Syrië: In het “bevrijde gebied” in Aleppo ontwikkelt zich met ondersteuning van Frankrijk een religieuze dictatuur

Screenshot_5

Met behulp van de logistieke ondersteuning van Frankrijk richten de nieuwe machthebbers in de “bevrijde zone Aleppo” een religieuze dictatuur naar Saoedisch voorbeeld op. De daar heersende werkelijke omstandigheden verschillen enorm van de sussende verklaringen van de voormalige Franse president Nicolas Sarkozy en de huidige president François Hollande m.b.t. de verdediging van de vrijheid en en de bevordering van democratische omstandigheden.

De Franse regering verzekert dat zij in voortdurend contact zou staan met de vertegenwoordigers van de “bevrijde gebieden” in Syrië en zelfs logistieke ondersteuning zou geven. Tegelijkertijd zou ze zich inspannen om te voorkomen dat de revolutie door radicaalislamitische krachten zou worden “overgenomen”.

De Nationale Coalitie van de Syrische revolutionaire en oppositionele krachten, die als vertegenwoordiging van de oppositie in het buitenland en in Syrië erkend werd, stuitte echter bij het Revolutionaire Comité in Aleppo op afwijzing, dat zijnerzijds een islamitische regering in de “bevrijde zone” installeerde.

De Franse regering heeft tot nu toe haar positie tegenover deze stap niet duidelijk gemaakt en ook niet laten doorschemeren of zij haar logistieke (zowel humanitaire als niet-dodelijke militaire) ondersteuning aan de “bevrijde zone” in Aleppo heeft onderbroken, hoewel deze zone zich blijkbaar in handen van radicale islamieten bevindt, die democratie als “westerse samenzwering” veroordelen. Men dient daarbij niet te vergeten, dat Frankrijk ook het radicaalislamitische emiraat Baba Amr (Homs) ondersteunde en François Hollande op 6 juli dit jaar persoonlijk verschillende gevluchte leiders van het emiraat met alle egards ontving in Parijs.

Op dit moment is het moeilijk om een goed zicht te krijgen op de gebeurtenissen en omstandigheden in Aleppo, waar zich drie gebieden in handen bevinden van gewapende groeperingen. Anders dan in Baba Amr – daar vluchtte de bevolking toen er een islamitisch emiraat werd uitgeroepen – schijnt de bevolking in Aleppo besloten te hebben om te blijven en steunt zij de nieuwe machthebbers. De, vanuit de optiek van de nieuwe meesters, ketters – zoals soennieten, sjiieten, soefi´s, Druzen, Alawieten en Ismaëliten – werden samen met de “ongelovigen”(christenen) verjaagd en hun vermogens werden geconfisqueerd.

De troepen van de regering schuwen rechtstreekse aanvallen, omdat ze een bloedbad en massale vernietigingen vrezen. Stap voor stap ontwikkelt zich in deze enclave nu een nieuwe levensstijl.

In ieder geval hebben de “revolutionaire” machthebbers al een “Commissie tot verordening van goede daden en ter verhindering van goddeloze daden” in het leven geroepen en op 22 november vaardigden zij hun eerste wet uit, die hieronder in volle lengte staat te lezen:

“In naam van de genadige en barmhartige Allah,

de onlusten die onze islamitische natie treffen, zouden ons niet moeten verrassen. Ons land staat tegenover gedwongen situaties en belastingen, die van alle kanten op ons afkomen. Iedere nacht is donkerder dan de voorgaande. We leven in moeilijke tijden en moeilijke momenten. We moeten meemaken dat enkele van onze broeders blind in de schaduw wandelen. Het lijkt net alsof ze in hun eigen ellende lopen, gedachteloos voor het Westen op de knieën vallen en n de leegte dreigen te verdwijnen, terwijl zij er, zonder zich in te spannen om kennis te vergaren of nader onderzoek te doen, ervan overtuigd zijn dat de levenswijze van de ongelovigen het toppunt van menselijke cultuur zou zijn, hun morele waarden zouden de basis voor ontwikkeling en hun ideeën de bron van alle licht zijn.

De sharia en de feiten laten zien, hoe onbetrouwbaar en onzedelijk deze zienswijze is. Daarom werden er door de belangrijkste sjeiks van ons land – Zijne Heiligheden Abd al-Aziz ibn Abdallah ibn Baz,  Abd al-Aziz bin Abdullah Al asch-Schaich, Muhammad ibn Salih al-Uthaymin, Abdullah Ibn Jibreen, Salih ibn Fawzan ibn ‘Abdullah al-Fawzan, Bakr abu Zayd, Abdullah bin Ghailan en nog vele anderen – fatwa´s uitgevaardigd.

Hoeveel deugdzame vrouwen bijvoorbeeld werden er onteerd? En hoeveel jonge meisjes en jonge vrouwen, die door de islam bevrijd werden, werden door auto-ongelukken in hun waardigheid benadeeld? De ene handelt ter wille van zijn eigen eer, de ander maakt gebruik van haar zwakte, een derde manipuleert haar gevoelens… dit geldt vooral als hij weet dat het arme meisje de situatie teveel wordt en niet wil dat haar man of leraren dit te weten komen.

Daarom heeft de provisorische Militaire- en Burgerraad van Aleppo de inwoners deze situatie uitgelegd en per decreet bepaald dat het vanaf nu verboden is voor vrouwen om auto te rijden. Iedere persoon, die geen gehoor geeft aan dit decreet, wordt – desnoods met geweld – net zolang bestraft tot ze haar handelen afzweert. De ´Commissie tot verordening van goede daden en ter verhindering van goddeloze daden´ wordt belast met de uitvoering van deze wet.”

Het blijkt duidelijk, dat dit decreet uitsluitend en uitdrukkelijk gebaseerd is op Saoedische koran- interpretators.

In Frankrijk heeft men 24 november de “Dag van de afschaffing van geweld tegen vrouwen” gevierd. Maar de Franse Minister voor Vrouwenrechten, Najat Vallaud-Belkacem, ging met geen woord in op deze “revolutionaire verworvenheden”. De hierboven genoemde “Commissie tot verordening van goede daden en ter verhindering van goddeloze daden” heeft bovendien politieagenten ingezet, die de inwoners van Aleppo oproepen tot gebed en diegenen dienen te bestraffen die hieraan geen gehoor geven.

Bron:

http://tinyurl.com/c9jgm2d

Auteur: Thierry Meyssan

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Frankrijk, Islam, Islamisering, Syrië. Bookmark de permalink .

3 reacties op Syrië: In het “bevrijde gebied” in Aleppo ontwikkelt zich met ondersteuning van Frankrijk een religieuze dictatuur

 1. oogenhand zegt:

  In Saoedi-Arabië hebben vrouwen vaak een chauffeur. Toch worden ze niet verkracht. Bovendien, hoe kan men klagen over de verkrachting van deugdzame vrouwen, als autorijden niet deugdzaam is?

  Like

 2. luckybee zegt:

  De Goddeloze Fransen zijn net zo’n idioot als Billy Clinton.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  En die gore RODE FRANSOZEN verwachten dat wij dadelijk wel GELD storten als ze net als Griekenland in de shit komen. Kotsmisselijk word ik van de RODEN in heel Europa, en de meeloop LIBERALEN van partijen als de VVD. Niets doen ze voor de eigen bevolking, maar wel de weerzinwekkende praktijken van de ISLAM en zijn aanhang goedkeuren. Langzaam kots ik van de hele politieke bende, van links tot rechts, wat een stelletje klootzakken bij elkaar!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s