Pro-Israël demonstratie zondag 25 nov. 14-16 uur, Dam, Amsterdam

Zeer gewaardeerde Israëlvrienden,

Ter ondersteuning van Israël willen we a.s. zondagmiddag op de Dam met een zo groot mogelijke groep mensen onze steun aan Israël kenbaar maken.
Stuur het bericht door naar zoveel mogelijk kerken, synagogen  kennissen en kom a.u.b. Het blijkt, dat Israëlvrienden uit allerlei achtergronden zich vinden in deze gezamenlijke steun: Joden, christenen, mensen zonder een specifiek geloof , ex-moslims,  noem maar op, men wil de enige democratie in het M.O. graag behouden.

Veel landen, personen, instanties staan structureel negatief tegenover het Joodse volk en/of Israël als staat en dat moet stoppen! Er is geen enkele reden voor. Integendeel. We hebben  veel aan Joodse wetenschappers en Nobelprijswinnaars te danken, procentueel veruit de meesten  komen uit het volk Israël. Volkomen ten onrechte werden de Joden steeds vervolgd in Egypte, Irak (Babel), Romeinse rijk, Roomse kerk, protestanten (Luther), vanuit de islam al 1400 jaar, Hitler met de Grootmoefti in destijds Palestina in de shoa. Eindelijk een plek in Israël en dan voortdurend nu vanuit de islam oorlog, raketten, zelfmoordenaars. Wij vragen vergeving voor het aandeel van de christelijke kerken  in de afgelopen 1800 jaar voor antisemitisme in allerlei vormen en staan achter Israël, dat zich legitiem en volgens internationaal recht verdedigt tegen de voortdurende agressie vanuit de islam

Shalom,

Tot zondag v.a.  14.00 uur in Amsterdam, op loopafstand van het CS of anders de tram. Parkeren in de Bijenkorfgarage kan ook prima.

Ben Kok (joods-chr. pastor)

(Bewerkt door E.J. Bron)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël. Bookmark de permalink .

28 reacties op Pro-Israël demonstratie zondag 25 nov. 14-16 uur, Dam, Amsterdam

 1. Helaas is het mij net even te ver weg anders was ik er graag bij geweest. Voor degenen die wel gaan: Zeer veel succes toegewenst!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Ook voor mij is het even te ver weg, ik sta wel 100% achter de demonstratie. Ben Kok cum suis, heel veel succes en sterkte, vanuit Limburg.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Als het een aanzienlijke demonstratie qua omvang voor het democratische Israel wordt ben ik benieuwd of het NOS journaal een 3 tal minuten aan zendtijd hiervoor inlast.

  Like

 4. Martien Pennings zegt:

  Natúúrlijk ga ik.

  Like

 5. Piet Klont zegt:

  Ik denk dat mijn scootmobiel dat vanuit Friesland nét niet haalt…..
  Ik kan het proberen natuurlijk, dan neem ik de oplader mee en vraag om de 20 km bij een boerderij of ik even vier uren aan de oplader mag.

  Like

 6. E.J. Bron zegt:

  LOL!!! 😀 😀 😀

  Like

 7. @Piet Klont: Oei! Dan mag je haast wel een week of twee eerder vertrekken. Heeft dat apparaat niet een soort van dynamo die tijdens het rijden toch een beetje de accu bijlaadt (geen domme vraag want ik weet het echt niet)?

  Like

 8. delamontagne zegt:

  Ik (wij ) zouden ook best graag wel willen komen,maar als het voor mensen uit Limburg (150 km??) al te ver is,dan is +- 13/1400 km voor mensen op onze leefdtijd zeker te ver. Als ik foto,s of beelden van de Dam zie, moet ik altijd aan die “mannen/vrouwen”gescheiden betoging (bovendien in een vreemde taal en met mensen die niet gangbare kleding voor NL droegen) denken, die een jaar geleden daar plaats had.Wat is NL toch een raar land geworden.We zijn al jaaaaaaaren weg.
  In 1967 werd er in heel NL gecollecteerd voor………………………Israel. Ik weet het nog als de dag van gisteren. Ik HOOP toch zo heel erg dat alles goed zal gaan voor Israel .
  Heb er in de 60er jaren gewerkt, wat was alles daar toen nog primitief, als ik nu de beelden van Tel Aviv zie. groetjes uit VER WEG.

