“Jullie verspreiden haat”, erevoorzitter Pax Christi in brief aan Joods Actueel

Gebed voor het beëindigen van geweld

Op onze redactie krijgen wij een heleboel kritische mails binnen, eentje daarvan was van de erevoorzitter van de vereniging Pax Christi. Wij wilden u deze én onze repliek niet onthouden. Leest u even mee.

Geachte,

Ik erger me in steeds hogere mate over de leugenachtige informatie die je verspreidt over het conflict Israël-Palestina. Ik kan begrijpen dat Israël elke stem uit Europa in haar voordeel kan gebruiken in deze penibele situatie; ik kan ook begrijpen dat jullie partij kiezen voor Israël in dit wansmakelijke conflict. Maar wat ik absoluut niet kan begrijpen is dat jullie mensen, die proberen objectief de feiten te benaderen, genadeloos de deur uitveegt en beschuldigt van haatverspreiding.

Ik denk dat jullie eerder haat verspreiden door absoluut bepaalde feiten te ontkennen. Wie het dossier kent wordt verondersteld eerlijk te zijn en eerlijke informatie te verspreiden. Door leugens vermeerdert de ellende in de wereld. Het bemoeilijkt ook het afsluiten van compromissen en de weg tot verzoening.

Vredevolle groeten,

Karel Vanspringel
erevoorzitter Pax Christi Vlaanderen
Schoten

Benno Barnard, auteur en vriend van Joods Actueel pende voor ons deze repliek:

Geachte heer,

Graag antwoord ik u namens de redactie van Joods Actueel.

Het was ons niet bekend dat wij op intieme voet verkeerden en elkaar tutoyeerden.
Ten tweede: de uitdrukking luidt “de mantel uitvegen”. Een deur uitvegen lijkt ons onmogelijk.
Ten derde: wij zouden het op prijs stellen als u iets nauwkeuriger was in uw beschuldigingen. Waarover liegen we precies?

Ten vierde, des Pudels Kern: Israël probeert zo weinig mogelijk burgerdoden te maken, Hamas probeert er zovéél mogelijk te maken. De gedachte dat de Joden schuld treft in dit conflict vloeit voort uit een gebrekkige historische kennis of westerse teerhartigheid die de waarheid niet aan kan.
De Palestijnen, ondanks alle pogingen om vrede met hen te sluiten, bijten in elke uitgestrekte hand, omdat de vernietiging van de Joden hun openlijk beleden doel is. Dit conflict is dus onder geen beding nog redelijk op te lossen. De grondwet van het Midden-Oosten is geweld: wie zijn tanden niet laat zien, wordt opgegeten. Zo simpel is het. Israël vecht voor zijn, nee, hèt leven, terwijl de islam de dood verheerlijkt.

Ten vijfde: als er in Syrië Palestijnen worden vermoord, zoals heel recent nog, horen wij uw organisatie nooit. Enige obsessie met de Joodse staat lijkt u niet vreemd.

Ten zesde: hebt u zich ooit formeel gedistantieerd van de bewering van uw bediende Evelyn Lernout, uit 2002, dat bomaanslagen tegen Joden maar een fait divers zijn?
U ziet, wij hebben een goed geheugen.

Strikt à titre personnel voeg ik hier nog aan toe dat ik mij, als lid van de Church of England, hoegenaamd niet vertegenwoordigd acht door Pax Christi.
Uw vrede van Christus is beslist de mijne niet.

Met vriendelijke groet,

Benno Barnard

Bron:

http://joodsactueel.be/2012/11/19/jullie-verspreiden-haat-erevoorzitter-pax-christi-in-brief-aan-joods-actueel/

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Israël. Bookmark de permalink .

37 reacties op “Jullie verspreiden haat”, erevoorzitter Pax Christi in brief aan Joods Actueel

 1. isidor zegt:

  je bent totaal uit positie gelult Vanspringel,een weerwoord zullen we zeker niet krijgen.

  Like

 2. De brief is zeker “to the point”,

  De heer Barnard heeft wel een grammaticafout over het hoofd gezien van de erevoorzitter van Pax Christi, nl. “dat jullie mensen, die proberen objectief de feiten te benaderen, genadeloos de deur uitveegt en beschuldigt van haatverspreiding.” Jullie ….uitvegEN en beschuldigEN. 😉
  (of misschien is dat okay in het Vlaams?)

