EU-document: nationale parlementen schaden de EU en moeten van hun macht beroofd worden

Screenshot_12

In zijn nieuwe document wil Herman Van Rompuy nu de nationale parlementen te lijf: zij handelen niet in het belang van de EU en moeten daarom duidelijk in betekenis worden teruggedrongen.

De EU wil gebruikmaken van de actuele crisis om het Europese parlementarisme te hervormen. De nationale parlementen mogen dan van nut zijn voor hun landen, voor de EU zijn ze eerder lastig. Daarom wil de Europese Commissie, dat in de toekomst alle belangrijke begrotingsbeslissingen niet meer in de landen worden genomen, maar door het Europese Parlement. Dit verlangen is niet verwonderlijk: juist de jongste ruzie om de begroting van de Europese commissie heeft laten zien dat het Europese Parlement een tandeloze tijger is en naar believen door de EU geringeloord kan worden (hier).

De basis ziet de voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy in de feitelijke machtsverhoudingen: in het hoofdstuk over democratische legitimering schrijft Van Rompuy dat beslissing daar gelegitimeerd moeten worden waar ze ook daadwerkelijk worden genomen. Voor Van Rompuy is dit niveau de EU en al lang niet meer de nationale staten.

De EU wil in de toekomst graag een beslissend woordje meespreken als het om de nationale begrotingen gaat. Van Rompuy zou vooral graag willen bepalen welke landen hervormingen moeten doorvoeren.

Daarom is de Europese Commissie van plan om ieder land een bindend verdrag met de EU te laten ondertekenen, waarin het zich verplicht tot bepaalde richtlijnen.

Van Rompuy wil echter niet helemaal alleen de nationale parlementen afschaffen: ze moeten het met hun afschaffing eens zijn door het verdrag tot zelfopheffing formeel te ondertekenen.

Wat dit betreft kunnen de jaknikkers bijeenkomsten m.b.t. het ESM als een eerste, succesvolle proef worden gezien. Het Nederlandse parlement heeft zich hier al voor de nieuwe democratiepolitieke Euro-liga gekwalificeerd.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2012/12/07/eu-papier-nationale-parlamente-schaden-der-eu/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Elite, EU, Eurocrisis, Europa, Europeanisering, landverraad, Linkse Kerk, Overheid, Socialisten. Bookmark de permalink .

38 reacties op EU-document: nationale parlementen schaden de EU en moeten van hun macht beroofd worden

 1. EU laat steeds meer zijn ware aard zien

  Like

 2. rommel zegt:

  Waarom moet er bij elk artikel over die rattenkop een foto bij met die ontiegelijke enge harses van hem?
  Het leven is al zwaar genoeg.

  Like

 3. Piet Klont zegt:

  Deze gevaarlijke mongool dwingt en wringt ons beetje bij beetje in een EU-dwangbuis.
  Terugdompelen in waar ie vandaan komt, frietsaus met rattengif.

  Like

 4. petra555 zegt:

  @Piet Klont,
  helemaal mee eens. We moeten niet een regering krijgen als achter het IJzeren Gordijn, daar dank ik feestelijk voor. Vóór die tijd proberen , met z’n allen, het kikkerdril in Brussel ’t zo moeilijk mogelijk te maken , zodat men Nederland zelfs niet meer wíl.

  Like

 5. DonnaDolce zegt:

  Pim Fortuyn was in no time afgeschoten alsof het loslopend wild was, dat gebeurt nou nooit eens bij zulke engerds als hierboven. DIT zijn pas gevaarlijke lui.

  Like

 6. daiyu-ninja zegt:

  Donna Dolce 23:11.
  Dat vraag ik me ook af.
  Deze mensen doen de meest verschrikkelijke en afschuwelijke dingen die voor 500miljoen mensen afschuwelijke gevolgen,” zullen” hebben. Maar er is niemand die ze tegenhoudt.
  Niemand die ingrijpt.
  Waarom doet niemand iets? Want hetgeen ze doen, hun volk verraden, is strafbaar.

  Like

 7. 2Crazy2bTrue zegt:

  Het afschaffen van de nationale parlementen. Denk eens aan al die D-66 Kamerleden die dan werkloos gaan worden. Voor politici is niets zo belangrijk als hun eigen portemonnee. Waarschijnlijk gaat het roer dan om.

