Een opiniestuk dat alle universitair geschoolden van Hamas ontmaskert

Maak kennis met  uw innemende Hamas terrorist. Hij kan een Ph.D. (Doctor) zijn,  een ingenieur, een professor aan een universiteit of een voorzitter van een faculteit – maar hij is een koelbloedige barbaar die erop uit is om Joden te doden. Dat is de reden waarom Israël terroristen in Gaza buiten gevecht stelt en wapens uitschakelt. Sderot, Ashkelon, Ashdod, Beersheba… Alle zuidelijke Israëlische steden liggen weer onder vuur van zware raketten vanuit het door Hamas gecontroleerde Gaza.

Er zijn getraumatiseerde en gewonde Israëliërs, scholen en huizen zijn verwoest, steden en dorpen vrees aangejaagd. 15.000 raketten uit Gaza zijn neergekomen op Sderot en Ashkelon, omdat Israël in 2005 jammer genoeg afstand deed van Gush Katif (Gazastrook).

Het besef van een mogelijke dood heeft de straten, de huizen en de lokale kliniek van Sderot doordrongen, waar een dappere psychiater, Adriana Katz, die in Roemenië geboren is, voor deze slachtoffers zorgt.

In tegenstelling tot wat men als kletspraat in de Westerse media beweert, is Hamas niet een fanatieke sekte van de islam; Hamas IS de islam, authentiek en weer oplevend. Onwetende en achterlijke humanisten in Israël en in het Westen geloven dat de Hamas-terroristen zijn gehersenspoeld, dat zij arm zijn of analfabeet, terwijl in werkelijkheid de knapste koppen van de Palestijnse samenleving de bovenlaag vormen van het islamitische terrorisme.

Is het onvoorstelbaar dat mensen die de heilige missie hebben om naar Jaffa terug te keren over een tapijt van Joodse lichamen, ook goed opgeleide chirurgen, academici en schrijvers zijn? Vraag Hamas eens over de paradox van Josef Mengele, een doctor in de filosofie, een arts, een verfijnde man die genoot van muziek en poëzie, maar die niet aarzelde om te experimenteren op en opdracht te geven tot het doden van een miljoen Joden.

Nizar Rayan was niet alleen een terroristenleider van de Hamas. Hij was een voortreffelijk historicus, academisch geschoold en een intellectueel. Auteur van meer dan tien boeken over de islam. Rayan werd gedood in Jabaliya samen met zijn vrouw en drie kinderen. Ze bleven in hun huis, zelfs nadat de Israëli’s hen hadden gewaarschuwd voor een aanval. Rayan had een zoon op een zelfmoordmissie gestuurd tegen een Joodse stad in de noordelijke Gazastrook en hij had deelgenomen aan een aanval op de Israëlische haven van Ashdod, waar tien “zonen van varkens en apen”, zoals Rayan de Joden noemt, werden gedood.

Rayan was een ster aan de Islamitische Universiteit van Gaza, hij had gestudeerd aan de prestigieuze faculteit van Um Dorman en had een essay geschreven over het leven van de profeet, getiteld “Medina wordt donker”, een bestseller in Saoedi-Arabië. Zijn bibliotheek, die werd vernietigd in de Israëlische aanval, bevatte tienduizend boeken.

Het Palestijnse terrorisme wordt geleid door academici, chirurgen, wetenschappers, geleerden, intellectuelen, mensen met een benijdenswaardige curriculum vitae. Hun levensgeschiedenis is de Palestijnse versie van Al Qaida. Ze zijn net als Ayman Al-Zawahiri, het meesterbrein achter Al Qaida en een chirurg; Omar Sheikh, het brein achter de terechtstelling van Daniel Pearl, die had gestudeerd aan de ‘London School of Economics’; de bedenker van 11 september, Khalid Sheikh Mohammed, de leider van de 7 juli zelfmoordaanslagen, die studeerde aan Amerikaanse universiteiten, Mohammed Siddique Khan, die in Leeds les gaf, terwijl de Engelse arts Bilal Abdullah, die deelnam aan de mislukte aanslagen van Londen en Glasgow in juni 2007, werd geboren in een van de rijkste families in Bagdad.

