Palestijns VN-verzoek is stap achteruit

Leden van de Al-Aqsa-brigades, de terroristen van Mahmoud Abba

Opinie artikel van Likoed Nederland op De Dagelijkse Standaard, 29 november 2012.

De Palestijnse president Abbas vraagt deze week de Verenigde Naties (VN) om ‘Palestina’ als onafhankelijke staat te erkennen. Het probleem van dit verzoek om VN-erkenning is echter dat het overduidelijk juist niet de bedoeling is om daadwerkelijk een onafhankelijke Palestijnse staat te realiseren. Want daarvoor zijn afspraken en een definitief vredesverdrag met Israel noodzakelijk, bijvoorbeeld over de grenzen en de veiligheid. Maar de Palestijnen weigeren al drie jaar om te onderhandelen. De mogelijkheid om tot zo een definitief vredesverdrag te komen verdwijnt door deze eenzijdige stap juist nog verder achter de horizon. Want door deze eenzijdige stap komen de eerder gesloten vredesverdragen, zoals de in 1993 getekende Oslo-akkoorden, feitelijk te vervallen. Immers, de Palestijnen hebben zich daarin verplicht om rechtstreeks met Israël te onderhandelen over een toekomstige Palestijnse staat en de grenzen hiervan. Door hier tegen in te gaan, zetten de Palestijnen de relatie met Israël, de VS en de EU verder op scherp. Wat is dan wel de bedoeling van de Palestijnen van het aan de VN vragen om erkenning van een onafhankelijke Palestijnse staat? Het antwoord daarop is simpel: om de strijd met Israël weer aan te gaan.

 Juridische strijd

In de eerste plaats de juridische strijd. Daarover zijn de Palestijnen duidelijk. President Abbas schreef op 16 mei 2011 in de Amerikaanse krant The New York Times: “Het lidmaatschap van Palestina bij de Verenigde Naties zal ervoor zorgen dat het conflict internationaal juridisch aangekaart gaat worden. Dan kunnen wij claims tegen Israël indienen bij de Verenigde Naties en het Internationaal Hof van Justitie.”

Iedereen zal begrijpen dat door juridisering van het conflict tussen Israël en de Palestijnen een oplossing alleen maar verder buiten beeld brengt. Met een opeenstapeling van Palestijnse – en vervolgens ook Israëlische – claims bij internationale organen schiet immers geen van beide partijen iets op.

 Gewapende strijd

De tweede reden om de VN om erkenning van een onafhankelijke Palestijnse staat te vragen is om de gewapende strijd tegen de Israëliërs weer op te kunnen voeren en de daarbij horende terreur te kunnen legitimeren.

Dit blijkt uit verschillende uitspraken van Palestijnse ministers en hoogwaardigheidsbekleders. Zo zei de Palestijnse minister Karake van Gevangeniszaken het volgende in de Palestijnse overheidskrant Al-Hayat Al-Jadida op 8 september 2011: “De erkenning van de Palestijnse staat betekent de erkenning van de legitimiteit van de Palestijnse strijd van het Palestijnse volk in de zoektocht naar vrijheid en onafhankelijkheid. Daarnaast geeft dit aan dat onze strijd is gelegitimeerd en wettelijk toegestaan volgens VN-resoluties en internationale wetgeving.” Oftewel: door het erkennen door de VN van een onafhankelijke Palestijnse staat zou volgens Karake al het weerzinwekkende geweld tegen onschuldige Israëliërs in het verleden legitiem worden gemaakt. En zouden nieuwe terreurdaden juridisch zijn toegestaan.

Bovenstaande feiten kunnen vreemd overkomen, omdat deze feiten vaak niet te zien en te horen zijn in de Westerse (Engelstalige) media. Dit komt doordat datgene wat de Palestijnen in het Engels zeggen, afwijkt van wat zij in het Arabisch zeggen. De Engelstalige teksten zijn helaas vaak bedoeld om mensen in het Westen zand in de ogen te strooien.

De Palestijnse Autoriteit beweert in het Arabisch al jaren dat de Palestijnse terreur, zoals zelfmoordaanslagen gepleegd op (school)bussen, wordt gerechtvaardigd door VN-resolutie 3236. Hierin staat dat “het Palestijnse volk voor haar rechten mag opkomen met alle middelen, voor zover die in overeenstemming zijn met de doeleinden en beginselen van het Handvest van de Verenigde Naties.”

Dat deze VN-resolutie zelfmoordaanslagen zou rechtvaardigen, is uiteraard volslagen fantasie. Geweld dat bewust gericht is tegen burgers – en dat is bijna al het Palestijnse geweld sinds 1929 – is per definitie een oorlogsmisdaad. Het is namelijk in strijd met het Handvest van de VN en de Vierde Conventie van Genève. En natuurlijk ook met de vredesakkoorden die de Palestijnen met Israël hebben gesloten. Hierin hebben de Palestijnen zich verplicht om het geweld af te zweren en ook om af te zien van “ophitsing en vijandige propaganda”.

