Egyptische president Morsi kroont zichzelf tot nieuwe farao

De Egyptische president Mohammed Morsi maakte zich klaar om de alleenheerschappij over te nemen. Hij gaf opdracht tot een verandering van de grondwet, die erin voorziet dat de door hem “ter bescherming van de revolutie genomen beslissingen” juridisch niet meer kunnen worden aangevochten. Tegelijkertijd zette hij ook de huidige hoofdofficier van justitie Abdel Meguid Mahmud af. Het centrale punt bij de doorgedrukte grondwetswijziging door Morsi: “Alle grondwetbijlagen, beslissingen en wetten van de president zijn definitief, tegen hen kan geen juridisch bezwaar meer worden gemaakt.

Formeel laat Morsi alle vernieuwingen, die hem absolute macht verschaffen, door een zogenaamde wetgevende vergadering goedkeuren. Ook die kan nu door geen enkele rechtbank meer worden opgeheven en is bijna uitsluitend bezet met Morsi´s Moslimbroeders en radicaalislamitische Salafisten. Alle tot nu toe door de liberale oppositie ingebrachte aanklachten tegen het grondwetsconvenant hebben door Morsi´s decreet eveneens geen effect. Met deze uitbreiding van de macht maakt Morsi zich volgens waarnemers in Cairo zelf tot een farao, waar geen effectieve controlemechanismen meer tegenover staan.

Moslimbroeders willen islamitische Godstaat in Egypte

De Egyptische Moslimbroeders werken samen met hun Salafistische coalitiepartners aan een grondwet, die een Godstaat tot doel heeft. De grondwet dient zich op de sharia te oriënteren en meer macht geven aan de religiegeleerden in het wetgevende proces. Tot het einde van het jaar dient de grondwet klaar te zijn. Door het ontslaan van de hoofdofficier van justitie Mahmud heeft Morsi zijn meest belangrijke opponent uitgeschakeld. Oorspronkelijk wilde Morsi de oppositionele jurist benoemen tot ambassadeur in het Vaticaan. Deze wees dit echter van de hand. Nu moet de Morsi-vertrouweling Talaat Ibrahim Abdallah de nieuwe hoofdofficier van justitie worden.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/0010833-gyptens-Pr-sident-Mursi-macht-sich-zum-neuen-Pharao

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Egypte, Islamisering, Moslimbroederschap, Salafisten. Bookmark de permalink .

26 reacties op Egyptische president Morsi kroont zichzelf tot nieuwe farao

 1. Jan zegt:

  Ik ben benieuwd wie van het linkse volk straks durft toe te geven dat hij 100% fout zat.

  Like

 2. Wachteres zegt:

  Kijk es aan, wat is het verschil met Europa nog, eigenlijk?

  Ook onze Europese regering wil wetten die ervoor zorgen dat zij kunnen doen wat ze willen.

  Ook wij kunnen hen niet afzetten

  Ook wij mogen straks geen kritiek meer hebben op hun beleid.

  Voor ons geldt straks: of je door de hond (de islam 😉 ) of door de kat (links) wordt gebeten …..

  Geen wonder dat ze zo goed met elkaar overweg kunnen.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @Wachteres 19.01. uur, subliem verwoord Wachteres. Nee, het is in ons land -nederland- zover gekomen, dat je als geboortige nederlander je mond maar moet houden, of je wordt gewoon bedreigt, zoals mij dat dus is overkomen. Wat dat betreft nogmaals dank wachteres! Van onze politici hoeven we niets meer te verwachten, ze laten ons gewoon stikken, en kiezen partij voor de moslims.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Jan 19.01. uur, nog niets gehoord van de PeeVEE DEE AA Jan…toch niet hé, de arrebeier hebben ze ingeruild voor onze geweldige verrijkers-zucht.

