Israël en Hamas zijn het eens geworden over een wapenstilstand

Om 20.00 uur is er tussen Israël en de radicaalislamitische Hamas een wapenstilstand in werking getreden. Bemiddelaars in Egypte moeten garanderen dat men zich aan het akkoord houdt.

Israël en de Palestijnen zijn het woensdag eens geworden over een wapenstilstand. Deze zou om 20.00 uur ingaan, zei de Egyptische Minister van Buitenlandse Zaken Mohammed Kamel Amr tijdens een gezamenlijk optreden met de Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton in Caïro.

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu bevestigde de overeenkomst. Hij zou hierin na een gesprek met de Amerikaanse president Obama hebben ingestemd. De wapenstilstand moet een einde maken aan de sinds een week aanhoudende gevechten, waarbij meer dan 140 Palestijnen en 5 Israëli´s om het leven kwamen.

Volgens de overeenkomst moeten zowel Israël als de militante Palestijnen in de Gazastrook alle aanvallen staken. Na een 24-urig staakt het vuren moeten de grensovergangen van Israël naar de Gazastrook weer geopend worden. Bemiddelaars in Egypte zouden moeten garanderen dat de partijen zich aan de wapenstilstand houden, zei een vertegenwoordiger van de Palestijnen.

Clinton begroet overeenkomst

Daarvoor had woensdag een bomaanslag op een bus in Tel Aviv de hoop getemperd dat het nog tot overeenstemming zou komen. Bij de explosie raakten volgens de politie 27 mensen gewond.

Egypte heeft bemiddeld in het conflict. Clinton begroette de overeenkomst en het einde van de raketaanvallen op Israël. De inspanningen voor een duurzaam einde aan de vijandigheid zouden nu gezamenlijk worden voortgezet, zei ze tijdens de gezamenlijke persconferentie met Amr.

Er waren echter ook andere signalen te horen uit de omgeving van de Egyptische president Mohammed Morsi. De adviseur van de president voor Arabische aangelegenheden, Mohammed Esmat Aeif al-Daula, verklaarde woensdag tijdens een seminarium met als titel “Het Sinai-schiereiland en de nationale veiligheid”: “De zionistische constructie zal nog steeds onze vijand blijven, terwijl de Palestijnen bij ons horen”.

Bron:

http://www.welt.de/politik/ausland/article111372736/Israel-und-Hamas-einigen-sich-auf-Waffenruhe.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Hamas, Israël. Bookmark de permalink .

35 reacties op Israël en Hamas zijn het eens geworden over een wapenstilstand

 1. lucky9 zegt:

  Die Welt, der Spiegel ! Goede vertaling maar dat is het dan ook.

  Ik zou graag een vlieg willen zijn die wel weet wat dat islamofiel wijf H.C. tussen haar lippen aan het adres van B.N. gesist heeft!
  Samengevat, ik geloof er geen r*** van, en hoop dat Israël ze nog alle vijf goed op een rij heeft!

  “Duurzaam einde aan de vijandigheid”? Wie gelooft zulke onzin nog? Luister naar de spreekbuizen van de pal-maffia en na amper een halve lettergreep weet je beter. Véél beter!

  Like

 2. Het woordje ‘duurzaam’ wordt te pas en te onpas gebruikt. Uit de gierput van moslimhoer Clinton is het niets anders dan een holle frase. Ik hoop echt dat Netanyahu zijn poot stijf houdt en alsnog hard terugslaat wanneer die hamas-idioten en gelieerde militanten het wagen alsnog proberen opnieuw vuurwerk af te steken in de richting van Israël.
  En dan het idee dat Egypte hier aan mee zou werken: Zijn ze verdomme al weer vergeten wat die Morsi een week of twee geleden nog riep? Het is duidelijk dat Hitlerly ‘afgesneden’ Clitoris probeert, net als haar lievelings-moslims, Taqiyya te plegen in het voordeel van de Hamas en degenen die hen van wapens voorzien. Het is niets anders dan een vertragingstechniek zodat men op adem kan komen, zich kan herbewapenen en kan hergroeperen.