  De heer Barnard schrijft uit naam van de redaktie waaruit ik afleidde dat hij een lid van de redaktie is, maar op de website zag ik dat hij een vriend is van Joods Actueel. Waarom kon de redaktie niet zelf een dergelijk antwoord ondertekenen?

  Ik heb niets tegen de heer Barnard, al was ik verbaasd te lezen dat hij lid is van de Church of England. Maar waarom kon de redaktie van Joods Actueel niet voor zichzelf opkomen? De brief van Pax Christi met de tutoyering was toch niet specifiek aan de heer Barnard gericht?

  Joods Actueel werd beschuldigd en een vriend springt in de verdediging. Mooi!
  Maar ik had liever gezien dat Joods Actueel voor zichzelf was opgekomen.

  Vredevolle groeten! Ik zeg liever “shalom”!

  Like

 3. Jan zegt:

  De razende Karel Vanspringel lijkt wel op ‘Abupessoptimist’:

  Abu Pessoptimist zei…
  “Esther,wat ben je toch een enge gifslang. Ik word niet gauw kwaad, maar nu toch wel een keer.
  Ik stel er namelijk een eer in de feiten te brengen, zo goed als ik dat kan.
  En dat geheel in tegenstelling tot idioten als de verstokte, Israel door dik en dun de hand boven het hoofd houdende leugenfabrikant ‘Elder of Ziyyon’.
  Ik zou dat kletsverhaal kunnen pareren met een foto van een gebraden lijk (een van de cameralieden van Al-Aqsa tv die met een raket uit zijn auto was geschoten en die volgens diezelfde fascistoide leugenaar Elder of Ziyyon geen journalist was). Ik doe het niet, omdat wie die foto ziet van zijn leven geen karbonade meer wil aanraken. Ik houd me maar vast aan datzelfde Palestijnse Centrum voor de Mensenrechten (PCHR)
  Gadverdamme, wat krijg ik hier een nare smaak van in mijn mond. Israel bombardeert er lustig op los in burgergebieden, zegt als er (dus) burgerdoden vallen dat die mensen gezijzeld waren en als menselijk schild werden gebruikt, en als het dan toch nog de aandacht trekt dat ze dood zijn en burgers waren, dan wordt er door types zonder enige moraal als die Elder of Ziyyon (de naam alleen al en het feit dat hij niet zegt hoe hij echt heet) allerlei zwaarwichtig klinkende theorieën rondgestrooid waaruit blijkt dat ofwel die mensen helemaal niet dood waren en alleen maar deden alsof, ofwel toch eigenlijk terroristen waren, ofwel werden gedood door toedoen van de Palestijnen zelf. (Vgl. ook het superonsmakelijke gedoe rond het jongetje El-Durra, dat tien jaar geleden in kruisvuur omkwam, zie elders op dit blog). Aagghhhh.
  En dat superonsmakelijke leugenachtige fascistoïde spelletje, daar heb jij dus ook deel aan. Gifslang is nog een te aardige benaming. Eigenlijk ben je gewoon een gewetenloze, giftige kwal, die nimmer door kennis van de feiten wordt gehinderd om alles zo verdraaid mogelijk in het voordeel van Israel weer te geven.”
  http://www.blogger.com/comment.g?blogID=8437359859068435113&postID=81281855261202726

  Wat valt zo iemand dan toch door de mand. Schrijven dat hij journalist is en vervolgens schuimbekken zonder een moment te aargumenteren.

  Like

 4. Jan zegt:

  De ‘gebraden’ journalisten die geen journalisten waren:

  “Mahmoud al-Kumi and Hussam Salama worked as cameramen for Al-Aqsa TV, which is run by Hamas and whose reporting frequently reflects that affiliation. They were covering events in central Gaza when a missile struck their car, which, according to Al-Aqsa, was clearly marked with the letters ‘TV.'”
  “Yet al-Kumi and Salama were not journalists—in fact, they had spray-painted “TV” on their car in an attempt to disguise themselves as journalists and thereby prevent the Israeli Defense Forces (IDF) from firing on them.
  http://www.weeklystandard.com/daily/daily.asp

  Senior Terrorist in Gaza Disguises Himself as Journalist
  http://www.idfblog.com/2012/11/20/senior-terrorists-in-gaza-disguises-himself-as-journalist/

  Like

 5. koddebeier zegt:

  VonSpringel—-Sukkel !!

