Het verschil tussen Palestijnse en Israëlische educatie in beeld

In ontmoetingen met groepen Nederlanders die in Israël zijn voor een zogenaamde fact finding tour wordt ons regelmatig de vraag gesteld of er vrede mogelijk is. Om die vraag te beantwoorden hoeft men geen Midden-Oosten expert te zijn. De  videoclips hieronder laten het verschil in educatie aan kinderen zien in Israël en de Palestijnse maatschappij.

De eerste clip laat zien hoe kinderen in het zuiden van Israël een lied leren om over de angst voor de raketten terreur heen te komen.

De andere clips gaan over de educatie aan kinderen in de gebieden onder Palestijns bestuur. Eerst ziet u beelden van Hamas TV in Gaza waar kinderen wordt bijgebracht dat dood een eer en een overwinning is. Daaronder een clip waar kinderen voor PA-leiders zingen dat ieder Palestijns kind bereid moet zijn te sterven om het land te ‘verlossen’.

Deze beelden geven in feite een antwoord op de bovengestelde vraag:  Zolang kinderen met haat worden opgevoed is de kans op vrede nihil.

Bron:

http://missingpeace.eu/nl/2012/11/het-verschil-tussen-palestijnse-en-israelische-educatie-in-beeld/#content

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Israël. Bookmark de permalink .

33 reacties op Het verschil tussen Palestijnse en Israëlische educatie in beeld

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Ze willen dood, dus geef ze hun zin.
  Je kinderen opvoeden met het idee dat je bereid moet zijn te sterven om je land te verlossen,
  hoe GESCHIFT moet je zijn om die waanzin aan je kinderen op te dringen?

  Like

 2. Latraviata zegt:

  Als kinderpsycholoog geef ik toch de voorkeur aan de joodse aanpak……….en dan druk ik me gematigd uit……

  Like

 3. luckybee zegt:

  Ik vind het prima als je voor je vrijheid wil vechten tot aan de dood; maar een anderen zijn land te in te pikken, vertik ik het om dan dood te gaan.En dat doen de palestijnen, hoewel ze genoegland hebben om ergens anders te kunnen leven, ze moeten niet eens een andere taal te kennen ze spreken allemaal de zelfde TAAL DIE ARABIEREN.

  Like

 4. Dorith zegt:

  Wat ik nooit begrijp is hoe de pal. kinderen en volwassenen steeds wordt ingeprent hoe mooi het is te sterven en bij alla te belanden. Maar als dan een kind of volwassen persoon gedood wordt, dan wordt Israel weer vol geschreeuw en gekrijs bedreigd en worden nieuwe aanslagen gepland/gepleegd.

  Er is totaal geen logica bij de hamassers en anderen van hun slag te bekennen.

  Like

 5. jowitteroos zegt:

  @ Dorith

  Beroerde is dat islam van dit soort dood-verheerlijking barst……….

  Like

 6. Jan zegt:

  Eikel: “Joden maken van dappere moslims weekdieren”

  Like

 7. Het laatste boek van de bijbel belooft een duizendjarig vredesrijk. Daar zal geen moslim wonen omdat die niet weten wat vrede is en ze houden zich niet aan de vrede. Misschien zullen er Joden, Christenen, ex-moslims en atheïsten wonen. Broederlijk samen in vrede. Maar nogmaals zonder moslims! Daarom vind ik de bijbel een prachtig boek. Het biedt een uitkomst!

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Moslims en Palestijnen, is van hetzelfde sop hoor. Het enige wat ze willen is het Joodse volk uitmoorden, en daarna christenen, hindoe’s, boedhisten, atheisten en agnosten. Het maakt niet uit, de muzelmannen willen gewoon de heerschappij over de hele wereld, op bevel van hun allah die in mijn ogen de ANTI-CHRIST is.

  Like

 9. Zolang dit soort praktijken blijven doorgaan kan en zal er van vrede in het Midden-Oosten nimmer sprake kunnen zijn. Eigenlijk zou een globaal fokverbod op moslims van kracht moeten worden 😉

  Like

 10. louis-portugal zegt:

  Ik heb weer alles gezien en wordt alsmaar moedelozer van dat moslimvolk.