De Hamas leiders zijn de best opgeleiden in de Arabische wereld; er bevinden zich 500 academisch opgeleiden tussen hen. De Hamas-leider, Khaled Meshaal, is professor in de natuurkunde en hij was een academicus in Koeweit. De premier van Gaza, Ismail Haniyeh, was de faculteitsvoorzitter van een universiteit en zijn ‘sterke man’ voor Religieuze Zaken, Mohamed Tartouri, is voorzitter van het College van de Sharia in Hebron, het epicentrum van de jihad tegen de Joden.

Zelfs onder de Palestijns Arabische ‘seculiere’ terroristen bevinden zich velen met een doctorstitel. Ahmed Saadat, die opdracht gaf tot het doden van de Israëlische minister Rehavam Ze’evi, is een professor, terwijl het brein achter de terreurdaden, George Habash,  een arts was. Dat komt, omdat er geen verschil is tussen het Hamas convenant en die van de PLO. Beide willen de territoriale verkleining en de eventuele vernietiging van Israël.

Fathi Shaqaqi, wijlen de oprichter van de Islamitische Jihad, was een arts. De laatste van de Hamas oprichters die nog in leven is, Mahmoud Zahar, is een uitstekende arts, een bekende specialist in de behandeling van schildklierproblemen, die het Palestijnse Medische Genootschap oprichtte, zijn vrouw is lerares, een van hun kinderen heeft een graad in het financiewezen en een dochter is hoogleraar in de Engelse taal.

Deze twee artsen zijn verantwoordelijk voor de dood van tientallen kinderen, vrouwen en ouderen die werden verbrand in bussen van de Egged busonderneming in Israël; cafés en pizzeria’s werden vernietigd; winkelcentra werden veranderd in slachthuizen; moeders en dochters gedood voor ijswinkels; gezinnen uitgeroeid in hun eigen bed; zuigelingen omgebracht door middel van een klap aan de onderkant van de schedel; fruitmarkten werden aan flarden geschoten; nachtclubs werden totaal opgeblazen tezamen met honderden studenten die zich daarin bevonden; seminaristen die studeerden voor rabbijn werden vermoord tijdens hun studie; mannen en vrouwen werden voor het oog van hun kinderen gedood; kinderen werden vermoord in de armen van hun moeders.

Een bekende kinderarts was de Hamas-leider Abdul Aziz Rantisi, senior manager van het Arabische Medische Genootschap, bekend vanwege zijn onvermoeibare campagne om ‘ zoveel mogelijk Joden te doden’. Dokter Rantisi gaf het bevel dat stukken metaal moesten worden toegevoegd aan de explosieven in het vest of de rugzak van de terrorist, wat tot gevolg had dat de ontploffingen ledematen vaak volledig doorsneden. Van Israëlische kinderen werden de gezichten verbrand of hun handen werden onbruikbaar; Van sommigen is hun gezichtsvermogen voor altijd geruïneerd.

Een getalenteerde wiskundige is Siyaam Saeed, Minister van Binnenlandse Zaken. Een voormalige Minister van Onderwijs, Nasser Eddin van Sha’er, studeerde in Manchester en New York. Hamed Ibrahim, de bedenker van wrede aanslagen zoals die op het  Moment Café, op de Ben Yehuda-straat en van de moorden aan de Hebreeuwse Universiteit heeft  magna cum laude BA graad.

Baseem Naeem werd chirurg in Duitsland, Atif Adwan dankt zijn vorming aan de meest briljante wetenschappelijke universiteiten in het Verenigd Koninkrijk, terwijl Aziz Dweik perfect Engels leerde aan de Universiteit van Pennsylvania.

