  Hamas tactiek

  Like

 2. Reblogged this on Linsky's Place and commented:
  Add your thoughts here… (optional)

  Like

 3. oogenhand zegt:

  “Maar hoe Hamas met mensen omgaat die een andere mening hebben, kon men in 2007 meemaken, toen mensen van Hamas tijdens de interne Palestijnse machtsstrijd zelfs ziekenhuizen in Gaza binnenvielen om gewonde, weerloze leden van Fatah of te liquideren of voor altijd kreupel te maken.”

  VOOR ALTIJD KREUPEL MAKEN werkt ook erg goed tegen Hamas. De islam verbiedt immers euthanasie.

  Like

 4. Pingback: De Palestijnse waanzin | Likoed Nederland

 5. Jodenhaat is de palestijnen met de paplepel ingegoten, dat ongedaan maken is een nagenoeg onmogelijke opgave daarvoor zit het inmiddels te diep geworteld en tot overmaat van ramp zit het ook nog eens geworteld in de islamitische ideologie.
  Het is moeilijk vechten tegen mensen die wijsgemaakt is dat het ’t mooiste is om te sterven voor een imaginaire godheid, ze zijn in de veronderstelling dat leven lijden is, en sterven de manier om in een prachtige hemel te komen.

  Like

 6. Het Palestijnse volk en de Hamas en trouwens alle moslims worden dagelijks gehersenspoeld door de koran met haat tegen de Joden. Daarom is er zo’n grote Jodenhaat. Dus de koran verbieden zou een oplossing zijn. Zoals Geert Wilders ook al aangaf. Maar dan krijg je talloze boze reacties van Links Nederland en zelfs van Rita Verdonk…

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Tja, haat tegen de Joden en Israel, dat staat geschreven in het handboek van de Islam, en daar helpt geen moer aan. De gematigde moslims hoor of zie je ook nooit, neen daar komt echt geen oplossing voor in het Midden-Oosten. En het walgelijke is, dat wij via de belasting verplicht meebetalen aan wapens voor de Hamas! Dankzij de RODEN en de perverse EU!

  Like

 8. Rita Verdonk zat bij de kapper en de kapster vroeg aan Rita of ze hetzelfde kapsel wilde als de laatste keer. “Nee” zei Rita, “doe maar iets Wilders”!

  Like

 9. jowitteroos zegt:

  Aangezien Hamas (Islam) zo naar de dood verlangt is er maar 1 oplossing hen daarbij te helpen

  Like

 10. oogenhand zegt:

  “Het is moeilijk vechten tegen mensen die wijsgemaakt is dat het ‘t mooiste is om te sterven voor een imaginaire godheid, ze zijn in de veronderstelling dat leven lijden is, en sterven de manier om in een prachtige hemel te komen.”

  Dat valt reuze mee. Het soort godsdiensten dat hemels belooft, verbiedt in de regel euthanasie. Dat opent mogelijkheden.

  Like

 11. Mannelijke moslims die een zelfmoordaanslag uitvoeren krijgen na hun daad 72 maagden in een Paradijselijke hemel. Dus…

  Like

 12. daiyu-ninja zegt:

  oogenhand 13:28. en jowitteroos.
  Ik ben het volledig met u eens.
  Als hamas bommen op Isreal gooit, dan weet het dat ze bommen terug kunnen verwachten.
  Dat hamas zo laf is, dat het zijn eigen volk als schild gebruikt om zichzelf te beschermen, tegen de zelf uitgelokte aanval van Israel, dan moet hamas niet naar het Westen toe gaan janken, dat er palestijnen gedood zijn.
  Maar OOK de palestijnen zelf moeten niet janken.

  Want als allah wilt dat er palestijnen gedood worden door de bommen van Israel, dan is dat allah’s wil.
  En als dat allah’s wil is, dan moeten de palestijnen, dat respecteren.
  Respecteren ze allah’s wil niet, dan keren ze zich dus tegen allah, wat hen tot afvalligen maakt.

  Voor mensen die de dood aanbidden en naar de dood snakken en streven, klagen zij wel heel erg veel.
  Want willen zelf toch HEEL graag dood?!
  Dus wat janken ze dan. Wees blij dat jullie leiders, jullie een handje helpen.

  Kijk, dat allah jullie moslims haat, anders zou hij niet gewild hebben dat moslims door de hele wereld uitgekotst werden EN worden, daar kunnen wij niet-moslims niets aan doen.
  Dus val in het vervolg jullie allah aan en niet ons.

  Like

 13. luckybee zegt:

  En links Nederland, blijven voor ze zamelen.

  Like

 14. oogenhand zegt:

  Zullen we mild zijn, en alleen de mannelijke moslims afmaken?

  Like

 15. @oogenhand 17.34 uur; De moslima’s zijn besneden, baren en steunen de moslims. Dus moslima’s zijn voor 100 procent medeplichtig aan geweld en bloedvergieten. Stenigen… is goedkoop en efficiënt! Of stratenmakers ons willen helpen? Of ingraven…

  Like

 16. daiyu-ninja zegt:

  Jack Terrible zegt:
  18 november 2012 om 14:16

  Mannelijke moslims die een zelfmoordaanslag uitvoeren krijgen na hun daad 72 maagden in een Paradijselijke hemel. Dus…

  Dat wordt hen door de geestelijke leiders en terroristen wijsgemaakt.
  Want de imams vertellen er niet bij dat die maagden een kuisheidsgordel dragen omdat ze het zat zijn om al eeuwenlang door zelfmoordenaars verkracht te worden.

  Like

 17. DonnaDolce zegt:

  Wat zou ik graag die koppen willen zien als zij in de door henzelf verzonnen Paradijselijke hemel aankomen.

  Like

 18. Tom Hendrix zegt:

  @Daiyu-ninja, de dwaze islamaanhang meent dat zij 72 maagden krijgen, maar ze krijgen een maagd van 72 jaar!

  Like

 19. oogenhand zegt:

  Jack Terrible zegt:
  18 november 2012 om 18:01

  Palestijnse vrouwen in Israëlische harems voorkomt dat hun dochters besneden worden.

  Like

 20. Jan zegt:

  Hoe ons de mond snoeren. Simpel, het internet overnemen

  UN To Move Forward With Plan To Seize Control Of The Internet…
  Many of the U.N.’s 193 member states oppose the open, uncontrolled nature of the Internet.
  http://weaselzippers.us/2012/11/26/un-to-move-forward-with-plan-to-seize-control-of-the-internet/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s