Het ware gezicht van de Moslimbroederschap

Tariq Alhoamyed, chef-redacteur van de Engelse editie van de krant Al-Sharq Al-Awsat, is verbaasd over diegenen in de Arabische wereld, die geschokt zijn over de belangrijke machtsuitbreiding van de Egyptische president Mohamed Morsi. Hebben ze bijvoorbeeld verwacht “dat de Moslimbroederschap democratisch regeert, analoog aan Europa en Amerika?”, vraagt Alhoamyed en benadrukt dat zijn krant en andere denkende geesten voor een toekomstige postrevolutionaire machtsgreep gewaarschuwd hadden.

Dat zou niets te maken hebben met “waarzeggerij”, aldus Alhoamyed, maar gebaseerd zijn op onderzoek van het verleden en vroegere ervaring met islamitische heerschappij; islamitische stromingen hebben traditioneel “een onherroepelijke en compromisloze weg naar het grijpen van de macht gevolgd”, waarop ze iedere vorm van oppositie als ongelovigen bestempeld hebben.

Op de waarschuwingen reageerde men met verzoeken tot geduld, men zou Morsi een kans moeten geven en voorrang moeten geven aan de grondwet. Ondertussen zou de Moslimbroederschap geprobeerd hebben om het volk tegen de leiding in de Golfstaten op te zetten, schrijft Alhoamyed, terwijl ze tegelijkertijd zou proberen haar imago daar te normaliseren. Er is echter een principiële tegenspraak gelegen in het feit dat diezelfde Moslimbroederschap, die ageert tegen de monarchieën in de Golf en in Jordanië, aanstuurt op het machtsmonopolie in Egypte.

Alhoamyed heeft niet alleen kritiek op de eigen rechtvaardigingen van de Moslimbroederschap, die reiken van “de straten van de democratie vereisen bepaalde democratische handelingen” tot “Morsi´s handelingen zijn niet van voorbijgaande aard”. Hij gaat zelfs zover om de Moslimbroederschap ervan te beschuldigen dat zij zou proberen de democratie aan te passen aan haar eigen doelen.

Bron:

http://www.audiatur-online.ch/2012/11/28/das-wahre-gesicht-der-muslimbruderschaft/

Bron oorspronkelijk artikel:

http://www.asharq-e.com/news.asp?section=2&id=31934

Auteur: Tariq Alhoamyed

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Moslimbroederschap. Bookmark de permalink .

12 reacties op Het ware gezicht van de Moslimbroederschap

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Mister Taqiyya nr zoveel…

  Like

 2. Wat die Morsi heeft geregeld voor zichzelf, heeft ieder weldenkend mens ruim van te voren zien aankomen. Alleen de lefties natuurlijk weer niet. Goh…

  Like

 3. hans-e-pans zegt:

  Je heb mensen die selectief doof zijn.

  Maar ook mensen die selectief blind zijn.

  En mensen die zowel selectief doof als blind zijn.

  Meestal hebben ze dan ook belangrijke functie.

  Soms denk ik dat heel veel politici gekozen worden om de domheid die ze uitstralen.

  Like

 4. hans-e-pans zegt:

  Je hebt mensen die selectief doof zijn.

  Maar je hebt ook mensen die selectief blind zijn.

  En je hebt mensen die zowel selectief doof als blind zijn.

  Meestal bekleden ze dan ook belangrijke functie’s, deze mensen worden dan politici genoemd.

  Soms denk ik dat heel veel politici gekozen worden om de domheid die ze uitstralen.

  Like

 5. maria zegt:

  Ik kom hier nu al een tijdje, net als op Amsterdam Post en Lux et Libertas en ik moet zeggen dat ik erg dankbaar ben dat er nog mensen “wakker” zijn en de gevaren van de islam durven benoemen. Niet dat ik er blij van wordt, eerder moedeloos en kwaad. Kwaad vooral op de linkse media die in DWDD zitten te geilen op Obama (Matthijs: “Er zijn hier toch geen mensen die anders hebben gestemd?”) en willens en wetens deze gevaren totaal negeren en niet alleen de multiculti-onzin door onze strot duwen, maar ook blind zijn voor de Arabische Horrorwinter.

