Brzeziński: “Door het volk gedragen verzet” brengt Nieuwe Wereldorde in gevaar (+ video)

Zbigniew Brzezinski

De voormalige Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Zbigniew Brzeziński waarschuwde onlangs in een toespraak in Polen de elites, dat een wereldwijde “verzets”beweging tegen “controle van buitenaf” het door het volk gedragen activisme zou bevorderen en het project van een Nieuwe Wereldorde in gevaar zou brengen.

Brzeziński noemde het idee dat de 21e eeuw de “Amerikaanse eeuw” zou zijn een “verbreide illusie”. Op grond van de snelle sociale veranderingen door in feite live functionerende massacommunicatiemiddelen zoals de radio, de televisie en het internet, die tot een steeds sterker wordend “algemeen ontwaken van een wijdverbreid politiek bewustzijn” zouden hebben geleid, zou een Amerikaanse hegemonie niet langer mogelijk zijn.

De voormalige nationale veiligheidsadviseur (1977-1981 onder president Carter) voegde er aan toe: dit “wereldwijde ontwaken van door de bevolking gedragen activiteiten is schadelijk voor een van buitenaf opgelegde hegemonie”. Een “voortdurende en door sterke overtuigingen en motiveringen gedragen en in de bevolking verankerd verzet van mensen, die politiek ontwaakt zijn en om historische redenen een controle van buitenaf afwijzen, is bewijsbaar altijd moeilijker te onderdrukken”, concludeerde hij.

Brzeziński zag bij zijn uitlatingen weliswaar schijnbaar af van een beoordeling, maar de ideologische omgeving, waarin hij sprak en ook eerdere verklaringen, duiden erop dat het er hier niet om ging het “door het volk gedragen verzet” te bejubelen, maar veelmeer te klagen over de gevolgen die dit voor de “controle van buitenaf” betekent, waarvoor Brzeziński zich steeds opnieuw heeft ingezet. Zijn toespraak vond namelijk plaats in het kader van een manifestatie van het “European Forum for New Ideas” (EFNI) dat zich inzet voor de verandering van de Europese Unie in een ondemocratische federale bondsstaat, dus voor precies dat type bureaucratische “controle van buitenaf” dat volgens Brzeziński bedreigd wordt.

In dit verband moet duidelijk gemaakt worden, dat het bij Brzeziński´s argument dat een “door de bevolking gedragen verzet” de de invoering van een nieuwe Wereldorde zou bedreigen, gaat om een waarschuwing en niet om een instemmende uitlating. Het loont de moeite om erop te wijzen dat Brzeziński (al in 1982) in zijn boek “Between Two Ages: America´s Role in the Technotronic Age” voorstander was van de controle over de bevolking door de heersende politieke klasse met behulp van moderne, vooral elektronische technologieën. “In het technotronische tijdperk vormt zich stapsgewijs een steeds sterker gecontroleerde samenleving. Zo´n samenleving wordt beheerst door een elite, die zich niet gebonden voelt aan traditionele waarden. Weldra zal het mogelijk zijn om iedere burger praktisch constant te controleren en in omvangrijke en constant geactualiseerde (elektronische) databases zelfs de meest persoonlijke informatie over de burgers te verzamelen. Autoriteiten zullen rechtstreeks gebruikmaken van deze data”, schrijft Brzeziński. “In de technotronische samenleving zal de trend gaan in de richting van de aaneensluiting van de miljoenen individuele en ongecoördineerde burgers, die gemakkelijk beïnvloed kunnen worden door charismatische en aantrekkelijke persoonlijkheden, die de modernste communicatietechnieken inzetten om gevoelens te manipuleren en het denken te controleren”, staat er op een andere plaats in het boek.

De plotselinge bezorgdheid van Brzeziński over de gevolgen die het zou hebben wanneer men plotseling te maken zou hebben met een politiek attente en actieve bevolking, heeft er niets mee te maken dat hij zich op een of andere wijze met de doelen van die bevolking identificeert. Brzeziński is een door de wol geverfd, overtuigd lid en intiem kenner van de elite. Hij behoort tot de oprichters van de Trilaterale Commissie, geldt als “grijze eminentie” van de “Council on Foreign Relations” en neemt regelmatig deel aan Bilderberg-bijeenkomsten. President Obama noemde hem ooit “een van onze belangrijkste denkers”.

