Het wereldkalifaat

De imperiale, radicale islam zit door de “Arabellie” in de lift en wint in Europa en wereldwijd aan invloed. Zijn de westerse democratieën opgewassen tegen deze uitdaging?

Met een klap in het gezicht begon minder dan twee jaar geleden de Arabische omwenteling. Daarvoor leek het nauwelijks voorstelbaar dat er onder de heerschappij van Oriëntaalse despoten een opstand in welke vorm dan ook zou kunnen uitbreken. En toch: de vernederende klap in het gezicht die een politieagente gaf aan de Tunesische groenteboer Mohammed Bouazizi zorgde ervoor dat het vat op 17 december 2010 overstroomde. De mensen maakten zich vrij van angst en apathie, gingen massaal de straat op, gedreven door de verbittering over de Arabische misère: onderdrukking, corruptie en wanbeleid onthouden de mensen ontwikkelingskansen en een goed leven in vrijheid.

Het Westen dacht dat een sprookje uit duizend en een nacht werkelijkheid zou worden, de knoppen van een “Arabische Lente” sprongen nu open. En trapte daarmee in de val van zijn wishfull thinking: alles komt goed. Het nieuwsmagazine “Time” bijvoorbeeld gaf hoog op van de “zachte revolutie van de islam”. Maar het waren de etterbulten van het fanatisme, die als gevolg van de opstanden opengingen.

Het protest tegen onderdrukking heeft ervoor gezorgd dat de hardliners aan de hefbomen van de macht zitten: ontgoocheld constateert de islamwetenschapper en etnoloog Sigrid Faath in een actuele studie van de Konrad-Adenauer-Stiftung: “Zonder deelname van de radicale islamieten is er in geen enkele staat van Noord-Afrika politiek handelen mogelijk”. Vanuit het gezichtspunt van de radicale islamieten is de islamisering van Arabië het voorlopige hoogtepunt van een grandioos succesverhaal, dat in 1979 begon met de ayatollah-revolutie in Iran.

Het heeft de radicalen geholpen dat de omvergeworpen regimes een islamitisch gemotiveerde haat tegen alles wat westers is en in het bijzonder tegen Israël en de joden hadden aangewakkerd. Het zaad van deze haat komt nu op. Het blijkt sterker te zijn dan het verlangen van de mensen naar vrijheid.

Bron:

http://www.factummagazin.ch/wFactum_de/aktuell/2012_11_23_das_globale_Kalifat.php

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Islam, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, Naïviteit, Westen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Het wereldkalifaat

 1. Marcel zegt:

  Het feitenmagazine zou wel eens de Nobelprijs voor het intrappen van open deuren kunnen winnen hiermee.

  Like

 2. “Arabische Lente”. Degene die deze holle frase heeft bedacht zou terstond een nekschot moeten krijgen. Een Arabische IJstijd komt veel dichter in de buurt en het meest schokkende is dat de linksen het er nog steeds vrolijk mee eens zijn. Hoe idioot wil je het nog hebben? Overal waar die verdomde ‘Arabische Lente’ is aangebroken is het hel en verdoemenis voor degenen (christenen, joden, ongelovigen, vrouwen, etc) die zwaar in de minderheid zijn. En de Gutmenschen blijven de ogen maar sluiten want de ‘Arabische Lente’ heeft toch zoveel goeds gebracht… Ja even veel ellende als wat de EUSSR over ons aan het uitstorten is!

  Like

 3. leto2thesandworm zegt:

  De opmaat naar paddestoelwolken.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Tsia wat zal ik hier van zeggen:” God zei:” aan de vruchten herken je de boom.” Ik zie alleen moord en dood slag gebeuren en niets anders.En hij zei ook:” Slechte bomen moet man Kappen en verbranden.”

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @Luckybee 05.57. uur, mee eens!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s