  Like

 5. Petrossa zegt:

  Ze doen maar. Egypte ligt totaal aan het gas, de economie is volkomen aan barrels. Hun ‘leger’ valt vanzelf uit de lucht. Laat maar doen, je moet als niet islamitische toerist wel volkomen van pot gerukt zijn als je daar nog naar toe gaat. Kunnen ze inderdaad die beelden wel opblazen. Maakt toch niets meer uit.

  Like

 6. E.J. Bron zegt:

  @Petrossa

  Cynische modus aan: Dat zie je verkeerd Petrossa. Dit is die prachtige democratische “Arabische Lente” van Bertus Hendrix & Co.” Cynische modus uit. 😦

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Beter dan zo heel vlug.

  Like

 8. Henk Der Niederländer zegt:

  Tom
  Achteraf gezien In mijn ogen gewoon een bluffer die wat kwam stangen.
  Want de gek had tijd genoeg om te reageren omdat Bert ook soms moet slapen.
  Mocht het niet zo zijn blijft mijn uitnodiging in ieder geval staan, precies zoals Ik het verwoord heb.

  Like

 9. Henk Der Niederländer zegt:

  Nou heb Ik ergens gelezen dat Obambi los heeft weten te peuteren dat het Amerikaanse leger een buffer gaat vormen ten zuiden van Gaza om de wapensmokkel tegen te gaan.
  Die militairen zouden al binnen 48 uur in Sharm el sheik moeten landen.
  Daar zullen ze bij Hamas niet zo blij om zijn denk Ik.

  Like

 10. Petrossa zegt:

  Ja dat is waar. Netanyahu eiste een zekerheid dat Hamas niet kon worden herbewapend. Of dat wat wordt is een tweede, want Odumbo vindt Bibi helemaal niet lief. Hij doet er alles aan om hem de verkiezingen te laten verliezen en dat zou deze wapenstilstand wel eens kunnen veroorzaken.

  Waar Odumbo, zoals gewoonlijk kortzichtig, niet aan gedacht heeft dat dat niet inhoudt dat er automatisch een ‘gematigde’ gekozen wordt.

  Er lopen daar ook heel erg extreme mensen rond.

  Like

 11. Henk Der Niederländer zegt:

  @ Petrossa.

  Dan zal Obama nog heel wat werk te verzetten hebben want als Ik de signalen mag geloven is Bibi immens populair in Israel en staat het ongeveer al vast dat hij de volgende verkiezingen gaat winnen met overmacht.

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  @Henk der Niederländer 20.35. uur, bedankt Henk. Ik was bevreesd voor vrouw en kinders, als ze daar aankomen, dan hält der spass auf. Verder on topic, ook ik ben van mening dat Netanyahu, zich uitstekend kwijt van zijn taak. Hij heeft naar mijn mening zeer gematigd gereageerd met betrekking tot de dagelijkse rakettereur van de zijde van Hamas.Israel heeft het volste recht om keihard terug te slaan, mochten er weer raketten vanuit Gaza worden afgevuurd.

  Like

 13. Jan zegt:

  Protesters torch FJP headquarters in Alexandria
  Protesters in Alexandria have reportedly stormed the Freedom and Justice Party headquarters and set it on fire
  http://liveblog.egyptindependent.com/content/protesters-torch-fjp-headquarters-alexandria

  Like

 14. Joop Klepzeiker zegt:

  Niet vergeten dit is het figuur dat de veiligheid van Israël moet waarborgen.

  Wat een vertrouwen !

  Like

 15. luckybee zegt:

  Daar van was ik niet eens verbaasd ; het is te verwachten.

  Like

 16. luckybee zegt:

  De Job van een Khalief was ook vroeger erg begeerd .Daar om was zo wel Abu Bakar , Omar en Othman, en ook Ali door hun concurenten afgeslacht.Duuuuuuuuuuuuuus niets nieuws hoor.

  Like

 17. Jan zegt:

  Tja, als straks de piramides zijn opgeblazen is er een farao nodig om zijn slaven aan te sturen deze weer op te bouwen.