Mousa Marzook, die er door Israël van werd beschuldigd dat hij tussen 1990 en 1994 was betrokken bij de moord op 47 Israëlische burgers, studeerde aan de Technische Hogeschool van Louisiana en aan de universiteit van Columbia.

Van de Palestijnse zelfmoordcommando’s had 47 procent een universitaire graad, 29 procent had een diploma middelbaar onderwijs, 24 procent bezocht slechts de lagere school. Mensen zoals Dia Tawil, die uit een ‘bourgeois’ familie stamde zonder financiële problemen, droomden ‘slechts’ van het doden van Israëli’s. De laatste woorden van Tawil waren: “Hun beenderen zullen de smaak van de dood kennen”.

Israël moet de confrontatie aangaan met islamitische revolutionairen die klaar staan om het Heilige Land met bloed te doordrenken en met Palestijns Arabische kinderartsen die hun ‘engelen van de dood’ sturen om Joodse kinderen om te brengen.

Maar nog erger is het dat deze beleefde, innemende, joviale, meedogenloze antisemieten zijn vrijgepleit door de Westerse publieke opinie die hen ‘militanten’ noemt, zoals de New York Times dat de vorige week deed.

Schande over onze Westerse collaborateurs!

Bron:

http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/12437#.UKoZS4eyFLk

Auteur: Giulio Meotti

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres (voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, Hamas, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

39 reacties op Een opiniestuk dat alle universitair geschoolden van Hamas ontmaskert

 1. Jan zegt:

  “of een voorzitter van een faculteit”
  Of de president van de VS:

  Obama Undercuts Israel War Effort
  Today, the Jerusalem Post reports that Israel has agreed to postpone any ground invasion of the Hamas-held Gaza Strip until cease-fire efforts can proceed further. This is a ground shift in Israeli policy with regard to Hamas
  http://www.breitbart.com/Big-Peace/2012/11/19/Obama-Undercuts-Israel-War-Effort

  Like

 2. daiyu-ninja zegt:

  Militanten?………….gewetenloze massamoordenaars zijn het.

  Like

 3. Philippine zegt:

  Ongelofelijk. Sein voor Hamas om nooit op te houden en nooit ergens mee in te stemmen. Nederlanders zijn totaal mesjogge.

  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buitenland/355065/Nederland-geeft-3-miljoen-euro-aan-extra-noodsteun-Gaza.htm

  Like

 4. Piet Klont zegt:

  ‘Militanten’, ja m’n tante van een milimeter!
  Waar komt in Godsnaam toch al die zieke haat, ook die van de media, vandaan vraag ik mij dikwijls af.
  Ze kweken enkel waar ze zelf vol van zijn, nog meer haat.
  Respect @Waitress, voor al het werk!

  Like

 5. Reblogged this on Linsky's Place and commented:
  Add your thoughts here… (optional)

  Like

 6. Wachteres zegt:

  @ Dank je Piet. Ik ben je net nog tegengekomen. 😉 Pas weer thuis.

  Like

 7. Wachteres zegt:

  Het zang- en dansfestijn in Drachten meegemaakt. Na zoiets bestaat er geen twijfel wie je vrienden zijn!

  Like

 8. Piet Klont zegt:

  @Waitress:

  Hoezo, had jij ook al slaande ruzie met E.J. ?
  Ik heb er een mooi blauw oog aan over gehouden!
  😀

  Like

 9. Wachteres zegt:

  Piet, wat spannend op de late avond.

  Daar moet E.J. morgen wel even tekst en uitleg over geven. 😆

  Noemt hij dat demonstreren voor Israël? Of dacht hij dat je een Hamasfiguur was?

  Like

 10. Piet Klont zegt:

  @Wachteres:

  E.J. en denken gaan niet samen.
  Maar ik denk dat hij het inderdaad plaatst onder de noemer ‘demonstreren’.
  Wat hij demonstreert doet er verder kennelijk niet toe. 🙂

  Like

 11. Piet Klont zegt:

  @Lucky9:

  Goed stuk op Xander!

