“Wij moslims kunnen niet tegelijk met jullie bestaan”

Waarom de christenvervolging in de islamitische wereld toeneemt: waar de sharia regeert, hebben niet-moslims alle rechten verloren.

Op het Tahrirplein in Caïro verkondigde een spandoek een dezer dagen: “85 miljoen willen de toepassing van de sharia”. Er waren ongeveer 10.000 Salafisten bijeengekomen om de strikte opvolging van de koran in de grondwet te eisen. Wat dit in de praktijk betekent, heeft een terrorist uitgelegd, nadat hij samen met anderen 60 katholieken in Irak had vermoord: “Jullie christenen zijn allemaal ´kafirs´ (ongelovigen), wij kunnen niet tegelijk met jullie bestaan!”

Zo komt het dat er wereldwijd ongeveer 100 miljoen christenen vervolgd, vernederd en – in laatste instantie – ook vermoord worden. Vooral in islamitische landen: hoe strenger de koran wordt geïnterpreteerd, des te meedogenlozer is de systematische verdrijving, de moorddadige terreur.

Slechts enkele voorbeelden: in Indonesië werden de afgelopen jaren meer dan 1000 kerken in brand gestoken; n Egypte werden de afgelopen 30 jaar meer dan 1800 Kopten om religieuze redenen vermoord. In de herfst van 2011 riepen imams in meer dan 20 Opper-Egyptische moskeeën op tot de bestorming van kerken en de moord op christenen – de politie trok zich terug.

Religieuze haatpropaganda

De religieuze haatpropaganda blijft echter niet tot moskeeën beperkt: deze is overal te horen op bazaars, in de taxi´s en in privéwoningen. De islamwetenschapster Rita Breuer: “Antichristelijke propaganda hoeft men in de meeste islamitische landen niet meer stiekem te fluisteren, hij is salonfähig en behoort op veel plaatsen juist tot de bonton.”

Daaruit blijkt volgens Breuer: “Er kan geen gelijkberechtiging bestaan van niet-islamitische burgers in een expliciet islamitisch vormgegeven staatsbestel”. Want waar de sharia regeert, hebben niet-moslims alle rechten verloren: “Een islamitisch vormgegeven staatsbestel zonder religieuze discriminatie heeft nog nooit bestaan”.

Rita Breuer, die als ontwikkelingswerkster lange tijd werkzaam was in islamitische landen, verklaart de islamitische christenhaat ook theologisch. Soera 4, vers 171, zegt ondubbelzinnig: “Voorwaar, de Messias, Jezus, zoon van Maria was slechts een boodschapper van Allah en Zijn woord tot Maria gegeven als barmhartigheid van Hem”. De religiestichter van de christenen, de zoon van God, kan en mag natuurlijk niet goddelijker zijn dan Mohammed, die immers “slechts” een mens was. Het geloof in Jezus Christus zet daarmee vraagtekens bij het volledige islamitische religiegebouw. Daarom zullen de “afgodendienaren” – aldus soera 9, vers 17 – “eeuwig vertoeven in het vuur”.

Godsdienstvrijheid, alleen in theorie

Daar is niets te zien van die barmhartigheid, die Mouhanad Khorchide in de islam denkt te herkennen (“Islam is barmhartigheid” – Herder Verlag). En als hij zegt dat huidige moslims de koran in de historisch context zouden moeten bekijken, dan zal dit zeker gelden voor ontwikkelde moslims in westerse landen. Daar echter, waar de islam als de staatsdoctrine geldt, heersen andere principes.

Bijvoorbeeld in Turkije, waar in het gunstigste geval theoretisch godsdienstvrijheid bestaat. Rita Breuer: “In het op papier seculiere Turkije is een bijna hysterische vervolging van de christelijke missie, en van datgene dat men als zodanig beschouwt, waar te nemen.” In 2007 werden in het Oost-Turkse Malatya twee tot het christendom bekeerde Turken en een Duitse predikant “op beestachtige wijze vermoord”.