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Jan 08.55. uur, de misleiding gaat door, ook via de kerkgenootschappen. Het is te triest voor woorden, de Israelieten vechten om te overleven, en worden 24/7 getrakteerd op raketten vanuit Gaza, en dan mogen ze zich van deze organisaties en van links niet verdedigen. Bij de moslims is het zo, dat altijd daders slachtoffers zijn, en slachtoffers tot daders worden benoemd. Als men Israel zijn stulje land zou gunnen, zou het morgen vrede zijn!

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Wat ik ook nog tegen van Springel zou willen zeggen is, waarom komt hij niet op voor de christenen die vervolgd en vermoord worden in de islamitische landen.

  Like

 8. Jan zegt:

  In 2002 schreef Karel Vanspringel dat Israël de oorzaak is van moord, doodslag en terreur in het Midden-Oosten.
  Citaat: “De dieperliggende oorzaak van de moorden/zelfmoordaanslagen door Palestijnen moet worden weggenomen door de bezetting te beëindigen.”
  Israëli’s (sic) zijn kleine kinderen die bij de hand genomen moeten worden:
  “de situatie is zo verziekt en uitzichtloos dat Israëli’s en Palestijnen alleen geen uitweg meer kunnen vinden. Daarom moet er dringend een nieuw en gezamenlijk internationaal vredesinitiatief komen.”
  De oplossing komt van de financier van wereldwijde terreur Saoedi-Arabië, wieg van Bin Laden:
  “Het intussen in Beiroet goedgekeurde Saudi-Arabische vredesplan biedt daartoe een interessante aanzet. Het raakt de kern van de zaak. Israël moet zijn bezettingspolitiek definitief stoppen, alle bezette gebieden sinds 1967 ontruimen en een leefbare Palestijnse staat erkennen. Meteen wordt de staat Israël door alle Arabische landen erkend.”

  Lees zelf verder ‘Een nieuw vredesinitiatief’ wat deze gelobotomiseerde schrijft op
  h**p://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DSS04042002_003

  Karel Vanspringel doet ook mee aan cursussen voor leraren:
  Programma lerarenopleiding: politieke indoctrinatie met als sprekers (hou je vast):
  * Dries van Agt, ex-premier Nederland
  * Hajo Meyer, overlevende van Auschwitz (Israël is even erg als nazi-Duitsland)
  * Numan Othman, aanhanger van de ‘Nakba’
  h**p://drwilly.wordpress.com/2006/09/04/programma-lerarenopleiding-politieke-indoctrinatie/
  Zie ook:
  CODIP, Leugens, desinformatie en oneerlijkheid troef

  Op de algemene vergadering van 2 december 2004 werden de statuten aangepast en ingediend door vijf personen onder wie de uitgeweken Palestijn Numan Othman en Myriam Vandecan. Op hetzelfde adres bevindt zich ook de sociale zetel van de VZW. Het echtpaar Othman-Vandecan zetelt ook in de raad van bestuur van het Vlaams Palestina Komitee samen met o.a. Luc Vereertbrugghen (alias Lucas Catherine)
  h**p://joodsactueel.be/2010/04/27/codip-leugens-desinformatie-en-oneerlijkheid-troef/

  Karel Vanspringel is werkzaam binnen CODIP. Geeft trainingen met als met als thema “Geweld binnen het gezin”. Veel van CODIP’s activiteiten worden ter plekke gecoördineerd door de PWWSD, de Palestinian Working Women Society for Development, die zowel actief is in de Gazastrook als de Westbank.
  http://www.palestinasolidariteit.be/publicaties/CODIPpers/Codip-pers27.doc

