Wat wil Hamas nu eigenlijk?

Logo van Hamas

Wat Hamas wil, ligt vastgelegd in het Handvest van Hamas. Hieronder staan de belangrijkste artikelen, toegelicht door beelden van Hamas televisie uit Gaza.

Inleiding:

“In naam van Allah de Almachtige en de Barmhartige. U, moslim, bent het beste volk dat uit de mensheid is voorgekomen. Israël zal voortbestaan totdat u het vernietigt. Onze strijd tegen de Joden is immens, een stap die tot grotere stappen leidt. Onze organisatie is slechts één legereenheid, die door vele eenheden uit de grote Arabische en islamitische wereld wordt ondersteund, totdat de vijand is vernietigd en Allah’s overwinning zegeviert.”

Allah wil dat wij massaal bloed vergieten:

“Dus dit is de weg die wij moeten gaan. Jihad en martelaarschap operaties [zelfmoordaanslagen] is het pad waar Allah ons op leidt.”

Artikel 7:

“De dag des Oordeels komt niet totdat moslims alle Joden ter dood hebben gebracht, totdat de Jood zich achter stenen en bomen verstopt. De stenen en bomen zullen zeggen: “O, moslims, o, Abdoela, er is een Jood achter mij, kom, en doodt mij”. Alleen de Gharkadboom zegt dit niet – want het is een Joodse boom.”

Roei de Joden en Amerikanen uit:

“Als de vijand voet zet op ook maar een enkele vierkante centimeter islamitisch land, wordt Jihad een plicht voor elk individu, de taak van elke moslim, man of vrouw. Een vrouw mag zelfs gaan [op Jihad] zonder toestemming van haar man, en een dienaar zonder toestemming van zijn meester. Waarom? Om die Joden te verdelgen. […] Oh Allah, roei de Joden en hun aanhangers uit. Oh Allah, tel ze een voor een, en dood ze allemaal, zonder er een over te laten.”

Artikel 8:

“Allah is het doel, de profeet het model, de koran de grondwet, jihad de manier, en de dood voor Allah de mooiste der wensen.”

Zelfmoordaanslagen op Israëlische burgers zijn het middel:

“Ik gebruik deze gelegenheid om aan de Palestijnse groepen te vragen en aan de Palestijnse nationale en islamitische strijdgroepen om er bij hun militaire vleugels op aan te dringen om Jihad zelfmoordaanslagen uit te voeren in het hart van de Zionisten. In het bijzonder in de stad Jeruzalem, als antwoord op de Zionistische oorlogsmisdaden in deze heilige stad en in de gezegende Al-Aksa moskee.”

Artikel 11:

“Palestina is een islamitische Wakf, bestemd voor toekomstige moslimgeneraties tot de dag der Oordeels. Een deel noch een geheel mag worden ontheiligd of opgegeven. Geen enkel land, koning, president, of organisatie, Palestijns of Arabisch, mag dat doen. Palestina is islamitisch Wakf-land, bedoeld voor moslims tot de Dag des Oordeels. Dit geldt voor Palestina en alle andere landen die de moslims met geweld veroverden, want hierdoor zijn deze landen geheiligd voor moslimgeneraties tot het einde der dagen.”

Het stopt dus niet bij Palestina:

“De verovering van Andalusië (Spanje) is een oude droom, iets waar moslims trots op hopen en zullen blijven hopen in de toekomst. We plaatsen onze hoop in Allah en vertrouwen er op dat de dag zal komen dat onze overwinning niet beperkt zal blijven tot Palestina. Onze hoop gaat verder dan dat: om de banier van het kalifaat op het Vaticaan te plaatsen, het Rome van vandaag.”

Artikel 13:

”Zogenaamde vreedzame oplossingen en internationale conferenties zijn in tegenspraak met de beginselen van Hamas. Dat is slechts tijdverspilling en zin loze moeite. De Palestijnen weten wel beter dan dat ze toestaan dat hun toekomst, hun rechten, hun lot op die manier tot speelbal worden gemaakt. Jihad is de enige oplossing.”

Hamas premier Haniyeh: De vernietiging van Israël is het onveranderlijke doel:

“Wij zeggen vandaag, expliciet, zodat het niet anders kan worden uitgelegd, dat het gewapend verzet en de gewapende strijd het pad en de strategische keuze voor de bevrijding van het Palestijnse land zijn, van de [Middellandse] Zee tot aan de rivier [Jordaan] , en voor het verdrijven van de indringers en overweldigers [de Joden] uit het gezegende land Palestina. De Hamas-beweging zal Intifada na Intifada leiden totdat we Palestina bevrijd zullen hebben, heel Palestina.

Artikel 28:

“Israël, Jodendom en de Joden dagen de islam en de moslims uit: moge de lafaard nimmer slapen.”

“De Jood is de duivel in mensengedachten.”

