Niemand zit te wachten op de Noorse Inquisitie

Onze Noorse correspondent The Observer stuurt zijn analyse van een kleine controverse die de afgelopen paar dagen binnen de Noorse academische kringen woedt. Zoals hij zegt: “Het schetst een duidelijk beeld van het politieke klimaat in Noorwegen op dit moment.” De kwestie gaat om een ​​Noorse schrijver, Asle Toje,  die de pech had om in de smaak te vallen en te worden goedgekeurd door Gates of Vienna. Twee van zijn recente artikelen werden vertaald en hier geplaatst en deze onschuldige omstandigheid heeft zijn carrière in gevaar gebracht. Hij schreef ons gisterochtend en vroeg ons zijn teksten te verwijderen (om auteursrechtelijke redenen). Daaraan heb ik prompt voldaan.

Dit is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt sinds de Slager van Utøya zijn gruwelijke werk deed op 22 juli 2011. Dat iemands geschriften instemming vinden op Gates of Vienna kan de doodsteek zijn voor de carrière van een Noorse academicus. Zoals de Observer zegt: we worden door de elites die het in Noorwegen voor het zeggen hebben als “virtueel giftig plutonium” beschouwd. Onze goedkeuring of instemming geeft ze een dodelijke uitstraling die elke Noorse academicus heel begrijpelijk zal willen vermijden.

De redenering die deze intellectuele Inquisitie drijft, is vreemd als je goed over nadenkt. De logica gaat ongeveer als volgt:

1. Anders Behring Breivik vond Fjordmans essays goed.
2. Fjordman publiceerde zijn essays op Gates of Vienna.
3. Daarom is Gates of Vienna een gevaarlijke, extremistische website die door alle weldenkende mensen zou moeten worden gemeden.

En de consequentie voor de huidige controverse:

4. De geschriften van Dr. X. werden vertaald en geplaatst op Gates of Vienna, die ze heeft aangeprezen.
5. Daarom is Dr. X. een gevaarlijke, extremistische schrijver die dient te worden gemeden door alle respectabele instellingen en publicaties in Noorwegen.

Maar deze zelfde logica kan nog veel verder worden uitgebreid. We volgen een andere volgorde voor verklaringen met hetzelfde uitvloeisel:

4. Baron Bodissey beheert Gates of Vienna.
5. Baron Bodissey bewondert en prijst in het openbaar de zanger en songwriter Leonard Cohen.
6. Daarom is Leonard Cohen een gevaarlijke, extremistische performer wiens muziek moet worden gemeden door alle weldenkende mensen.

Asle Toje

Dit niveau van absurditeit zal uiteraard nooit kunnen standhouden, waar het feitelijk wijst op de dubbele standaard zoals hieronder beschreven door The Observer. Wie van een verkeerde mening blijk geeft loopt het risico met Breivik op een hoop te worden gegooid door middel van schuld-door-associatie, ongeacht hoe krom er moet worden gedacht om dit doel te bereiken. Als u in Noorwegen woont en een mening hebt die ook maar enigszins afwijkt van de progressieve multiculturele consensus, dan staat de heersende macht klaar om u de voet dwars te zetten, waarna u dat eenmalige moment zult beleven als ze u bespringen. Het is een zeer effectief middel om dissidente en would-be onafhankelijke denkers in een voortdurend kleiner wordende omheining te houden.

Voor het artikel van The Observer over Asle Toje zie de bron:

http://gatesofvienna.blogspot.nl/2012/11/no-one-expects-norwegian-inquisition.html

Auteur: Baron Bodissey.

Vertaald uit het Engels door:

vederso (voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "goedmenschen", "Nuttige idioten", Elite, Fascisme, Free speech, Linkse Kerk, mainstream-media, Multiculti, Naïviteit, Noorwegen, political correctness, Socialisten, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

17 reacties op Niemand zit te wachten op de Noorse Inquisitie

 1. Marcel zegt:

  Niemand zit op een Noorse inquisitie te wachten ?