  Like

 8. BertG. zegt:

  Hoe is toch in hemelsnaam mogelijk dat niemand die gasten verwijderd.
  Met zelf bedachte en zelf benoemde functies neemt een handje vol onbenullen europa over.
  En in geen enkel land is er ook maar 1 regering die zegt. Waar zijn jullie nou helemaal mee bezig. Als jullie met ze alle nou niet gauw oprotten. Zijn jullie wel goed bij je hoofd of zo.
  Nee, met ingehouden adem zitten ze er naar te luisteren wat ze nou weer van plan zijn.
  En ze voeren het nog uit ook wat die gasten bedenken met ze alle.
  Met stomheid geslagen.
  Hoe kan dit gestopt worden met zoveel slijmballen en hielenlikkers, allemaal hopend om ook uit de grote pot te mogen graaien. Want rekenen kunnen ze wel, voor zichzelf.
  En niemand die dit stopt.

  Ik kan deze reactie overal onder zetten als het weer over deze debielen gaat.
  Ik krijg ook steeds meer het idee dat ze er nog mee wegkomen ook.
  Geen enkele regering ergens die ook maar een beetje verbaasd. Ze wachten het gewoon af lijkt wel. Dit kan niet anders dan dat dit allemaal ver van te voren uitgedacht is.
  Nou nog het verkoop verhaal. Maar beetje bij beetje komen ze er wel.
  En alle verbazen we ons er over hoe dit nou mogelijk is geweest.

  Like

 9. Louis-Portugal zegt:

  Zou hij gezopen hebben of ziet hij er altijd zo uit hetgeen natuurlijk nog erder is.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  En zo worden wij voetje voor voetje bezet door de EUSSR.

  Like

 11. BertG. zegt:

  Waar ze in ’45 nog voor vochten om zo iets nooit meer mogelijk te maken, gaan ze hier gewoon verder zonder ook maar 1 kogel af te schieten.
  De vlaggen hangen al uit verspreid over de eussr.

  Like

 12. luckybee zegt:

  Als clown ziet van Rompoy geweldigd uit maar als ongekozen president?Whaaaaaaaaaaaaahahaha

  Like

 13. Jan zegt:

  Ik voel mij beledigd en gekrenkt door zijn uitlatingen en daarom zal ik niet langer tolerant zijn tegen de intoleranten en hun scalpen verzamelen.

  Like

 14. Martha N zegt:

  En ik was al misselijk…
  Dit soort is niet weg te branden. We kunnen niets meer zelf, weg met de EU..!
  Rompie op de mestkar…
  Is dit nu haatzaaien..?

  Like

 15. guusvelraeds zegt:

  De EU heeft zichzelf middels aan de leiband lopende Nobelprijs commissie de vredesprijs toegekend. De geschiedenis zal nog voor het einde van het eerste kwartaal van de nieuwe eeuw laten zien dat dit een volledig misplaatste prijs is geweest. Elk land met nog een beetje eigenwaarde zal dit gaan aanvechten. Als de bevolkingen niet massaal in opstand komen hangt het gebeuren met de EUSSR alleen nog af van de macht die de pro Europa politici inmiddels hebben. Ik hoop dat weldra eenzijdige onafhankelijkheidsverklaringen zullen volgen.

  Like

 16. BertG. zegt:

  @Guus,
  Dit zal niet gebeuren. Er komen geen verklaringen.
  De opstand zal gewapend moeten zijn anders sta je machteloos tegen over een leger of politie macht. Ik zie dat allemaal niet zo gauw gebeuren hier NL en elders.
  Tegen de tijd dat we helemaal arm zijn geplukt en zwaar in de ellende zitten, dan gaan er heel misschien een paar oogjes open. Zich afvragend, hoe kon dit gebeuren.
  De dictators daar in brussel zijn al onaantastbaar met hun bescherming en kogelvrije auto’s.
  Die hebben daar allang rekening mee gehouden dat niet iedereen het leuk vind wat ze bedenken.
  De opstand zal wel zo massaal moeten zijn (niet met duizenden maar miljoenen mensen) want anders win je dit niet.

  Like

 17. Kelele Nyingi zegt:

  De EU: Ein Reich, Ein Volk, Ein Führer!