  Like

 18. Jan zegt:

  Abdul Obama heeft het heel druk:
  Obama Hits The Links For The 106th Time In Less Than 4 Years…
  http://weaselzippers.us/2012/11/23/obama-hits-the-links-for-the-106th-time-in-less-than-4-years/

  Mooie opmerking:
  Apparently, golf is the only activity Mr. Obama has the balls for …

  Like

 19. Petrossa zegt:

  Voor de pyramides heb je een atoombom voor nodig 🙂 Even wachten tot Iran ermee klaar is. Alles bijelkaar zijn het gewoon een hoop oude stenen, ik zal ze niet missen. Er staan vele mooiere in ZuidAmerika en Azie. Ben in Egypte geweest, hoef er nooit mee rnaar toe. Vies stinkland met gretige geldgraaiers.

  Like

 20. Jan zegt:

  En ineens zeult men weer met foto’s van Anwar Sadat (die een stropdas droeg met hakenkruisen toen hij Israël bezocht)1
  http://www.aljazeera.com/news/middleeast/2012/11/201211235363344636.html

  1. http://www.jtf.org/israel/israel.arab.moderates.part.two.htm

  Like

 21. Jan zegt:

  Obama: “Morsi’s greep naar de macht is niets anders dan de overgang naar democratie”
  Our interest in the development and transition to democracy in Egypt is one that reflects what the Egyptian people demanded through their revolution, and continue to demand, which is a government that reflects the will of the people. And we will continue to work towards that goal, because it reflects what the Egyptian people want.
  Jay Carney
  http://www.nationalreview.com/corner/334082/white-house-concerned-about-morsis-power-grab-wont-condemn-it-eliana-johnson#

  Like

 22. beria zegt:

  Dat iemand hier nog verbaasd over is. De moslim Broederschap wil de sharia. Doodstraf op kritiek op Islam. Ondergeschikte positie van niet-Moslims. Genocide van de Joden. Lees de “Reliance of the Traveller”, het sharia handboek gecertificeerd door de Moslim Broederschap en de Al Azhar universiteit te Cairo. Ik snap niet dat het Westen (iedereen kan deze boeken lezen) hier niet meer kritiek op heeft. Eigenlijk schanddalig en angstaanjagend!

  Like

 23. Petrossa zegt:

  Obama denkt dat hij Morsi kan gebruiken om Iran dwars te zitten. Sunni tegen Shiite. Vandaar. Gewoon cynische geopolitiek, de egyptenaren bekijken het maar.

  Like

 24. Jan zegt:

  Totale anarchie in Egypte: Hoofdofficier van Justitie: “Iedereen mag iedereen arresteren”

  Es ist ein Erlass, der für Ägypten dramatische Folgen haben könnte: Am Wochenende hat Präsident Mursis neuer Generalstaatsanwalt Talaat Abdullah alle Bürger ermächtigt, andere auf eigene Faust vorläufig festzunehmen, wenn sie “öffentliches oder privates Eigentum beschädigen, den Verkehr blockieren oder andere Menschen terrorisieren”.
  http://www.zeit.de/politik/ausland/2013-03/aegypten-polizei

  Like

 25. Jan zegt:

  Morsi voorzitter NGO Moslimbroeders, Egypte zonder regering

  Muslim Brotherhood officially registered as NGO
  Egypt’s largest Islamist group, the Muslim Brotherhood, has been officially registered as a non-governmental organisation by the ministry of social security.
  http://english.ahram.org.eg/NewsContent/1/64/67392/Egypt/Politics-/Muslim-Brotherhood-officially-registered-as-NGO.aspx

  Like

 26. Tom Hendrix zegt:

  @Jan 17.53. uur. Zo de OPPERBAARDMANS heeft dus nu de volledige macht Jan? Walgelijk, ik ben benieuwd wat de HALVE ZOOL BERTUS HENDRIKS ervan vind, volgens deze kwal was het daarzo toch lente?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s