  Partners van PWWSD zijn o.a. Norweigian Church Aid, voorstander van BDS
  Danish Church Aid (Israël is een bezettingsmacht)
  International Federation for Education of Workers (IFWEA).
  Deze organisatie heeft toezichtstatus binnen de UNESCO, de organisatie die van het Graf van Rachel een moskee heeft gemaakt en ontkent dat het graf van de patriarchen Joods is.
  IFEW werkt o. a samen met COSATU, een marxistisch-leninistische organisatie vakbond (Congress of South African Trade Unions)
  Zie ook:
  Cosatu expose a racist order of terror against Africans

  BIJZONDER: Op de site van PWWSD kun je stemmen of eermoord acceptabel is of niet. Als je not aanvinkt en naar het resultaat wilt kijken krijg je als antwoord op je keuze ‘not acceptable’.

  Ik zeg, ik bedoel, ik schrijf maar niets maar.

  Like

 9. Quote: ‘Wie het dossier kent wordt verondersteld eerlijk te zijn en eerlijke informatie te verspreiden…’
  Dat argument werd en wordt door velen op allerlei gebied altijd al gebruikt.
  Zelden echter kennen zij deze ‘dossiers’ zelf volledig, en beperken zich voornamelijk tot de doctrines en dogma’s, voorgeschreven door machthebbers en linkse, verraders en hypocriete dhimmi’s. Wat niet welgevallig is wordt door hun selectieve mind niet opgenomen…..

  Overigens met weinig woorden veel goede argumenten door Benno Barnard.
  Ik hoop hier wel van eventuele verdere briefwisseling en polemiek op de hoogte te blijven. 🙂

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Pax Christi UPG> uit positie geluld

  Like

 11. Marc Bouwman zegt:

  Ik mag aannemen dat Pax Christi het fatsoen heeft het erevoorzitterschap van Vanspringel in te trekken. Zo niet, dan mag Pax Christi deze opmerking van mij als een verzoek daartoe opvatten.

  Like

 12. Lucky9 zegt:

  Sinds 1999 toen de dhimmi en Palestijn Michel Sabbah voorzitter werd van héél Pax Christi (en dus niet alleen van het onderdeeltje Vlaanderen) is deze organisatie langzaam maar zeker verlinkst en islamofiel geworden.

  Met de ware filosofie van het Christendom heeft ze mijns inziens vanaf 2007 weinig of geen voeling meer. Als je door propaganda geconditioneerd werd, wordt liegen een tweede natuur. Hypocrisie is overigens altijd al een kenmerk geweest van het mainstream katholicisme in Vlaanderen.

  Like

 13. Peter Selie zegt:

  Pax Christi is een Links Radicale door overheidssubsidie op de been gehouden kliek van uitgediende Politici.
  Wie hoort ze wel een over het lijden van de Christenen in landen onder islamitische terreurbewind? Ik niet in elk geval. Goed geantwoord door Joods Actueel.

  Like

 14. luckybee zegt:

  Het verbaasd mij niet dat de SGP met de PvdA willen coalieren.Daar om kies voor taan PVV.Dan weet je dat ze de islam opsodamieteren wil.

  Like

 15. Paardestaart zegt:

  Bedankt voor je info Jan. Ik voel me nu wel alsof ik door een mestkar ben overreden, maar het is goed om je vijanden te kennen..

  Like

 16. Paardestaart zegt:

  Jezus christus, Lucky Bee…in de tweede en derde persoon enkelvoud tegenwoordige tijd krijgt de stam een T!
  Da´s toch niet zo moeilijk?! Jij hebt het misschien opgegeven en doet dus maar alsof het niet uitmaakt, maar ´het verbaasd´ met een D is ongeveer de gewaarwording alsof iemand zijn neus begint te snuiten in het tafellaken

  Like

 17. Als er één groep van mensen is die haat verspreiden in dit verband van Israel, hamas/Palestijnen en christenen, dan leidt het geen twijfel dat het de hamas en een groot deel van de Palestijnen zijn. En op de tweede plaats komen engerds zoals van Pax Christi. In hun schijnheiligheid verspreiden zij haat tegenover Israel en bovendien veroorzaken zij afkeer van bepaalde groepen christenen. Zit die Pax Christi soms ook gevangen in de vervangingstheorie? En als ze hun vredevolle stem niet luid en duidelijk laten schallen over de situatie van christenen in bepaalde islamlanden zowel in Azie als in Afrika, dan zijn ze geen knip voor hun neus waard.

