Duizenden mijlen verwijderd van Iran en nog steeds in gevaar

Screenshot_28

Sinds de tijd dat hij naar Europa is gevlucht, is de dichter en hoogleraarAfshin Ellian uitgegroeid tot een onwankelbare criticus van de islamitische wereld – waarvan hij zegt dat die moet trachten Israël te evenaren. Onder zijn vele talenten heeft Afshin Ellian ook een vaardigheid die ervoor zorgt dat mensen hem willen doden.

Het is een eigenschap die hij liet zien toen hij, na de Islamitische Revolutie, een vluchteling in zijn geboorteland Iran werd. Als vluchteling in Pakistan en Afghanistan maakte hij de seculiere stalinisten woedend en in Nederland kwam hij tenslotte onder een 24-urige politiebescherming, vanwege zijn kritiek op de islam.

Ellian is echter nooit iemand geweest om in het gareel te lopen. Toen velen in Europa zich de vorige maand haastten om de verrichtingen van Israël in Gaza te veroordelen, gebruikte Ellian, waarschijnlijk de meest bekende Iraniër in Nederland, zijn platform bij het ​​Nederlandse tijdschrift Elsevier om Hamas ervan te beschuldigen “dat ze hun mensen in een mensonwaardige positie brachten door onnodig oorlog te voeren”. Hij heeft kritiek geleverd op de Westerse media omdat ze de slachtpartijen in de Arabische landen negeerden en zich in plaats daarvan op Israël concentreerden. En hij heeft doodsbedreigingen van islamitische militanten uitgelokt vanwege scherpe opmerkingen zoals deze: “Radicale islamisten zijn zo vastbesloten om te bewijzen dat de islam de religie van de vrede is, dat ze bereid zijn om ervoor te doden”.

Omdat hij zich zo vaak in de vuurlinie heeft bevonden is het niet verwonderlijk dat de 46-jarige filosoof, dichter en professor in de rechten, suggesties dat hij zou kunnen worden afgeschrikt door raketten van Hamas om zijn eerste reis naar Israël te realiseren verwierp, een land waarvan hij voor het eerst hoorde toen hij een jonge politieke activist in Iran was.

“Ik zou willen dat Iran, na de val van het regime van de Sjah, net zoals Israël zou worden”, zei Ellian in een interview dat hij de vorige maand had op zijn kantoor aan de Universiteit van Leiden. “Het democratische karakter wordt door de islamisten die aan de macht zijn als een zwakte gezien, maar het is een indrukwekkend voorbeeld voor jonge Iraniërs die verandering zoeken. Israël is ook een centraal element – een verzonnen vijand – in de identiteit van de Iraanse Islamitische Republiek, die hen onder druk zet en die mij zonder land heeft gelaten. Kortom, Israël is relevant voor mijn leven”.

Ellian staat, als vluchteling uit de Iraanse revolutie, in hoog aanzien in Nederland. Hij is schrijver van diverse boeken, waarvan sommige over de radicale islam gaan, ook is hij columnist voor Elsevier en verschijnt hij regelmatig op de Nederlandse televisie als Midden-Oostencommentator. Zijn opiniestukken zijn ook verschenen in de ‘Wall Street Journal’ en in ‘Der Spiegel’.

Voor een klein land heeft Nederland meer dan zijn deel van politieke provocateurs voortgebracht, die onder constante doodsdreiging leven vanwege hun standpunten. Ayaan Hirsi Ali, voormalig parlementslid en geboren in Somalië, heeft jaren, voordat zij vertrok naar de Verenigde Staten, onder bewapende bescherming geleefd, na de moord op filmmaker Theo van Gogh, met wie ze samenwerkte aan een film die kritiek had op de islam. De anti-immigranten politicus Geert Wilders leeft ook onder politiebescherming.

Net als Hirsi Ali en Wilders heeft Ellian de Joodse staat in de armen gesloten, zowel als tegenstander van een gedeelde vijand en als een voorbeeld van hoe een religieus geïnspireerde democratie in het Midden-Oosten eruit zou kunnen zien. Hij hoorde voor het eerst van Israël toen hij een tiener in Iran was, op de vlucht voor de islamisten, die politieke activisten zoals hijzelf op universiteiten en op straat eruit zouden halen. Zijn neef, ook een activist, werd geëxecuteerd en gedumpt in een massagraf.

“Ik werkte in een bakkerij en Ruhollah Khomeini, de spirituele leider van de revolutie, beloofde dat de oorlog met Irak zou leiden naar Jeruzalem,” zei hij. “De bakker en ik hadden geen idee waar dat was. Ik veronderstelde dat het een dorp in Irak was”.

