Europese commissie wil mentholsigaretten verbieden

Screenshot_8

De Europese commissie streeft blijkbaar naar een fundamentele nieuwe regulering van de sigarettenverkoop. Volgens deze regulering dienen in het vervolg alle sigaretten verboden te worden die extra smaakstoffen, vitamine, coffeïne, taurine of kleurstoffen bevatten, meldt de BILD-Zeitung. Dit zou ook het einde voor de mentholsigaretten betekenen.

Bovendien zouden normale sigaretten niet meer dan 10 mg teer en 1 mg nicotine mogen bevatten. Ook voor de verpakkingen streeft de EU naar strengere regels. Zogenaamde “shock-foto´s” dienen 755 van de voor- en achterzijde uit te maken. De doorsnede van de sigaret moet in het vervolg minstens 7.5 millimeter bedragen.

Voorbeeld voor de herziene tabaksrichtlijn zijn dienovereenkomstige wetten in Australië. Daar moeten alle sigaretten in olijfgroene verpakkingen verkocht worden, die bovendien voorzien moeten zijn van foto´s met gezwellen en smerige tanden. De merknamen zijn nauwelijks nog leesbaar.

Screenshot_9

Commentaar: Brusselse controlewoede

Gloeilampen, de grootte van bananen, douchekoppen en nu ook sigaretten. Als de EU überhaupt enige zin heeft, dan is het om te verbieden en te reguleren. Het Brusselse leger ambtenaren moet immers ook aan het werk worden gehouden. Om de belastingbetalers zomaar het geld uit de zakken te kloppen, zou niet genoeg zijn. Daarom worden de burgers met steeds nieuwe onzinnige voorschriften in het nauw gebracht, die niet zelden ook nog veel geld kosten.

Dat het roken van sigaretten schadelijk is voor de gezondheid, is iedereen inmiddels wel duidelijk. Evenals veel van onze levensmiddelen, alcohol en het lezen van de nieuwste EU-voorschriften. Geen reden om onmiddellijk te verbieden. Iedereen is zelf verantwoordelijk voor zijn gezondheid en moet ook leven met de gevolgen van roken en drinken. Wat komt als volgende? Verplichte etensmerken? Dat zou immers alleen maar logisch zijn, per slot van rekening gaat het om de gezondheid.

Screenshot_7

Mislukte grap van de geschiedenis: uitgerekend de Europa-lobbyist en oud-bondskanselier Helmut Schmidt (SPD), die geen gelegenheid voorbij laat gaan om de Verenigde Staten van Europa te propageren, zal door de geplande EU-richtlijn afscheid moeten nemen van zijn geliefde mentholsigaretten. Als hij dat 35 jaar geleden had geweten, zou ons wellicht het een en ander bespaard zijn gebleven. In ieder geval zal alcohol waarschijnlijk nooit verboden worden. In Brussel weet men heel goed dat de meeste mensen de voortdurende beperking van hun persoonlijkheid zonder alcohol nauwelijks zouden kunnen verdragen.

Screenshot_10

Bronnen:

http://www.jungefreiheit.de/Single-News-Display-mit-Komm.154+M5d11733bc0d.0.html

http://www.jungefreiheit.de/Single-News-Display-mit-Komm.154+M53dc34e0c85.0.html

Auteur: Henning Hoffgaard

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU. Bookmark de permalink .

13 reacties op Europese commissie wil mentholsigaretten verbieden

 1. guusvelraeds zegt:

  Ik heb ook gehoord dat de EU een algemeen verbod wil uitvaardigen op het dragen van ringen omdat deze tijdens ongelukken of andersoortige calamiteiten en of schermutselingen extra verwondingen kunnen veroorzaken. Klopt dit ? Of is het een broodje aap verhaal. Dat op bepaalde werkplekken het dragen van een ring verboden is lijkt mij logisch. Maar daar hebben we de EU uiteraard niet voor nodig.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Als roken goed was voor een mens hattie wel een schoorsteen op z’n kop…

  Like

 3. E.J. Bron zegt:

  Tsja, van drinken krijg je een lekke lever…..

  Like

 4. Piet Klont zegt:

  @E.J.:
  Moet je maar geen zoutzuur drinken.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Ja, en van leven ga je DOOD.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Van Rompuy en Co zouden eens in actie moeten komen tegen DIT…
  http://michael-mannheimer.info/2012/12/11/hadith-beweist-mohammed-hatte-sex-mit-tieren/

  Like

 7. Jan zegt:

  “bovendien voorzien moeten zijn van foto´s met gezwellen en smerige tanden.”
  Bij aankoop van een auto foto’s van onthoofde bestuurders, iemand met dwarslesie, afgerukte benen, het stuur dwars door het gezicht.
  Bij aankoop van een kachel of gasoven foto’s van iemand met derde graads verbrandigen en bij aankoop van een messenset bij de Hema foto’s van een djihadist met het hoofd van zijn vrouw/slavin in handen. Bij aankoop van een ladder een foto van iemand met gebroken neken bij aankoop van een roeiboot een foto van een waterlijk.

  Als ik het parlementsgebouw in Brussel betreed wil ik foto’s zien van mensen die kotsen, lijkbleek zien omdat dit namelijk iemand overkomt als hij Barosso om Rompuy mocht tegen komen. Ik wil namelijk gewaarschuwd zijn voor wat mij beslist overkomt.

  Waarom is de Europese commissie niet verzopen in haar eigen vruchtwater of heeft zij zich niet opgehangen aan haar navelstreng toen dit mogelijk was?

  Like

 8. Henny Clemens zegt:

  G. Deckzeyl@
  Dat zal van rompuy never ever doen omdat de westerse leiders de broek vol schijten voor de moslims.
  Wat een laf volk is dat, die zijn originele bevolking onderdrukt ten voordele van een moordende alles vernietigende ideologie.
  En het volk pikt het!!!!!!!!!

  Like

 9. Tistochwat zegt:

  Ik houd niet van roken en heb er last van als een ander in mijn nabijheid rookt.
  Als een roker vogels houdt en hij rookt in de kamer waar die verblijven, is dat een benauwende marteling voor die dieren.

  Maar ik houd nog veel minder van bemoeizucht!
  Het allerslechtst voor de gezondheid van burgers, zijn de gevaarlijke streken van onze eminente leiders die de belastingbetaler heel veel stress en ergernis bezorgen.
  Laten de dames en heren ‘zorgzame regelaars’ zich dát maar eens snel gaan realiseren!

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Kan me nog goed herinneren dat m’n vroegere leraar Duits aan kwam zetten met…
  Eisenbahnknotenpunkthinundherschieber…
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/21157897/__Duits_woord_van_het_jaar__.html

  Like

 11. Jan zegt:

  De fascisten van Brussel hebben iets nieuws bedacht: vanaf 2016 zijn schoenveters verboden omdat de meeste mensen er te lang over doen, meer dan 24,5 seconde, en aangezien tijd geld kost, wordt de veter verboden. Bovendien deugt de ‘vetertechniek’ niet volgens de fascisten en daarom schreven zij de brochure ‘Hoe knoop ik veters’.
  Schnürsenkel ab 2016 verboten
  http://neue-rheinpresse.de/politik/eu-wahnsinn-schnuersenkel-ab-2016-verboten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s