Geen op zichzelf staand geval, want in het islamitische shariarecht is afvalligheid – dus de afvalligheid van het islamitische geloof – een misdaad waar de doodstraf op staat. In veel islamitische landen worden afvalligen ook nu nog bedreigd met de doodstraf, elders roepen de “barmhartige” vertegenwoordigers van het geloof op tot lynchjustitie. Bijvoorbeeld in Egypte, waar “veel imams de gelovigen oproepen bekeerlingen te doden”, aldus Breuer. “wie hieraan gevolg geeft, hoeft niet bang te zijn voor strafvervolging”.

Terwijl in de westerse wereld de kerken juist tolerantie prediken en enkele theologen bazelen over een “dialoog op ooghoogte”, krijgt in de islamitische wereld een klimaat van vijandigheid steeds meer aanhangers. Breuer: “De golf van re-islamisering van de islamitische wereld en de hernieuwde politisering van de religie komt overeen met een sluipend gif voor het interreligieuze klimaat en heeft een aanzienlijk negatieve uitwerking voor de christenen”.

Het intern islamitisch dispuut is niet gewonnen door de liberalen, maar door de radicale islamieten. Het lijdt geen twijfel dat dit ook gevolgen zal hebben voor de verschillende stromingen van de islam in de westerse wereld.

Schijndialoog is niemand bij gebaat

En niet te vergeten: de hier in het land gevoerde schijndialoog helpt de bedreigde christenen in de islamitische wereld niet, zij zijn aangewezen op een duidelijke standpuntbepaling van de westelijke kerken. Daarom lijkt het op realiteitsweigering wanneer theologen – zoals in de katholieke kerk in Wenen – steeds opnieuw een positief en geïdealiseerd beeld van de islam schetsen. Een islam, die zich zou verdragen met de christelijke waarden – de “ware islam van de vrede en de vrijheid, van de gelijkberechtiging van alle mensen, van tolerantie en van pluralisme”.

Alleen, weet Rita Breuer: “Deze zogenaamd ware islam bestaat niet”. Integendeel, de hetze tegen de christenen neemt toe, ook bij ons. Ook al zijn de actieve militante moslims een minderheid, de passieve acceptatie van geweld is zeer groot.” Een zin, die iedereen tot nadenken over migratie en integratie zou moeten stemmen.

Bron:

http://diepresse.com/home/meinung/gastkommentar/1314126/Wir-Moslems-koennen-nicht-gleichzeitig-mit-euch-existieren

Auteur: Detlef Kleinert

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christendom, Christenvervolging, Moslims, Westen. Bookmark de permalink .

32 reacties op “Wij moslims kunnen niet tegelijk met jullie bestaan”

 1. marlies1 zegt:

  Mijn tolerantie t.o.v. de islam is gedaald tot onder het 0-punt. Voor mij geldt: Oog om oog, tand om tand.

  Like

 2. henk schroemges zegt:

  Correct gesteld zeggen de moslims in feite dus dat alle niet moslims moeten verdwijnen cq uitgeroeid. Laat ik nou dus precies andersom redeneren. Die 80 miljoen haatdragers moeten door de overige ruim 4 miljard mensen accuut worden ge-elimineerd.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Intolerant tegen de INTOLERANTEN, dat is mijn adagium !

  Like

 4. Als de moslims niet samen met ons kunnen bestaan dan wordt het de hoogste tijd dat ze optyphen naar de zandbak waar ze vrijelijk hun ideologie kunnen uitoefenen!

  Geheel eens met bovenstaande reacties!

  Like

 5. Danny ingelbrecht zegt:

  Kijk bij moslims word de haat t.o.v. niet moslims ingeprent van kribbe tot graf.
  Het is dus zaak dat we zorgen dat voor moslims de tijd tussen de kribbe en graf zo kort mogelijk is.