  Like

 11. Leto 2 zegt:

  Zolang Saoudi, Qatar en de UAE de rijkste landen van de wereld zijn die de USA, Europa, Canada, Australië en New-Zealand chanteren met olie en terreur zal dit drama zich voortslepen.
  Het is onze eigen “elite” die overstag is gegaan voor deze chantage na 1973, immers verdienen zij dagelijks miljarden aan olie en gas.
  Zij houden dit conflict in leven voor olie, gas en wapenverkoop.

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  @JT, 19:01, laatste 2 zinnen:
  Welterusten! Zo redeneren die confessionelen op het Haagse pluche ook, die proberen al jaren om dit land te besturen met dat VERZONNEN boek in de hand. Stakkers.

  Like

 13. @Gerrit 23.08 uur; het boek blijft hetzelfde alleen de uitleg verschilt. Net zoals met voetbal. De één voetbalt beter dan de ander. Krijgt meer training, betere training. Heeft er meer aanleg voor. Maar de regels en de bal blijven hetzelfde. Ik zie en geloof in het duizendjarige Koninkrijk van vrede op aarde. De christenheid (CDA, CU en SGP) zien het duizendjarig Vredesrijk ergens gebeuren in de hemel. Het duizendjarige Vredesrijk op de aarde zien zij als een Utopia en niet voor henzelf. Jij ziet het ook als een Utopia en niet voor jezelf. Ik zie het niet als een Utopia en wel voor mezelf. Begrijp je het een beetje, Gerritje? Welterusten!

  Like

 14. maria zegt:

  Niets nieuws voor de gemiddelde Memri/Pallywood kijker. De palestijnse kinderen worden letterlijk geofferd, puur voor de propaganda. Maar dat wisten jullie al. En Jan, die dikkerd is vast een regelmatige bezoeker van een van die 4.2 miljoen pornosites, die zonder de extreme zoekresultaten uit de arabische landen geen bestaansrecht hadden haha!

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  @JT, 28-11, 23:59 Ik heb prima geslapen..!!! Lees dit interview maar eens:
  http://tinyurl.com/chvotkr
  En ik begrijp ’t heel goed, Jackie, veel beter dan jij.
  Onthou dat maar.

  Like

 16. Jan zegt:

  De filmpjes laten zien dat er ook een omgekeerde vorm van evolutie bestaat.

  Like

 17. @Gerrit 9.23 uur; ik heb dat interview gelezen. Die man noemt alle Godsdiensten achterlijk. Ik verdiep me in de bijbel en zelfs in de koran. Er staat een schat aan informatie in. Zelfs in de koran. Nu kan ik een goede reactie geven aan moslims, Jihad, islam, ‘profeet’ Mohammed en allah. Gerritje, ik doe mijn petje af voor Jezus Christus. En voor de Schepper, JHWH. Ik ben een gelovige. Die man van dat interview heeft de islam door, dat respecteer ik. Dat hij en jij geen geloof in de Almachtige hebben vind ik veel minder. Gerritje, er staat bijvoorbeeld in de bijbel; “Onderzoek alles maar behoud het goede”! Die bijbelse uitspraak is niet besteed aan die man en aan jou, Gerrit. Maar voor mij is het een lijfspreuk! Zo zit de bijbel vol met lijfspreuken voor mij!

  Like

 18. G.Deckzeijl zegt:

  @JT, 29-11, 14:48 Je bent dronken.
  Trouwens, die jesus van jou schijnt destijds op water gelopen te hebben.
  Dat doe ik ’s winters ook…

  Like

 19. G.Deckzeijl zegt:

  Wat is volgens jouw beleving het oudste beroep, JT..??? Nee, waar jij nu aan denkt beslist niet.
  Het had te maken met DIT:
  >>> http://img710.imageshack.us/img710/3816/vaticanlightswitch.jpg
  Want toen die god van jou riep: er zij licht, hadden electriciens maanden daarvoor de leidingen
  al gelegd…!!!

  Like

 20. Lucky9 zegt:

  @G.Deckzeijl om 16:24
  ’s Winters? 😆 Dank!

  Like

 21. @Gerritje; Jezus stond op uit de dood na drie dagen. Als ze mij in de toekomst dood maken sta ik op na drie en een halve dag uit de dood. Dat is mijn droom. Ik ben een volgeling van Jezus. Het oudste beroep is hoer. De christenheid speelt de hoer met de islam. Net zo als de politiek. Geloof je eigenlijk dat de Duivel bestaat, Gerritje? Ik wel!