  Like

 12. Marcel zegt:

  ‘Militanten’, ja m’n tante van een milimeter!
  Waar komt in Godsnaam toch al die zieke haat, ook die van de media, vandaan vraag ik mij dikwijls af.

  Tsja
  u had het haar zelf kunnen vragen vanavond

  Zelf ben ik ook niet op de eer ingegaan hoor,
  Praten met dat soort lui, het kan …
  In Drachten waren er iets te weinig ‘boots on the ground’ om u gelijk een stoeptegel voor uw harses te kunnen smijten, dus daarom had u wel in gesprek kunnen raken.

  U bekend maken aan jongejuffrouw Kramer is echter een garantie voor een stoeptegel
  – alsnog –
  door de ruiten van uw woning

  met de hartelijke garoetjes van de Anti Fasistiese Aksie
  Man
  ik zweet al peentjes dat er foto’s zijn genomen

  Voelt als een verzetsdaad.
  Krijg ik nu een medaille ?

  Praten kan altijd
  dat vinden van Bommel, van Agt, en Duisenberg ook.
  Iemand die een beetje geïnformeerd is die weet dat als de moslimbarbaren met hun aanhang willen praten dat het tijd is om door te pakken.

  Praten doen ze maar met Robert Mugabe bijvoorbeeld
  om het toerisme in de Gazastrook een fikse boost te geven of zo.

  Like

 13. Marcel zegt:

  Ik bedoel natuurlijk :
  als de moslimbarbaren met hun tegenstanders willen praten, dan …

  De dialoog met hun medestanders zoals Kramer zoemt onder hoogspanning.

  Like

 14. Piet Klont zegt:

  @Marcel:

  ‘U bekend maken aan jongejuffrouw Kramer is echter een garantie voor een stoeptegel…’

  Dat zie ik toch een beetje anders.
  Ik had inderdaad met dat geval ‘Kramer’ in contact kunnen treden ware het niet dat zij in feite nog te vies is om aan te kijken en bovendien kwam ik er enkel om tegengas te geven aan iets wat niet is komen opdagen.
  De ”Paleszwijnen-aanhang” dus.
  Van angst dus geen sprake, meer afkeer van.
  Mejuffertje Kramer heb ik mij in het verleden al eens in ‘verdiept’, daar zit geen diepgang in.
  Ik vraag mij ook dikwijls af waarom dit soort types zo ontiegelijk lelijk zijn, is het de walging van hun eigen uiterlijk maar ook hun maatschappelijke angst welke zij projecteren op anderen?
  Afgunst? Welke omslaat in haat?
  Gewoon een vraag die me steeds weer bezig houdt, als ze iets of iemand zien dat of die meer is dan zij hebben of zijn dan moet dat kapot gemaakt worden!
  Gewoon uit pure agressieve jaloezie, welke je vooral bij fanatieke socialisten kunt ontwaren maar ook bij al die verontwaardigde haatbaarden in het Midden-Oosten.
  Niet zo vreemd dus dat deze twee groeperingen elkaar zo goed aanvullen.
  Alleen beseffen die socialisten niet dat ook zij gedoemd zijn tot het kromzwaard. Zo ontzettend stom zijn ze ook nog eens, m.a.w. ze denken niet maar ze doen maar, geen diepgang.
  En geloof me, tijdens mijn studiejaren heb ik er heel wat meegemaakt, van die ‘echte’ progressievelingen. En waar vind je ze beter en echter dan op een moderne ‘kunstopleiding’.
  Angst, beste Marcel, is een zeer slechte raadgever, altijd al geweest.
  Het leidt niet tot uitstel maar juist tot versnelling van executie.

  Like

 15. Piet Klont zegt:

  Bij de sloot nog even ter aanvulling:
  Ik ben ook wel lelijk, maar dat noemt men nu ‘mooi lelijk’.
  (*Grijns*)

  Like

 16. luckybee zegt:

  Allah en Mohamed is voor een moslim belangrijker als iedere kennis van een mens.Behalve als ze het voor de islam kunnen gebruiken, om zo veel mogelijk Kafirs te doden.

