Syrië: 60 doden bij terreuraanslagen op christenen (+ video)

Vanochtend zijn er minstens 20 doden gevallen bij meerdere bomaanslagen in de christelijke wijk van Damascus. Het Oostenrijkse ORF meldt zelfs tot 60 dodelijke slachtoffers, meer dan 40 personen zouden gewond geraakt zijn.

Het ORF schrijft:

Bij meerdere bomaanslagen in een voorstad van Damascus werden tot 60 mensen gedood. De wijk waarin de bomaanslagen werden gepleegd worden vooral bewoond door christenen en Druzen, die loyaal zijn aan president Bashar al-Assad. Sinds het begin van de burgeroorlog zijn er in Syrië ongeveer 40.000 mensen om het leven gekomen. De opstandelingen hebben de afgelopen weken talrijke militaire steunpunten veroverd.

Doelgerichte actie tegen regeringsgetrouwen

Het is bijna zeven uur in de ochtend wanneer de bommen kort na elkaar ontploffen. De bommen zaten blijkbaar in auto´s verstopt. Hun uitwerking is zó groot, dat huizen verwoest worden en auto´s in brand vliegen. Er ligt bloed op straat. Het is blijkbaar opnieuw een doelgerichte actie, want in de wijk Jaramana zijn de afgelopen maanden al vaker bommen ontploft, omdat in het stadsdeel overwegend christenen en Druzen wonen, die nog altijd gelden als regeringsgetrouw.

De Syrische staatstelevisie toonde al vaker de terreur in Jaramana, de beelden voorzien van muziek. Te zien zijn door bommen verwoeste huizen en brandende auto´s. De bewoners zouden slachtoffers zijn, die echter ook offers zouden brengen. Ze zouden loyaal zijn aan president Assad, aldus de spreker.

Rebellen verder in opmars

Steeds vaker komen de opstandelingen dichterbij de hoofdstad Damascus. De afgelopen dagen hebben de rebellen ook meerdere belangrijke militaire steunpunten in de buurt van Damascus veroverd. Het Syrische leger antwoordt meestal met aanvallen vanuit de lucht, het concentreert zijn slagkracht rondom Damascus.

Ook in het noorden van Syrië, rondom de industriestad Aleppo, melden de rebellen terreinwinst. Gisteren zou het hen zelfs gelukt zijn om een helikopter van het Syrische leger met een luchtdoelraket neer te halen. Ze zouden tientallen raketten op Syrische militaire bases hebben buitgemaakt, bericht de in Londen gevestigde Syrische waarnemingspost.

Video:

 

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/11/syrien-60-tote-bei-terroranschlagen-auf-christen/#more-293216

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", christenhaat, Islam, Syrië, Terrorisme. Bookmark de permalink .

14 reacties op Syrië: 60 doden bij terreuraanslagen op christenen (+ video)

 1. Henk.V zegt:

  De huidige Syrische president Bashar al-Assad behoort tot de Alevitische stroming in de islam, een richtig die in de ogen van fundamentalistische moslims totaal niet deugt vanwege hun vrijzinnige opvattingen en relatief grote tolerantie met betrekking tot niet-islamitische religies. Bovendien staan de Alevieten een veel grotere scheiding tussen “‘kerk en staat” voor, net als destijds het geval was in Irak, toen het seculaire Ba’ath bewind van Saddam Hussein nog aan de macht was.Ook Assad is een Baäth aanhanger.
  Het is opvallend dat de ”bevrijdingsbeweging” die de Syrische president wil verdrijven in werkelijkheid een verzameling van zeer fundamentalistische stromingen is, die niet alleen Assad wilenl weg hebben. maar ook allen die onder zijn paraplu een redelijk beschermd leven konden leiden.
  Net als de christenen destijds gebeurde na de val van Saddam Hussein..
  Het bewind van de huidige Syrische leider is beslist wreed, maar dat kan ook gezegd worden van degenen die tegen hem optrekken. En ook hier staat het westen weer applaudiserende langs de zijlijn, verheugd om de voortgang van de democratie.
  En andermaal gaat men opnieuw voorbij aan het lot dat de christenen daar wacht.
  Zogenaamd christelijke mogendheden die geen hand uitsteken voor hun broeders en zusters in nood.
  Daar kunnen we nog eens trots op zijn.
  Het verblinde westen weet niet meer wat goed of fout is, waar of onwaar. Daarom wedt men voortdurend op het verkeerde paard.
  Wat een morele afgang.