Artikel 32:

“Het loslaten van het conflict met Israël is een daad van zwaar verraad, wie dat doet zij vervloekt.”

Het wordt jonge kinderen al vroeg ingeprent: het mooiste is om te sterven als martelaar in de strijd tegen Joden:

“Ik ben een soldaat, moge mijn bloed vergoten worden.”

Niet in het Handvest, maar wel een basisprincipe; Palestijnse burgers mogen worden opgeofferd via hun inzet als menselijk schild (een oorlogsmisdaad):

“Wij gebruiken vrouwen en kinderen als menselijk schild.”

De zionisten weten niet dat het Palestijnse volk methoden van dood en het opzoeken van de dood hebben ontwikkeld. De dood is ons middel. Daarom gebruiken wij ouderen, vrouwen en kinderen als menselijk schild. Zij doen het fantastisch. Wij houden zo van de dood, zoals de Zionisten van het leven houden.”

Bron:

http://likud.nl/2012/11/wat-wil-hamas-nu-eigenlijk/

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", antisemitisme, Hamas, Israël, Jodenhaat, nieuw fascisme. Bookmark de permalink .

8 reacties op Wat wil Hamas nu eigenlijk?

 1. Martien Pennings zegt:

  Lees op Likoed-Nederland dan ook meteen een stuk uit 2011:
  “Studie: Westers nieuws over Midden-Oosten bomvol anti-Israël propaganda”: http://bit.ly/rGy5a9

  Like

 2. oogenhand zegt:

  Één oplossing: ’n Groot-Israël van de Nijl tot aan de Eufraat. Zowel de islam als de NWO valt daarvan van hun stoel.

  Like

 3. pineut zegt:

  Wat Hamas wilt is al jaren overduidelijk, alle Joden moeten gewoon dood, Israël moet weg en dan denken veel gutmenschen en aanhangers dat er dan vrede is. Wat een waanzin. Nog zo’n opmerking is dat eerst de zaterdag mensen en daarna de zondag mensen uitgeroeid moeten worden. Als dat allemaal voor elkaar is en de rest v/d gutmenschen zich bekeerd hebben tot de islam zal er wereldvrede zijn. Als het niet zo waanzinnig was dan…………………..

  Een video die ik in bovenstaand artikel nog mis is de video “Hamas in hun eigen woorden”
  In deze korte video maken ze het geheel duidelijk wat ze willen, waar ze voor staan en wat voor wereld zij voor ogen hebben. Of gutmenschen in zo’n wereld graag willen leven betwijfel ik ten sterkste.

  Vr. Gr. Pineut

  Like

 4. jowitteroos zegt:

  .En verdomme worden die aanhangers van Hams hier in Nederland met alle egars en menselijkheid benaderd door onderanderen MSM en Politiek en t.v. zoals bij Pauw en Witteman. Hamas wordt alsGESPREKSPARTNER gezien…….werkelijk ongelooflijk!!!
  Zeg gewoon de waarheid over Hamas, publiekelijk in de 2dekamer..ipv te wauwelen………..

  Like

 5. luckybee zegt:

  Nuke Mekka dan zijn wij van de Islam af.Dakloze Allah heeft nergens in deze wereld respect.
  De Kaaba kan je vernietigen de hemel niet.

  Like

 6. Jan zegt:

  Jaap Hamburger, woordvoerder van Hamas-Nederland, ook bekend onder de naam EAJG zei zondag:
  “Jaap Hamburger van Een Ander Joods Geluid speechte even later: ,,Oorlog kan op geen enkele wijze een oplossing bieden voor het onderliggende probleem, namelijk dat er nog steeds geen eigen zelfstandige staat is, dat Israël nog steeds geen zelfstandige Palestijnse staat toelaat.”

  Als Judea en Samaria maar overhandigd worden dan is het vrede. Klein probleempje: Fatah of hoe die sekte nu weer mag heten, PA van Mazen en Hamas vechten elkaar de tent uit en zelfs al zou die staat er zo komen dan moet er een ‘corridor’ komen tussen Gazastrook en ‘westbank’ zodat Israël in tweeën is gehakt waarna de terreur opnieuw kan beginnen.
  Hamburger is niet te vreten.

  Gevoel voor humor hebben de IS blijkbaar ook:
  “Pepijn Brandon van de Internationale Socialisten en bevriend met Hamas: ,,Helaas lijkt het erop dat wij hier volgende week weer moeten staan, maar wel MET DUIZENDEN MEER.”

  Er waren nog geen driehonderd, al beweert men dit.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @Jan 13.39. uur, het verraad van de RODEN wordt met de dag duidelijker. Om hun UTOPIA te maken, offeren ze de hele europese bevolkingen op. Hun vileine bazen van de EU DICTATUUR, hebben ons al complete misere gebracht. Ga zo door LINKS GESPUIS, jullie worden met de dag meer verraderlijker en verwerpelijker!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s