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  Prima stuk Wachteres, en het doet mij deugd dat Drachten geslaagd is. Verder, als ik lees van de erudiete Palestijnen, dan roept dat bij mij op de gedachten aan Dr. Jekyll en Mr. Hyde. Het zijn gespleten persoonlijkheden. Maar ja, zoals vermeld de “engel des doods Jozef Mengele”, was precies hetzelfde!

  Like

 18. Martha N zegt:

  Ja, een goed stuk en zeker voor mensen die nog niet helemaal op de hoogte waren of zijn.

  Toch wil ik nog even zeggen, dat niet alleen de Joden het hoofddoel zijn.
  Ja, eerst de Joden.
  Maar dan en het lieft tegelijkertijd, alle Christenen en oftewel westerse decadente honden, wat dat betreft zijn we net als de Joden, verdoemd, Hoeveel Christen in de verschillende moslim landen zijn al niet gemarteld en gedood..!
  Vrouwen en kinderen..?

  Like

 19. Stradi zegt:

  In alle landen van de EU zie je het zelfde fenomeen, het zelfde patroon. De door onze hogescholen opgeleide moslims gebruiken, eerder misbruiken hun opgedane kennis voor ondermijnende activiteiten. De jonge afgestudeerden worden door de islamitische politieke machthebbers op handen gedragen en met alle respect en eer behandeld, binnengehaald in hun land van herkomst onder jubelende erehagen van de geïndoctrineerde bevolking.
  Geen enkele jonge geest kan zoiets aan en badend in de euforie van belangrijkheid zullen zij alles in het werk stellen, iedere opdracht aanvaarden, om die status te behouden en als extra het gegarandeerde inkom ticket voor de hemel. Dood of levend maakt geen verschil.
  En daar steken de westerse landen hun kennis en energie in.
  Gelukkig komt er overal protest;

  Like

 20. Wachteres zegt:

  Je hebt gelijk, Martha N. Nu zijn de Joden aan de beurt en straks wij.

  En daarom probeert deze schrijver ook duidelijk te maken dat alle leugens die liberaal/links opdist om van Hamas en consorten nog ‘iets goeds’ te maken alleen maar smerige leugens zijn.

  Als links zegt dat de opstanden in bepaalde wijken als oorzaak ‘armoede’ hebben, dan liegen zij.

  Er is onderzoek naar gedaan, velen willen nu niet studeren en werken, omdat dit tegen de sharia ingaat. De jongeren worden door dit tuig opgejut om alleen maar te profiteren van het Westen door uitkeringen i.p.v. werk en door te profiteren van veel kinderbijslag.

  Toen er in Londen en in Spanje fundamentalistische aanslagen waren, was hun excuus; “Het zijn allemaal arme zielepoten, die geen werk hebben en daarom uit frustratie gewelddadig worden”.

  Ook dat bleken leugens te zijn. De meesten waren hoog opgeleid en in het Westen, dus van ons geld.

  Zolang links blijft geloven in hun eigen leugens zal de islamisering hier doorgaan en zijn en blijven zij verantwoordelijk voor de fundamentalistische vóór-Middeleeuwse ellende die over ons land en over het Westen wordt uitgeroepen.

  Like

 21. Waar komt die haat toch vandaan lees ik bij Piet klont.

  Ik doe een poging.

  Van zelf-kritiek en eigen-reflectie kun je ook een soort zelf-haat ontwikkelen.

  En als je niet met zelfkritiek en haat kunt omgaan, dan moet die haat ergens anders op gericht worden. De haat moet toch ergens heen vloeien.

  En dat is dan (gedeeltelijk) die onbegrijpelijke Jodenhaat.

  Zoiets.