Daar komt helaas weinig van terecht. Zo wemelt het bijvoorbeeld op de Palestijnse staatstelevisie van de verheerlijking van terroristen. Terroristen die in Israël gevangen zitten, krijgen zelfs een salaris uitbetaald door de Palestijnse regering. Hoe meer Israëliërs deze terroristen vermoord hebben, des te hoger het salaris waar ze ‘recht’ op hebben. Dit salaris wordt overigens mede betaald uit de Nederlandse ‘ontwikkelingshulp’. Het ligt voor de hand als eerste post waarop Rutte en Samsom zouden kunnen bezuinigen.

 Geen streven naar vrede

De Palestijnen streven met hun aanvraag om erkenning van een Palestijnse staat dus niet naar vrede met de Israëliërs. Integendeel, het gaat hen er enkel om Israël juridisch op oneigenlijke wijze te bestrijden en om nieuw geweld tegen onschuldige burgers te legitimeren.

Het is daarom goed dat in Nederland het overgrote deel van de Tweede Kamer tegen deze eenzijdige Palestijnse gang naar de VN is. Want de zo gewenste vrede tussen de Palestijnen en de Israëliërs komt door deze gang geen centimeter dichterbij. Integendeel.

Bron:

http://likud.nl/2012/11/palestijnse-vn-verzoek-is-stap-achteruit/

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Israël, PLO, Verenigde Naties, Westen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Palestijns VN-verzoek is stap achteruit

 1. Hellen zegt:

  Het laffe Nederlandse dhimmy zooitje heeft maar blanco gestemd , de smerige ratten .

  Like

 2. Pingback: Netanyahu: VN kan duizenden jaren oude band Joden met Israël nooit verbreken | Linsky's Place

 3. Lucky9 zegt:

  @ Hellen om 15:48
  Dat is toch nog iets. De socialistische parasieten uit het onland.be die niet eens een meerderheid hebben bij de Vlaamse volksvertegenwoordiging, stemmen voor!

  Voor “professor” (!) mensenrechten aan de Rijksuniversiteit Gent, én groen parlementslid Eva Brems is het zelfs “volstrekt” onaanvaardbaar dat België zich zou onthouden zie: http://www.knack.be/opinie/columns/eva-brems/waarom-belgie-palestina-moet-steunen/opinie-4000214849397.htm

  Ik heb Knack buiten gestampt en ben nu abonnee van Dispatch International http://www.d-intl.com/

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Hellen 15.48. uur, dat had ik al verwacht Hellen. De ISRAELHATER Fransje Timmermans, nu opperhoofd op BuZa, vind het geweldig dat Israel gehoond, bespot en verraden wordt. Deze rode Bojaar, wordt daar natuurlijk ook in gesteund door PINOKKIO RUTTE, en natuurlijk de bende van 4 zijnde: dolle Dries van Agt, Harry- Hamas- van Bommel, Anja Meulenpaard (meulenbelt), en Gretta Duysenberg!

  Like

 5. Martien Pennings zegt:

  Pal Watch wijst op het belangrijkste aspect, een aspect dat in het artikel van Likoed niet uit de verf komt: http://bit.ly/UdQRiI

  1- Changing the status of land under Israeli administration since 1967 to “occupied territory”

  PA Foreign Minister Riad Al-Maliki:
  “If Palestine receives status of a non-member state in the General Assembly, there will be positive effects on all levels in the future… Israel will no longer be able to define the occupied territories as disputed lands. They will become lands of a separate, occupied state.”

  Dat wil zeggen dat de mega-leugen van “bezet gebied” nog meer legitimiteit krijgt!

  Like

 6. Martien Pennings zegt:

  HADDEN WE ANDERS VERWACHT?
  ___________________________________________________

  De Colombiaanse rebellenbeweging FARC is solidair met het lot van de Palestijnen. Dat heeft Tanja Nijmeijer verklaard.
  De Nederlandse rebel las een verklaring voor waarin ‘het misdadige karakter van het zionisme’ werd veroordeeld. Ze droeg een Palestijnse vlag om haar punt kracht bij te zetten. Volgens de guerrillabeweging hebben de FARC en de Palestijnen een gemeenschappelijke vijand: het imperialisme.
  Nijmeijer deed de uitspraken op Cuba, waar ze is om de onderhandelingen tussen de FARC en de Colombiaanse regering bij te wonen.
  _________________________________________________________
  http://bit.ly/Swydmj

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s