Screenshot_30

In Israël hield Ellian een lezing aan de Universiteit van Haifa, die mede georganiseerd was door ‘Irgoen Olei Holland’, een vereniging van Nederlandse immigranten. Het evenement wordt elk jaar op 26 november gehouden, de gedenkdag van een uitdagende toespraak die in 1940 gehouden werd door Rudolf Cleveringa, een niet-Joodse Leidse hoogleraar, waarin hij zich verzette tegen de verdrijving van de Joden uit het academische en het openbare leven in het door de nazi’s bezette Nederland.

Nadat zijn vlucht naar Israël was omgeleid, zodat de bemanning van de KLM van boord kon gaan – de luchtvaartmaatschappij had haar medewerkers de toegang tot het land ontzegd gedurende de gevechten van de vorige week –  schreef Ellian dat de bemanning ‘iets van Cleveringa over moed kon leren’.

Men kon ook iets van Ellian zelf over moed leren. Als zoon van twee linkse intellectuelen dook Ellian onder, kort nadat de  islamisten in 1979 in Iran aan de macht waren gekomen. Op 17- jarige leeftijd was hij al ondergedoken, omdat het liberale ondergrondse netwerk van veilige verblijfplaatsen (safe houses) steeds kleiner werd.

“Ik bracht een nacht door op een christelijke begraafplaats”, herinnert hij zich. “De doodgraver vertelde me dat ik net zo goed een graf kon gaan zoeken”.

In 1982 vluchtte Ellian per kameel uit Iran en reisde 1100 mijl door de bergen naar Pakistan. Maar dat land bleek niet veiliger te zijn. De lokale politie pakte stelselmatig Iraniërs op, Ellian kreeg malaria en veranderde voortdurend van adres terwijl hij plannen maakte voor zijn volgende vlucht.

Hij bleef drie jaar In Afghanistan en begon met zijn studies. Maar ook daar kwam hij in conflict met ideologische vijanden: stalinisten, die voor de val van de Sjah al in ballingschap waren.

“Wij, nieuwkomers, leidden een kleine opstand tegen de stalinisten,terwijl we ons niet realiseerden dat we met ons leven speelden”, zeiEllian. “Het scheelde niet veel of we zouden voor een bijeengetrommelde rechtbank belanden of door een menigte gelyncht worden”.

In 1987 vluchtte hij opnieuw, ditmaal met zijn vrouw, naar Nederland, waar hij zich richtte op zijn studies waarvoor hij terecht, binnen zes jaar na zijn aankomst, drie master graden  aan de Universiteit van Tilburg kreeg – een primeur in de geschiedenis van de universiteit.

“Ik dacht dat ik eindelijk alles kon zeggen wat ik wilde”, zegt hij van zijn huidige woonland. Maar er lag nog steeds gevaar op de loer.

In 2000 ontving hij de eerste doodsbedreiging van de vele die nog zouden volgen, nadat hij kritiek had geuit op de opdrachten van de profeet Mohammed om kritische dichters in Medina te doden, en op andere aspecten van de islam. Maar Ellian zou niet tot zwijgen worden gebracht. Hij beschuldigde het Iraanse regime van ‘barbarij’ en de ‘zwijgende meerderheid’ van de moslims van medeplichtigheid aan de handelingen van de gewelddadige radicalen. De bedreigingen bleven doorgaan.

Door velen in Nederland werd hij als een held begroet, omdat hij zijn eigen veiligheid veronachtzaamt om datgene te zeggen waarin hij gelooft  – maar niet iedereen zag hem als een toonbeeld van moed. De invloedrijke in Nederland geboren schrijver Ian Buruma heeft Ellian afgedaan als een ‘getraumatiseerde’ man die ‘een radicale versie van de Europese Verlichting omarmt’. En eerder deze maand publiceerde de Volkskrant een opiniestuk waarin Ellian beschuldigd werd van het maken van generalisaties over moslims.

“Ik heb niets tegen de islam”, zei Ellian, “maar ik zou de gelegenheid moeten hebben om die te bekritiseren, net zoals ik de gelegenheid heb om het Jodendom en het christendom te bekritiseren”.

Ellian werd onder een 24-urige politiebescherming geplaatst kort nadat hij zijn eerste doodsbedreigingen had ontvangen. Vier jaar later, na de moord op Van Gogh, werd de bescherming bij zijn kantoor in Leiden aanzienlijk verhoogd, waar hij zich achter elektronisch gesloten deuren bevindt.

“Ik was geschokt”, zei Ellian. “Ik ontvluchtte het Midden-Oosten, maar het Midden-Oosten kwam mij achterna. Ik wist dat ik deze keer nergens anders heen kon vluchten, behalve misschien naar de maan”.