Brzeziński klaagt niet voor het eerst over de in de bevolking opkomende oppositie tegen de betuttelende hegemonie van buitenaf door een kleine elite. In een toespraak op een bijeenkomst van de “Council on Foreign Affairs” in Montreal waarschuwde hij zijn globalistische medestrijders al in 2010 dat een “wereldwijd politiek ontwaken” samen met interne ruzies in de elite de invoering van een nieuwe Wereldorde zou bedreigen.

Video:

Bron:

http://tinyurl.com/cltcaav

Auteur: Joseph Watson

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, New World Order. Bookmark de permalink .

24 reacties op Brzeziński: “Door het volk gedragen verzet” brengt Nieuwe Wereldorde in gevaar (+ video)

 1. Lucky9 zegt:

  Niet de beste van alle simultaan-vertalingen, maar schakel ze toch maar in.
  Je kan er altijd iets van leren.

  Like

 2. Linsky zegt:

  En ik maar denken dat ‘complotdenken’ en geloof in een komende NWO enkel is voorbehouden aan dwazen en imbecielen zoals ikzelf.
  Dat is me tenminste regelmatig duidelijk gemaakt alhier! 😦

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky 21.26. uur, nou Linsky ik heb je artikelen altijd serieus gelezen, en ben ervan overtuigd dat het geen kletspraat is. Het is volkomen geloofwaardig voor mij. Fijn Linsky dat je weer deelneemt aan het debat!

  Like

 4. Leto 2 zegt:

  Nee hoor Linsky, ik zie die bui ook hangen.
  Naast de Trilateral Committee en de Council on Foreign Relations moet je ook eens kijken bij de Bilateral Committee en het Exchange Stabilization Fund, de moeder van de CIA.
  Schep er al roerend de Bilderberg Groep en de Vrijmetselaars doorheen en de soep wordt erg troebel.

  Like

 5. marijke zegt:

  Hey Linksy niet allemaal beschudigen he,Foei .

  Like

 6. Lucky9 zegt:

  @ Leto2
  Voeg er de islamofiele Europese commissie er aan toe en je bekomt een echte fascistische, heuh mediterrane bouillabaisse!
  Hopelijk springen er niet onverhoeds vleesetende creaturen (alias body-snatshers) uit die kom soep, want dan zou ik niet in uw plaats willen zijn!

  Like

 7. trias politicia zegt:

  Opmerkelijke toespraak. Je zou bijna denken dat het de USA dun door de broek loopt. Daar hebben ze ook alle reden toe met hun failliete status. Als de wereldgemeenschap het vertrouwen in de dollar verliest, dan is het gebeurd met de voormalige grootmacht. Vandaar dat ze er op aan sturen dat Europa het voorbeeld volgt. Money, money, money, it’s a richman’s world…

  Like

 8. marijke zegt:

  Er is een gezegde.Mony talks and bullshit walks.

  Like

 9. oogenhand zegt:

  Zbigniew was ook degene die het oprichten van de Taliban een goed plan vond. Doordat de NWO zich verweven heeft met de islam, zal zij met de islam wegzakken in Syrië. Het wordt vervelend daar voortdurend op te moeten wijzen, maar de NWO is ontzettend koppig.

  Like

 10. Leto 2 zegt:

  Lucky9 zegt:
  28 november 2012 om 22:09

  De EUSSR is bedacht door de eerder vernoemde instanties, met name de CIA.
  Een tegenwicht tegen de USSR ten tijde van de Koude Oorlog.
  Mitterand en Kohl stonken erin en de rest is geschiedenis.

  Like

 11. @trias politicia: Dat was ook de reden dan de VS Irak binnenviel.Niks Weapons of Mass Destruction! Irak was van plan om in plaats van Dollars Euro’s te gaan gebruiken in de oliehandel. Laat dat nu net een harde klap zijn in het gezicht van de VN. De rest is inmiddels geschiedenis en kijk eens wat er over is van het land. Het was vroeger al erg maar het is daar nu één doffe ellende.

