Grieks sprookje

In Hellas wordt nu nog meer geld verbrand: onlusten voor het Griekse parlement

Het is bedrog: de “euroredders” geloven al lang niet meer wat ze zelf zeggen.

Wat verkocht wordt als “voorlopige oplossing” van de Griekenland-crisis, is een bespotting van de intelligentie van Europese belastingbetalers.

De politici van de eurozone waren “opgelucht” dat ze een “voorlopige oplossing” voor het failliete Griekenland gevonden zouden hebben. Om deze “oplossing” te beoordelen, volstaat een blik op de doelen: tot 2020 moet de staatsschuld van Athene worden verminderd tot 124% van het Griekse BNP en twee jaar later al tot “minder dan 110%”.

Daarvoor dient een land zonder noemenswaardige industrie, zonder functionerend bestuur, besmet door corruptie en vriendjespolitiek zich binnen enkele jaren veranderen in een loepzuivere gemeenschap met een globaal concurrerende economie, een strikte belastingautoriteit en een voorbeeldig staatsbestuur. Niet minder dan dat hebben de groten van de eurozone “besloten”.

Daarbij zien economen de bovengrens van de belastbaarheid met schulden zelfs bij voorbeeldige landen bij hoogstens 90% van het BNP. Dus zelfs als Griekenland deze sprookjesachtige verandering zou lukken, zou het nog veel te veel schulden hebben.

Met andere woorden: de politiek, gedragen door alle partijen in het Duitse parlement, beweegt zich dusdanig ver bezijden de realiteit, dat haar eigen wensdromen op zich niet meer overtuigend zijn. Deze realiteit ziet er zo uit: nog nooit sinds het begin van zijn onafhankelijkheid ongeveer 180 jaar geleden had Griekenland een functionerend belastingstelsel. Het grootste deel van de vele jaren was het failliet. En als het, zoals ten tijde van de “Latijnse muntunie” een keer de kans kreeg om schulden te maken op kosten van andere landen, heeft het gretig gebruik gemaakt van deze kans. Dat dit land zich binnen acht tot tien jaar volledig zou laten veranderen, kunnen zelfs de meest verstokte planbaarheids-fanatici en eurocraten niet serieus geloven.

En dat doen ze ook niet. Wat er na de Griekenland-top op de vroege dinsdagmorgen werd voorgelegd, is een bespotting van de intelligentie van Europese spaarders en belastingbetalers, zeker van de Duitse. Men is er blijkbaar van overtuigd dat zelfs de meest doorzichtige leugen nog goed genoeg zou zijn om de mensen te misleiden. Het erge daaraan is, dat ieder verder en vreselijk duurder opschuiven van de knal diens vernietigende kracht alleen maar vergroot. De Wereldbank waarschuwt dat er een “schuldenmuur” op Europa af zou komen wanneer de bij de vorige jaarwisseling toegestane kredieten van de ECB aan de financiële sector van ettelijke crisislanden in 2014 en 2015 uitlopen. Het gaat om ruim 1000 miljard euro, die dan terugbetaald moeten worden. Ook hier werden de problemen alleen maar op de lange baan geschoven, net zoals nu opnieuw in het geval van Griekenland. Maar het uur van de waarheid zal komen. En het zal, fluisteren de deskundigen geheimzinnig, vreselijk zijn.

Bron:

http://www.preussische-allgemeine.de/nachrichten/artikel/griechisches-maerchen.html

Auteur: Hans Heckel

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurocrisis, Griekenland. Bookmark de permalink .