Screenshot_29

Bron:

http://www.timesofisrael.com/thousands-of-miles-from-iran-and-still-in-danger/

Auteur: Cnaan Liphshiz

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres (voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

46 reacties op Duizenden mijlen verwijderd van Iran en nog steeds in gevaar

 1. Een man met een zeer grote moed. Durfden maar meer Nederlanders zo open te staan als deze man. Hulde

  Like

 2. Ongelofelijk dat deze man zelfs duizenden kilometers vanaf zijn geboorteland nog steeds gevaar loopt. Ik lees van tijd tot tijd zijn artikelen en columns op Elsevier. Het is gewoon bespottelijk dat hij waarschijnlijk nu ook vanuit Nederland zelf nu ook al bedreigd wordt! En dat kan allemaal hier in Nederland. Ongelofelijk gewoon!

  Hij heeft dan wel beveiliging, net als Geert Wilders, maar beiden zijn hun leven niet zeker en dat geld ook voor hun partners en familieleden. En die islamofiele idioten doen alsof hun neus bloedt! En dan nog zijn er mensen die vinden dat dergelijke beveiliging ge kek voor woorden is. Nee, het is belachelijk dat dit MOET in Nederland als je je eigen mening er op nahoudt!

  Like

 3. Johanna Haarlem zegt:

  ff over die beveiliging..het nwe.kabinet wil de bev.taken overdragen aan de politie en weghalen bij aivd…..zziet U de bui al hangen??? RIP PIM en THEO…..links is weer aan de macht…lastpakken worden loslopend wild..de politie…pffffff zijn meer ziek en onderweg dan dat ze wat oplossen…erg verontrustend…Geert pas op je zaak…

  Like

 4. @Johanna: Als dat inderdaad het geval zou zijn, dan zullen Geert Winders en Afshin Ellian hun leven hier niet meer zeker zijn. We weten allemaal hoe het KLPD denkt over mensen die zich buiten de lijnen van politieke-correctheid lopen. Als dat goed fout gaat, wordt het tijd dat we onszelf zeker gaan bewapenen. Van de overheid hoef je dan helemaal niets meer te verwachten!

  Like

 5. Misschien kan ik van iemand een vol automatisch machine pistool lenen om die haatbaarden in de toekomst van me af te houden?

  Like

 6. Check het archief van Terzake (belgische TV) en laat je verrassen hoe gemakkelijk het eigenlijk is… Jammer dat de kosten van zo’n €50 naar zo’n €400-500 zijn gegaan maar dan nog is het een goede investering!

  Like

 7. Wachteres zegt:

  IK had al veel respect voor die man, maar als je dit leest/vertaalt krijg je alleen maar meer respect.

  Je zou als tiener dit meemaken en als je in Nederland komt, denken dat je ‘vrij’ bent.

  Nou meneer Ellian, dankzij de .islam, die ‘vrede’ is, kunt u, en velen met u, die vrijheid wel op uw buik schrijven.

  Maar natuurlijk heeft dat niets met de islam te maken, hoe kon ik dat vergeten.

  Vanwege die linkse leugens blijft alles zoals het is en gaat onze vrijheid er meer en meer aan.

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  …secularisme is kankergezwel dat de wereld kapot maakt… Nee, dat taqiyya-GEZEIK is niet van mij…!!!
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3357461/2012/12/03/Handen-hoog-voor-de-sharia.dhtml
  Feitelijk pleit deze imam dus voor een wereldkalifaat.

  Like

 9. Henk.V zegt:

  Wat @Pieter Veenstra opmerkt is behartenswaardig. Mocht onze overheid werkelijk.ernstig gaan falen wanneer het gaat om de handhaving van recht, veiligheid en rechtsorde, dan zal het moment aanbreken dat burgers zich MOETEN afvragen hoe men deze waarden ZELF actief kan gaan beschermen.
  Het is zeer veelzeggende dat bij de stichting van de GDL (German Defence League- verwant aan the English Defence League- openlijk melding werd gemaakt van de geplande opbouw van bewapende orde eenheden, waarvan de leden ooit dienst hadden gedaan in zowel de Bundeswehr als de NVA, de ( Ooostduitse) Nationale Volksarmee . Deze zouden in tijden van chaos actief kunnen worden om hert land te verdedigen..