  Like

 2. Jan zegt:

  Politiek links protest op de Dam n.a.v. deze moordpartij? Mwaaah.

  Like

 3. daiyu-ninja zegt:

  Wanneer worden die fundamentalisten zelf eens afgeschoten!
  Personen die alleen maar dood en verderf brengen en alles vernielen wat op hun weg komt en ligt, horen niet op deze aarde thuis.

  Like

 4. Philippine zegt:

  De President van Syrië is een alawiet. Dat is een shiitische stroming van de islam.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Alawieten

  Like

 5. maria zegt:

  Dat klopt, Philippine. Maar christenen en joden hadden onder Assad wel een ‘relatieve’ vrijheid. (lees:beperkte vrijheid onder strikte voorwaarden) Maar dat is altijd nog beter dan te worden afgeslacht door salafisten. En dat, beste Henk V. is helemaal niet ‘opvallend’ maar de normale jihadistische agenda. Zie ook de video: “niks vrede, wij willen een kalifaat!!”. Maar Obama cs. heeft het te druk zich in te likken bij de islamieten in plaats van de christenen te beschermen. The land of the Free is nu The Land of the Dhimmi.

  Like

 6. luckybee zegt:

  Mischien moeten de Christenen in Syrie op de bijbel terug grijpen, en alle rhytuelen dat ze met de RKK hebben gesloten verlaten?

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @Henk V 21.55. uur op 28/11; helemaal mee eens Henk. Het uitmoorden van Christenen is ook een van de doelen van de salafistische extremistische stroming van de islam. En het is een grote schande, dat de christenen daar totaal in de steek worden gelaten. Van links weet ik dat, maar van onze zgn. christelijke partijen geen woord!

  Like

 8. Amerika, land of the Dhimmi’s, home of the weak…

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Jan 19.06. uur, iedere MOSLIM LIEGT, dat mag van het HAATBOEK KORAN, alles om maar te komen tot een Wereldkalifaat is deze zandkamelen geoorloofd. En LINKS helpt hen daarbij (KOTS).

  Like

 10. Jan zegt:

  Wij moeten de oppositie toch echt betere wapens geven:

  Like

 11. Jan zegt:

  Door de VS gesteunde rebellen, beter: moordenaars, moorden Syrisch dorp met voornamelijk Christenen uit
  Members of the Free Syrian Army reportedly attacked the Christian-dominated al-Duvair village in Reef on the outskirts of Homs on Monday, where they massacred its citizens, including women and children, before the Syrian Army interfered.
  http://www.examiner.com/article/u-s-backed-syrian-rebels-reportedly-massacre-christian-village

  En dan te bedenken dat 95% van de bende buitenlanders zijn:
  95 Percent Of ‘Syrian Rebels’ (FSA) Are Foreigners; German Intelligence Report

  http://deadlinelive.info/2012/10/05/war-on-syria-95-percent-of-syrian-rebels-fsa-are-foreigners-german-intelligence-report/

  BBC interviewt Brian Sayers, SSG’s Lobbyist For Terrorism, probeert oorlog als vrede te verkopen
  http://deadlinelive.info/2012/10/02/war-on-syria-bbc-interviews-brian-sayers-ssgs-lobbyist-for-terrorism-tries-to-sell-war-as-peace-epic-fail/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s