21 reacties op Grieks sprookje

 1. Het hele Griekenland-verhaal gaat ons geheid de kop kosten. Er is al zo veel geld gestoken in Griekenland (lees: Banken) en nog steeds is het niet goed genoeg. Het is inmiddels geen sprookje meer maar een horrorverhaal voor degenen die wel goed opletten. Helaas horen de ‘bestuurders’ van de EUSSR daar niet toe. Die willen maar één ding: koste wat het kost Griekenland binnen de EU houden. Wel, Griekenland is inmiddels de welbekende molensteen om de nek van de EU geworden en binnenkort zouden er zo maar nog eens een een paar van die molenstenen bij kunnen komen…

  Zoals ik het bekijk zijn de enigen die er beter van worden de banken en indirect ook weer de EU. Het is gewoon een kwestie van geld heen en weer pompen maar daar is uiteindelijk niemand bij geholpen. ja de banken… De Europese bevolking heeft niets meer te leden in het geheel en mag braaf de belastingecenten ophoesten, alles ter grotere glorie van de EUSSR die langzaam maar zeker op deze wijze ten onder gaat.

  Hebben de ratten het zinkende schip al verlaten of is er nog ‘hoop op herstel’ (sic)?

  Like

 2. ‘leden’ moet uiteraard ‘melden’ zijn, grmbl

  Like

 3. Marcel zegt:

  Nou ja …………….

  Iedereen brengt ‘Lissabon’ in verband met het verraad van Balkenende. Met hoe Balkenende in 2005 tegen de uitdrukkelijke volkswil in er een verdrag doorheen jaste dat de machtsbasis vormt voor de EU van nu.

  Er is echter buiten dat verdrag over de europese grondwet van 2005 ook nog een andere afspraak. Die werd eerder gemaakt in datzelfde Lissabon, volgens mij was dat in 2001.

  Bij die gelegenheid spraken onze hooggeboren heilige en vereerde lijders daar af dat zij de economische structuur van Europa binnen 10 jaar zouden hervormen naar ‘de concurrerendste kenniseconomie ter wereld’.

  Nou kun je lullen wat je wilt met zijn allen hier,
  Maar feit blijft toch dat de Griekse economie van alle landen op deze hele aardkloot
  absoluut de meeste kennis in huis heeft over hoe je de zaak oplicht, chanteert, bedriegt, ten gronde richt, en over hoe je een heel land en alle miljoenen burgers die erin wonen binnen de kortste keren naar de barrebiesjes helpt.

  En u weet het :
  Kennis = Macht.
  Deze kennis die de Grieken uiteraard geheel belangeloos delen met iedereen die er maar belangstelling voor heeft die is toch maar mooi meegenomen.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Je verwacht het niet toch? Onze ROVERHEID heeft het lef om een tv spotje uit te zenden met de titel ” geld lenen kost geld”. Maar vreemd genoeg telt dat alleen voor de familie Doorsnee, en niet voor de fascistische EU en de banken. Let wel, de gewone griek ziet geen stuiver van al deze miljardjes, maar mag verekken met een hongerloontje, dat weer wel. Ik neem aan dat MARX RUTTE natuurlijk onze bijdrage onmiddelijk naar BRUSSEL brengt!

  Like

 5. Jan zegt:

  Op 9-12-2010 zei Verheugen het volgende en het is precies deze krankzinnigheid die zich ook van Merkel heeft meester gemaakt. Let op wat hij in minuut 1 zegt. Het zijn de Groenen die dit toejubelen en hopen dat Duitsland uiteindelijk volledig geruïneerd wordt.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Zo een Verheugen, ook weer zo een TROL, en EUROFASCIST. Dit zijn toch de bewijzen dat onze politici lak hebben aan de burgers!

  Like

 7. Tistochwatt zegt:

  Kom, kom, jongens; onze wijze eu-plucheplakkers met vette inkomens weten heus wel wat het beste voor ons is hoor. Bovendien is het volk toch dol op sprookjes?
  Denken jullie bijv. maar eens aan die mooie gouden koets die elke keer op onze kosten van stal wordt gehaald en aan die warme kersttoespraken van onze majesteit (jullie weten wel: de ‘verhevene’). Ik ga er straks fijn voor zitten om te horen dat wij volgend jaar weer “allen een offer moeten brengen”.

  Bij deze een vrolijk liedje voor jullie; het gaat over een trojka, daar hebben jullie vast ook ooit weleens van gehoord:

  “Trojka hier, trojka daar, STEEDS UIT VOORRAAD LEVERBAAR” (Snappen jullie ‘m?)