  Dit is bepaald een ongewone stap en hoewel ik mij kan voorstellen dat men van overheidswege dit soort initiatieven niet toejuicht , zou men zich daar toch langzamerhand eens in alle ernst en eerlijkheid moeten afvragen of de overheid Werkelijk de belangen van de burgers van de staat nog met kracht verdedigt!
  Wat hier door de deelnemers aan het gesprek duidelijk aan de orde wordt gesteld is het besef van een sterk afnemende veiligheid, zeker van diegenen die voor de waarheid opkomen en de geweldige vrijheid verdedigen die ons land gemaakt heeft tot een voorbeeld voor veel landen.
  Wij hadden inderdaad vrijheid van meningsuiting en men kwam beslist onbevangen voor zijn of haar mening uit en het wordt toch zo langzamerhand te te gek voor woorden dat men een ideologie met ongewoon lange tenen continu moet ontzien, wil er niet een storm van verongelijkte kreten of dreiging met geweld de kop opsteken!
  Dit moet werkelijk maar eens afgelopen zijn.
  Zelf wist ik niet dat ,net als Geert Wilders en destijds Ayaan Hirsi Ali, nu ook Afshin Ellian- een aanwinst voor elk land- al tijden zeer op zijn hoede moet zijn en voor zijn leven moet vrezen.
  DIT IS ONDULDBAAR!
  En wat mij mateloos ergert is dat iemand als Ian Buruma, die onlangs in het hoogste rechtscollege is benoemd, meent Ellian te moeten déklasseren als een getraumatiseerde man die een te ruime opvatting van de Verlichting hanteert.
  Ja, die is goed! Als ik Buruma goed begrijp, laat deze de mensen liever in een half donkere vorm van de Verlichting leven, zeker een soort schemerlicht licht dat je krijgt wanneer je de eisen van de islam gaat vermengen met onze gebruikelijke interpretatie van vrijheid?
  Een volgende stap is dan zeker dat men alle onderwerpen die ”gevoelig liggen” voor de islam onbesproken laat?
  Ik kan Buruma dan de garantie geven dat er dan net zoveel gevoeligheden van de kant van de religie van de vrede zullen opduiken dat we uiteindelijk in een pikdonkere voor middeleeuwse duisternis belanden
  Schaam je wat, Buruma!

  Zo gaan de broekpoeperige Nederlandse elites om met verdedigers van onze vrijheden.
  Wat een vertoon van ongelofelijke lafheid.

  Afshin Ellian, u zult vermoedelijk voornamelijk op Elseviers blijven schrijven, maar voel u welkom als een medestrijder voor een goede zaak hier, als een vriend!

  Like

 10. @Henk V.: Geheel met u eens!

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  Duitse klimaatgoeroes zien het licht!
  http://www.pi-news.net/2012/12/grune-wollen-islam-aus-schulen-verbannen/
  Heb ik ze bij groenlinks nog nooit op kunnen betrappen.

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Ann Barnhardt…!!! (4 delen)

  Like

 13. Nee inderdaad, GroenSlinks ziet de islam liever overal de kop op steken tot in onze eigen woonkamer toe, en daar bedoel ik dan niet de TV mee…

  Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  Vervolg van 3-12, 23:28 LET OP! Deel 3 van Ann Barhardt’s survey is door YT gecensueerd!!
  Het ongecensureerde gedeelte via deze link: http://tinyurl.com/c5tsxrl
  Zie ook http://www.barnhardt.biz

  Like

 15. Trias Politica zegt:

  Mooi stuk, maar laat Ellia zich wat duidelijker uitspreken. Wat heeft hij te verliezen?

  Like

 16. Martien Pennings zegt:

  @Henk.V 3 december om 23:14.
  Je zegt: “En wat mij mateloos ergert is dat iemand als Ian Buruma, die onlangs in het hoogste rechtscollege is benoemd ( . . .).”
  Je verwisselt Ybo Buruma http://bit.ly/11uNetY met Ian Buruma http://bit.ly/Xko29n .
  Ze zijn volgens mij geen familie.
  Die Ybo Buruma is óók een lul, maar die Ian Buruma is echte intellectuele terrorist, die ik twee keer gefileerd heb:
  1) “Ian Buruma: het anti-Joodse gif van een zéér gerespecteerde slang”: http://bit.ly/dOPvsr
  2) “Ian Buruma is inderdaad een enorme klootzak”: http://bit.ly/UCWkCc

  Like

 17. Heleen zegt:

  Bravo Ellian. Ik bewonder je enorme moed en luciditeit!

  Like

 18. Tom Hendrix zegt:

  @Henk V 23.14. uur, daar kan ik mij ook in vinden. Het is een schande, dat we 67 jaar na het einde van de duitse bezetting, nu weer bezet worden door de rode EU en de islam. Respect voor Ellian.

  Like

 19. luckybee zegt:

  Chapeau meneer Ellian!!Mohammed heeft gezegd Wie zijn religie verlaat ; dood hem.