  Like

 6. Henk der Niederländer zegt:

  @ G.Deckzeijl

  Je schrijft daar dat dit Mister Taqiyya zoveel is maar dan heb je het artikel niet goed gelezen denk Ik.
  Naar mijn mening stuurt Tariq Alhoamyed wel degelijk een boodschap de wereld in die duidelijk maakt dat het westen niet zo hard weg moet lopen met Morsi.
  Het zijn er niet heel erg veel maar er zijn Moslims die dus wel degelijk goed zien wat er speelt en het westen daarvoor willen waarschuwen.
  Dat de Policor zakken niet willen luisteren ligt niet aan deze personen.

  Like

 7. luckybee zegt:

  Islam en democratie gaat nooit zamen; alleen met Jezus Christus kan je een democratische land opbouwen. Bvb Republiek der 7 profincien (Nederland)en de USA.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Goh…wie had dat nu verwacht? Die lieve moslims zouden volgens links-en de gutmensch kerk toch echt heeeel democratisch zijn. (sarcasme modus uit). Maar ja, linksen geloven ook in SINTERKLAAS, ze scheppen zelfs geld uit het niets, en laten dat Jan en Mien met de pet nog betalen ook. Tja…

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  @Henk, 01:32
  Wel eens van TAYSIR gehoord..??? http://tinyurl.com/3hu6x9u
  Voor mij zijn ze allemaal met hetzelfde sop overgoten.
  Deze wereld heeft al meer dan 1400 jaar problemen met het verschijnsel islam,
  sterker: in 1878 lagen er al radicale opruimplannen klaar. Kwam niets van, helaas.
  Kijk maar aan het eind van deze pagina: http://tinyurl.com/3wdvven
  (zie ook: Haat is een Deugd, pag. 262, ISBN 9029517174nur320 Arbeiderspers)

  Like

 10. Jan zegt:

  “Hebben ze bijvoorbeeld verwacht “dat de Moslimbroederschap democratisch regeert, analoog aan Europa en Amerika?”
  Dat is natuurlijk behoorlijk voltooid verleden tjd aan het worden als men ziet hoe Abdullah-Hussein-Obey-Me vanuit het Witte Huis de scepter zwaait.
  Het probleem met socialisten is dat zij al niet inzien dat hun éigen regeringsvorm, het socialisme puur fascisme is. Socialisme is niet democratisch al zetten zij er het wood ‘democratisch’ voor, want of ik kan kiezen uit Rutte , Samsom, Roemer enz. maakt geen fluit uit omdat het over de ideologie gaat. Andere koppen, ander partijlogo, maar zelfde inhoud. Een ‘sociaal-democratie’ heeft geen betrekking op de gehele democratie, maar richt zich slecht op een klein deel, een bepaalde groepering die vermeend achter blijft of achteropgesteld wordt. Daarom heeft Hayek dit een ‘wezelwoord’ genoemd omdat het leeg is, net zoals een wezel een ei leegslurpt. Het ei ziet er intact uit, maar is geheel leeg. Daarom is een plan voor een bedrijf om dit te redden van de ondergang een ontwerp dat het gehele bedrijf in al zijn geledingen aangaat en een ‘sociaal plan’ alleen een plan dat zich richt op een klein onderdeel, bijv. de schoonmakers. Iedere ‘sociaal plan’, sociaal akkoord’ gaat ten koste van anderen en sloopt uiteindelijk bedrijven en staten.
  Socialisten zien ook niet dat islam fascistisch is, dat religie/ideologie de regeringsvorm bepaald, onfeilbaar want door allah gegeven. Feitelijk is dit ook bij socialisten zo en is ideologie tot staatsreligie verheven.

  Like

 11. Dit zal de geschiedenis ingaan als blunder van de linkse blindheid.

  We kunnen niet zeggen dat we niet geinformeerd waren.

  Bijna allemaal juichen voor de Griekse bevrijding en het terughalen van de democratie.

  De selectieve blindheid is zover gevorderd dat we zelfs het uitbundig juichen (voor iets fouts) helemaal kunnen uitbannen, alsof we het nooit hebben meegemaakt.

  Ik verbaas me dan helemaal niet over het gemakkelijke plagiaat van meneer Stapel, die door de hele wetenschap dendert. De hele wetenschappelijke en politieke mand is rot en het denken in het algemene denken is aan het rotten.

  We ruttelen voort in reutelland; Nederland.

  Ruttelen; vorm van gestaag liegen.

  Like

 12. Foutje in vorige reactie;

  Griekse bevrijding, moet zijn Egyptische bevrijding.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s