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @Tistochwatt 11.39. uur, het lied van Drs. P is werkelijk zeer toepasselijk op de TITANIC EU en EURO.

  Like

 9. Tistochwat zegt:

  Er zat net een ‘t’ te veel in mijn naam; aan het eind. 😉

  Like

 10. Jan zegt:

  Een fragment van de de fictieve brief die Walter Wüllenweber schreef en tot woede leidde bij veel politici. Wüllenweber heeft een boek op zijn naam staan (Die Asozialen) waarin hij pijnlijk nauwkeurig de politieke belangengroepen in Duitsland beschrijft, hoe zowel de bovenlaag, de zogeheten zelfbenoemde elite, met de onderste sociale laag die zij zegt te verdedigen, heel langzaam de middenklasse kapot maakt waarvan beide afhankelijk zijn en zo de staat de vernieling in helpt.

  Protestbrief naar Griekenland
  “Strikt genomen zijn jullie failliet”
  Na de banken moeten de Duitsers nu blijkbaar ook Griekenland redden. Eerst hebben de Hellenen door oplichting zich de Euro als munt gekregen, nu staken zij in plaats van te werken.

  Meer dan 95% van jullie gemiddelde inkomen gunnen jullie jezelf als pensioen. Om dat klaar te spelen, grijpen jullie weer in de goocheldoos: Jullie bepalen niet de hoogte van het pensioen op jullie gehele leven, maar op de laatste drie tot vijf gewerkte jaren. Daarom is het bij jullie gewoon dat de werkgever het loon aan het eind nog een behoorlijk verhoogt.

  Lees verder op:
  http://www.stern.de/wirtschaft/geld/beschwerdebrief-nach-griechenland-streng-genommen-seid-ihr-pleite-1548605.html
  en
  http://www.stern.de/politik/ausland/offener-brief-zur-krise-liebe-griechen-1548498.html

  maybrit illner “Knietief im Dispo – Geht die Mittelschicht pleite?”

  Like

 11. vlieger zegt:

  Dit zelfde beeld kun je ophangen aan het tolereren en supsidiëren van de islam verstandsdegeneratie van onze politika’s.

  Like

 12. Nico Omen zegt:

  @Marcel zegt: 30 november 2012 om 00:36
  ——————————————————-
  Tja, het is natuurlijk niet voor niks dat onze “vriend” JéPéBé, sinds zijn smadelijke afgang in 2010, zich muisstil houdt en angstvalig uit de publiciteit en openbaarheid blijft…
  Het wachten is overigens nog altijd op de vervolging van J.P. Balkenende voor het in 2005 plegen van een misdrijf als omschreven in art. 93 Wetboek van Strafrecht.
  Datzelfde wetsartikel bepaalt de strafmaat op levenslang subsidiair 30 jaar cel.

  Like

 13. luckybee zegt:

  Maak de PVV sterk dan kunnen wij de Grieken er uittrappen, en met ze de Italianers , de Spanjaarden , de Portugezen, de Iren , en heel waarschijnlijk ook de Fransen.Niet alleen zijn het knoflook landen maar ook de Mafia, zijn daar tehuis.

  Like

 14. Nico Omen zegt:

  HOE GRIEKENLAND IN 2020 AL ZIJN SCHULDEN AFLOST
  Ondanks alle sombere berichten krijgt Jan-Kees de Jager toch gelijk!
  Wie had dat ooit gedacht van die liefhebber van de Griekse liefde?
  Toegegeven, het is eventjes flink rekenen maar dan heb je ook wat.
  Dus allemaal even de zakjapanner erbij halen en vooral goed opletten.

  Een bankbiljet van 20 Euro meet 13,4 bij 7,2 cm = 96,48 vierkante centimeter
  Een velletje A4 meet 21 bij 29,7 cm = 623,7 vierkante centimeter
  Uit één velletje A4 kunnen dus (met wat knip- en plakwerk) 6,464552 briefjes van 20 gesneden worden.
  Dat ene velletje A4 (80-grams) weegt 5 gram.
  Dus wegen 200 vel A4 samen 1 kg.
  Uit 1 kg (hoogwaardig wit) papier kunnen dus 1.292,9104 briefjes van 20 Euro worden gesneden, die een totale waarde hebben van € 25.858,21.