  Like

 20. Henk.V zegt:

  @Martien Pennings- Het is altijd goed dat we hier een menselijke encyclopedie in ons midden hebben. Ik verwisselde inderdaad Ybo en Ian Buruma.
  De laatste ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Ian_Buruma) is door jou inderdaad wel heel vakkundig geanalyseerd 🙂

  Ian Buruma is een neef van Ybo Buruma, de jurist (http://nl.wikipedia.org/wiki/Ybo_Buruma)
  Zet de foto’s van deze twee mannen naast elkaar en je ziet de familietrekjes wel.
  Bedankt voor de info!

  Like

 21. Marc Bouwman zegt:

  @Henk V en @Pennings

  Als we toch leden van de Hoge Raad analyseren, wat dachten jullie van PH Donner? De man die het niet meer dan logisch vindt dat bij een meerderheid aan moslims in dit land, het bestuur ‘uiteraard’ islamitisch wordt, met sharia en al.

  De HR is binnen onze rechtsstaat onze allerlaatste toevlucht. Het blijkt nu dat dit orgaan vergeven is van dhimmi’s en multiculturalisten, benoemd door een multicultureel ingestelde Tweede Kamer.

  Natuurlijk gaat dit alles volgens bestaande regels. Op hun benoeming valt helaas niets af te dingen. Maar het betekent wel dat rechtszekerheid in ons land praktisch gesproken op het punt van vernietiging staat. En we hebben het allemaal laten gebeuren in dit land.

  Dan kom ik via deze weg toch terug op het streven van Wilders de Nederlandse (wat mij betreft liever Westerse) cultuur in de grondwet vast te leggen in een nieuw te ontwerpen Artikel 1 GW.

  Zou het mogelijk zijn, na afloop van de waarschijnlijk onafwendbare burgeroorlog tegen de islam in dit land, lieden als Donner, Buruma, Pechtold, Cohen en vele anderen, voor een rechtbank te brengen wegens landverraad, respectievelijk volksverraad?

  Like

 22. Wachteres zegt:

  Als eerste, Vermeer, bent u werkelijk van mening dat we nog in een democratie leven?

  Dan moet u toch eens op internet of in een woordenboek nagaan wat een democratie eigenlijk inhoudt: ‘In een democratie heeft het volk de macht’. ]

  Zoals u heel misschien wel weet is de meeste ‘macht’ die wij als land bezaten al overgenomen door Europa.

  Heeft u de leidende figuren in Europa kunnen kiezen?

  Heeft u enige invloed op de beslissingen die zij nemen?

  Kunt u deze mensen ‘afzetten’ als zij u niet bevallen d.m.v. verkiezingen?

  En als u vindt dat Nederland niet wordt bedreigd dan zou ik toch mijn linkse roze brilletje maar eens afzetten en meer artikelen op internet gaan lezen. De linkse MSM zullen u echt niet de waarheid vertellen.

  Door de onzin die u nu uitkraamt, neemt niemand hier u serieus. Een beetje kennis van zaken zou u goed doen. Dan weet u tenminste waar u het over heeft.

  Dat is altijd een goed begin voor iedereen.

  Like

 23. Tom Hendrix zegt:

  @wachteres 11.24. uur, beste wachteres, er heeft zich een nieuwe TROL aangediend. Hadden we anders kunnen verwachten, de RODEN en de GUTMENSCHEN zullen zelfs op dit blog blijven opduiken, om te treiteren, te zuigen en te klieren. Betreffende Vermeer lijkt mij er een, ik ruik ze op 1 km afstand al!

  Like

 24. Wachteres zegt:

  Nee, Vermeer, weer mis! Bij Hitler, Stalin, Mao en Castro had het volk niets in te brengen.

  Als je een eigen mening had werd je een kopje kleiner gemaakt.

  En dat is precies wat zich nu weer aan het ontwikkelen is. De communistische dictatuur van de EUSSR.

  Maar praat u maar mooi met hen mee, dan heb u niets te vrezen.

  Verdere reacties kunt u van mij niet verwachten. IK verspil mijn energie niet aan mensen die van niets op de hoogte zijn.

  Like

 25. Henk der Niederländer zegt:

  Uhh.
  Vermeer: Wat dacht je, Ik gooi er ff een paar Godwins in en dat klopt mijn verhaaltje weer!!
  Dus je vind dat bij Adolf, Stalin en Mao het volk de laatste stem had.
  Ik heb geen zin om hier een meterslange tekst neer te schrijven voor een domme opmerking als bovenstaande, maar om het kort te houden: Bij alle drie die je opnoemt is het volk gebruikt om hen aan de macht te helpen en daarna is hetzelfde volk door die drie schatjes uitgekotst zodat ze een totalitaire staat konden inrichten.