  Zucht….

  Like

 3. Henk Der Niederländer zegt:

  Dit word het lachertje van het jaar.
  Binnen een week vallen er weer raketten in Israel, kan Ik hier iedereen verzekeren.
  En muts Clinton vind zichzelf dus een geweldige minister van buitenlandse zaken.
  Loopmuts van de moslim Obama.
  Laat me alstublieft niet lachen.

  Like

 4. Vrijdag na het middaggebed is het weer feest. Ze zijn dan weer lekker opgehitst door de imam en kunnen ze er weer met ‘frisse lafheid’ tegen aan… Ben benieuwd.

  Like

 5. Piet Klont zegt:

  Een loopse mosselmuts, begrijp ik hieruit.

  Like

 6. En niemand die deze actie veroordeeld……. Laffe honden!

  Like

 7. @Piet Klont. Ze zal wel aardig uitgewoond zijn door die moslimleuters… Ze ziet er nogal afgelebberd uit sinds ze zo nodig bij die graftakken in de gratie wenst te komen

  Like

 8. Piet Klont zegt:

  Wat je zegt, Pieter!
  Ze doet me bijna denken aan die uitgemergelde Petra (mis)Kramer….
  😀

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Foutje… Lees net op AP dat het bestand nog geen half uur heeft geduurd…en dat die verdomde allahschreeuwers weer een raket hebben afgevuurd.

  Like

 10. @PK: Hahahaha. Uitgemergeld oud lijk!
  @GD: Klopt, iets van nog geen 20 minuten na het ingaan, geloof ik. Kan die pagina niet zo snel terugvinden. Volgens mij gokten ze erop dat Israël gelijk terug zou slaan maar dat ging even niet door. Propaganda poging aldus mislukt. Ze zullen het ongetwijfeld nog wel eens proberen vanavond of vannacht.

  Like

 11. Henk Der Niederländer zegt:

  Zo zie je maar weer
  Ik schat de zaak dus veel te veel fout in Ik had het over een week maar de Hamasboys konden er niet op wachten.
  Vraag me af wat morgen de reactie zal zijn van de NL politiek.
  Ik denk nope dus

  Like

 12. Piet Klont zegt:

  Tuurlijk niet….Reacties ondenkbaar!!

  Like

 13. Henk Der Niederländer zegt:

  Zoals je zegt Piet.

  Like

 14. Ik heb dan wel Twitter maar ik verdom het om die idioten toe te voegen. Geert Wilders heeft via Twitter nog geen reactie gegeven…

  Like

 15. Henk Der Niederländer zegt:

  Mij lijkt dat het het beste zou zijn om nog een paar miljoen belasting geld naar Gaza te sturen.
  Want dan gaan ze het wel begrijpen volgens die Mafketels in Dan Haag.
  Als het GVD niet zo triest was zou je in lachen uitbarsten.

  Like

 16. @Henk der Niederländer 23.16 uur; en van die paar miljoen belasting geld euro’s kan Hamas weer raketten kopen en op Israël afvuren. Maar… met die raketten graven ze hun eigen ondergang!

  Like

 17. Henk Der Niederländer zegt:

  Het zou kunnen zijn dat Men in Egypte langzaam aan het begrijpen is welk foutje ze daar gemaakt hebben.
  Even van AP gepikt.

  http://www.amsterdampost.nl/demonstranten-in-cairo-vallen-al-jazeera-kantoor-aan-vanwege-steun-aan-muslim-brotherhood/#comment-85847

  Like

 18. Tiny zegt:

  De inkkt was nog niet droog en de volgende raketten vlogen Isra:el al veer binnen.
  De IDF heet dit keer (voorlopig) niet terug geslagen)

  Bovendien hier een artikel om misschien over na te denken:
  http://missingpeace.eu/en/2012/11/ceasefire-or-ground-operation-how-to-stop-the-rocket-terror-from-gaza/

  Like

 19. Tiny zegt:

  inkkt inkt en Isra:el is natuurlijk Israël.

