Een opinieartikel uit ‘The Times’: Vrienden van tolerantie en democratie zijn vrienden van Israël

(Door: José María Aznar)

Hamas heeft dit conflict veroorzaakt, omdat men doorging met het bombarderen van het Israëlische volk. Zelfverdediging is een recht van mensen en naties dat is vastgelegd in artikel 51 van het Handvest van de VN. De oorlog met betrekking tot Gaza, waar we nu getuige van zijn, werd niet in gang gezet door Israël maar door Hamas, ruim voor de moord op haar militaire commandant, de bekende terrorist Ahmed al-Jaabari.

Na een rustige periode die volgde op Operatie Cast Lead aan het eind van 2008 zijn de raketaanvallen vanuit Gaza gestaag hervat, met een toenemend gebruik van geweld: 150 raketten troffen Israël in 2010; 680 vorig jaar en meer dan 800 werden dit jaar, voor de dood van al-Jaabari, gelanceerd. Hamas stuurde geen  bloemen naar scholen en huizen in het zuiden van Israël, maar vernietiging en terreur.

Hamas heeft daadwerkelijk de Israëlische reactie veroorzaakt, omdat haar leiders liever oorlog dan vrede willen, ondanks het lijden dat de mensen wordt aangedaan door dit geweld. Hamas kan ervoor gekozen hebben dit te doen om redenen waar we alleen maar over kunnen speculeren – om het gezag van Mahmoud Abbas als president van de Palestijnse Autoriteit verder te ondermijnen, om haar positie in de ogen van de soennitische radicalen te verhogen, op een moment dat Hamas uit Damascus is verdreven, of om een ​​toenadering tot de Moslim Broederschap te forceren, die nu de macht heeft in het nabije Egypte. De redenen doen er niet toe. Het is een feit dat Hamas opnieuw de weg van de confrontatie in plaats van de vrede heeft gekozen.

Geen enkel land heeft, wat Israël wel heeft gedaan, het voortdurend bombarderen van zijn mensen jaar na jaar verdragen. Geen enkele leider van een natie kan stil en passief blijven als er duizenden aanvallen op zijn burgers worden uitgevoerd. De militaire activiteiten die we nu zien zijn slechts de logische tegenreactie op een ondraaglijke situatie. De wreedheid die door sommigen gemeld is, komt niet van de Israëlische strijdkrachten, die grote risico’s nemen om burgerslachtoffers te voorkomen. Dit is precies het tegenovergestelde van wat de Palestijnen met hun raketten beogen, die alleen burgers tot doel hebben – mannen, vrouwen en kinderen.

Het ‘Vrienden van Israël Initiatief’ staat achter Israël en achter zijn recht op zelfverdediging. Wij betreuren oorlog, maar we begrijpen dat de Israëlische leiders de legitimiteit hebben om op te treden tegen de vijanden van Israël. Vergis u niet, Hamas is een terroristische organisatie die als doel heeft een einde te maken aan het bestaan ​​van de staat Israël en een fanatiek regime op basis van religie op te leggen. Hamas is, door zijn aard, de vijand van wat wij, democratische, open en tolerante mensen zijn en van datgene waar wij in geloven.

Wij willen dat er vrede in de regio komt, maar we moeten een duidelijk onderscheid maken tussen degenen die willen heersen door middel van terreur en degenen die zich verdedigen tegen terreuraanslagen. We doen een oproep om ​​in deze moeilijke tijden achter Israël te blijven staan.

José María Aznar is voorzitter van het ‘Vrienden van Israël Initiatief’ en was premier van Spanje van 1996 tot 2004

José María Aznar

Bronnen:

http://www.thetimes.co.uk/tto/opinion/thunderer/article3604232.ece

http://www.friendsofisraelinitiative.org/article.php?c=100

Auteur: José María Aznar

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres (voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël. Bookmark de permalink .