  Ik ben een complotdenker. Ik geloof niet dat zo’n repressie a.h.w. spontaan, zomaar uit het niets ontstaat.

  Daaruit volgt dat er wel degelijk mensen die hier op zitten te wachten. Hele hordes zelfs.

  Like

 2. Het is gewoon te belachelijk voor woorden dat dit kan gebeuren. Ook in Noorwegen is de zogenaamde democratie alleen beschikbaar voor degenen die de multi-culti aanhangen en/of islamitisch zijn. Dit is wat de Nederlandse overheid hier ook graag ziet gebeuren. Het begin werd gemaakt met het schijnproces tegen geert Wilders en nu Robert de Jong. Ook hier in Nederland is de democratie alleen voor degenen die het linkse vasthoudt, zich kan vereenzelvigen met de multi-culti en islamitisch zijn. Voldoe je niet aan deze criteria dan ben je een rechts-extremistische, racistische idioot die, aldus Joop van Riessen, eenvoudig gedeporteerd moet worden. Hoeveel mensen zijn inmiddels hun baan kwijt geraakt omdat ze voor de PVV waren/zijn? Daar zul je helaas weinig over horen maar het zou goed zijn dat degene die dat is overkomen zich zouden uiten. Het kwaad is immers al geschied!

  Wat is het volgende? Dezelfde situatie zoals nu in Engeland waar leden van het EDL worden vast gehouden puur op politieke gronden, waar mensen bepaalde taken en/of rechten worden ontzegt omdat ze de UKIP leden zijn of ermee sympathiseren en wie weet wat voor nog meer smerige gevallen van linkse discriminatie zich daar voordoen?

  Het moge duidelijk zijn dat als je niet naar de waarden en normen van de linksies werkt/leeft/reageert/handelt/stemt/spreekt, je gewoon een nummer bent wat eenvoudig gedelete kan worden uit de samenleving

  Like

 3. Wachteres zegt:

  Goed stuk, Vederso! Ik zit zelf nog te zweten met een lang artikel van Melanie Phillips.

  Pfffff. Wat een werk. Maar zeker de moeite waard.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Pieter Veenstra 21.36. uur, Pieter jouw reactie is to the point! De RODEN en de LINKS LIBERALEN in nederland demonen 66 en de vereniging van dieven, hebben niets op met de eigen bevolking. Laten we wel wezen, door het aannemen van het ESM – verdrag, van de zomer, heeft de landverrader RUTTE, de sleutel van onze geldkist, en onze vrijheid ingeleverd bij de rode TSAREN van de EUSSR te Brussel. We hebben geen moer meer te vertellen in eigen land, en in wezen zijn zowel onze regering en de 2e kamer overbodig geworden door het VERRAAD aan BRUSSEL. Geen compassie voor de verraders als zijnde de eurofielen- en islamofielen. Neurenberg 2.0 voor hen wat mij betreft!

  Like

 5. Marcel zegt:

  U heeft wel gelijk meneer Hendrix,

  maar dit gevaar, deze inquisitie, komt volgens mij uit een heel andere hoek.
  Traditionele media bijvoorbeeld, gesubsidieerde belangengroepen, en dergelijke.

  Like

 6. Marcel zegt:

  Ik zou op deze plaats graag een klein pleidooi willen houden

  …..

  😀 😀 😀 😉

  Like

 7. Van mij mag je, Marcel 😉

  Like

 8. Henk der Niederländer zegt:

  @ Marcel Ik ben de vaste overtuiging toegedaan dat als je een goed onderbouwd pleidooi houd dat dat door de webmaster met enthousiasme ontvangen zou worden evenzo door de lezers hier.