  Like

 18. Tom Hendrix zegt:

  @K.N. 13.45. uur, inderdaad is dat het motto van de EU. Verder nog mijn excuses voor mijn kort door de bocht reactie van gisteren- m.b.t. trollen-. Ik ben en blijf echter van mening dat de islam een gewelddadige ideologie is, die ik net als het communisme afwijs. Zelfreflecterend zeg ik, dat men de mens niet moet afwijzen, maar het wel degelijk oneens mag zijn met verwerpelijke ideologiën.

  Like

 19. Peter Selie zegt:

  Het kwaadaardige karakter van deze fascistische instelling wordt steeds duidelijker!
  Daarom zo snel mogelijk eruitstappen!!

  Like

 20. oogenhand zegt:

  Net zoals je de islam het beste dwars zit door Arabisch te leren, zo zit je de EU het beste dwars door andere Europese talen te leren, bijvoorbeeld Grieks of Hongaars.

  Like

 21. koddebeier zegt:

  Wanneer blaast die EU idioot nou is eindelijk de kraaienmars. Die rampzalige minkukkel voert ons allemaal naar de ondergang !!

  Like

 22. koddebeier zegt:

  Als het zo door gaat kan je geloof ik nog beter politiek asiel aanvragen in Rusland (sarcastisch bedoeld) ???

  Like

 23. Kelele Nyingi zegt:

  Geen probleem, Tom, zo kwetsbaar ben ik niet en ik bijt wel van me af. Met islam en communisme heb ik ook niks, evenmin als met andere religies, levensverrichtingen, ideologieën en andere doctrines, met uitzondering van democratie. Je zou mij een fundamentalistisch democraat kunnen noemen.

  Like

 24. Kelele Nyingi zegt:

  Sorry, ‘levensverrichtingen’ moet zijn ‘levensovertuigingen’.

  Like

 25. Piet Klont zegt:

  De ronduit debiele tronie van deze Rompuy maakt dat menigeen hem niet serieus neemt, zelfs een beetje medelijden met hem krijgt, vooral wanneer men ziet hoe dit arme manneke verbaal wordt afgetuigd door Nigel Farage.
  Deerniswekkend schudt men het hoofd van: hoe kan zo’n gemene Farage dit nu zeggen! Schande!!
  Ondertussen bereikt het manneke vanachter zijn schlemielige masker meer en meer zijn doel, immers, van dit stakkerdje valt geen enkel gevaar te duchten!?
  Dé ideale idioot op de ideale plaats.
  Uiterst geraffineerd.

  Like

 26. @oogenhand: Ik zou niet weten waarom ik een andere taal zou moeten leren. Ik spreek slechts 2 talen en een daarvan is gewelddadig!

  Like

 27. Tom Hendrix zegt:

  @Kelele Nyingi 19.35. uur op 8/12, bedankt voor uw reactie. Ik zelf voel mij een vrij christen, maar het laatste wat ook ik zou wensen is een staat bestuurd door wat voor een geloof dan ook. Ik heb ook het idee, dat momenteel de politiek niet de oplossing heeft, maar onderdeel is geworden van de problemen an sich.

  Like

 28. Kelele Nyingi zegt:

  @ Tom Hendrix 9 december 2012 om 08:32
  De politiek is nog nooit de oplossing geweest, volgens mij. Machthebbers hebben slechts oog voor de belangen van hun ‘onderdanen’ voorzover het hun eigen machtsagenda dient. Echter, zolang de meeste mensen behoefte hebben aan een ‘leider’ en een duidelijke pikorde kunnen zij hun gang gaan.

  Like

 29. BertG. zegt:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21143226/__Rutte__opvolger_Juncker___.html

  En daar is het ze allemaal om te doen geweest. Eigen belang om hoger op de ladder te komen.
  Schijt aan het volk, eigenbelang daar gaat het over.

  Like

 30. G.Deckzeijl zegt:

  Symbool van hoop, meneer Van Rompuy..???
  Waar kan ik BRAKEN…????
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/21143302/__EU___symbool_van_hoop__.html
  Bonus: http://tinyurl.com/yd8r4pv

  Like

 31. Pingback: Barroso: Eu is niet schuldig aan de crisis in Europa | E.J. Bron

 32. Pingback: De EU in het jaar 2013: economisch bankroet wordt zij tot een politieke dictatuur | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s