  Like

 9. Piet Klont zegt:

  @Pieter Veenstra:

  Next silly question, please!

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Geen geschikte draad. Ik hoop dat ze deze klootzak snel te pakken krijgen en van mij magtie
  zonder parachute boven de Everglades van Florida gedropt worden.
  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3351493/2012/11/21/Schokkende-beelden-van-laffe-aanval-op-meisje-16.dhtml

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  Nog wat krantenkoppen uit landen waar het geloof van de vrede welig tiert….
  http://www.barenakedislam.com/2012/11/21/headlines-from-the-muslim-world-ii/
  Zie ook homepage: meer materiaal uit Gaza wat door YT werd geblocked.

  Like

 12. Fubar zegt:

  Ah, als Amsterdammer zat ik hier eigenlijk al op te wachten. Drachten alsook Den Haag is me te ver. Ik zal er zijn.
  Ik reblog het ook ff, maar dat zie je dan hier niet want ik hanteer geen wordpress, maar blogspot.

  Ik heb er echter wel een second thought bij. Een beetje een rare voor jullie wss allemaal. Maar u weet dat er niet alleen roemeense zakkenrollers op de Dam staan, maar ook dat daar serieuze staartartiesten werken? En dat die afhankelijk zijn van de paar toegeworpen euroos?

  En soms werkt het weer tegen en soms is die vermaledijde Dam bezet door demonstranten.

  Dan heb ik misschien nog een verassing voor u. Diezelfde straatartiesten die daar hun truukje doen zijn over het algemeen in het geheel niet gecharmeerd van roemeense zakkenrollers of de islam for that same matter.

  Maar op deze dag kunnen ze dus niet werken.

  Met vr grt,

  Fub.

  Like

 13. HB zegt:

  @ Piet Klont Ik heb ook een scootmobiel en een auto waar er 2 in passen, woon in Groningen en wil naar de demo. Eventueel kunnen er meer mensen mee als er genoegen wordt genomen met mindere zitplaatsen. Vergoeding demomateriaal.
  Via de moderator kan er denk ik wel contact met mij worden opgenomen.

  Like

 14. Ja, ik ga erheen. Met een schilderij van Adolf Hitler erop met ernaast met grote letters geschilderd “Muhammad the Second”. Dus dat betekent dat Adolf Hitler als Mohammed de Tweede wordt afgebeeldt door mij. Mohammed de Eerste kennnen jullie allemaal.

  Like

 15. Dat schilderij van Muhammad the Second (Adolf Hitler) neem ik niet mee omdat het volgens Ben Kok te hard aankomt bij de Joden op de Dam omdat die nog steeds een Hitler-trauma hebben. Als ik kom neem ik een ander schilderij mee. Moet er nog over nadenken en of ik kom.

  Like

 16. Piet Klont zegt:

  @HB 23 november 2012 om 13:17

  Beste HB,
  Allereerst heel erg bedankt voor uw aanbod, welke mij pas nu en na een mail van de webmaster onder ogen is gekomen.
  Helaas heb ik voor zondag a.s. (morgen dus) inmiddels een andere planning. Daarbij is mij de afstand naar Amsterdam jammer genoeg te groot, hoe graag ik ook een bijdrage had willen leveren.
  Ik hoop op uw begrip hiervoor maar ook dat dit u niet weerhoudt om zelf naar de demo te gaan.
  Niettemin nogmaals bedankt!

  Like

 17. rommel zegt:

  Wedden dat Klont al zijn afspraken zou vergeten en zijn tragische kont zo snel mogelijk naar het spoor richting Amsterdam zou schuiven als je hem zou uitnodigen voor een avondje hoeren en snoeren op de wallen?
  Daar bedankt die niet voor.

  Like

 18. Piet Klont zegt:

  @Drommel:

  De enige wallen mij bekend hangen onder m’n ogen van het lezen van jouw geklefbef.
  Glij vooral niet uit over de bananeschillen daar in Zweden.

  Like

 19. benkok zegt:

  Bedankt voor al jullie meeleven, zie verslag:
  http://tora-yeshua.nl/2012/11/hoe-verliep-onze-pro-israeldemonstratie-25-nov-enorm-zegenrijk/
  Shalom,
  Ben Kok (joods-chr pastor)

  Like

 20. Pingback: Israël – Vloeken in de kerk | Sara Lindenhols

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s