13 reacties op Een opinieartikel uit ‘The Times’: Vrienden van tolerantie en democratie zijn vrienden van Israël

 1. Martien Pennings zegt:

  Goed werk, wachteres.
  Als de media ons voorliegen, zijn we gewoon onze eigen media.
  Hier Pat Condell terzake:

  Valuable imbeciles for Palestine

  Like

 2. marijke zegt:

  Mooi werk Wachteres.Zou fijn zijn dat mensen eens gaan begrijpen dat de tijd voor bij is dat de joodse mensen zig naar de gaskamers lieten lijden dat die tijd voor bij is.En dat ze al het recht hebben to kick ass

  Like

 3. Wachteres zegt:

  @ Martien: zijn nieuwste veronderstel ik? Sluit hier mooi bij aan Hoera voor Pat Condell.

  Like

 4. Wachteres zegt:

  Prachtig Marijke: “De mensen hebben het recht ‘to kick ass’.

  Jij gaat nog eens naam maken met vernieuwend Nederlands. Ik meen het!

  We moeten toch internationaal worden en dan liever Engels dan Arabisch,Turks of Marokkaans in onze taal.

  Like

 5. Lucky9 zegt:

  Ik kan het onmogelijk meer eens zijn met José Aznar en Pat Condell, maar de bloedstollende realiteit is als we niet daadwerkelijk ingrijpen in de studio’s in Hilversum, de Reyerslaan in Brussel of die van de BBC in London, alsonze acties en reacties een maat voor niets zullen zijn, een “acte gratuit” met alle lof voor Albert Camus, en al onze inspanningen slechts zullen leiden tot dhimmitude, waarbij onze mannen gecastreerd worden en onze vrouw misbruikt als seksslavin.

  Het moet anders. Zonder geweld als het kan, met geweld als het moet. Er is geen andere weg. Daadkracht primeert op op slogans. Zo is het altijd geweest, zo is het, en zal het altijd blijven.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Josë Marie Aznar, een waar CONSERVATIEF en DEMOCRAAT. Hier kan menige laffe politicus in Nederland een voorbeeld aan nemen. Ik ben in wezen een geestverwant van Dhr. Aznar, ik beschouw mijzelf ook als een conservatief, en tegenwoordig wordt men gehaat als men conservatief is. Pluim voor het initiatief.

  Like

 7. Henk.V zegt:

  Telkens als ik Pat Condell hoor voel ik de aandrang om in een langdurig spontaan applaus uit te barsten.
  Zo dus ook weer deze keer, met dank aan Martien voor het plaatsen ervan.
  Het is waar, voor iedereen die de ogen open heeft ligt de ”kwestie Gaza” werkelijk simpel. Wij weten wie daar de scepter zwaait en wat het agenda van deze ontaarde club inhoudt.En ja, van de overduidelijke inhoud van haar moorddadige intenties heeft Hamas geen enkel woord herroepen.
  Vandaar de jaren lange regenbui van explosief metaal dat op Zuid Israël neer daalt, met de intentie om te vernietigen en doden: burgers en hun bezittingen, maar bovenal: BURGERS.
  Aanhoudende intenties tot moord en ik herhaal: een zwaar misdrijf tegen de Conventie van Genève.
  En zelfs nu, terwijl nu Pontia Pilatia Clinton hernieuwd aan Benjamin Netanyahu min of meer heeft opgedragen om zich” in te houden” , volgens het lied “‘Stil maar wacht maar, al komt het zeker niet goed”- (je moet maar durven, jij rotwijf) houdt Israël zich inderdaad nog even in, voordat het definitief de welverdiende rekening aan de moordenaars gaat presenteren en,bij JHWH,, ze hebben mij volle zegen.
  Maar wat een zelfbeheersing legt dit land in grote nood nog aan de dag! Wat een niveau van innerlijke beschaving en compassie, omdat men er zeer van is doordrongen dat er zich vele kwetsbare mensen in de greep van de Hamas bevinden!! En tegen een staat met deze innerlijke beschaving keren de politiek correcte elites en hun zielsverwanten in de religie van de vrede zich..
  Wat zegt dat veel over jullie niveau !
  Werkelijk, dit land Israël,legt een niveau van menselijkheid aan de dag die de geperverteerde correcte denkers in het zogenaamde vrije westen allang in de uitverkoop hebben gedaan toen men op Europees niveau de ziel verkocht aan de islam in 1975.
  Dit schandelijke onrecht dat Aznar benoemt, Pat Condell en dat door zovelen van ons wordt aangetoond, raakt mij zo diep dat ik vaak moeite moet doen om mijn gevoel van ongekende woede en verontwaardiging te beteugelen, om mijn verstand vooral de overhand te laten behouden ,want ik wil de controle over de taal niet verliezen en mijn zeggingskracht niet ondermijnen ,want deze vragen blijven zich steeds aan ons opdringen: Hoe lang moeten wij dit weerzinwekkende morele verval in het denken nog verdragen? Hoe lang moeten wij het dulden dat het debiteren van krankzinnige kromredeneringen van Israël hatende linkse idioten, impliciete joden haters, nog volop ruimte wordt geboden en kennelijk voor waar wordt gehouden?

