Eurocriticus Grillo over Italië: “Dit prachtige land sterft”

Screenshot_3

Beppe Grillo

Eurocriticus Grillo over Italië: “Dit prachtige land sterft.” De Italiaanse politicus Grillo zegt dat de hoge schuld Italië zou vermoorden. Alle cosmetische maatregelen zouden de situatie alleen maar erger maken. Daarom wijst hij het opkopen van leningen door de ECB om de kosten van de rente naar beneden te brengen rigoureus van de hand.

De verkiezingsstrijd in Italië is kort geleden begonnen. Na Silvio Berlusconi maakt nu ook de cabaretier Beppe Grillo van de gelegenheid gebruik om om zich met zijn partij af te grenzen van de politiek van Mario Monti. Een ondersteuning door de ECB d.m.v. het opkopen van Italiaanse staatsleningen om zo de rentekosten te verminderen, zou hij van de hand wijzen, zei Grillo in een interview met CNBC. Zo´n actie zou nog meer schulden betekenen en “wij willen de stijging van de schulden onderbreken”, voegde hij er aan toe. “We moeten de deze verwurging stoppen, we kunnen ons dat niet permitteren.” Dit “mooie land ligt op sterven”, benadrukt Grillo. Net als Berlusconi ziet hij voor de stijging van de rentekosten op Italiaanse leningen geen begrijpelijke oorzaak in de reële situatie van Italië (hier). De actuele stijging zou een “mentale hallucinatie door speculaties in de bankensector”zijn, aldus Grillo verder.

In actuele peilingen staat Grillo´s partij MoVimento 5 op 15%. Maar Beppe Grillo gaat niet alleen tekeer tegen de banken, maar ook tegen de weldra aftredende minister-president Monti. “Monti was, zoals de Amerikanen plegen te zeggen, een bluf, een luchtbel.” Italië “ging vorig jaar bijna failliet, maar de helft van de schulden werd door Franse en Duitse banken gedragen”, geeft Grillo in overweging. “Als wij failliet zouden zijn gegaan, zou dat het einde voor Europa zijn geweest.” Dus “hebben ze Monti gestuurd om de situatie te managen en veilig te stellen dat de Duitse en Franse banken hun geld terugkrijgen”, zegt Grillo. En daarbovenop pompte de ECB geld in de markt dat de Italiaanse banken zou moeten helpen. Maar de banken zouden het geld niet gebruiken “om onze ondernemingen te financieren.” Veelmeer namen ze het “om hun schulden terug te kopen en zodoende ook de Duitse en Franse banken te helpen.”

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2012/12/13/euro-kritiker-grillo-ueber-italien-dieses-wunderbare-land-stirbt/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Eurocrisis, Europa, Italië. Bookmark de permalink .

4 reacties op Eurocriticus Grillo over Italië: “Dit prachtige land sterft”

 1. luckybee zegt:

  Zo lang de Mafia en de Italiaanse regering een hand op een buik bleken te zijn is Italie niet te helpen.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Grillo heeft groot gelijk. Kijk naar Italié en Griekenland, door de fascisten van de EUSSR zijn daar frauduleuze Goldman Sachs zetbazen op de belangrijkste posities gezet. EU en democratie, de grootste leugen die er ooit geweest is! De EU brengt ons allemaal nog aan de bedelstaf!

  Like

 3. Louis-Portugal zegt:

  Als Grillo Italië uit de €uro wil halen stem ik op hem.of kan dat niet???

  Like

 4. Piet Klont zegt:

  @Louis-P:
  😀

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s