  Like

 20. Marcel zegt:

  Heel goed dat Geert Wilders nog geen reactie heeft gegeven, dat is het beste dat hij kan doen. Iedereen weet waar GW voor staat. Voor hem is nu de EU het belangrijkst.

  Iedereen die voor zichzelf nog nadenkt die denkt : zie je nou wel !
  Als GW dat maar 1 keer durft te zeggen dan barst het hele policor circus weer los en het hele EU onderwerp is weer van de agenda. Iedereen weet dat GW Israël steunt, er nu nog eens extra op tamboereren zou averechts werken voor hem.

  Like

 21. @Marcel: Ik denk dat het een hele verstandige zet is van Geert Wilders is om niets te zeggen op dit moment. De bewijzen dat de islam een verderfelijke ideologie die gevaarlijk is voor een ieder die er een andere zienswijze op na houdt, stapelen zich steeds verder op. Het zal zijn standpunt met betrekking tot de EUSSR, en de islam die daar onlosmakelijk aan verbonden is, alleen maar verduidelijken.Spekkie voor zijn bekkie om het zo maar eens te zeggen.

  Like

 22. Tiny zegt:

  Volgens JPost, nu al 20 raketten.

  Like

 23. Henk Der Niederländer zegt:

  Inderdaad Tiny.

  Voor diegenen die het allemaal nog niet willen geloven.

  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/162382#.UK3DnWcZuBk

  Like

 24. Martha N zegt:

  140 Palestijnen..? en 5 Israëliërs?

  Dat zijn dan 5 Israëliërs TE veel en 140 (0000) etc. Palestijnen te weinig!

  In ieder geval hebben de Palestijnen geluk, want zij gaan naar Allah!
  Dus wat mekkeren ze toch.
  Zolang een Palestijnse moeder zegt: Ik bid elke dag tot Allah dat mijn zoon mag sterven voor onze zaak, wordt hun wens toch verhoord!

  Like

 25. Jan zegt:

  Dat betekent dat Hamas heeft gewonnen, de status heeft van leger en regering op gelijke voet als de Israëlische regering en Morsi’s status als een raket is gestegen als serieus bemiddelaar en hij nu zijn handen kan ophouden om miljarden steun te ontvangen uit de VS en de EU.

  Wat heeft het Israël opgeleverd: niets, minder zelfs want het is wachten op de volgende beschietingen, die overigens al na 40 minuten weer plaats vonden. Kwestie van weken en alles begint opnieuw.
  Wapens worden aangevuld, de moordenaars zijn nog in leven. Pas als zijn verliezen lijden en fiks ook zodat ook de bevolking merkt wat hun handelen tot gevolg heeft heeft succes.

  Like

 26. Tom Hendrix zegt:

  Arabieren en muzelmensen en vrede? Voor sprookjes ga ik naar de EFTELING! ISLAM is haat van het begin tot het einde, AMEN!

  Like

 27. Jan zegt:

  De tegenstanders van Israël zijn nu:
  Egypte+Hamas
  Turkije+Hezbollah
  Syrië
  Jordanië
  Iran

  Iran werkt door aan de atoomwapens want Israël schakelt al niet eens een moordenaarsbende uit. Al die bombardementen zijn niets, zijn politiek correcte, uiteindelijk ten koste van jezelf. Een inbreker wapens afpakken, vervolgens laten lopen zodat hij 5 minuten later terug is met een nieuwe. De bende zit er nog en dus is dit een achterlijke wijze om tegen een tegenstander te vechten.
  Netanyahu kan de verkiezingen nu wel schudden.