  Wil je alstublieft met een beter onderbouwd verhaal komen om je linkse idéeen te ventileren.
  Anders is er misschien nog een mogelijkheid om je bij de Internationale socialisten aan te sluitem

  Like

 26. Henk.V zegt:

  @vermeer (4 december 2012 om 10:48)

  Uw reactie kan ik wel begrijpen, maar u zou zich eens kunnen afvragen of onze rechtstaat, waarop wij het liefst heel trots blijven zeer aan slijtage onderhevig is.
  Door uitvoering van een steeds dwingender wordende EU politiek (waarbij wij grote, onderbouwde vraagtekens kunnen zetten) is men van hogerhand overgegaan tot een bezuinigingspolitiek zonder weerga. Deze zal zich ook zeer sterk doen voelen in sectoren die verantwoordelijk zijn voor de bescherming van onze veiligheid en de handhaving van onze grondwettelijke rechten, plichten en vrijheden.
  Met andere woorden in ons juridisch stelsel, waaronder ik ook het politie apparaat reken, zal zeker financieel worden gesnoeid, net als in onze defensie.
  In beide gevallen zal er sprake zijn van terugloop in de personele bezetting van organisaties die voor ons welbevinden in veiligheid van vitaal belang zijn.
  Gelijktijdig daarmee zien wij dat door de van hogerhand star volgehouden vorm van zogenaamd politiek correct denken ( en ook daar zetten wij zeer grote vraagtekens bij die wij heel goed kunnen onderbouwen) er aan krachten speelruimte wordt gegund die de weg vrijmaakt voor opvattingen die haaks staan op wat de wet zegt over vrijheden die voor mannen en vrouwen gelijk zijn. en die ons grondwettelijke recht op vrije meningsuiting ernstig willen aantasten.
  Deze zeer ondemocratische tendensen waarop ik doel zijn zeer verbonden met een ideologie, de islam, die zich niet kenmerkt door democratisch besef en tolerantie jegens anders denkenden.
  Wie de islam andere kwaliteiten toedicht is niet goed geïnformeerd.
  Wij voorzien dat er een tweespalt aan het ontstaan is in onze maatschappij en deze splijting wordt niet gecreëerd door ”ultra rechts”, zoals linkse simplisten zo graag suggereren, maar door lieden die op basis van hun levensovertuiging zich niet volledig willen voegen in ons staatsbestel en die er de voorkeur aangeven eigen, afzonderlijke leefwerelden in onze samenleving te scheppen en te beheren.
  Mag ik u erop wijzen dat met geen andere godsdienst ons land ooit ernstig in botsing kwam?
  Alle levensovertuigingen vonden hier kennelijk wel hun plaats en vielen niet uit de toon!
  Kennelijk bevat de islam dus elementen die weerstand oproepen en de uitingen van die weerstand plus de aanleidingen daartoe hebben wij goed in beeld.
  Wij berichten daarover, net als Wilders dat al tijden doet en ik vraag aan u : sinds wanneer staat het berichten over vormen van onrecht gelijk aan het bedrijven van onrecht?
  Is de brenger van een slechte tijding door het brengen ervan tot de veroorzaker van die slechte tijding geworden??

  De maatschappij wordt er niet vriendelijker en veiliger op.
  Lees de stukken die hier hier over een langere tijd zijn geplaatst en u weet waarover ik het heb.
  En in deze aantoonbaar toegenomen onveiligheid (b)lijkt de beschermende rol van de politie af te nemen.

  En dan komt absoluut de vraag naar boven: hoe nu verder?
  Er zal voor orde, veiligheid en rechtshandhaving (toegepast op IEDEREEN) moeten worden gezorgd.
  Waarom benadruk ik: IEDEREEN? Omdat in 1975 bij het Verdrag van Straatsburg tussen Europa en de Arabische wereld aan de binnen rukkende islam ( ”Vrije intocht van de islam.”.) een beschermde, bevoorrechte status werd toegekend. En dat zien wij dan ook werkelijk terug.! Er is in ons land geen werkelijke rechtsgelijkheid meer, niet in de aanpak van gelijksoortige misdrijven en evenmin in het hanteren van de daarbij behorende strafmaat!
  De ene groep blijkt meer gelijk dan de andere. Ik kan het u verzekeren.

  De overheid behoort volgens de bijbel, ”Het zwaard niet tevergeefs te dragen.”
  Wel, daar lijkt het niet echt meer op.helaas.
  U ziet het, ik reageer wat uitvoerig op uw opmerking, omdat uw opmerking over extreem-rechts.