  De prijs voor oud papier (hoogwaardig houtvrij wit) ligt op dit moment op ongeveer 130 euro per ton.
  De zuivere papierwaarde van 1.000 kg aan briefjes van 20 Euro is dus € 130,– bij een nominale waarde € 25.858.210,–, afgerond 26 miljoen.
  De factor daaruit bedraagt dus 1 op 200.000.

  In 2020 is de Euro allang roemloos ten onder gegaan, en zal Griekenland tegen de oudpapierprijs ingekochte 20-eurobiljetten gebruiken om ons terug te betalen.

  Met andere woorden: voor ieder miljard krijgen we ongeveer vijfduizend aan waarde terug.
  Natuurlijk wordt het voor de Grieken nog interessanter om ons met biljetjes van 50 terug te betalen. Dan blijft er van ieder miljard nog maar tweeduizend over.

  Goed bekeken Jan-Kees. Ouwe bruinwerker!

  Like

 15. Zeg Omen, ik heb bruinwerkers onder mijn beste vrienden en vrienden onder mijn beste bruinwerkers. Heb je daar problemen mee?

  Like

 16. Nico Omen zegt:

  @Poupulistische Omroep Nederland
  Zeg Populistische Omroep Nederland, reageer je altijd op zo’n ongelikte manier tegen anderen?
  Inhoudelijk: ook ik heb ‘bruinwerkers’ als goede kennissen, en ik laat ze volledig in hun waarde, Tenminste: zolang ze de zaak niet glashard voor tientallen miljarden belazeren.
  En daar zit het verschil, snappie?

  Like

 17. Wachteres zegt:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2241059/Nobel-Peace-Prize-Archbishop-Desmond-Tutu-laureates-say-European-Union-worthy-given-award.html

  Goed nieuws: een aantal Nobel Prijs Winnaars, waaronder Desmond Tutu, vinden dat Europa het niet waard is om de prijs te krijgen. Ze protesteren officiëel hiertegen omdat ze vinden dat Europa niet een ‘kampioen voor de Vrede is.

  Archbishop Desmond Tutu and two other Nobel Peace Prize winners say European Union is not worthy of being given the award

  Desmond Tutu has contested the decision to award the prize to the European Union in an open letter to the Nobel Committee
  Fellow Peace Prize laureates Mairead Maguire and Adolfo Perez Esquivel also signed the letter, which insisted the EU was not a ‘champion of peace’
  The trio said the $1.2million prize money should not be paid out to the bloc, which they claim contradicts the values associated with the prize
  The decision to award the prize to the EU in a year marked by rioting amid the ongoing Eurozone crisis has already been widely derided

  Like

 18. @ Nico Omen
  ‘Heer Omen’ is dat beter soms?

  En ‘Ouwe bruinwerker’ dat is zeker wel gelikt? Heeft dat bruinwerken iets te maken met het belazeren van de boel, heeft dat enige relevantie? Is het een ziekte, een scheldwoord? Snappie, heer Omen?

  Like

 19. Nico Omen zegt:

  Je voelt je kennelijk nogal aangesproken, Ronald.
  Zelf ook lid van de club soms?
  Mocht dat inderdaad zo zijn, dan wens ik je er verder veel plezier mee.
  En daarmee wil ik deze discussie graag sluiten, want het uitvechten van persoonlijke vetes lijkt me niet in overeenstemming met de intenties van de webmaster.

  Like

 20. E.J. Bron zegt:

  Zeker niet!! Even voor alle duidelijkheid: Ronald is geen lid van “die club”. En trouwens, ook al zou hij dat wel zijn, dan vind ik dat überhaupt geen probleem. Iedereen, van welke geaardheid ook, die hier een bijdrage levert om te strijden tegen de islamisering en de eurofilie, is van harte welkom.
  Laat dat even héél duidelijk zijn voor iedereen die hier op de site actief is!!!!

  Webmaster

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s