  Like

 28. Joop Klepzeiker zegt:

  Hamas heeft gewonnen !
  De onderhandelingen beginnen over een paar uur !
  Israel kan niets ander dan onder druk van de USA toegeven aan sommige eisen , dus !!!
  Het leger trekt zich al terug van de grens met gaza , de uitkomst van de onderhandelingen staan dus al vast ???
  Open die grenzen weg met de zee blokkade en hup de raketten komen de gaza weer binnen voor de volgende wapenstilstand ,
  Of denkt men dat de usa die blokkade gaat overnemen en dat hamas het bestaansrecht van Israel gaat erkennen ??
  Het begin van het einde voor Israël, dezelfde klote fouten als cast lead!

  Er is voor Israël maar een oplossing !

  Hamas erkent de staat Israël en stopt met het geweld !

  Dat moet het breekpunt zijn !!

  Zo niet vernietig hamas tot op de laatste man vrouw !Dus tijdens de onderhandelingen het leger vol paraat bij de grens laten staan de luchtmacht in volle paraatheid.

  Die onderhandelingen hoeven maar en paar minuutjes te duren.

  Gewoon een directe vraag aan hamas ,
  1) herkennen jullie het bestaansrecht van de staat Israël zo je of zo niet.

  Zo ja vrede

  Zo niet een volledige aanval met een totale vernietiging van hamas.

  Like

 29. Joop Klepzeiker zegt:

  Ze worden elke keer sterker die schoften van hamas, nu afstoppen of het is te laat .

  Of denkt men dat de usa dat addergebroed onder controle gaat houden desnoods via egypte ??

  De moslimbroederschap als vrede bewaker dat kan alleen obamadrama verzinnen

  Like

 30. Tom Hendrix zegt:

  @Joop Klepzeiker 15.25. uur, dat ben ik met U volledig eens. Maar ik peins dat de MOSLIMRATTEN zo weer beginnen met het afvuren van raketten. Muzelmannen zijn niet te vertrouwen!

  Like

 31. Joop Klepzeiker zegt:

  De eerste winst is al binnen voor hamas , de grensovergangen gaan open als ik het goed heb begrepen !

  Like

 32. Jan zegt:

  Leider van de Egyptische Mosmimbroeders, Mohammed Badi, roept op Israël te vernietigen

  The top leader of Egypt’s Muslim Brotherhood denounced peace efforts with Israel and urged holy war to liberate Palestinian territories on Thursday — one day after the country’s president, who hails from the movement, mediated a cease-fire between Israelis and Palestinians to end eight days of fierce fighting.

  “The enemy knows nothing but the language of force,” said Mohammed Badei. “Be aware of the game of grand deception with which they depict peace accords.”
  http://www.washingtonpost.com/world/middle_east/day-after-president-brokered-gaza-truce-egypts-brotherhood-cleric-slams-peace-with-israel/2012/11/22/7b29575e-34a1-11e2-92f0-496af208bf23_story.html

  Dat jihad geen ‘innerlijke strijd’ is, dus dat de boodschappen voor het weekend gedaan moeten zijn, of dat men op tijd moet opstaan om op het werk te komen, maar het vernietigen van de staat Israël zei Badei vijf maanden terug:
  “it (is) necessary “to strive to save al-Quds [Jerusalem] from the hands of the rapist Israelis and to cleanse Palestine from the clutches of the occupation” and “called on all Muslims to wage jihad with their money and their selves to free al-Quds.”
  http://jerusalemprayerteam.blogspot.nl/2012/07/muhammad-badi-call-on-all-muslims-to.html

  Like

 33. Jan zegt:

  Er worden Amerikaanse troepen in de Sinaï gestationeerd

  Obama’s pledge of US troops to Sinai next week won Israel’s nod for ceasefire
  http://www.debka.com/article/22557/Obama’s-pledge-of-US-troops-to-Sinai-next-week-won-Israel’s-nod-for-ceasefire

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s