Ontwikkelingshulp voor Palestijnen: Waar is het geld gebleven?

Het Jeruzalemse Instituut voor Rechtvaardigheid (Jerusalem Institute of Justice, JIJ) heeft een onderzoek uitgevoerd waaruit bleek dat de Palestijnse Autoriteit sinds de ondertekening van de Akkoorden van Oslo in het jaar 1995 25x zoveel financiële hulp heeft ontvangen dan de burgers van Europa samen na het einde van de Tweede Wereldoorlog in het kader van het Marshallplan (inflatie meegerekend). Dankzij het Marshallplan kon Europa destijds weer met succes worden opgebouwd, nadat het na twee verwoestende oorlogen in puin lag.

De Palestijnen echter, die in vergelijking 25x zoveel geld en andere bronnen hebben gekregen dan het naoorlogse Europa, lijden nu nog steeds onder werkloosheid, een kwakkelende economie en de meest armoedige levensomstandigheden.

“Aan de armoede in de Palestijnse gebieden zou jaren geleden al een einde kunnen zijn gemaakt”, schreef de oprichter en directeur van JIJ Calev Myers op zijn Facebook-site. “De Palestijnse bevolking zou zich hierover zorgen moeten maken. Net zoals de Amerikanen en Europeanen.” Treurig genoeg is dat niet het geval. Myers wijst erop dat de financiële hulp voor de Palestijnse Autoriteit gedurende de regeringstijd van Obama met 600% werd verhoogd.

Men vermoedt al langer, dat het de ergste en meest onverantwoordelijke zet in het aanhoudende vredesproces is geweest om de heerschappij over de Palestijnse autonomie aan Yasser Arafat en zijn PLO te geven. Dat is ongeveer net zoiets als wanneer men nu Al Qaida zou uitnodigen om te regeren over een democratisch Irak.

Onder de PLO is de Palestijnse Autoriteit een onderdrukkend, corrupt en hopeloos slecht bestuurd regime, waarvan voor de Palestijnen weinig hoop bestaat om zich ervan te bevrijden.

Bron:

http://www.israelheute.com/Nachrichten/tabid/179/nid/25188/Default.aspx?ref=newsletter-20121123

Auteur: Ryan Jones

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in PLO. Bookmark de permalink .

16 reacties op Ontwikkelingshulp voor Palestijnen: Waar is het geld gebleven?

 1. Niet zo moeilijk Abbas heeft net huizen in Jordanië laten bouwen voor hemzelf en zijn familie voor 13 miljoen Euro

  Like

 2. Henk Der Niederländer zegt:

  Zo ver Ik begrepen heb word voor elke “palestijn” €1300,= per maand uitgekeerd Ik dacht door de VN.

  Like

 3. Er kan nog zo veel geld in dat gebied worden gestopt maar zal zal nooit worden gebruikt waarvoor die ‘schenkingen’ bedoeld zijn. Het is al net zo’n bende qua geld als dat hele ‘goede doel’ gezeur voor Afrika. Al ruim 60 jaar wordt daar geld in gepompt en er is in al die decennia geen ruk veranderd. Het enige wat blijft is het eeuwige gebedel om meer geld.
  Sneu geld wat in veel belangrijkere zaken had kunnen worden gestoken!

  Like

 4. Elke dag vragen de media geld over te maken voor die zielige negertjes en zielige Palestijntjes en zielige … Zogenaamd slachtoffertjes van de oorlogsindustrie. In werkelijkheid meedogenloze moordenaars!

  Like

 5. maria zegt:

  Ik zeg al jaren dat de palestijnen de rijkste “vluchtelingen” ter wereld zijn. De rijke sheikhs gebruiken ze alleen maar als kanonnenvoer en wij betalen eraan mee…

  Like

 6. Lucky9 zegt:

  Het is niet moeilijk maar gemakkelijk te begrijpen.
  Het bezit van geld betekent het bezit van tijdelijke macht. Volg het geld en je volgt de macht.

  Alleen zijn de communistische, socialistische en linkse apparatsjiks het domme volk natuurlijk steeds een opzettelijk geplande straat op het hele traject voor, zodat alles bij het oude blijft.
  Links lullen en rechts vullen, desnoods fiksen we wel wat voor al die meinedige rechters!

  In alle ernst, ik had nooit vermoed dat zo een verkrachting van de rechtsstaat ooit zou kunnen plaatsvinden in het koninkrijk der Nederlanden. Was ik even verkeerd! Het fascisme van het onland.be moet ten genen dele onderdoen voor dat van hun noorderburen.

  Wees gewaarschuwd! De hoge raad van dit en dat, is een gotspe, een hoax, een fraude, een komedie, een bedrog. Deze rechters horen feitelijk achter de tralies thuis, maar lachen jullie nu allemaal in het gezicht vierkant uit!

  Blijkbaar heeft de katholieke kerk geen monopolie op pedofilie à la Demmink! Jullie hebben echt een lesje nodig in realisme.

  Met bourgondische groeten uit het zuiden.

  Like

 7. Dorith zegt:

  Ik snap niet waarom er geen toezicht wordt gehouden op hoe het geld gebruikt wordt.
  Dat is toch het meest logische wat men moet doen?
  Het is bekend dat bijv. arafat miljoenen in eigen zak stak en dat zijn vrouw daar van geniet.

  Onbegrijpelijk dat men maar geld blijft overmaken zonder supervisie.

  Like

 8. luckybee zegt:

  Mevrouw Arrafat heeft haar geld in Parijs geinfesteerd; maar demeeste komen denk ik toch wel in Zwitserland terecht of Lichtenstein.

  Like

 9. Jan zegt:

  Hamas Minister of the Interior and of National Security Fathi Hammad admits Arab lies and denies there exist “palestinians” right on Al-Hekma TV (Egypt) on March 23, 2012.

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  On topic:
  Waar het geld gebleven is?? Nou, het verdween oa.in de volgende zakken:
  http://sassen.posterous.com/open-letter-to-neelie-kroes
  Zie ook de grafiek in mijn comment.

  Like

 11. Philippine zegt:

  En nu graven ze er Arafat van op en doen ‘onderzoek’.

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  @Philippine: wedden dat dat onderzoek niks oplevert? En als die antieke terrorist nou ’s wel vergiftigd zou zijn, wat dan nog? Wellicht dat z’n weduwe meer weet, die zat het dichtste bij het vuur…

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  Ook zal er geld gestoken zijn in wapentuig voor het Hamas gajes. Verder heeft de geschiedenis geleerd dat heel dat ontwikkelingsgeld meteen in de zakken van corrupte heersers in Afrika en elders verdween. Het was in mijn jeugd in de 50 er jaren van de vorige eeuw, dat we massaal zilverpapier moesten sparen voor de “arme negertjes”, en zie 60 jaar later zijn de “arme negertjes”, er nog steeds. We zijn en worden wat dat betreft belogen en belazerd 24 uur per dag! KOTS!

  Like

 14. Pingback: BOINNK!!! | Nederland hulpeloos tegen het Islamisme

 15. Pingback: Nederland hulpeloos tegenover islamisme . Strijd Tegen Internationalisme

 16. Pingback: Nederland hulpeloos tegenover islamisme | Linsky's Place

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s