“Palestijnen” krijgen waarnemersstatus bij de VN

Screenshot_34

De Algemene Vergadering van de VN heeft de “Palestijnen” erkend als “waarnemend niet-lidstaat”. 138 van de VN-landen stemden voor het dienovereenkomstige verzoek van de “Palestijnen”, negen stemden tegen, waaronder Israël, de VS, Canada en Panama; 41 landen stemden blanco, waaronder Duitsland, Groot-Brittannië, Polen, Nederland en Zuid-Korea.

De chef van de “Palestijnen”, Mahmoud Abbas, sprak in zijn toespraak van de “geboorteakte voor de Palestijnse staat”. Op straat op de zogenaamde “Westbank” gingen Arabieren zwaaiend met vlaggen de straat op en bejubelden hun “triomf” over de aartsvijand Israël. Als VN-waarnemerstaat hebben de “Palestijnen” geen stemrecht in de Algemene Vergadering. Ook kunnen ze daar geen resoluties inbrengen. Desalniettemin gaat het hier om een groot diplomatiek succes voor Abbas.

Zo profiteert de Palestijnse Autoriteit nu van ettelijke rechten, waarop zij onmiddellijk aanspraak kan maken: de “Palestijnen” kunnen toetreden tot VN-organisaties en volkenrechtelijke verdragen, o.a. tot de internationale burgerluchtvaartorganisatie en tot het verdrag over zeerechten. Dat betekent concreet dat ze aanspraak kunnen maken op hun luchtruim en de wateren voor de kust van Gaza. Wat dit voor de veiligheid van Israël betekent, daarop wees Netanyahu al waarschuwend in het voorveld.

Screenshot_35

Verder krijgt de Palestijnse Autoriteit onmiddellijk toegang tot de internationale jurisdictie. Dat betekent, dat de “Palestijnen”Israël nu bij het Internationaal Gerechtshof kunnen aanklagen voor overtreding van het volkerenrecht vanwege de nederzettingenpolitiek.

Abbas begon ook meteen met aanklachten in zijn toespraak. Naast lof aan de “geliefde martelaars” verdoemde hij de bezetting, stelde het racisme van de kant van Israël aan de kaak en schoof Israël Apartheid, kolonialisme en moderne etnische zuivering in de schoenen. Palestina echter zou naar de VN gekomen zijn, omdat het in vrede zou geloven, aldus Abbas. Israël zou erin gefaald hebben het vredesproces te redden. De “Palestijnen” echter zullen met niet minder genoegen nemen dan een onafhankelijke staat in de sinds 1967 bezette gebieden met Oost-Jeruzalem als hoofdstad en een oplossing voor het vluchtelingenprobleem.

De Israëlische VN-ambassadeur Ron Prosor sprak direct na Abbas en waarschuwde de VN dat zij de 4000 jaar oude band tussen Israël en het land Israël niet zouden kunnen afkappen. Prosor wees Abbas bovendien op een historische datum: precies 65 jaar geleden, op 29 november 1947, had de VN ermee ingestemd het Britse mandaat in tweeën te delen, een joodse en een Arabische staat – twee staten voor twee volkeren. “Israël stemde in met dit plan. De ´Palestijnen´ en de Arabische landen hebben het plan niet alleen afgewezen, maar bovendien een vernietigingsoorlog tegen ons Joden op gang gebracht”, aldus Prosor.

Screenshot_36

Bron:

http://www.israelheute.com/Nachrichten/tabid/179/nid/25216/Default.aspx?ref=newsletter-20121130

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Israël, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

20 reacties op “Palestijnen” krijgen waarnemersstatus bij de VN

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Netanyahu heeft gezegd dat het weinig voorstelt, dat waarnemerschap, en dat er verder niets verandert.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  De terroristen en moordenaars van P A krijgen dus dankzij de Landverraders en collaborateurs van de Europese Unie ( de laffe blanco stemmers) de waarnemersstatus.

  Like

 3. Hellen zegt:

  Als tegen prestatie , helemaal top , worden er 3000 kolonisten woningen gebouwd , haha , geweldig GO ISRAEL GO ! ! ! !

  Like

 4. Jan zegt:

  Socialisten, trouwe volgelingen van Hitlers gedachtegoed, hand in hand met hun geloofsgenoten. Ik heb meer dan braakneigingen.

  Like

 5. Marcel zegt:

  Apartheid, kolonialisme, en moderne etnische zuivering.

  Abbas heeft goed geleerd bij onze eigen politici. Hoe grotesker en absurder de leugen, des te makkelijker word zij geloofd.

  Als dat ‘kolonialisme’ zo verwerpelijk is trouwens, mogen wij hier in dit land dan al iets vinden van de islamtische kolonieën in de wijken van onze grote steden ? Of is kolonialisme dan ineens iets heel normaals waar deze kolonisten een natuurlijk recht op hebben en waar wij geen afkeuring over mogen uitspreken?