  Like

 6. Voor de liefhebbers.

  Selbst der taz werden die Gutmenschen unheimlich: Liberal bis zur Komfortzone

  Ein neues Asylantenheim in Bremen demaskiert die Gutmenschen: Im noblen “Viertel” will man sowas nicht haben. Dass die taz einmal sowas schreiben wird, hätte keiner gedacht:

  Dass just jenes links-bürgerliche Milieu, in dem man immer stolz auf die eigene Liberalität gewesen ist, nun gegen die Flüchtlingsunterbringung vor der eigenen Haustür mobil macht, zeigt, wie weit diese Liberalität reicht: Bis zur eigenen Komfortzone. Es setzt der Verlogenheit die Krone auf, wenn sich dieser Widerstand unter dem Deckmäntelchen der Fürsorge für die Flüchtlinge tarnt.
  Ich kenne sowas aus Berlin: Die Schickeria kaufte Kreuzberg auf und räsoniert jetzt über die deutsch-türkischen Unterschiede, während die Kinder in alternative Privatschulen kommen, in denen die Ausländerquote bei Null liegt.TS

  Like

 7. Ik zou zeggen tegen deze primaten: “Lekker ‘slim’ ! Dan moeten jullie ook geen (financiële en sociale) hulp accepteren van deze ‘ongelovigen’, want zonder dat zal onze ondergang ook jullie ondergang worden!”

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @Hyperinflatie 18.28. uur, o hoe geweldig oprecht zijn de politiek correcten en de linksen toch…tot de problemen voor hun huisdeur aankloppen, dan worden deze personen opeens een stuk kritischer, hoe noemt men zo iets ook weer, o ja…HUICHELARIJ!

  Like

 9. Het vervolg is nog beter!

  Voor de genieters.

  Noch besser als der verlinkte Kommentar des TAZ-Redakteurs ist der Original-Artikel:
  http://www.taz.de/Asylbewerber-in-Bremen/!105908/

  “Mit Bioläden, Latte Macchiato-Lounges und ehemals besetzten Häusern gilt „das Viertel”, wie es in Bremen heißt, als Szene-Perle. StudentInnen, LehrerInnen und AkademikerInnen haben es sich hier eingerichtet. 60 AsylbewerberInnen sollen nun hinzukommen, in einem Übergangswohnheim in der Eduard-Grunow-Straße.
  Gegen Flüchtlinge hätten sie nichts, das wurde von den 150 NachbarInnen auf der Beiratssitzung oft betont. Da gebe es kein Aber. Aber: Einmal seien dem Enkel einer Anwohnerin von einem „Schwarzafrikaner” Drogen angeboten worden. Einen anderen Nachbarn sorgte, dass die Flüchtlinge sich womöglich draußen aufhielten, es somit zu Ruhestörungen kommen könnte.
  Der Saal des Concordia-Theaters, in den die Sitzung verlegt wurde, war brechend voll. Belastet sei der betreffende Teil des Viertels schon genug, wegen der Nähe zum Bahnhof und seiner Diskomeile. „Für die Leute, die jetzt kommen”, sei das „nicht die richtige Gegend”, sagte ein Anwohner.
  Ganz schlimm könnte es werden, wenn wegen des Asylheims Fremdenfeindlichkeit in den linken Stadtteil Einzug hielte, gab eine Nachbarin zu bedenken.”
  Ich habe mich halb angep…. vor Lachen. Dieses ganze linke heuchlerische Lügenpack will genausowenig wie die normalen Menschen ein Ausländerquartier in ihrer Nähe haben, argumentieren aber mit dem angeblichen “Interesse der Flüchtlinge” und dem “Schutz vor Rassismus”. Nein, nein, meine Damen und Herren “StudentInnen, LehrerInnen und AkademikerInnen”.
  Ich bin der festen Überzeugung, das Flüchtlingsheim gehört genau dort hin, zwischen eure “Bioläden, Latte Macchiato-Lounges und ehemals besetzte Häuser”. Und ich wünsche euch das volle Programm der “kulturellen Bereicherung” durch die Ausländer. Ihr habt es voll und ganz verdient. Jetzt fresst die Suppe auf, die ihr bisher immer nur den anderen eingebrockt habt. Bis zum letzten Löffel.

  [16:40] Leserkommentar-DE:

  Genau das Richtige für Euch. Und die Kommentare zu dem Artikel sind ganz großes Kino.