  Ach, ja, iedereen die nu aan de bel trekt wordt meteen ”extreem-rechts”, niet waar?
  Wel, ik was van zeer linkse origine 🙂
  Maar een mens kan wakker worden en iets bijleren in het leven en gaat u er maar vanuit dat ik volledig sta achter de opvattingen die hier verkondigd worden.

  Like

 27. peterselie1 zegt:

  @vermeer

  Als je aan een linkse, socialistische, communistische of ronduit het facistische ideologische kenmerk van een PvdA, GL, D66, CDAer vraagt om met argumenten te komen waarom de EU en de massa-immigratie goed voor de individuele burger zou zijn krijg je gelijk een blik of zij een zeldzaam insect zien, maar om door te vragen om antwoord te geven komen zij meestal met tegenzin met standaard voorgekookte antwoorden, zo als goed voor de export, vrij verkeer van goederen en burgers, geen wisselkoesen meer, en om de vergrijzing tegen te gaan. Even op de vergrijzing van Nederland terug te komen, die is ontstaan na de Tweede Wereldoorlog de zogenaamde ‘babyboom’ die heeft hooguit 15 jaar geduurd. Toch wordt door onze bestuurders en graaiers in elke vorm, het als argument aan gevoerd dat de pensioens gerechtigde leeftijd opgevoerd dient te worden tot 67 jaar. Daarbij vertellen deze graaiers u niet dat de vergrijzingsgolf ook verdwijnd na 15 jaar, maar dan komen zij met het nieuwe flut argument dat de mensen langer leven dus dan moeten hun onzalige plannen doorgaan ten koste van alles en iedereen. Terwijl het werkeloosheids-spook in Europa ruim 25 miljoen burgers treft, begrijpt u het nog? Hebt u nog vertrouwen in u volksvertegenwoordigers? Heeft u nog vertrouwen in de “democratie”elke 4 jaar nieuwe crypto communistische Europese afgevaardigde (n) kiezen tsa daar schieten wij wel mee in de roos.

  Like

 28. E.J. Bron zegt:

  De comments van ene “vermeer” doen bij mij een “AHA-Erlebnis” oproepen. Ik ben bang dat zijn comments op deze site geen lang leven zullen zijn beschoren…..

  Like

 29. Henk der Niederländer zegt:

  AHA-Erlebnis LOL

  Like

 30. rommel zegt:

  Je ziet toch meteen al bij de eerste reactie van vermeer dat het Laarmans is. Dezelfde ontkenningen en goedpraten.
  Sinds die op A7 achter het scherm is geplakt zoekt die een nieuw onderkomen voor zijn slappe gelul en getrol.

  Like

 31. Tom Hendrix zegt:

  @rommel 12.48. uur, vermeer is inderdaad Laarmans alias Chantal alias de Witt. Steeds duikt zo een Trol weer op!

  Like

 32. rommel zegt:

  Ja Laars, je kan rommel niet foppen.
  Wanneer ga je hier beginnen met uitschelden en vernederen zoals op A7 gangbaar was? Wacht je tot je ingeburgerd bent.
  Kick die Laarmans eruit Bron!
  Laat die lekker naar Joop of Breed oprotten om zijn miljoenenpubliek te bereiken.

  Like

 33. rommel zegt:

  Vermeer is Laarmans alias Fulco en nog duizend namen waar die undercover mee heeft getracht islam-kritische te infiltreren en saboteren. Schop hem eruit!

  Like

 34. Wachteres zegt:

  Als R. Paulus heb ik hem ook nog gekend. Als zodanig is hij er door Frik afgemieterd..

  Like

 35. Wachteres zegt:

  OKé Fulco, je hebt je kans gehad. Denk maar niet dat je het hier zolang volhoudt als op art.7.

  Like

 36. G.Deckzeijl zegt:

  Niemand geïnteresseerd in de meer dan heldere uitleg van Ann Barnhardt over die woestijnideologie? Begint iedereen hier nou ook al informatiemoe en afgestompt te raken?

  Like

 37. Henk.V zegt:

  @Marc Bouwman (4 december 2012 om 10:54)
  Ook nu onderschrijf ik uw redenering de strekking van uw verhaal volledig.
  Ik vind de mening van PH Donner totaal onaanvaardbaar. De man ondermijnt ons rechtsstelsel met zijn suggesties.
  Terecht voert u de man op als een voorbeeld van politiek correcte denkers.Dat wij daarvoor geen goed woord over hebben is bekend:-)
  Het vastleggen van de onveranderlijke grondslag van de Westerse cultuur in de wet vind ik uitstekend.
  Wat uw slotvraag betreft: of het mogelijk is om bepaalde verantwoordelijken voor de ontstane ellende voor het gerecht te brengen….
  Ik hoop dat de tijd van de grote ommekeer komt en in het veranderde klimaat vernielers van onze verworvenheden voor het gerecht zullen verschijnen.
  Mijns inziens moet het er een keer beslist van komen.