  Like

 6. Joop Klepzeiker zegt:

  Like

 7. E.J. Bron zegt:

  Ik ben er apetrots op dat mijn eega afkomstig is uit het enige Europese land met ruggegraat, dat TEGEN een Palestijnse waarnemersstatus bij de VN heeft gestemd: Tsjechië!!! 😀

  Like

 8. Daar mag je zeker trots op zijn. Het is echter wel een beschamende vertoning dat Nederland opnieuw geen ruggegraat heeft getoond. Dit geeft duidelijk aan hoe Nederland op dit moment tegenover de situatie staat en heeft zich, ondanks het zich onthouden van stemmen, geschaard aan de kant van de zijde van de anti-Israël lobby! Wat dat betreft staat het schaamrood mij dik op de kaken!

  Like

 9. Herhaling 1938 zo kwam Hitler ook aan de macht en kreeg de vrijheid om landen binnen te vallen. Het eerste land wat Hitler mocht binnen vallen was Tsjechië. Een cadeautje van de wereld om vrede te houden. Wordt het zelfde met Israël gedaan ? Laat de wereld Israël vallen? De eerste stap is nu gezet.

  Like

 10. Henk der Niederländer zegt:

  Toch zit er voor Abbas nog een hele grote adder onder het gras.

  Palestijnen ruziën over opwaardering VN-status

  Hamas blijkt verdeeld over de gang naar de VN voor een opwaardering van de VN-status komende donderdag 29 november door PA president Abbas. Khaled Meshal, de huidige leider van Hamas die buiten de Palestijnse gebieden woont, steunt de opwaardering maar leiders in Gaza blijken tegen het plan van Abbas. Meshal en Abbas hebben telefonisch contact gehad volgens een door Hamas vrijgegeven verklaring maandagochtend

  http://www.cidi.nl/Nieuwsberichten/Onenigheid-onder-de-Palestijnen-over-opwaardering-VN-status.html

  Like

 11. Jan zegt:

  Abu Mazen: “Das habe ich nicht gewußt, wirklich.”:
  The IDF has been stepping up its fight against Hamas in Judea and Samaria (Shomron) in wake of the recent open battle with Hamas in Gaza. Earlier this week troops went to arrest a terror suspect in Hevron and ended up finding a weapons warehouse in a private home.
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/162703#.ULnTAyBtAZQ

  Like

 12. Jan zegt:

  Mark Levin: De VN wordt bevolkt door criminelen, genocidale maniakken en andersoortige geschiften

  Like

 13. Joop Klepzeiker zegt:

  Hamas krijgt een berg geld van de PA en nu zal dat wel meer worden want de PA gaat nu nog meer geld krijgen

  Israël is nog meer in een hoek gemanoeuvreerd en zal worden gebruikt als lont in het kruitvat, en als de rook is opgetrokken geven we gewoon de Joden weer de schuld, !

  Like

 14. Jan zegt:

  Bloedige waarheid

  Like

 15. Janan zegt:

  Hillary Clinton:
  “So, look, I’m not making excuses for the missed opportunities of the Israelis, or the lack of generosity, the lack of empathy that I think goes hand-in-hand with the suspicion. So, yes, there is more that the Israelis need to do to really demonstrate that they do understand the pain of an oppressed people in their minds, and they want to figure out, within the bounds of security and a Jewish democratic state, what can be accomplished.

  “And I think that the more generous Israel can be on everything from expediting the tax revenues that Israel collects and then remits to the Palestinians, the more investment that Israel can try to help catalyze inside the West Bank, the more opportunities for people to feel like they have a real stake in a more positive future, helps provide a bulwark for Israel’s security, whether or not there is a comprehensive agreement in the near future.”

  Remarks at the Saban Center for Middle East Policy 2012 Saban Forum Opening Gala Dinner
  http://www.state.gov/secretary/rm/2012/11/201343.htm

  Zwakzinnigheid en socialisme zijn onlosmakelijk met elkaar verweven, dat is wel duidelijk

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  @Pieter Veenstra 18.07. uur, daar heb je het gedonder al! Ik heb het net gelezen Pieter, deze zandmensen vinden het bouwen van huizen een oorlogsmisdaad? Deze wereld is volkomen krankjorum aan het worden. En let maar op deze vileine ISLAMISTEN krijgen daar dadelijk nog hun zin ook nog.

  Like

 17. Jan zegt:

  The UN Vote and the Failure of Oslo: They Told Us Sweet L’il Lies

  Like

 18. Jan zegt:

  Google’s dubbele agenda

  Google geeft ‘Palestina’ eigen startpagina en heeft het fictieve land opgewaardeerd van non-member observer state tot reëel bestaande staat.
  ‘Google has in effect declared a state of Palestine. The company on Friday announced it would change the name of all its products that cited Palestinian Territories to simply Palestine.
  http://www.washingtontimes.com/news/2013/may/3/google-recognizes-palestinian-territories-palestin/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s