  [17:45] Die linksgrünen Heuchler sind eindeutig die Schlimmsten. Sie werden die schlimmsten Nationalisten werden, wenn der Wind sich dreht, weil sie sich selbst am meisten haben täuschen lassen – es wird eine Überkompensation geben. Zeit für den Auftritt des SUV-Fahrers.WE.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Hyperinflatie 18.34. uur, Hear,Hear! Just to the point Hyperinflatie! Zeer leerzaam, maar voor mij de bevestiging wat ik al jaren dacht hoor! Blijf ons voorzien van deze info, Duits kan ik zeer goed lezen, oud MULO klant, van voor de ONDERWIJSVERNIELING mammoet-wet, ook zo een miskleun der linksen!

  Like

 11. Yvonne zegt:

  Zolang ze er zelf niet tussen hoeven te wonen en geen last van hebben,zullen politici de islamieten boven eigen volk stellen,de landverraders.

  Like

 12. de Islam is een barbaarse ideoligie die veel overeenkomsten heeft met de NAZI,S in het Derde Rijk .Dit wetende woon ik jammergenoeg in een land waar de LINKSEN en de ULTRA-LINKSEN door middel van zelfislamizering deze barbaren alle podium geven !! Dit wordt nog erger dan 1938 ! en links nederland werkt nog meer mee dan in WO II . De vijand zit niet alleen in het Midden-Oosten maar ook in je eigen land.!

  Like

 13. Jan zegt:

  “Wij moslims kunnen niet tegelijk met jullie bestaan”

  Aangezien jullie van de dood houden adviseer ik dr. Kevorkian.

  Like

 14. E.J. Bron zegt:

  @Tom 18:39

  Zal ik het artikel dan maar niet vertalen? Zo maak je me brodeloos! 😉

  Like

 15. Jan zegt:

  Het probleem met moslims is hetzelfde als bij ‘onze’ socialisten. Zij vechten elkaar onderling de tent uit als te tegenstander er niet meer is. In Duitsland ten tijde van de Weimar Republiek vochten socialisten onder elkaar en toen Hitler sterk genoeg was viel hij in feite zijn geloofsgenoot Stalin aan.
  Bij ons belazerd de PvdA als het even kan de SP. Volk dat een wereldwijde commune nastreeft is simpelweg gestoord. Ik hou niet van communes met hun Eintopf van tahoe, tempé, bonen, kekererwten en spruiten. Vies zwijnenvoer.

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  @E.J.Bron 18.53. uur, beste web master Bert, ik zou de laatste zijn om uw onvolprezen vertaalwerk in de wielen te rijden. LOL.

  Like

 17. E.J. Bron zegt:

  Ja, ja….. 😦 😀

  Like

 18. Jan zegt:

  Salafisten dreigen met moord en bloedvergieten

  De Salafisten tonen hun ware gezicht. een zekere “Abu Assad al Almani” rroept de salafisten in Duitsland op bloedbaden aan te richten en heel bepaalde personen te liquideren. Een zelfde dreigbrief is in bezit van de binnenlandse veiligheidsdienst en wordt serieus genomen. Vooral leden van de partij Pro NRW en hun sympathisanten lopen gevaar, net als zij die de Mohammed karikaturen tonen.
  De naam van E. J. Bron werd niet genoemd.
  http://www.zukunftskinder.org/?p=28931

  Like

 19. Henk Der Niederländer zegt:

  Hahahaha Jan
  Als sluiter de naam van E.J. Bron werd niet genoemd.

  Ook hier in NL en BE van het zelfde laken een pak.
  Dat linkse tuig heeft er geen moeite mee als er nog elk jaar een paar 100.000 cultuurverrijkers het land in komen, als ze maar niet in hun buurt komen wonen.

  Like

 20. Alf Janszoon zegt:

  hyperinflatie zegt:
  21 november 2012 om 18:28
  Bovenstaande fenomeen noem ik een Femke Halsemaatje. De Jeanne d’Arc van het multiculti goedmensendom uithangen wanneer het het klootjesvolk betreft maar er wel voor zorgen dat de eigen kindertjes niet de proefkonijnen van een verrijkende multiculti onderwijs worden.
  Wasser predigen und Wein trinken, oftewel hypocrisie in optima forma.