  Like

 38. Henk.V zegt:

  (@G.Deckzeijl (4 december 2012 om 13:17)
  Bedankt voor de zeer nuttige info, Gerrit! Ik heb de delen 1,2 en 4 gedownload en opgeslagen. Je link naar Uitzending Gemist liet wel een ongecensureerd deel 3 zien, maar die kon ik niet downloaden, jammer genoeg.
  Mijn complimenten voor je trefzekere oog voor zeer belangrijke links.
  Weet jij hoe men vanaf dat programma wel iets kan binnenhalen??

  De uitleg van Ann Barnhardt levert een vernietigend beeld van de islam op. Glashelder en dodelijk.Zeker!

  Like

 39. friki zegt:

  Dank U wel Wachteres. Een prachtige bijdrage over de heer Ellian. Je kunt alleen maar respectvol knikken naar deze man.
  Wie had ooit gedacht dat het vandaag de dag in Nederland en in heel Europa zover ooit zou komen?
  We moeten onze vrijheid bevechten!! Het is echt alle hens aan dek!!

  Like

 40. Aegolius cs zegt:

  Hallo @Vermeer 12:31.
  U rent hier weer als een dwaze ex fulcoforumstreaker, nu niet onder de naam De Wit voorbij, beledigt en ridiculiseert deze of gene en neemt vervolgens voldaan de aangerichte schade op.
  Hoe komt u toch aan nieuwe IP adressen? Ach, natuurlijk: ’n internetcafé.
  Wat mij betreft stuurt de redactie u op vakantie naar de Apenheul of iets dergelijks.
  Met groet en altijd tot uw dienst.

  Like

 41. Ik lees net in de digitale nieuwsbrief van Elsevier dat die scheidsrechter dood is geslagen en geschopt door drie Marokkaantjes. Ik had al een flauw vermoeden. Die drie Marokkaantjes zullen er weer vanaf komen met een taakstrafje omdat ze nog zo jong zijn. Zielig hè! Die scheidsrechter was maar een ongelovige, volgens het Marokkaanse import…

  Like

 42. koddebeier zegt:

  Zeg Aegolius, Dat is een belediging voor de Apen die zijn een stuk intelligenter dan Vermeer !!

  Like

 43. Aegolius cs zegt:

  Koddebeier,

  Was het maar waar: ook apen planten zich voort. Zelfs onder streng toezicht geplaatsten.

  Like

 44. Hellen zegt:

  Ik dacht al wat een smerige , verrotte riool damp hangt er op het blog van E.J. die vunzige islamknieler is weer aan het trollen , nu onder de naam Vermeer , hij beseft niet dat velen nsbers ruiken als ze in de buurt zijn , deze lowlife vervloekt dit blog op art.7 maar probeert , al weer , met een ander ip. adres de boel te verzieken , tieft gezellig op naar breedbek en joop , abjecte haatbaard lover .

  Like

 45. friki zegt:

  Heer Deckzeijl,
  Hartelijk dank voor de video van Ann Barnhardt. Een vrouw van stavast, bewonderend naar gekeken en geluisterd, helemaal raak wat ze zegt, een spreekster van formaat. Ik ga beslist de andere video’s bekijken. Alweer informatie die er toe doet. Zulke lieden hebben we nodig in de politiek vandaag.

  Like

 46. Jan zegt:

  Iran has 170 ballistic missiles aimed at Tel Aviv, many with biological warheads, WND has learned.

  According to a source who served in Iran’s Intelligence Ministry and who recently defected, the Islamic regime has 170 missiles targeted at Tel Aviv from underground silos, some of which are armed with biological warheads.
  The Islamic regime ruling Iran has prepared for the total destruction of Israel as well as a capability to target European capitals, he said.

  As reported in the Washington Times in August, a commentary in Mashregh, the media outlet of Iran’s Revolutionary Guards, confirmed that the Islamic regime not only has weapons of mass destruction but has armed its terrorist proxies with them, including Hezbollah and Islamic Jihad.

  The commentary warned Israel that if the fighting in Syria does not stop, an all-out attack on the Jewish state will be launched and that at zero hour, Tel Aviv will be the first city to be destroyed.
  The CIA has long warned about Iran’s growing missile threat, and in 2010, Defense Secretary Robert Gates warned Congress of Iran’s capability of launching a salvo of missiles, even at European capitals. U.S. intelligence officials believe those missiles could be tipped with biological or chemical warheads.
  http://www.wnd.com/2012/12/iran-aims-biological-warheads-at-israel/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s