  Like

 22. Jan zegt:

  CNN Debate Live: Naftali Bennett vs. Ed Husain

  Ed Hussein: “Jullie Joden dienen je te laten afschieten”

  Like

 23. jowitteroos zegt:

  Dank wachteres voor uw onvermoeide vertalingen alhier op E.J. Bron

  Wanneer men hier in een woonwijk vuurwerk plaats in een gevaarlijke hoeveelheid en aantallen, schreeuwt men moord en brand, maar als dat in Gaza gebeurd is dat blijkbaar normaal……….. (en zo komen de Gaza burgers om het leven) je hoort immers geen afschuw in de wereld van dit fenomeen. Hamas pleegt oorlogsmisdaden:

  Zie voor verdere informatie likoed Nederland

  Like

 24. Lucky9 zegt:

  Het is moeilijk om die Ed Hussein geen ernstig ongeluk toe te wensen. Zulke fanatici krijgen van CNN blijkbaar de rode loper uitgerold. Onvoorstelbaar arrogant onverdraagzaam crimineel en fanatiek moslim-schorem, dat is ie! Weg ermee!

  Like

 25. Henk.V zegt:

  @ Piet Klont , ik genoot van de geestige vorm van de dialoog met Marcel..:-)
  Ik heb al vaker gewezen op de neiging van (anti) fascistische activisten om snel over te gaan tot overredingstechnieken met ”doorslaggevende argumenten”, wat inderdaad op de aanwezigheid van grote haatgevoelens duidt en dat is dan ook een van de redenen waarom ”links” en de islam elkaar tamelijk moeiteloos vinden. Ook laatstgenoemde ideologie voedt zich immers beslist met haatgevoelens.
  De ontluisterende waarheid over de Hamas maakt zonneklaar dat de drijfveren van de aanvallen op Israëlische burgers niet voort komen uit besef van grote achterstand op allerlei gebieden ( Gaza is overigens verre van noodlijdend meer!) , maar uit pure haat en de daaruit ontstane intentie om joden op grote schaal om te brengen .
  Burgerdoelen aanvallen met geweldsmiddelen is overigens een misdrijf dat door de Conventie van Genève als een zware oorlogsmisdaad wordt aangemerkt.
  Het onthutsende hierbij is dat in de politiek correcte verslaggeving nooit op het misdadige aspect van de Hamas aanvallen wordt gewezen!
  Hamas begaat DAGELIJKS zware oorlogsmisdaden…..
  Iedereen die hierover opzettelijk zwijgt wordt een medeplichtige aan dit zware misdrijf!
  Dit klinkt misschien scherp, maar juist nu in grote delen van de wereld de dingen op zijn kop lijken te staan moeten we de situaties heel scherp analyseren en definiëren

  En op dit moment zijn -volgens mij- alle staatshoofden en regeringen in de EU zone ZWAAR medeplichtig aan het groot onrecht jegens de Israëlische bevolking.
  Wanneer men de activiteiten van de Hamas min of meer wenst te vergoeilijken door te wijzen op de ”misdaden” die Israël geacht wordt te plegen in Gaza, dan is men OOK medeplichtig, want men wil pogingen tot massamoord van een laagje rechtmatigheid voorzien.
  Wie ”NIKS TERUG DOEN!”” tegen Israël zegt , terwijl projectielen regens op (Zuid) Israël neerdalen- denk je eens in dat je zelf dagelijks onder vuur leeft.- betwist Israël dus het recht om zich te weer te stellen tegen criminele lieden die de bevolking willen ombrengen..
  Deze misdadig lakse houding is schier ongelofelijk en die duidt er zeker niet op,dat men het belang van dat land op het oog heeft, maar op heel iets anders: minachting voor het welzijn en de rechten van Israël en haar bevolking. Zo langzamerhand zijn de handen van westerse politici met bloed bedekt.
  Op de houding van Obama is hier al gewezen.
  De joden zullen het zonder de steun van deze man moeten doen.