  Like

 21. petra555 zegt:

  Indien deze moslims niet met ons {andersdenkende} door een deur kunnen, volgens hun zeggen
  Waarom pakken ze dan niet hun kloffie en gaan daarheen waar het voor hun Wel goed is.
  Voor beide kanten een veel rustiger leven zonder ergernissen moet toch wenselijk kunnen zijn.

  Like

 22. guusvelraeds zegt:

  realpredictor zegt:

  21 november 2012 om 18:30

  Ik zou zeggen tegen deze primaten: “Lekker ‘slim’ ! Dan moeten jullie ook geen (financiële en sociale) hulp accepteren van deze ‘ongelovigen’, want zonder dat zal onze ondergang ook jullie ondergang worden!”

  Nee hoor! Het aannemen van sociale ondersteuning in geld en goed is volledig conform de sharia.
  Vanaf de vroegste Islamitische tijden waren de niet moslims schatplichtig aan de Islamitische “”uebermensch””. Middels in alle nederigheid en geschoffeerde onderdanigheid moest de Christenmens gedoogbelasting betalen. Yizzia genaamd. Heden ten dage wordt in de Moskee zondermeer gepropageerd dat profiteren van de sociale voorzieningen in het avond land niet meer en niet minder is dan het opeisen van het rechtmatige bezit door Allah aan de moslim beloofd..

  Like

 23. Wel de lusten maar niet de lasten. Zo wordt dit hen ook bijgebracht in dat haatboekje van ze….

  Like

 24. G.Deckzeijl zegt:

  Bovenste foto: de vlag van de islamitische kruistocht, bedoeld om de sharia in westerse rechtssystemen te infiltreren, is de hoofddoek.(Alice Schwarzer)
  Klik links naast contact in de HEADER en lees pagina 2.

  Like

 25. daiyu-ninja zegt:

  realpredictor zegt:
  21 november 2012 om 18:30

  Moslims vinden dat wij verplicht zijn hen te onderhouden omdat wij kafirs zij.
  Ook vinden zij, dat alles wat ongelovigen bezitten van hen is.
  Volgens allah heeft u uw huis, bank,teevee, auto etc, enkel in bruikleen totdat moslims het opeisen/het willen hebben.
  Ook uw loon is niet van. Nee, dat is van de,”fundamentalistische” moslims.
  Dit is hun denkwijzen.
  De geschiedenis leert dat moslims al 1400 op andere culturen parasiteren.

  De sprinkhanenplaag is in het Westen gearriveerd.

  Like

 26. daiyu-ninja zegt:

  correctie. ook uw loon is niet van.
  Moet zijn, ook uw loon is niet van u.

  Like

 27. G.Deckzeijl zegt:

  @daiyu-ninja 21-11, 18:30
  Laat ze ’t maar proberen.

  Like

 28. luckybee zegt:

  Tsia dan moet de islam uit deze wereld verdwijnen.

  Like

 29. Jan zegt:

  Geile meiden op die bovenste foto!

  Like

 30. Tom Hendrix zegt:

  @Daiyu-ninja 00.14. uur, uiteraard met volledige instemming van alle politieke partijen in nederland, behalve dan de SGP en de PVV, de fascisten van de EU, de BILDERBERG MAFFIA en de oppermoslim OBAMA!

  Like

 31. G.Deckzeijl zegt:

  @Jan 08:24
  Als een hoofddoekdrager de laatste vrouw op deze wereld zou zijn, nam ik een holle boom.

  Like

 32. daiyu-ninja zegt:

  G.Deckzeijl zegt:
  22 november 2012 om 00:42

  @daiyu-ninja 21-11, 18:30
  Laat ze ‘t maar proberen.

  Dit is ook mijn gedachte. Maar…………aan de andere kant, hoe houd je ze tegen?
  Wij kunnen en mogen ons niet bewapenen.
  Ja, je kunt een honkbalknuppel kopen, maar wat bereik je ermee?
  Moslims krijgen wapens vanuit de moskee aangereikt, maar er is niemand die ons iets aanreikt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s