  Like

 18. Piet Klont zegt:

  @Lucky9 12:13

  1999 ?
  Waar kom jij vandaan.
  Al in het begin jaren tachtig trok deze ‘kliek’ op met Mient Jan Faber en zijn rode IKV-bende.

  Like

 19. Lucky9 zegt:

  @ Piet Klont om 16:02
  Je zal wel gelijk hebben maar een Palestijn als grote baas, dat kregen ze pas voor elkaar in 1999!
  In 2007 werd die vervangen door een blonde Fin denk ik. 😆

  Like

 20. Ik krijg de indruk als ik de bovenste brief lees dat die brief helemaal niet is geschreven door de erevoorzitter van Pax Christi. Er staat trouwens ook een grote spelfout in. Want zo dom kun je niet zijn en jezelf belachelijk maken als die erevoorzitter doet. Door een Joodse organisatie te bekritiseren. Het lijkt wel een brief van een domme moslim die slim probeert te zijn. Ik vind die erevoorzitter maar één grote kontenkruiper van de islam en Links België: “die zielige moslimpjes in Gaza!”

  Like

 21. Pax Christi is van de protestanten? De paus doet ook zijn zegje:

  http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/12491#.ULTlt-RONCh

  “Exposé: the Vatican Welcomes Iran
  Iran has a large diplomatic corps at the Vatican, considering that it is a Moslem country. And that is not all.”

  Iedereen maar buigen voor de islam. Bijna iedereen om niet te generaliseren.
  Gister was prof. Ellian in Haifa en gaf de Cleveringalezing. Ik woon weliswaar dicht bij Haifa,
  maar vanwege mijn doofheid ben ik niet gegaan. De lezing is echter gepubliceerd in Elsevier en de prof. sprak over moed.

  Je zou haast denken dat de meeste mensen niet meer weten wat dat woord betekent!

  Like

 22. Jan zegt:

  Pax Christi werkt samen met IKV en deze laatste beweging, zeg maar sekte was ook betrokken bij ontwapening, vrede enz. in de jaren 70 en 80. De ‘vredesbeweging’, extreem dom links volk, had nooit in de gaten dat zij volledig geïnfiltreerd waren door Moskou, simpelweg door Moskou aangestuurd werden. Liepen zij toen achter Moskou aan, nu lopen zij achter Hamas aan, de PA enz. Niets geleerd. Het heeft 30 jaar geduurd voor de sukkels wilden toegeven hoe blind zij waren.

  Pax Christi/IKV hangen inderdaad de vervangingstheorie aan.
  Zij hebben ook een bijzondere brochure: ‘In gesprek met Hamas’ en deze getuigt van een grenzeloze onnozelheid. Is volgens hen ook een sociale beweging.
  Een citaat: Hamas (heeft) “de orde hersteld terwijl milities hun wapens meer en meer laten zwijgen en op familieniveau de bloedwraak tussen clans is afgenomen. Criminele activiteiten en
  mafiatwisten zijn sterk beteugeld.”

  Klik om toegang te krijgen tot in-gesprek-met-hamas.pdf

  Pax Christi/IKV mag graag B’tselem citeren en verder Reuters, Diakonia, Al Haq. Dus, als men die namen ziet in een folder weet men hoe het staat met de gezindheid van de organisatie.

  Zij zijn ook werkzaam aan de Al Quds Universiteit in Jeruzalem. Wat hier uitgevreten wordt weet je waarschijnlijk beter dan wie ook, maar Elder of Z. heeft een aardig stuk:
  http://elderofziyon.blogspot.nl/2008/10/scholarship-of-al-quds-university.html

  Ik zou wel een willen weten hoeveel organisaties zich bezighouden met de sloop van Israël. Als het 1000 zijn geloof ik het, maar 5000 ook.

  Like

 23. Tom Hendrix zegt:

  @Jan 17.32. uur, als protestant sta ik volledig achter Israel, en ik wens niets te maken te hebben met pax christi. Deze organisatie is zoals U terecht opmerkt gekaapt door LINKS, dus is onderdeel van de linkse kerk.