  Reden voor ons om nog meer voor Israël op te komen.

  STA ACHTER ISRAËL.

  Like

 26. louis-portugal zegt:

  Goed stuk Wachteres met dank voor de vertaling.
  Voor mij is het duidelijk genoeg dat die palestijnen alleen maar ophouden als het hun eens duidelijk wordt dat ze niks meer kunnen winnen.
  Zolang het westen hun blijft steunen, zowel moreel als financiëel, zal het daar niks worden.
  En dus maar af en toe een flinke klap op hun kop.
  Ik vraag me werkelijk af of andere staten dan die fanatieke en verziekte palestijnen een oorlog tegen Israël zullen beginnen als ze niet zeker weten of ze die zullen winnen.

  Like

 27. Aegolius cs zegt:

  @ Henk V.
  Hamas heeft het bedrijven van oorlogsmisdrijven gelegitimeerd in haar handvest. Zolang de vrije wereld met een terroristische organisatie als Hamas meent te moeten onderhandelen en of financieel te steunen, verkrijgt men alleen wat uitstel van de (reeds in aanvang?) toekomstige WO III.
  Zolang een NATO partner, bij monde van Erdoğan, zich kan veroorloven Israël van terrorisme te beschuldigen en zelf even vergeet op welke wijze hij de Koerden bombardeert met NATO toestellen! Vergeet niet Erdoğans “politieke” rol tijdens en na het Gaza-konvooi jegens Israël, waarna hij de banden met Iran verstevigde. Inderdaad Erdoğan: Islam is wat het is.
  En het Westen kijkt toe op de ontwikkelingen, ook de van het “vredelievende stroomproject” van Iran dat opvallend weinig van zich laat horen in de huidige situatie en vredig verder werkt aan het islamitisch project dat Israël zal treffen en de Westerse wereld, vooral Europa met 55 miljoen islamschapen, verder zal doen verscheuren in mateloze besluiteloosheid.
  @ Wachteres
  Niets zal kunnen waarborgen/verhinderen dat hoog opgeleide geesten in persoonlijkheidsdetail ’n moordenaar zal blijken te zijn. Afhankelijk van mogelijkheden/positie en ideologie, zal het van weinige tot volkeren kunnen reiken.

  Like

 28. Tom Hendrix zegt:

  @Henk V 13.35. uur, helemaal met U eens. Het is overal in Europa hetzelfde liedje, de ” rode en linkse kerk’, is overal geinfiltreerd, en nu deze verraders zich overal genesteld hebben zien zij hun kans schoon, hun liederlijk vergif tegen Israel rond te strooien.

  Like

 29. Jan zegt:

  Obama ziet kans zich definitief van Israël te ontdoen. Knoopt diplomatieke betrekkingen aan met Hamas

  State Dept Ready to End Diplomatic Isolation of Hamas
  http://www.breitbart.com/Big-Peace/2012/11/19/State-Department-Fine-With-Egypt-Visiting-Hamas#disqus_thread

  Like

 30. Piet Klont zegt:

  Henk.V zegt:
  20 november 2012 om 13:35

  Zeer nauwkeurige uiteenzetting Henk, waarvoor mijn dank!
  En ja, ik sta vierkant achter Israël!

  Like

 31. Martien Pennings zegt:

  Een “hoge” opleiding is inderdaad geen enkele garantie voor een ontwikkeld moreel gevoel.
  IQ is iets anders dan EQ.
  Zie bijvoorbeeld het “savant”-syndroom.
  Vroeger heette dat “idiot savant-syndroom”.
  (Savant = geleerd of geleerde.)
  Dat zijn figuren met een enorme wiskundeknobbel en soms ook een verbluffende encyclopedische kennis, maar die op “alfa-gebied”, qua boerenverstand, inzake doodgewone redeneringen, ergens tussen debiel en “een steekje los” zweven.
  Zo’n Noam Chomsky en Norman Finkelstein zijn voorbeelden.
  Ik heb eens een artikel gelezen dat wees op het grote aantal ingenieurs onder moslim-terroristen.
  Diederik Samsom heeft er iets van.
  En die Dijsselbloem trouwens ook.
  Dijsselbloem werd in Trouw (22 december 2005) aldus geciteerd na een motie die vroeg om een boerkaverbod:
  “De boerka-motie betekent in de kern onverdraagzaamheid tegenover andersgelovigen. Ik snap niet dat het CDA dit voor zijn rekening durft te nemen.”
  Dan ben je dus niet goed snik.