  Wij moeten de leugen met onweerlegbare feiten ,gesmeed tot een ijzeren logica, blijven bestrijden, totdat de laatste politiek correcte leugenaar met de mond vol tanden staat.

  Voor nu echter zou Ik wensen dat IEDEREEN die Israël een warm hart toe draagt zich op het internet zou verenigen om vanuit die beleving van solidariteit de Ambassade van Israël te bedelven onder een lawine van steunbetuigingen aan dat land.

  Vrede zij over Jeruzalem.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @Henk V 21.30. uur, Henk voor volle 100% mijn ondersteuning. Ook ik zit vaak te koken van kwaadheid over het gedrag van deze haatbaarden en muzelmensen. Uw betoog is volledig in overeenstemming met de waarheid. En LINKS in heel Europa en de wereld zijn de 5e colonne der Mohameddanen. Shalom Israel!

  Like

 9. Opnieuw bedankt voor het vertalen, Wachteres!
  @Lucky9: Helemaal met je eens. Ook met die studioneukers kan je allang geen dialoog meer voeren. Ze hebben hum linkse, rode zegje allang klaarliggen en hopen je nog dieper de grond in te trappen. Het is volk van het minste soort, lager bestaat haast niet. Wiens brood men vreet, diens woord met uitkotst…

  Hoe men het ook wendt of keert: Ik blijf, voor zover dat in mijn vermogen ligt, Israël voor de volle 100% steunen!

  Like

 10. Philippine zegt:

  Israél ligt onder vuur. Letterlijk én in de media.
  Maar hierover horen we niets:
  http://www.asharq-e.com/news.asp?section=1&id=31886
  Gek hé?
  Onderwijl stromen miljoenen euro’s naar Hamas en Egypte.

  De link komt van weblog Amsterdampost Tref eu.

  Like

 11. Jan zegt:

  Bij die vrienden hoort duidelijk niet het Vaticaan want daar kan men het niet laten om de hetze voort te zetten. Het Vaticaan als Inquisitie:
  The Vatican on Gaza: Israel is a Baby-Killer”

  Cardinal Gianfranco Ravasi: “I think of the ‘massacre of the innocents’. Children are dying in Gaza, their mothers’ shouts is a perennial cry, a universal cry”.

  William Shomali, Patriarchate of Jerusalem: “The Talmud, the holy book studied by the ultra-orthodox, more highly venerated than the Bible itself, invites religious hatred, speaks badly of Jesus, and even worse of Mary and, in general, of Christians,”
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/162368#.UK3YNfltAZR

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  @Jan 08.54. uur, Jan de RK is volkomen geinfiltreerd met RODE BACILLEN. Zou ons dat nog moeten verwonderen?

  Like

 13. louis-portugal zegt:

  Gelukkig keren zich telkens meer mensen af van het Vaticaan en daar hoor ik al sinds heeeeel lang bij.
  Idd. goed gebracht wachteres.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s