  Like

 9. Paardestaart zegt:

  Over gesubsidieerde belangengroepen gesproken: Alinsky heeft vooral in Amerika school gemaakt en daar is mbv Soros en aan de hand van zijn werk een heel activistisch netwerk ontstaan dat de pc-standpunten en doelen van de ´progressieven´ helpt verwerkelijken, maar dat er ook in Groot Brittannie zo´n ingewijden-network is ontstaan voor linkse gezetenen wist ik niet.
  Moet je eens “Common Purpose” googelen..
  De mevrouw bijvoorbeeld die ervoor gezorgd heeft dat de pleegkindertjes uit het UKIP-gezin weggehaald werden is een drijvende kracht in die beweging. Kort gezegd komt het erop neer dat er willens en wetens een kadernetwerk is opgericht dat de gang door de instituties á la Gramsci in praktijk brengt..
  Alleen mensen met de juiste inzichten en en een inschikkelijke houding tav belangrijke speerpunten van de progressieve beweging worden aangesteld en geduld op sleutelposities in het maatschappelijk en politieke leven. Een positieve grondhouding t.o. de EU hoort daar zeker bij.
  Common Purpose dus…
  Zeker net zoiets als The Elders bij ons? Of de World Connectors?
  Bij de vakbond worden ze tegenwoordig ook al geschoold in het ´organizen´..
  Het is heel erg allemaal. Daar zijn de gesmade regenten van vroeger heus onschuldige kereltjes bij vergeleken, waar bovendien nog best mee te praten viel. Tegenwoordig hebben er te maken met gestaalde kaders – je kunt op je oren gaan staan, maar ze horen je niet en ze luisteren niet.
  Ze marcheren maar door..

  Like

 10. Henk der Niederländer zegt:

  De SA op wereldschaal dus.

  Like

 11. oogenhand zegt:

  Noorwegen heeft zijn eigen olie. Druk van oliesjeiks is dus onvoldoende verklaring. Ze zijn dus knettergek, en moeten van buitenaf bevrijd worden.

  Like

 12. luckybee zegt:

  Mij verbaasd het helemaal niet dat in Noorwegen zulke mensen als Breivik bestaat en amok begint te lopen.De hele Noorse societeit is links verpest.

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  @Paardestaart 01.11. uur, daar ben ik het helemaal mee eens!

  Like

 14. louis-portugal zegt:

  Goed artikel en veel goeie reacties.
  We worden helemaal weggemanipullerd door de linkse elite.
  Helaas zijn veel mensen die nog belasting betalen niet doordrongen van de smeerlapperij die er aan de hand.
  En toch loopt het fout omdat er steeds minder geld komt om die linkse dictatuur te betalen.

  Like

 15. Joop Klepzeiker zegt:

  Muslim politician in Norway writes: “Damn Jew whores, wish Hitler could come back and shower you some more”

  It was all a joke, doncha know. Hey, listen, I got one for ya — this one’ll really kill ya.

  Genocidal Muslim pro-Hitler Facebook posts here.

  “Norwegian youth leader seen encouraging anti-Semitic speech,” from the Times of Israel, November 27 (thanks to Jerk Chicken):

  (JTA) — Aspiring Norwegian politician Khalid Haji Ahmed said he was only joking when he wished “best of luck eight times over” to activists who wrote on Facebook that they wished Adolf Hitler could kill more Jews.

  Screen shots made by Hamar Arbeiderblad, a local newspaper, show Ahmed responding on Facebook to a post that read “Damn Jew whores, wish Hitler could come back and shower you some more.”

  The Facebook conversation took place last week between members of the Workers’ Youth League, Norway’s largest youth movement, which is affiliated with the country’s ruling Labor Party.

  Ahmed, the youth movement’s regional secretary in southeast Norway, is quoted as telling the news site Nettavisen that his comment was “ironic.”…

  Posted by Robert on November 27, 2012 1:36 PM | 5 Comments

  http://www.jihadwatch.org/2012/11/muslim-politician-in-norway-writes-damn-jew-whores-wish-hitler-could-come-back-and-shower-you-some-m.html

  Like

 16. Joop Klepzeiker zegt:

  The Facebook conversation took place last week between members of the Workers’ Youth League, Norway’s largest youth movement, which is affiliated with the country’s ruling Labor Party.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s