  Like

 32. Alf Janszoon zegt:

  Prima insteek heer Pennings.
  Hier een poging mijnerzijds om het verschijnsel vanuit een ander perspectief te bekijken.
  Cultureel, civilisatorisch bestaat er een verschil tussen kennisaanmaak, het scheppen van nieuwe kennis op bijv. wetenschappelijk en technologisch gebieden en contextloze kennisverwerving.
  Het aanmaken van nieuwe kennis vereist een civilisatorische context met als belangrijke elementen ratio en waarheidsliefde.
  Het verwerven van kant en klare kennis, vers geïmporteerd uit een ander cultuurkring of beschaving behoeft slechts een beperkt, ad hoc inzicht in de kant en klare, gereed om te consumeren materie.
  Het verwerven van medische kennis (door ayman al Zawahiri bijv.) behoeft geen bredere kennis aangaande culturele voorwaarden nodig om deze kennis a.h.w. uit het niets te doen ontstaan.
  De kennis verworven door bovenstaande hoogopgeleiden is voor hun contextloze kennis die je in een boek met recepten (kookboek bijv.) kunt stoppen.
  Deze hoogopgeleiden stoppen deze rationeel, empirische (meestal uit het Westen afkomstige) kennis a.h.w. in een waterdicht compartiment van hun geest, gescheiden van de “kennis ” afkomstig uit hun religie (qur’an, sahih ahadith, sira bijv.).
  Zo is het mogelijk als Arabische medicus om kamelen urine als universeel geneesmiddel aan te bevelen.

  Like

 33. Martien Pennings zegt:

  @ Alf Janszoon 21 november om 08:46 .
  “Contextloze kennis” die consumptief geabsorbeerd wordt zonder de onderliggende houding van rationaliteit, waarheidsliefde (en twijfel!) en die vervolgens ook “contextloos” wordt opgeslagen in een aparte afdeling van het brein.
  Juist.
  Die houden we er in!

  Like

 34. @Wachteres: Bedankt voor het vertalen! Grote klasse!

  Like

 35. Jan zegt:

  Terroristen blazen bus op in Tel Aviv:
  23 wounded in explosion on Tel Aviv’s Shaul Hamelech Street, one serious, one moderately, remainder in light condition; police confirm explosion was a terror attack, are searching for additional suspects, explosives.
  http://www.jpost.com/NationalNews/Article.aspx?id=292860

  Tijd voor actie binnen Israël

  Like

 36. Tom Hendrix zegt:

  @Jan 13.38. uur, gloeiende nakende sodedju, de HAATBAARDEN vragen om keihard aangepakt te worden. Potverdomme vuile gore islamklootzakken, onschuldige burgers in een bus opblazen, en dan hier in ons land zo’n volidioten als Harry-hamas van Bommel, Gretta toverheks Duizendberg, Anja mafdoos Meulenbelt, die van onze rooie omroepen tijd krijgen alles goed te lullen wat deze islamklootzakken uitvoeren. En daar betalen we nondedju belasting voor!

  Like

 37. Martien Pennings zegt:

  Een 10-minuten-filmpje over het vermoorden van andere “Palestijnen” door Hamas.
  Ook die ene scène waarin ze een bruiloft uitmoorden omdat er gezongen wordt.

  Like

 38. Jan zegt:

  Hamas broadcasts “death to Israel” music video the day after agreeing to ceasefire

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s