  Like

 12. Peter Hart zegt:

  Ik verzet mijn niet ,,tegen EUSSR ,als wij maar niet meedoen

  Like

 13. baksteen zegt:

  Je kijkt de duivel in de ogen.
  Worden we straks allemaal gechipt, het teken van het beest.
  Ik ben zo bang dat binnen korte tijd vrije het internet uit de lucht wordt gehaald.
  Dat de elite zich hierdoor bedreigd voelt maakt het alleen maar plausibeler.

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  @baksteen 10.39. uur, inderdaad baksteen, om ons te muilkorven zullen ze er geen moeite mee hebben het vrije internet in te perken, of onmogelijk te maken. Alles voor de NWO!

  Like

 15. Jan zegt:

  @baksteen zegt:
  29 november 2012 om 10:39

  Gebeurt al:
  Student expelled for refusing to wear RFID tracking chip badge
  http://www.zdnet.com/student-expelled-for-refusing-to-wear-rfid-tracking-chip-badge-7000007723/

  Like

 16. jowitteroos zegt:

  @ Linsky:

  NWO is geen complotdenken meer daar we er middenin zitten, maar dat wist je al, nu de rest nog die daar niet in “geloven”……..(-_-)

  Like

 17. oogenhand zegt:

  @Pieter Veenstra
  Overschakelen op de Euro? Ik dacht dat de NWO de Euro juist goed vondt?

  Like

 18. Avidia zegt:

  Dit wist ik al jaren. Er komt een wet dat iedere burger een chip ingebracht krijgt. Er is geen geld meer in omloop, je koopt iets en middels de chip wordt er afgerekend, alle deuren gaan vanzelf open als je naar binnen wilt, iedere handeling wordt gecontroleerd door de chip. Weiger je de chip, dan kom je om van de honger, want je kunt geen eten meer “kopen” , want je hebt geen chip. Ik heb hier al zoveel over gelezen, het heeft betrekking op DE WERELDMACHT!!!! Wij worden te mondig, dat past niet in het plaatje van de wereldmacht, ZIJ willen de macht, alles wordt al in voorbereiding gebracht. Breek de patio waar U lekker ligt te zonnen maar af en begin een moestuin als je geen chip wilt.En wie zitten daar achter???? Het wordt al tientallen keren naar voren gebracht, een zekere groep, nou dan weten jullie het wel. Ik doe in ieder geval niet mee, liever verhongeren dan mij over geven. Let maar eens op wat er allemaal gaande is, de macht van Europa is de voorbode, even wennen, en hup, we gaan over tot een wereldmacht, en de machthebbers staan al handenwrijvend klaar, EEN GROTE NATTE DROOM. Haal je geld maar van de bank, want daar kun je straks ook niet meer bij komen.

  Like

 19. Tom Hendrix zegt:

  @Avidia 02.49. uur, inderdaad we zitten al midden in de ellende. Dit scenario staat ook al beschreven in de bijbel, uiteindelijk is het de bedoeling om de ANTI-CHRIST de SATAN als de heerser van de wereld te installeren. Maar velen zijn ziende blind en horende doof!

  Like

 20. nicolazien zegt:

  Eigenlijk verbaast het me úberhaupt enorm dat hij openlijk over de Nieuwe Wereldorde spreekt! Is dat niet voor het eerst dat er openlijk over gesproken wordt? Dat zou dan een openlijk politiek gesprek daarover mogelijk moeten maken, bijvoorbeeld door de PVV te entameren, over wat de doelstellingen zijn van de NWO!

  Like

 21. oogenhand zegt:

  We kunnen onze eigen NWO beginnen, zonder islamisering. De huidige NWO heeft zich verbonden met de islam, en loopt dus vast in Syrië.

  Like

 22. Joop Klepzeiker zegt:

  @nicolazien

  Het is niet de eerste keer maar er wordt al tientallen jaren luid en duidelijk over gesproken.

  Like

 23. Pingback: “Wereldwijd politiek ontwaken” – een bedreiging voor N.W.O. « Brainlogs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s