  Like

 22. G.Deckzeijl zegt:

  JT, je bent dronken.En je leest m’n comments niet goed. Ga maar verder met Mo-Ham-Head cartoons schilderen.(zie elders op dit blog)
  (na 3-eneenhalvedag uit de dood opstaan….roep dat maar niet te hard in dat woonblok daar in Amersfoort, vinden de bezoekers van die El Fath-haatcentrale niet leuk…)

  Like

 23. Zondagavond heb ik voor het laatst bier gedronken. Vier halve liter blikjes Euroshopper bier. Vrijdagavond ga ik weer een treetje halen in de Albert Heyn. Ik heb vanmiddag nog een varkenskop nageschilderd en boven de varkenskop; ‘Prophet’ Muhammad geschilderd. Als moslims dat zien slaat het in als een bom! Morgen heb ik een snipper en dan ga ik een digitale foto maken van het schilderij en opsturen naar E.J. Bron, AmsterdamPost, Elsevier, Het Vrije Volk, Spakenburgse Vrijheids Partij, Geert Wilders en Jerusalem Post. En op Twitter en Facebook zetten. Dan ga ik naar de fotozaak en laat de foto van mijn schilderij dertig keer afdrukken. Dan stuur ik die foto’s op naar Koningin Beatrix, Obama, Hillary Clinton en de Paus. Zo ben ik een beetje bezig, Gerritje!

  Like

 24. G.Deckzeijl zegt:

  Ach gossie… bezigheidstherapie…
  Je spoort niet, JT.

  Like

 25. willemientje zegt:

  Gerrit, een kein beetje compassie, niet iedereen leeft vrijwillig in een zelfgecreeerde wereld ( smile)

  Like

 26. willemientje zegt:

  Klein bedoel ik natuurlijk ( tablet )

  Like

 27. Laat mij maar aanmodderen! Binnenkort worden mijn Mohammed-cartoons en mijn gedichten wereldberoemd. Dan zal ik waarschijnlijk moeten onderduiken. Misschien word ik dan wel de buurman van Geert Wilders? Beste Willemientje; in mijn zelfgecreeërde wereld trouw ik eeuwig met Rosa. Dat betekent dat wij, Rosa en ik, eeuwig zullen leven op de aarde als het eerste eeuwige mensenpaar. “Gij zult met mij in het Paradijs zijn!” Wie zei dat ook alweer, Gerritje? Jezus of zo? En laatdunkende opmerkingen aan mijn adres zullen Mij een worst zijn!

  Like

 28. willemientje zegt:

  Ik bedoel het beslist niet laatdunkend Jack, zo zit ik niet in elkaar

  Like

 29. @Willemientje; nee, ik bedoel niet jou of G.Deckzeijl (Gerrit). Ik bedoel het in het algemeen. Want er zijn zat figuren die zeggen dat ik dronken ben en niet spoor! Zoals Gerrit! (smile). Trouwens… wisten jullie dat ik al dertig jaar psychiatrisch patiënt ben. Door PvdA stemmers. Mijn familie stemde op de PvdA, behalve ik. Ik werd er wel toe gedwongen om PvdA te stemmen. Stiekem koos ik een andere partij. Jan Maat of zo. Een jaar of twee geleden heeft een interviewer geschreven dat ik loop als een dronken man. Dat komt omdat ik mank ben. Dat is weer gekomen op vierjarige leeftijd door een pedofiele oom.

  Like

 30. Jan zegt:

  Kinderen fokken om te moorden, of het nu naast Israël is verderop, overal hetzelfde beeld

  Vijf jaar oude terroristen: jonge kinderen getraind om te moorden met pistolen en geweren.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2234840/The-year-old-terrorists-Youngsters-trained-kill-pistols-assault-rifles-shocking-pictures-al-Qaedas-heartland.html#ixzz2DicGykLx

  Like

 31. G.Deckzeijl zegt:

  Dat doet de deur dicht. Weer een Zon en Schild-klant erbij.

  Like

 32. G.Deckzeijl zegt:

  Voor degenen die het niet snappen(en dat is me duidelijk), enige uitleg:
  http://www.zorgkaartnederland.nl/zorginstelling/ggz-ggz-centraal-zon-schild-amersfoort-5822

  Like

 33. @Gerritje; wist je Gerrit dat Zon en Schild psychische ziektes niet medisch kan bewijzen dus niet bestaan!?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s