  Like

 24. Jan shalom,

  Ik kan me niet herinneren dat ik ooit van de Al Quds universiteit gehoord heb, maar dat zegt niets, want het geheugen is ook niet meer wat het was en ik woon sinds 1979 niet meer in Jeruzalem.

  Interessant te lezen op het stukje van EoZ dat het juist Obama was die daar een bezoek bracht, de enige Amerikaanse senator tot dan toe.

  “Date: 15 / 01 / 2006 Time: 11:20
  Ma’an Ramallah – US Democratic Senator Barak Obama, accompanied by US Consul Jacob Walles, visited the American Studies Center at Al Quds University in Abu Dis on Saturday.”

  Like

 25. Jan zegt:

  @dorithbatmoshe zegt:
  27 november 2012 om 18:03
  Dit is hun site: http://www.alquds.edu/en

  Like

 26. Jan zegt:

  De gedode ‘journalist’: http://elderofziyon.blogspot.nl/2012/11/nyt-journalist-has-laughable-defense-of.html
  (Jan zegt: 27 november 2012 om 08:55)

  Like

 27. Jan zegt:

  Jewish Mother Fights Armed Terrorist, Prevents ‘Itamar 2’
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/162588#.ULUJ_iBtAZQ

  Like

 28. oogenhand zegt:

  Moslims en Linksen vinden woorden erger dan geweld. Dat zullen we onthouden als ze weer eens zeuren over dode palestijnen.

  Like

 29. Pax Christi is een organisatie van zogeheten progressieve figuren waarbij ook veel van die zogeheten bevrijdingstheologen zitten. In dit land hebben wij de Noord Korea verheerlijkende revolutietheoloog Luis Jalandonie. Jalandonie is de spokesman van het maoistische NDF en uiteraard dikke maatjes met Pax Christi. De nog legale politieke tak van het NDF in de Filippijnen heet Bayan Muna, soms Bayan geheten. Bayan (niet Akbayan) is een clubje maoistische USA-haters en Pax Christi zit tot in zijn nek in de Bayan Commission on Popular Struggles in the Philippines. Vooral het woord Popular Struggles doet mij denken aan de International Leage of Peoples Struggle. Een frontend van de Bayan en het NDF. Het ziet er naar uit dat Pax Christi zich inlaat met haatzaaiende maoisten.

  Like

 30. Jan zegt:

  Tunisian Cleric Al-Suhayli Calls the Jews Apes, Prays for Allah to Annihilate Them

  Like

 31. luckybee zegt:

  Paarde Staart ik heb je lief.

  Like

 32. waarom heeft men nooit bekend gemaakt,om hoeveelland het gaat,dat voor heel veel geld is gekocht,”toendertijd’van arabieren, waar arabieren nu denken erover te mogen beschikken,en beslissen? de zich NU noemdende PALESTIJNEN, f

  Like

 33. Jan zegt:

  Pax Christi: “Wij dienen de Mammon en dus dient Christus te verdwijnen uit het wereldbeeld”

  IKV Pax Christi schrapt dat hinderlijke ‘Christi’

  Vredesorganisatie IKV Pax Christi schrapt de verwijzingen naar het christendom uit haar naam. De club gaat vanaf nu verder als ‘Pax’.

  Dat Christi zat in de weg, zegt directeur Jan Gruiters morgen in een interview in Trouw. “De christelijke verwijzing ‘Christi’ belemmerde ons om een groter publiek enthousiast te krijgen voor het vredeswerk.”

  Het besluit is vooral ingegeven door pr-overwegingen, want het betekent niet dat de organisatie ineens herijkt wordt. Het blijft een christelijke organisatie. “Pax is niet zomaar een studieclubje met morele waarden.”

  IKV Pax Christi is niet de enige christelijke maatschappelijke organisatie die worstelt met haar identiteit. “Christelijk is een slecht marketinginstrument”, klaagde Jaap Smit, voorzitter van de vakbond CNV, vorig jaar in Trouw.
  http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/article/detail/3585983/2014/01/29/IKV-Pax-Christi-schrapt-dat-hinderlijke-Christi.dhtml

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s